Alleszelf.nlALLESZELF.NL

Informatie & AdviesInformatie en advies

Wanneer u ouder wordt, krijgt u met nieuwe omstandigheden te maken. U hebt soms behoefte aan informatie en advies, bijvoorbeeld rond uw inkomen, uw woning of uw gezondheid. Wellicht hebt u vragen over regelingen, vergoedingen, voorzieningen, verlies van naasten of mogelijkheden voor ontmoeting of contact?

Gelukkig zijn er in Nederland verschillende mensen en organisaties die u daarbij kunnen helpen. De ene dienstverlener biedt andere mogelijkheden dan de andere. Hieronder een toelichting op de verschillende mogelijkheden.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Kenmerken

 • Geven van algemene informatie en advies: de adviseur kan uw vragen in algemene zin beantwoorden. 
 • Algemeen verkennen van de behoefte aan zorg en ondersteuning: de adviseur zal oppervlakkig kunnen nagaan wat uw behoefte is, zonder daar diep op in te gaan.
 • Uitdiepen van individuele hulpvraag: de adviseur zal heel gericht en persoonlijke vragen aan u stellen over uw specifieke situatie. 
 • Geven van persoonlijk advies: u krijgt advies op maat, optimaal rekening houdend met uw situatie.
 • Regelen van voorzieningen: de adviseur geeft niet alleen informatie en advies, maar kan ook voorzieningen voor u regelen.
 • Sociaal-emotionele begeleiding: de adviseur is er niet alleen voor ‘praktische vragen’, maar is ook beschikbaar om u te helpen met tegenslag of verlies, bijvoorbeeld door te luisteren en mee te leven.
 • Overleg met en coördinatie van hulpverleners: de adviseur stemt uw ondersteuning door verschillende hulpverleners af op uw wensen en situatie.
 • Vast aanspreekpunt: sommige aanbieders bieden de mogelijkheid om u voor langere tijd aan één vaste adviseur te koppelen. Op die manier kan hij/zij u goed leren kennen en hoeft u niet telkens uw verhaal te vertellen.

- Specialisaties

Sommige aanbieders van informatie en advies geven aan gespecialiseerd te zijn in één of meer onderwerpen. Dit komt in de toelichting bij de diensten aan bod. Op die manier kunt u de adviseur vinden die het beste bij uw vragen past. Het gaat om de volgende specialisaties.
 • Belastingen: deze adviseur is gespecialiseerd in belastingen.
 • Dementie: deze adviseur kan u goed helpen bij vragen over dementie.
 • Verzekeringen: deze adviseur is gespecialiseerd in verzekeringen.
 • Woningaanpassing: deze adviseur kan u goed helpen bij het aanpassen van uw woning, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig  kunt blijven wonen. Bijvoorbeeld rond slimme technische oplossingen en aanpassingen aan entree, badkamer en trap.
 • Wet- en regelgeving: deze adviseur weet veel over wet- en regelgeving, bijvoorbeeld de Wmo, de Wet Langdurige Zorg en de zorgverzekeringswet.
 • Hulp bij formulieren: deze adviseur kan goed helpen bij het invullen van formulieren.

- Kanalen

Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van de informatie- en adviesdiensten. Dit komt in de toelichting bij de diensten aan bod. Op die manier kunt u de adviseur vinden die het beste bij uw voorkeur past. Het gaat om de volgende manieren van contact:
 • Aan loket / op eigen locatie: u moet naar de dienstverlener toegaan.
 • Per e-mail: u kunt uw vragen per e-mail stellen.
 • Telefonisch: u kunt bellen met uw vragen.
 • Huisbezoek: de adviseur komt bij u thuis.

- Wie levert

Hoewel het niets over de kwaliteit hoeft te zeggen, vindt u het misschien van belang om te weten of de adviseur een vrijwilliger is of dat hij/zij de advies- en informatietaak beroepsmatig uitoefent.

- Betalingsmogelijkheden

In de toelichting bij de aanbieders komen verschillende betalingsmogelijkheden voor. Het is afhankelijk van uw situatie of u hiervoor in aanmerking komt. Houd ook rekening met een eventuele eigen bijdrage.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over Informatie en Advies.

Lijst
Aantal Informatie & advies dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 604
604 diensten
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Binnenmaas

door Gemeente Binnenmaas
Gemeentelijk wmo-loket
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Dongeradeel

door Gemeente Dantumadeel
Gemeentelijk wmo-loket
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Leiderdorp

door Gemeente Leiderdorp
Gemeentelijk wmo-loket
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Schijndel

door Gemeente Schijndel
Gemeentelijk wmo-loket
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Ergotherapiepraktijk Emergo

door Ergotherapiepraktijk Emergo
Mensen met lichamelijke of cognitieve klachten kunnen praktische problemen ondervinden bij het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. Een ergotherapeut richt zich niet op de aandoening maar op de praktische gevolgen daarvan en helpt u met het vinden van oplossingen.
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Westerveld

door Gemeente Westerveld
Gemeentelijk wmo-loket
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

De ZorgZaak: Cliëntondersteuning - Wet langdurige zorg (WLZ)

door De ZorgZaak
De cliëntondersteuners denken met u mee over hoe u de zorg die het beste bij uw situatie past goed kunt organiseren. De cliëntondersteuning is vooral gericht op de versterking van uw positie, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken over uw zorg. Een cliëntondersteuner staat naast u, denkt mee (los van alle partijen) en betrekt waar mogelijk uw sociale netwerk (bijvoorbeeld familie, mantelzorgers en vrijwilligers) bij het zoeken naar oplossingen.
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Berkelland - Beltrum

door Gemeente Berkelland - Beltrum
Gemeentelijk wmo-loket
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Zorgbelang Overijssel: Cliëntondersteuning Wmo

door BelangenOrganisatiesOverijssel
Maak gebruik van de informatiewijzers op onze site of vraag direct cliëntondersteuning aan voor Wmo. Dat kan telefonisch of via het contactformulier op onze site.
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Auxilias: Informatie & advies

door Auxilias
Als senior kunt u prima voor u zelf zorgen. U heeft de wens om zelfstandig te blijven wonen en autonoom te zijn. Toch kunt u af en toe wel wat support gebruiken. Zonder direct een beroep te willen doen op familie, vrienden of buren. Auxilias biedt u informatie en advies. Eén vertrouwd persoon voert de gegeven oplossingen vervolgens ook uit. Precies zoals u het wilt en wannéér u het wilt. Een vertrouwd gevoel.
€ 25,00
per uur
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Hardinxveld- Giessendam

door Gemeente Hardinxveld- Giessendam
Gemeentelijk wmo-loket
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Het Venster: Spreekuur notaris

door Stichting voor Protestants Christelijk Welzijnswerk 'Het Venster'
Bij het ouder worden krijgen veel 55-plussers vragen over schenkingen, het maken van een testament, de erfenis, en andere zaken met een juridisch karakter. Ook kinderen kunnen bij opname van (één van) hun ouder(s) in een verzorgings- of verpleeghuis vragen hebben over het regelen en beheren van de financiën van ouder(s). Aanmelden voor een half uur advies van Notariaat Pieltjes kan telefonisch. Gratis spreekuur van 13.30-17.00 uur, elke 1e di. middag van de maand, dienstencentrum Het Venster.
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Wmo-loket gemeente Raalte (Sociaal Loket)

door Gemeente Raalte
Het kan voorkomen dat u bijvoorbeeld door een ziekte, ouderdom of een beperking niet meer alles zelf kunt doen. De medewerkers van het Sociaal Loket kijken naar uw vraag en bespreken met u wat mogelijk is om u te helpen. Een van onze medewerkers maakt met u een afspraak voor een (keukentafel)gesprek. Uw persoonlijke situatie is ons uitgangspunt. We kijken samen naar wat u zelf kunt doen, wat uw omgeving voor u kan betekenen en welke ondersteuning vanuit de gemeente bij u past.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Adviespunt Zuid-Holland: Onafhankelijke cliëntondersteuning Wet langdurige zorg

door Zorgbelang
Hulp bij het regelen van de zorg die nodig is. Hiervoor kunt u kosteloos terecht bij onze onafhankelijke cliëntondersteuners. Wij kunnen u helpen bij het kiezen van een passende zorgaanbieder of het nu om verblijf thuis of in een instelling gaat. Bemiddeling van zorg bijvoorbeeld bij een conflict, maar hulp bij het opstellen van en zorgplan of het aanpassen van een zorgplan. En als u niet tevreden bent over de geleverde zorg, helpen we u bij het bespreken van de zorg met de zorgaanbieder.
Meer informatie »
Logo Informatie & Advies

Welzorg: Winkel en Uitleenpunt Zwolle

door Welzorg Nederland BV
In onze winkel in Zwolle vindt u een uitgebreid assortiment aan hulpmiddelen op het gebied van wonen, werken en mobiliteit. Denk hierbij aan bedden, matrassen, hulpmiddelen voor douche, toilet en huishoudelijke zaken, rollators en scootmobielen. Ook informeren wij u graag over onze services en maatwerkdiensten, zoals auto- en woningaanpassingen. Ook voor tijdelijk lenen van hulpmiddelen, kleine reparaties aan uw hulpmiddel en advies voor de aanvraag van een Wmo-hulpmiddel.
Meer informatie »
Toon meer