Alleszelf.nlALLESZELF.NL

Informatie & AdviesInformatie en advies

Wanneer u ouder wordt, krijgt u met nieuwe omstandigheden te maken. U hebt soms behoefte aan informatie en advies, bijvoorbeeld rond uw inkomen, uw woning of uw gezondheid. Wellicht hebt u vragen over regelingen, vergoedingen, voorzieningen, verlies van naasten of mogelijkheden voor ontmoeting of contact?

Gelukkig zijn er in Nederland verschillende mensen en organisaties die u daarbij kunnen helpen. De ene dienstverlener biedt andere mogelijkheden dan de andere. Hieronder een toelichting op de verschillende mogelijkheden.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Kenmerken

 • Geven van algemene informatie en advies: de adviseur kan uw vragen in algemene zin beantwoorden. 
 • Algemeen verkennen van de behoefte aan zorg en ondersteuning: de adviseur zal oppervlakkig kunnen nagaan wat uw behoefte is, zonder daar diep op in te gaan.
 • Uitdiepen van individuele hulpvraag: de adviseur zal heel gericht en persoonlijke vragen aan u stellen over uw specifieke situatie. 
 • Geven van persoonlijk advies: u krijgt advies op maat, optimaal rekening houdend met uw situatie.
 • Regelen van voorzieningen: de adviseur geeft niet alleen informatie en advies, maar kan ook voorzieningen voor u regelen.
 • Sociaal-emotionele begeleiding: de adviseur is er niet alleen voor ‘praktische vragen’, maar is ook beschikbaar om u te helpen met tegenslag of verlies, bijvoorbeeld door te luisteren en mee te leven.
 • Overleg met en coördinatie van hulpverleners: de adviseur stemt uw ondersteuning door verschillende hulpverleners af op uw wensen en situatie.
 • Vast aanspreekpunt: sommige aanbieders bieden de mogelijkheid om u voor langere tijd aan één vaste adviseur te koppelen. Op die manier kan hij/zij u goed leren kennen en hoeft u niet telkens uw verhaal te vertellen.

- Specialisaties

Sommige aanbieders van informatie en advies geven aan gespecialiseerd te zijn in één of meer onderwerpen. Dit komt in de toelichting bij de diensten aan bod. Op die manier kunt u de adviseur vinden die het beste bij uw vragen past. Het gaat om de volgende specialisaties.
 • Belastingen: deze adviseur is gespecialiseerd in belastingen.
 • Dementie: deze adviseur kan u goed helpen bij vragen over dementie.
 • Verzekeringen: deze adviseur is gespecialiseerd in verzekeringen.
 • Woningaanpassing: deze adviseur kan u goed helpen bij het aanpassen van uw woning, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig  kunt blijven wonen. Bijvoorbeeld rond slimme technische oplossingen en aanpassingen aan entree, badkamer en trap.
 • Wet- en regelgeving: deze adviseur weet veel over wet- en regelgeving, bijvoorbeeld de Wmo, de Wet Langdurige Zorg en de zorgverzekeringswet.
 • Hulp bij formulieren: deze adviseur kan goed helpen bij het invullen van formulieren.

- Kanalen

Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van de informatie- en adviesdiensten. Dit komt in de toelichting bij de diensten aan bod. Op die manier kunt u de adviseur vinden die het beste bij uw voorkeur past. Het gaat om de volgende manieren van contact:
 • Aan loket / op eigen locatie: u moet naar de dienstverlener toegaan.
 • Per e-mail: u kunt uw vragen per e-mail stellen.
 • Telefonisch: u kunt bellen met uw vragen.
 • Huisbezoek: de adviseur komt bij u thuis.

- Wie levert

Hoewel het niets over de kwaliteit hoeft te zeggen, vindt u het misschien van belang om te weten of de adviseur een vrijwilliger is of dat hij/zij de advies- en informatietaak beroepsmatig uitoefent.

- Betalingsmogelijkheden

In de toelichting bij de aanbieders komen verschillende betalingsmogelijkheden voor. Het is afhankelijk van uw situatie of u hiervoor in aanmerking komt. Houd ook rekening met een eventuele eigen bijdrage.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over Informatie en Advies.

Lijst
Aantal Informatie & advies dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 627
627 diensten
Wmo-loket gemeente Lansingerland

Wmo-loket gemeente Lansingerland

door Gemeente Lansingerland
Gemeentelijk Wmo-loket. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gaat uit van eigen kracht en de eigen verantwoordelijkheid. De Wmo zorgt er voor dat iedereen mee kan doen met de samenleving en dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven functioneren, wonen en participeren. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo.
 • Wmo
 • Voorzieningen
 • Wijzigingen
€ 0,00
per uur

(1 beoordeling)
Meer informatie »
Smienk: Alles over (gebruikte) trapliften

Smienk: Alles over (gebruikte) trapliften

door Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften informeert u graag over de mogelijkheden van een traplift. Antwoord op vragen als: Wat kost een traplift? Heb ik recht op vergoedingen? Wat zijn de opties op een traplift? Enz. Zij bieden zelf zowel nieuwe als gebruikte trapliften aan van alle merken. De prijsrange ligt tussen € 1.690 en € 4.000 incl. BTW
 • Nieuw
 • Gebruikt
 • Alle merken
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Dorpsservicepunt Hooge Mierde

door Stichting Zorg en Welzijn Hooge Mierde
U kunt op donderdagen van 9.30-12.00 uur terecht in De Schakel, tijdens het huiskamerproject. De vrijwilligers van het Dorpsservicepunt zijn daar dan ook aanwezig voor advies en vragen, veelal over zelfstandig wonen. Uw vragen, en eventuele informatie, die u aan de vrijwilligers verstrekt, wordt met de grootst mogelijke vertrouwelijkheid behandeld. We werken nauw samen met het loket van A tot Z van de gemeente Reusel - De Mierden. U kunt ook bellen voor een afspraak op een ander moment.


€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Heumen

door Gemeente Heumen
Gemeentelijk wmo-loket
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Informatie en advies 'Veilig thuis wonen'

door De Ledenservice, Carintreggeland
De Ledenservice is onderdeel van Carintreggeland en maakt het dagelijks leven voor u makkelijker en leuker. We geven advies zodat u zo lang mogelijk veilig thuis kunt blijven wonen. Samen met leden werken we aan een gevarieerd en passend aanbod voor iedereen.
Want iedereen kan zo nu en dan ondersteuning en gemak gebruiken.
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Schagen

door Gemeente Schagen
Gemeentelijk wmo-loket
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Berkelland - Ruurlo

door Gemeente Berkelland - Ruurlo
Gemeentelijk wmo-loket
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Epe

door Gemeente Epe
Gemeentelijk wmo-loket
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wooncoach

door !WOON
Is uw woning geschikt om oud in te worden? Bent u niet meer tevreden over uw woning en denkt u er wel eens over om te verhuizen naar een meer geschikte woning? Of wilt u gewoon meer weten over
langer zelfstandig thuis wonen? Meld u dan aan voor een gratis huisbezoek van een wooncoach.
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Ouderenadvies

door Welzijn Bloemendaal
Bent u 55 jaar of ouder en woont u zelfstandig? Dan bent u met al uw vragen van harte welkom bij onze ouderenadviseurs Ria van Bakel en Henriëtte Bleichrodt. Zij geven informatie en deskundig advies over vragen die samenhangen met het ouder worden. Ook bieden de ouderenadviseurs ondersteuning bij het zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Passend lezen: Braillelezen

door Bibliotheekservice Passend lezen
De collectie brailleboeken bestaat uit ruim 15.000 titels. Je vindt hier klassiekers, maar ook recent verschenen boeken worden snel aan de collectie toegevoegd. Wanneer je bij Passend Lezen een brailleboek bestelt, wordt het boek dubbelzijdig geprint via een brailleprinter. Vervolgens worden de brailleboeken kosteloos thuisbezorgd. Retourneren is niet nodig. We bieden ook (veelal een artikelselectie van) tijdschriften aan in braille als brailleband waarbij de omvang verschilt per titel.
€ 28,00
per uur
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Bloemendaal - locatie Bennebroek

door Welzijn Bloemendaal
Gemeentelijk wmo-loket
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Breda

door Gemeente Breda
Gemeentelijk wmo-loket
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Heerde

door Gemeente Heerde
Gemeentelijk wmo-loket
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Eijsden-Margraten

door Gemeente Eijsden-Margraten
Gemeentelijk wmo-loket
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Toon meer