Op weg naar een mooi nieuw jaar. Nieuwsoverzicht 2017

nieuwsoverzicht-2017Nog een paar dagen, dan zit 2017 er alweer op. In de nieuwsberichten hebben we het afgelopen jaar weer heel wat onderwerpen aan u voor mogen leggen. Soms waren de artikelen lichtvoetig, soms serieus, maar hopelijk altijd nuttig. In dit nieuwsoverzicht 2017 kijken we er graag samen met u op terug. Volgend jaar gaan we er graag mee door. Heeft u tips of wensen voor een bepaald onderwerp? Maak deze dan onder dit artikel aan ons bekend.

Nieuwsoverzicht 2017: Een goede gezondheid

nieuwsoverzicht 2017Wij wensen u voor het komende jaar een goede gezondheid. Ook al nemen door de ouderdom de ongemakken soms toe, wij hopen dat u er goed mee om weet te gaan. Ook de mantelzorgers wensen we een goede gezondheid toe om het werk met plezier te kunnen blijven doen.

Het afgelopen jaar besteedden we aandacht aan ‘Goed slapen zonder pillen’ en aan tips om eenzaamheid te verminderen. Het artikel over ergotherapie kan helpen om uw dagelijkse activiteiten op een handige manier te kunnen aanpakken. Ook kwam incontinentie aan bod. Verder besteedden we aandacht aan het levenseinde: zeven tips om daar de regie over te houden en over manieren om de nabestaanden te ontzorgen.

Naast een goede gezondheid is ook veiligheid van belang. Zo wezen we op het nut om uw woning eens te beoordelen op brandveiligheid en wat u moet doen in geval van brand. En als u dan toch kritisch naar uw woning kijkt: let dan ook op onze tips om vallen in huis te voorkomen.

Hulp ontvangen

Wanneer het huishouden doen lastiger wordt, zijn er verschillende oplossingen mogelijk. In vier stappen kunt u nagaan welke oplossing voor u het beste past. Het doen van de boodschappen is natuurlijk een vast onderdeel van het huishouden. Om u daarbij te helpen zijn er verschillende handige trolleys te koop. En als u liever helemaal geen boodschappen doet kunt u uw boodschappen laten thuisbezorgen via één van de bezorgdiensten.

Het valt niet altijd mee om de juiste zorg geregeld te krijgen. Uw gemeente kan u via het wmo-loket vaak goed op weg helpen, maar wanneer u er daar niet uitkomt, kunt u altijd een beroep doen op een cliëntondersteuner. En waarschijnlijk ook op uw familie of buren als mantelzorgers. We besteedden aandacht aan de Dag van de mantelzorg en aan manieren om overbelasting en stress te beperken bij mantelzorgers.

Uw woning naar wens

Is uw woning wel geschikt om op langere termijn in te kunnen blijven wonen? Wanneer dat niet helemaal het geval is kunt u twee opties overwegen. U kunt overwegen te verhuizen naar een meer geschikte woning. Maar dan verandert ook uw woonomgeving en misschien ook uw sociale contacten. Een andere optie is daarom het aanpassen van uw huidige woning. Er vallen dan verschillende kleinere en grotere aanpassingen te overwegen.

Lekker actief

nieuwsoverzicht 2017

Lekker actief: singlereizen voor senioren

Ook als u minder mobiel bent zijn er verschillende manieren om lekker actief te blijven. Zo is er een groeiend aanbod aan vakanties met extra hulp en zorg. Vakanties bieden bij uitstek gelegenheid om nieuwe omgevingen te ontdekken en te ontspannen. Tegelijkertijd kunt u nieuwe contacten opdoen, zeker tijdens een van de reizen die speciaal voor singles op leeftijd worden georganiseerd.

Door het jaar heen kunt u misschien met uw auto allerlei activiteiten ondernemen. Velen zullen die auto hebben gekocht, maar u kunt deze steeds eenvoudiger ook leasen. De voor- en nadelen hiervan werden beschreven door een van onze gastauteurs. En een regelmatig terugkerende gebeurtenis voor de oudere autorijder is de rijbewijskeuring. Wij zetten voor u op een rij wat dit inhoudt en wat u kunt voorbereiden.

Actief blijven kan ook door na uw pensioen te blijven werken. Omdat u wat wilt bijverdienen of omdat u dat gewoon graag doet. Op enkele punten is dat anders dan werken vóór uw pensioen, zoals blijkt uit ons overzicht. Ten slotte biedt de smartphone vele mogelijkheden om actief te zijn. Niet alleen met apps die u thuis kunt gebruiken, maar ook om via Whatsapp uw kennissen op te roepen voor het maken van een wandeling.

nieuwsoverzicht 2017

Onze stand op de Liever Thuis!-beurs in Eindhoven (n0v. ’17)

Ook zelf actief

Ook hebben we zo nu en dan de schijnwerpers op onszelf gericht. Vooral toen onze website een nieuw uiterlijk kreeg, met meer aandacht voor het aanbod van dienstverleners in uw eigen omgeving. We hebben dat uitgebreid toegelicht tijdens de Liever Thuis!-beurs in Eindhoven. Mede door alle activiteiten bleef Alleszelf.nl niet onopgemerkt in de pers.

Bedankt!

Graag danken we hier onze gastauteurs. Dankzij hun inzet en kennis konden we verschillende artikelen regelmatig meer diepgang geven. Ook danken we de partners en aanbieders op Alleszelf.nl. Maar ook u als lezer danken we graag voor uw belangstelling (en reacties) in het afgelopen jaar.

Een mooie jaarwisseling en een heel mooi 2018 toegewenst!

(En niet vergeten: geef uw tips of wensen voor artikelen in het komende jaar hieronder aan ons door!)

Ontvangt uw vriend(in) al gratis updates zoals dit artikel met het nieuwsoverzicht 2017? Wijs hen op deze link voor aanmelden op onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Een reactie op “Op weg naar een mooi nieuw jaar. Nieuwsoverzicht 2017
 1. AMMJ schreef:

  Dank voor alle nuttige informaties van het
  afgelopen jaar.
  Aan alle medewerkers/sters van de redactie:

  – Voorspoedig, gezond, gelukkig 2018! –
  en Goede jaarwisseling.
  ============

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: