Nieuws

 •  

  De juiste verlichting voor meer veiligheid in huis

  [Gastbijdrage] Wanneer we denken aan een veilig huis, is het eerste waar we vaak aan denken een goed alarmsysteem, stevige en veilige sloten en misschien zelfs wel beveiligingscamera’s. Natuurlijk dragen al deze producten bij aan een veilig huis, maar toch..
 •  

  Hoe verbind ik mijn huis en tuin met elkaar?

  [Gastbijdrage] De tuin heeft de laatste jaren een steeds belangrijkere plek ingenomen in ons leven. Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, zijn veel mensen weer in hun tuin te vinden. De één gaat aan de slag met tuinieren, terwijl de..
 •  

  Een veilige badkamer voor ouderen creëren: zo doe je dat

  [Gastbijdrage] Een badkamer kan een risicovolle omgeving zijn, met name voor ouderen. De kans om in de badkamer te vallen is aanzienlijk groter dan in andere delen van het huis. De combinatie van gladde, natte oppervlaktes en beperkte mobiliteit kan..
 •  

  Op leeftijd zelfstandig blijven wonen doet u met deze tips

  [Gastbijdrage] Steeds meer mensen wonen op oudere leeftijd nog zelfstandig. Aan de cijfers te zien is dit procentueel veel meer dan vroeger. Volgens de statistieken van het Planbureau voor de Leefomgeving woonden in 1975 ongeveer 75% van de 75-plussers zelfstandig..
 •  

  3 Tips om jong van geest te blijven! 

  [Gastbijdrage] Dat we allemaal vroeg of laat te maken krijgen met tekenen van veroudering is een feit. Van pijnlijke gewrichten tot grijzer wordend haar, we kunnen het lang negeren maar er komt een moment dat men er niet meer omheen..
 •  

  Zo navigeert u door de digitale financiële wereld

  [Gastbijdrage] In een tijdperk waarin de digitale revolutie alle aspecten van ons leven raakt, is het belangrijk dat iedereen, ongeacht leeftijd, de kans krijgt om deel te nemen aan deze evolutie. Voor senioren kan het verkennen van digitale financiën, zoals..
 •  

  Als uw eigen woning niet levensloopbestendig is te maken

  [Gastbijdrage] Voor iedereen die lang genoeg leeft komt er een tijd in het leven dat het lichaam niet meer zo goed meewerkt en allerlei zaken die voorheen makkelijk waren een stuk lastiger worden. Ook als het allemaal wat moeilijker gaat,..
 •  

  Dichter bij uw mantelzorger wonen, hoe is dat mogelijk?

  [Gastbijdrage] Heeft u een familielid dat optreedt als uw mantelzorger, bijvoorbeeld een van uw kinderen of kleinkinderen? Dan is dit vaak best een belasting voor diegene, die immers ook zijn of haar eigen leven heeft. Als u dan op afstand..
 •  

  Zo kunt u zelf uw telefoonabonnement regelen

  [Gastbijdrage] Het vergelijken en kiezen van een telefoonabonnement kan best lastig zijn. Het soort abonnement dat u kiest, hangt namelijk van een aantal factoren af en u wilt natuurlijk niet de hoofdprijs betalen. U kunt kiezen voor een prepaid of..
 •  

  4 Manieren om geld te besparen tijdens het pensioen 

  [Gastbijdrage] Het is een enorme mijlpaal om de pensioengerechtigde leeftijd te bereiken. Jaren hebt u hard gewerkt om tot dit punt te komen. Heel fijn om nu eindelijk te mogen genieten van meer rust. Doen waar je zin in hebt..
 •  

  Drie technische innovaties die zelfstandigheid vergroten 

  [Gastbijdrage] Techniek staat voor alles zegt men wel eens, wellicht is dat wat overdreven maar het helpt wel bij veel uitdagingen in het leven. Ook wanneer de jaren gaan tellen en men dit gaat merken, zijn er technische oplossingen die..
 •  

  Ontevreden over de internetverbinding? Dit kunt u doen!

  [Gastbijdrage] Dat vroeger het leven simpeler was is tegelijkertijd waar en onwaar. Technische ontwikkelingen hebben ons leven namelijk makkelijker gemaakt, maar dan moet je wel weten hoe je ermee moet omgaan. Wat voor sommigen een uitkomst is, is voor andere..
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: