Alleszelf.nlALLESZELF.NL

Personenalarmeringpersonenalarmering noodknop alarmoproep

Met personenalarmering kunt u eenvoudig direct hulp inschakelen. Dat is nuttig als u alleen woont, zich minder veilig voelt of klachten hebt. In dit soort situaties is het niet altijd mogelijk via de telefoon andere mensen te alarmeren. Dan is het een veilig en prettig idee dat er andere manieren zijn om eenvoudig direct hulp te kunnen inschakelen. Dat kan via onderstaand aanbod van 'personenalarmering’.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

1. Wat is het?

Personenalarmering werkt eenvoudig met een klein apparaat, dat u altijd bij u draagt. Bijvoorbeeld als hanger om uw hals of als een horloge om uw pols. Via een knop op het apparaatje kunt u hulp van anderen oproepen zodra dat noodzakelijk is. Degene die uw alarmoproep ontvangt kan hulp voor u inschakelen. Het is nuttig wanneer u niet bij uw telefoon kunt komen of een nummer kunt kiezen om de de hulp van politie, brandweer, ambulance of een naaste in te roepen. U hoeft alleen maar op een knop op het apparaatje te drukken. En soms is dat niet eens nodig. Dan gaat het alarm geheel automatisch af.

2. Voor wie is het?

Personenalarmering is geschikt voor iedereen zich onveilig voelt in de eigen woning en bang is geen hulp te kunnen inschakelen als hem of haar wat overkomt. Dat kan zijn als iemand zonder partner woont en bang is om te vallen zonder weer overeind te kunnen komen. Of voor mensen die klachten hebben die tot onverwachte benauwdheid, duizelingen of angst kunnen leiden.

3. Hoe werkt het?

Wanneer u iets overkomt, kunt u op de knop drukken die u om uw hals of pols hebt. Hierdoor vindt een alarmoproep plaats. U kunt zelf kiezen waar de oproep terecht komt.
 • Dit kan bijvoorbeeld een familielid, buurvrouw of mantelzorger zijn. Dat wordt ook wel 'sociale alarmering' genoemd. Wanneer de persoon uit uw netwerk niet beschikbaar is, gaat het alarmsignaal door naar de tweede of volgende persoon.
 • Uw oproep kan ook naar een zorgorganisatie gaan. Veel zorgorganisaties bieden professionele alarmering aan. Vervolgens kunt u met degene die uw alarmoproep ontvangt spreken. Hij of zij kan vragen wat er is gebeurd en advies geven. Indien nodig kan hij/zij zelf komen of de juiste hulp inschakelen.
 • U kunt er ook voor kiezen de melding naar een alarmcentrale te laten sturen. Deze is gegarandeerd dag en nacht bereikbaar. Wanneer de oproep bij een alarmcentrale terecht komt, zal deze nagaan welke hulp gewenst is en de hulp voor u regelen. Dat kunnen mensen uit uw eigen netwerk zijn of professionele hulpverleners, zoals een huisarts. Bij een alarmcentrale moet u zich eerst inschrijven, zodat men het een en ander van u weet. Zoals uw adres, de bereikbaarheid van uw sleutel en informatie over eventueel medicijngebruik. Ook geeft u toestemming dat de centrale deze informatie mag doorgeven aan hulpdiensten, zoals ambulancepersoneel.

4. Welke functionaliteiten zijn er?

Het ene apparaat heeft meer mogelijkheden dan de andere. De belangrijkste functionaliteiten op een rij:

 • Luisteren en spreken: Sommige apparaatjes werken via een kastje bij de telefoon of in de meterkast. U kunt dan alleen spreken en luisteren wanneer u in de buurt van dat kastje bent. Zender en ontvanger zijn meestal erg gevoelig, dus u kunt in huis een behoorlijke afstand overbruggen. In grote huizen kunt u meerdere kastjes plaatsen. In grote woningen zonder meerdere kastjes, kunt u alleen een alarmsignaal uitzenden, waar de ontvanger naar moet handelen. Er zijn ook mobiele systemen waarmee u overal in en om huis kunt luisteren en spreken. Ook als u bijvoorbeeld in de tuin of in een kamer ver weg in een groot huis bent. Bij dit systeem praat en luistert u via het apparaatje. Vandaar gaat het signaal rechtstreeks naar de contactpersoon.
 • Automatisch alarm: Het kan voorkomen dat u niet in staat bent om op de knop te drukken. Bijvoorbeeld omdat u gevallen bent en in een ongemakkelijke houding ligt. De volgende functionaliteiten hebben te maken met automatische alarmering.
  • Valdetectie: wanneer uw alarm over valdetectie beschikt gaat uw alarm automatisch af. Het apparaatje registreert dan zelf dat u gevallen bent.
  • Inactiviteitenalarm: het apparaatje geeft een signaal wanneer u langere tijd niet beweegt of niet in sommige delen van de woning verschijnt. Bij een inactiviteitenalarm zal het wat langer duren voordat er een signaal wordt gegeven, maar u kunt erop vertrouwen dat er iemand komt.
  • Gebiedsafbakening: het apparaat geeft een automatische melding wanneer u zich buiten een bepaald gebied bevindt. U kunt programmeren welk gebied dit is en wat de omvang van het gebied is.
  • Dwaaldetectie: Dit apparaatje is bestemd voor gebruik binnen een gebouw. Het apparaatje geeft meteen door waar u zich bevindt, zodat u snel opgespoord kunt worden. Vooral voor mensen die wel eens dwalen (bijvoorbeeld bij dementie) is dit een oplossing.
  • Binnenshuis/buitenshuis: Er zijn aparte systemen voor binnen en voor buiten. Dat hangt samen met het soort signaal waarmee de apparaatjes werken. Let er op of u een apparaat wilt dat binnenshuis en/of buitenshuis mensen kan opsporen.
 • Waterdicht: Net als bij horloges is het ene apparaat beter tegen water bestand dan het andere. Het is handig wanneer het apparaat waterdicht is, zodat u het kunt omhouden tijdens het douchen. Valt u dan, dan heeft u het alarm immers bij de hand.
 • Klantportaal: Bij sommige systemen kunnen de contactpersonen via een internetverbinding inloggen en direct inzage krijgen in de status van verschillende alarmeringen. Ook geeft deze informatie over de huidige positie en/of de batterijstatus van het mobiele apparaatje.

5. Prijzen

De prijs voor aanschaf bestaat meestal uit een eenmalig bedrag en een maandelijks bedrag als abonnement. Afhankelijk van de aanbieder is dit abonnement in- of exclusief professionele alarmcentrale. Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, en exclusief eventuele vergoeding door uw zorgverzekeraar en/of gemeente. Wilt u gebruik maken van zo'n vergoeding? Neem dan eerst contact op met uw zorgverzekeraar en/of gemeente; zij werken soms met voorkeursleveranciers.
 • Belangrijk: vergoeding via zorgverzekeraar Mogelijk kan uw zorgverzekeraar het personenalarm vergoeden. Bij die vergoeding kunt u denken aan de aansluiting van het systeem en een bijdrage in de maandelijkse kosten. Elke verzekeraar hanteert eigen regels voor een eventuele vergoeding. De mogelijkheden zijn mede afhankelijk van uw situatie. Via deze pagina kunt u per verzekeraar informatie vinden over onder andere de vergoeding en de voorwaarden. Ook kunt u direct via een aanvraagformulier zelf een vergoeding aanvragen.
 • Belangrijk: vergoeding via gemeente Mogelijk kunt u ook een beroep doen op uw gemeente voor een vergoeding voor personenalarmering. Dit is afhankelijk van uw situatie en verschilt per gemeente. Als u wilt weten of uw gemeente hiervoor mogelijkheden biedt, kunt u contact opnemen met het Wmo-loket van uw gemeente. Hier vindt u de contactgegevens van alle Wmo-loketten in Nederland.

6. Kwaliteit 

Stichting Quality Assurance eHealth (QAEH) certificeert organisaties met het WDTM-QAEH ketenkeurmerk. Dit keurmerk is gericht op de ‘hoogst mogelijke betrouwbaarheid voor de eindgebruiker’. Om het keurmerk te verkrijgen, moet de werkwijze van de organisaties aan bepaalde eisen voldoen. Hierbij kunt u denken aan de procedures bij het installeren van de apparatuur, de bemensing van de alarmcentrale en de procedures bij alarmafhandeling. Enkele voorbeelden zijn:
 • bij spoedplaatsing wordt minimaal 90% van apparaten binnen 24 uur geïnstalleerd;
 • op meldingen wordt direct gereageerd: minimaal 75% binnen 90 seconden;
 • medewerkers zijn gekwalificeerd en beschikken over de noodzakelijke diploma's.

Let op: u hebt vaak recht op korting! De prijzen zijn indicatief en inclusief BTW, maar exclusief vergoeding of korting die u via uw zorgverzekering of gemeente kunt ontvangen. Deze vergoedingen zijn vaak voor u beschikbaar.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over personenalarmering.

Lijst
Aantal personenalarmering dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 93
93 diensten
Watchi Care: Personenalarmering

Watchi Care: Personenalarmering

door Watchi Care
De Watchi Care is een gebruiksvriendelijk persoonsalarm waarmee de gebruiker met één druk op de knop om hulp kan vragen. Geen kastjes om de nek of losse telefoons, maar een stijlvol en comfortabel horloge.

Met de bijbehorende, gratis app kun je te allen tijde, heel nauwkeurig, zien waar de drager van het horloge is. Zo wordt verdwalen verleden tijd.

Herinneringen instellen voor medicijn, bellen of gebeld worden en natuurlijk gewoon zien hoe laat het is. Met de Watchi Care kan het allemaal.

 • Persoonsalarm op maat
 • Altijd hulp dichtbij: SOS
 • Zeer nauwkeurige tracking
€ 9,95 - € 15,95
per maand
Meer informatie »
Veilig Op Stap (met valdetectie)

Veilig Op Stap (met valdetectie)

door Veilig Op Stap
VOS persoonsalarmering werkt binnen en buiten. Bij een oproep geeft het apparaatje het adres door waar u dan bent. Dat kan via telefoon, met SMS of e-mail. Er zijn vijf telefoonnummers instelbaar.
 • Werkt binnen én buiten
 • Locatiemelding
 • Val- en dwaaldetectie
€ 19,95
per maand
Meer informatie »
Logo Personenalarmering

Het Venster: Personenalarmering

door Stichting voor Protestants Christelijk Welzijnswerk 'Het Venster'
Bij het zelfstandig wonen is er soms de angst dat er plotseling iets mis kan gaan. Angst om te vallen. Angst bij een kwetsbare gezondheid of angst voor ongewenst bezoek. Soms zijn het ook de kinderen die zich zorgen maken over een ouder wordende vader of moeder. Daarvoor is de personenalarmering van Het Venster. Deze bestaat uit een zender met een alarmknop die u altijd bij u draagt en een alarmapparaat dat op uw telefoon wordt aangesloten. Zie de site voor meer informatie en aanmelden.
€ 10,00 - € 20,50
per maand
Meer informatie »
Logo Personenalarmering

Livv Mobiel Alarm

door Livv Mobile Health BV
Met Livv Mobiel Alarm kunt u met één druk op de knop direct een alarmering in gang zetten, waarna heel gericht hulp wordt ingeschakeld. Dit gebeurt op basis van uw locatie en uw persoonlijk profiel.
€ 14,90
per maand
Meer informatie »
Logo Personenalarmering

Personenalarmering van Tellus

door Zorggroep Tellus
U wilt graag zelfstandig blijven wonen, maar wat als u plotseling iets overkomt, terwijl u alleen thuis bent? Dan heeft Tellus daar een goede oplossing voor: personenalarmering. In geval van nood heeft u met één druk op de knop hulp binnen handbereik.
€ 17,50
per maand
Meer informatie »
Logo Personenalarmering

Personenalarmering

door Tympaan - De Baat
U wilt zelfstandig blijven wonen. U vindt het een veilig gevoel dat u alarm kunt slaan in het geval er iets met u is. Wellicht kan de personenalarmering iets voor u betekenen...
€ 4,00 - € 8,00
per maand
Meer informatie »
Logo Personenalarmering

Zonnehuisgroep: Personenalarmering

door Zonnehuisgroep Noord
Het bevalt u goed in uw eigen woning. Af en toe denkt u misschien: stel dat mij iets overkomt en er is niemand in de buurt? Met personenalarmering van Zonnehuisgroep Noord heeft u een veilig gevoel. Met één druk op de knop kunt u in geval van nood hulp oproepen, 24 uur per dag, 7 dagen per week.
€ 18,60 - € 23,60
per maand
Meer informatie »
Logo Personenalarmering

ZINN: Persoonsalarmering

door ZINN
Een veilig gevoel, 24 uur per dag, zeven dagen per week met persoonsalarmering van ZINN. U bent, in geval van nood, verzekerd van hulp of zorg die u op dat moment nodig heeft.
Meer informatie »
Logo Personenalarmering

Viva! Personenalarmering

door ViVa! Zorggroep
In uw huis wordt een alarmapparaat geïnstalleerd en u draagt een halsmedaillon. Deze werkt alleen in- en om het huis. In geval van nood drukt u op de knop van dit halsmedaillon; er wordt dan een spreek-luisterverbinding gemaakt met de meldkamer. Indien nodig roepen zij directe hulp in van het team alarmering van ViVa! Zorggroep. Onze verpleegkundigen leveren 24/7 professionele alarmopvolging en fungeren als eerste contactpersoon bij calamiteiten. Sleutelkluis mogelijk!
€ 14,30 - € 33,50
per maand
Meer informatie »
Logo Personenalarmering

Welthuus: Zorgalarm thuis

door Welthuus
Wanneer u iets plotseling overkomt terwijl u alleen thuis bent, dan kan personenalarmering een uitkomst zijn. U krijgt dan een zendertje dat u als een medaillon om uw hals draagt of aan een borstzakje klemt. Hiermee kunt u met één druk op de knop alarm slaan, bijvoorbeeld als u gevallen bent en niet meer bij de telefoon kunt komen. Een veilig gevoel!
€ 16,45 - € 32,50
per maand
Meer informatie »
Logo Personenalarmering

Patyna : Personenalarmering

door Patyna
Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Dan is het prettig als u iemand kunt waarschuwen. Met de personenalarmering van Patyna heeft u dag en nacht hulp binnen handbereik.

U kunt kiezen voor een hals- of polsalarm dat verbonden is met een alarmtoestel. Met één druk op de knop komt u in contact met degene, die u als contactpersoon heeft aangemeld. Dat kan een medewerker van Patyna of een familielid zijn, maar bijvoorbeeld ook de meldkamer.
Meer informatie »
Logo Personenalarmering

Present: Alarmering

door Present
Wanneer u onverwacht hulp of contact nodig heeft, dan is alarmering uitermate zinvol. Hierbij krijgt u thuis de beschikking over een alarmtoestel en een draadloze zender, waarmee door een simpele druk op de knop een alarmcentrale kan worden opgeroepen.
Meer informatie »
Logo Personenalarmering

Oosterlengte: Hulpoproepsysteem

door Zorggroep Oosterlengte
Het hulpoproepsysteem is bedoeld voor iedereen die zich in de thuissituatie niet meer veilig voelt, omdat ze in geval van nood mogelijk geen hulp in kunnen roepen. Hierbij valt te denken aan mensen die door hun lichamelijke of psychische situatie extra risico lopen. Vaak is het zich onveilig voelen een reden om zich aan te melden bij een verzorgingshuis. De aansluiting van een hulpoproepsysteem kan in een aantal gevallen voorkomen, dat men vroegtijdig zijn zelfstandigheid moet opgeven.
Meer informatie »
Logo Personenalarmering

TSN Thuiszorg: Personenalarmering

door TSN Thuiszorg
Met één druk op de knop zet u een alarm in werking en is hulp onderweg. Installeren is eenvoudig. We koppelen een alarmtoestel aan uw vaste telefoon. Cliënten dragen dan een losse alarmknop om hals of om pols, of als clip die wordt vastgeklikt aan de kleding.
Meer informatie »
Logo Personenalarmering

Centrale24 Personenalarmering

door Centrale24 Techniek B.V.
Er zijn vele vormen van persoonsalarmering, samen met u bepalen we welke voor u het meest geschikt is.
Meer informatie »
Toon meer