Nieuws

 •  

  Voordelig met de regiotaxi - het complete overzicht

  Regiotaxi's zijn handig en voordelig, vooral op hoge leeftijd en bij verminderde mobiliteit. Hier vindt u alle informatie, inclusief een overzicht van alle aanbieders van regiotaxi's in Nederland. Het gemak van de regiotaxi Reizen waar u maar wilt, op het door u..
 •  

  Hulpmiddelen als cadeau: tien populaire voor de feestdagen

  In de feestmaand december staan naast gezelligheid en samenzijn ook cadeaus centraal. Op hogere leeftijd zijn nuttige cadeautjes met Sinterklaas of kerst altijd welkom. Bijvoorbeeld hulpmiddelen om beter uit de voeten te kunnen in en rond het huis. Een presentje..
 •  

  Langer zelfstandig thuis als je ouder wordt, kan zo

  [Gastbijdrage] We worden steeds ouder en vaak in goede gezondheid. Veel 65-plussers hebben meer ruimte voor hobby's en andere activiteiten. Veel ouderen blijven daarom langer zelfstandig wonen. Naast dat dit voor mensen vaak een wens is, wordt het ook steeds..
 •  

  Hoe kan je op unieke manier je personeel verrassen?

  [Gastbijdrage] De mooiste tijd van het jaar is bijna aangebroken! Wij hebben het natuurlijk over de Kerst. Tijdens de Kerst komen wij juist samen, zodat wij extra van elkaars gezelschap kunnen genieten. Deze periode staat niet alleen in het teken..
 •  

  De ontdekking van een uniek recreatiepark in Limburg

  Kijkt u ook zo uit naar een makkelijke, laagdrempelige vakantie of een weekendje weg in Nederland? Gewoon even de weer app bekijken en snel boeken op korte termijn? Of alvast om te plannen voor de feestdagen en tijdens schoolvakanties van..
 •  

  Uw woning veiliger inrichten voor later met deze 5 tips

  Steeds vaker hebben 55-plussers de behoefte om zo lang mogelijk in hun eigen woning te blijven wonen, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat is niet zo gek, aangezien dat waarschijnlijk als je 'echte' thuis voelt. Om zo comfortabel mogelijk..
 •  

  Beschermingsbewind bij dementie regelen

  [Gastbijdrage] Wanneer een oudere volwassene het vermogen verliest om helder te denken, tast dit ook zijn vermogen aan om weloverwogen en zinvolle beslissingen te nemen. Dit kan het gevolg zijn van de ziekte van Alzheimer of andere verwante vormen van..
 •  

  Je auto verzekeren boven je 50e

  [Gastbijdrage] Naarmate je ouder wordt, worden zowel je zicht als je spieren natuurlijk steeds iets minder. Dit hoeft uiteraard niet te betekenen dat je geen auto meer kunt rijden. Maar de kans dat je begint met het dragen van een..
 •  

  Samen op vakantie dicht bij huis kan zo

  [Gastbijdrage] Op vakantie met z’n tweetjes op hogere leeftijd kan prima dicht bij huis in geschikte parken in Nederland. Zo biedt Center Parcs verschillende vakantieparken met cottages die van alle gemakken zijn voorzien. Ze zijn elk goed bereikbaar, toegankelijk en..
 •  

  Bewindvoering of mentorschap om er nooit alleen voor te staan

  Misschien pas over lange tijd, maar het kan ook u overkomen: dat u geen partner of familie maar wél ernstige beperkingen hebt waardoor u de regie over uw eigen leven dreigt te verliezen. Hoe blijft u dán zelfstandig wonen? Een mentor..
 •  

  Gezond ouder worden met deze 10 tips

  Iedereen wil gezond ouder worden. Hoe u dat doet, ontdekt u in dit artikel. Dit zijn tien tips om tot op hoge leeftijd te genieten van een gezond lichaam: 1. Eet verse en onbewerkte voeding Verse en onbewerkte voeding zit boordevol voedingsstoffen..
 •  

  Hittegolf? Zo houdt u het koel!

  Heet buiten? Dan is het vooral op hoge leeftijd belangrijk extra alert te zijn om te voorkomen dat u een 'hitteslachtoffer' wordt. Daarom zetten we hier de belangrijkste tips op een rij om uw hoofd en lichaam koel te houden...
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: