Nieuws

 •  

  Tips om de woning lichter en ruimtelijker te maken

  [Gastbijdrage] Een lichte woning oogt niet alleen ruimtelijker, maar is ook een stuk veiliger. Beter zicht en een overzichtelijke woning verminderen namelijk struikelgevaar. Bovendien zal een lichte basis bijdragen aan een stijlvolle uitstraling. Wilt u ook uw eigen woning lichter..
 •  

  Zelf meubels verven: tips voor veiligheid en een mooi resultaat

  [Gastbijdrage] Zelf meubels verven is een creatieve manier om het interieur een frisse look te geven. Bovendien is het een leuke activiteit die u kunt doen zonder het huis te verlaten. Tegenwoordig zijn alle benodigdheden online te bestellen! Wel is..
 •  

  Keuken ontwerpen met senioren in gedachten

  [Gastbijdrage] Een keuken ontwerpen met senioren in gedachten vereist speciale aandacht voor detail en functionaliteit. Ouderen hebben vaak specifieke behoeften die niet altijd in standaard keukenontwerpen worden meegenomen. Het is belangrijk om een omgeving te creëren die zowel praktisch als..
 •  

  Zomervoornemens: kleine stappen voor groter blijvend succes

  [Gastbijdrage] De zomer is dé tijd voor zelfreflectie en een mooi moment om meer aandacht te besteden aan het eigen welzijn. Het stellen van doelen bij zomervoornemens is daarbij een essentieel onderdeel, maar kan ook ongelooflijk stressvol zijn. Vooral als..
 •  

  Personenalarmering vergelijken, welke kiest u?

  Met personenalarmering kunt u eenvoudig direct hulp inschakelen. Dat is nuttig als u alleen woont, zich minder veilig voelt of klachten hebt. In dit soort situaties is het niet altijd mogelijk via de telefoon andere mensen te alarmeren. Dan is..
 •  

  Handige tips om na uw 70e zelf de boodschappen te blijven doen

  [Gastbijdrage] Ouder worden, dat doen we allemaal. Het is daarom dus ook heel logisch dat het ook lichamelijk allemaal wat minder wordt. Vaak merken we dit als eerste aan het lopen, dit gaat vaak net even wat minder soepel dan..
 •  

  Investeren in zilver, waar let je op en wanneer stap je in?

  [Gastbijdrage] Investeren in vaste grondstoffen wordt tegenwoordig steeds aantrekkelijker. Naast de vele digitale crypto currency’s worden goud en zilver dus ook een manier van slim investeren. In deze blog gaan we dieper in op de laatste optie. Zilver is een..
 •  

  Mantelzorgwoningen: een steunpilaar voor ouderenzorg

  [Gastbijdrage] In een tijd waarin de zorgvraag voor ouderen toeneemt, bieden mantelzorgwoningen een waardevolle oplossing. Deze speciaal ontworpen woningen helpen ouderen om langer zelfstandig te blijven wonen terwijl ze de benodigde zorg en ondersteuning dichtbij huis ontvangen. Een mantelzorg woning combineert..
 •  

  Hittegolf? Zo houdt u het koel!

  Heet buiten? Dan is het vooral op hoge leeftijd belangrijk extra alert te zijn om te voorkomen dat u een 'hitteslachtoffer' wordt. Daarom zetten we hier de belangrijkste tips op een rij om uw hoofd en lichaam koel te houden...
 •  

  Voordelig met de regiotaxi - het complete overzicht

  Regiotaxi's zijn handig en voordelig, vooral op hoge leeftijd en bij verminderde mobiliteit. Hier vindt u alle informatie, inclusief een overzicht van alle aanbieders van regiotaxi's in Nederland. Het gemak van de regiotaxi Reizen waar u maar wilt, op het door u..
 •  

  Budgetvriendelijke tuinsets: Stijlvolle opties voor elk budget

  [Gastbijdrage] Als zelfstandig wonende oudere heb je vaak andere wensen rond de inrichting van tuin en balkon, dan bij jongere mensen het geval is. Veel ouderen krijgen te maken met een seniorenwoning, de aanleunwoning. We proberen dit moment uit te..
 •  

  Ben je verplicht om deze verzekeringen af te sluiten?

  [Gastbijdrage] Nederlanders sluiten over het algemeen relatief veel verzekeringspolissen af. Daar is in principe niets mis mee, want met een verzekering bescherm je jezelf tegen onvoorziene (hoge) kosten. Als je het geld ervoor hebt, dan is het prettig om het..
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: