Zo kunt u zelf uw telefoonabonnement regelen

telefoonabonnement regelen[Gastbijdrage] Het vergelijken en kiezen van een telefoonabonnement kan best lastig zijn. Het soort abonnement dat u kiest, hangt namelijk van een aantal factoren af en u wilt natuurlijk niet de hoofdprijs betalen. U kunt kiezen voor een prepaid of voor sim-only. Daarbij kunt u een nieuwe telefoon bij uw nieuwe abonnement doen, mocht uw mobiel aan vervanging toe zijn. U moet dus een aantal stappen doorlopen voordat u een geschikte keuze kunt maken. In dit artikel kunt u lezen hoe een telefoonabonnement regelen precies werkt.

Stap 1: Welk abonnement past bij u?

De eerste stap bij het kiezen van een telefoonabonnement is kiezen tussen een prepaid simkaart of een abonnement. Bij een prepaid simkaart betaalt u vooraf. U kunt er tegoed opzetten via de site van de provider of in een winkel. Bellen, sms’en en internetten gaat van dit tegoed af, totdat het op is. Wanneer het tegoed op is, kunt u dus ook niet meer bellen, tenzij u 112 probeert te bellen. Ook kunt u wel gebeld worden.

De tarieven per sms, MB en belgesprekken per minuut liggen wel hoger dan dat van een abonnement. Het voordeel van een prepaid is dat het tegoed onbeperkt houdbaar is: een goede en goedkopere optie wanneer u te weinig gebruikmaakt van uw data en belminuten voor een standaard abonnement. Een telefoonabonnement regelen, kan echter wel een goedkopere optie zijn wanneer u veel data verbruikt. Hierbij betaalt u achteraf, vaak tegen een standaard bedrag met vaste belminuten en MB’s. Ook kunt u ervoor kiezen om een nieuwe telefoon bij uw abonnement of prepaid simkaart te nemen.

Stap 2: Hoeveel verbruikt u per maand?

De tweede stap is bekijken hoeveel u maandelijks verbruikt aan data, belminuten en sms’en. In principe bent u een kleingebruiker wanneer u maximaal 200 belminuten en drie GB nodig hebt. De gemiddelde gebruiker verbruikt tot tien GB en 200 belminuten. Een grootgebruiker verbruikt meer dan dat en kan daarom het beste kiezen voor onbeperkt GB’s en belminuten, omdat dit de goedkoopste optie zal zijn. Een algemene tip is om beter te veel dan te weinig aan te schaffen. Een grote bundel kopen zal namelijk goedkoper zijn dan achteraf bij moeten betalen, omdat u over uw maximale data of belminuten heen bent gegaan.

Thuisadministratie in de buurt vinden >>

Stap 3: Kiest u een een- of tweejarig abonnement?

De laatste stap is het kiezen tussen een een- of tweejarig abonnement. Een eenjarig abonnement is vooral handig wanneer u ieder jaar een nieuw toestel wilt en makkelijk wilt wisselen tussen bundel en provider. Een tweejarig abonnement heeft het voordeel dat de kosten lager zullen zijn en dat de kosten voor het afbetalen van de telefoon lager zijn. Daarna kunt u op zoek naar een provider die bij u past en de meest interessante prijs aanbiedt. Dit doet u door simpel de sites van de providers te bekijken. Daarna kunt u het abonnement via de site van de provider aanvragen.

[ Gastauteur van telefoonabonnement regelen :] Simyo | [ Foto telefoonabonnement regelen :] Tima Miroshnichenko op Pexels.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: