Alleszelf.nlALLESZELF.NL

Begeleiding & gezelschapPersoonlijke begeleiding verzorging gezelschap


Met persoonlijke begeleiding en gezelschap kunt u op hoge leeftijd langer en beter zelfstandig blijven wonen. Het kan fijn zijn als u aandacht krijgt van iemand die u praktisch helpt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij het opstaan, het doen van boodschappen, het begeleiden naar doktersbezoek of het maken van een praatje. Ook 'dagbesteding' draagt bij aan begeleiding en gezelschap, maar dan vaak in groepsverband.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het zoekfilter, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Typen diensten

Per aanbieder kan de invulling van een dienst verschillen maar globaal gelden onderstaande omschrijvingen van deze diensten:
 • Persoonlijke begeleiding: Praktische en sociale hulp in het dagelijks leven. Een persoonlijk begeleider helpt ouderen om zelfstandig te (blijven) leven. Het gaat om één op één-ondersteuning. De begeleider biedt persoonlijke ondersteuning en hulp bij de persoonlijke verzorging vanwege een niet-medische oorzaak.
 • Gezelschap: Iemand om mee samen te zijn, te praten en activiteiten te  ondernemen. Binnen of buitenshuis en natuurlijk om familie- of medisch bezoek mogelijk te maken. Vult u het zelf maar in. Er is veel mogelijk want het gaat om uw persoonlijke wensen en behoeften.

Kiezen

Om te helpen een keuze te maken, kunt u gebruik maken van de “Checklist vervangende mantelzorg tegen betaling” van het Nationaal Ouderenfonds. Daarin leest u over de punten waar u op kunt letten bij het inschakelen van deze vorm van dienstverlening:
 • Contract of abonnement
 • Aansprakelijkheid
 • Verzekeringen
 • Algemene voorwaarden
 • Uurtarief
 • Bereikbaarheid (ook bij calamiteiten)
 • Diensten en activiteiten
 • Kwaliteit / Continuïteit
 • Privacy
 • Communicatie
 • Klachtenregeling
 • Personeel: vrijwilliger of betaalde kracht
 • Scholing zorgverlener
Meer informatie lezen? Kijk bij onze nieuwsberichten over begeleiding en gezelschap.

Lijst
Aantal begeleiding & gezelschap dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 209
209 diensten
(Met) gezelschap

(Met) gezelschap

door Thuis Service Plus
Enkele voorbeelden van (met)gezelschap:
Samen wandelen
Hulp bij correspondentie en administratie
Begeleiding bij het bezoeken van familie en vrienden
Samen winkelen/boodschappen doen
Begeleiding in openbaar vervoer /taxi
Gezelschap houden met goed gesprek
Samen naar bijvoorbeeld kerkdienst, bibliotheek, theater, bioscoop, restaurant of museum
Vervoer en begeleiding naar de huisarts of specialist
Contacten leggen met instanties
Samen tuinieren
Ondersteuning mantelzorg
Wat u verder wilt ondernemen
 • Zelfstandig zijn
 • ...en blijven
 • Hulp & ondersteuning
€ 23,00 - € 28,75
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

LekkerLeven: Gezelschap

door Lekker Leven
Heeft u behoefte aan wat gezelschap en kunt u tegelijkertijd wel wat hulp in het huishouden gebruiken? Onze zorgvuldig geselecteerde dienstverlener maakt graag tijd voor u! Tijdens een wandeling in het park en tijdens het uitvoeren van huishoudelijke taken.
€ 15,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Zorgboerderij de Molenhoeve: Dagbesteding

door Zorgboerderij de Molenhoeve
Op een van de mooiste plekjes in de Alblasserwaard biedt Zorgboerderij de Molenhoeve dagbesteding aan thuiswonende ouderen. Kleinschaligheid, huiselijkheid en persoonlijke aandacht staan voorop.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Seniorenservice Limburg: Praktische ondersteuning, een helpende hand

door Seniorenservice Limburg
Ouderenbegeleiding heeft niets met ziek zijn te maken. De zorgverleners van Seniorenservice Limburg helpen bij algemene, dagelijkse dingen die niet meer zo makkelijk gaan en leiden dit met een kleine ondersteuning weer in goede banen. Bijvoorbeeld bij eenzaamheid en begeleiding bij bezoek huisarts, specialist of tandarts. Regelmaat en dezelfde zorgverleners die de ondersteuning/begeleiding bieden, geeft weer vertrouwen en levenslust.
€ 17,00 - € 25,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

MantelzorgMaatje voor mantelzorgers voor mensen met dementie

door Handjehelpen
Handjehelpen kent verschillende manieren om mantelzorgers te ondersteunen. Voor mantelzorgers van mensen met dementie is er in de stad Utrecht per maart 2017 een MantelzorgMaatje. Dit is een samenwerkingsproject van U Centraal en handjehelpen.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Ondersteuning & Zorg aan huis

door Saar aan Huis Breda
Wij helpen cliënten door de juiste ondersteuning thuis en ontlasten hun mantelzorgers. Saar aan Huis Breda is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen.
€ 23,00 - € 27,60
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

ANBO Sociaal Netwerkers

door ANBO
De Sociaal Netwerker komt bij ouderen thuis om hen te ondersteunen. Hij of zij helpt een eenzame oudere om weer een actief sociaal leven te krijgen door ze te enthousiasmeren voor deelname aan lokale activiteiten, ze in contact te brengen met leeftijdsgenoten, maar ook door ze regelmatig te bezoeken en samen een uitstapje te maken.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Amidecor: een helpende hand aan huis

door Amidecor
Wilt u zelfstandig blijven wonen en de regie in handen houden, maar kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? Mijn naam is Annie Helfrich en Ik kan u thuis helpen met uiteenlopende zaken! Ik ben een handige duizendpoot die alles aanpakt en ik ben netjes en georganiseerd.
€ 17,50 - € 25,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Senioren-coach: individuele gesprekken

door Senioren-coach
De Senioren-coach ondersteunt in het proces van ouder worden. Het ontdekken van uw persoonlijke kracht biedt -op alle leeftijden- mogelijkheden om vanuit wensen en verlangens vorm en inhoud te geven aan wat u werkelijk wilt in uw leven. De senioren-coach biedt hiervoor individuele gesprekken.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Dagbesteding De Razende Bol van Tellus

door Zorggroep Tellus
Dagbesteding De Razende Bol biedt een ontmoetingsplek voor ouderen in Den Helder en is gericht op een zinvolle dagbesteding ter bevordering, behoud of compensatie van de individuele zelfredzaamheid.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Spiqle Agenda: Dé digitale agenda voor senioren en dementie patiënten.

door Spiqle
Ken je dat? Dat je -weer- uren in de auto zit omdat je vader de telefoon niet goed heeft opgehangen en onbereikbaar is? Met Spiqle Agenda® houd je als zorgverlener/mantelzorger bij, wat er allemaal in het verschiet ligt voor je zorgvrager. De zorgvrager ziet op een beeldscherm continu wat er die dag en de komende dagen staat te gebeuren. Met een direct en urgent bericht valt je boodschap extra opvallend op zodat het heel snel gelezen wordt. De zorgvrager krijgt zo controle over het leven.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Vrijwillige thuishulp - Weesp

door Versa Welzijn
Het kan gebeuren dat u hulp nodig heeft, maar niet terug kunt vallen op iemand uit uw omgeving. Of dat externe hulp niet haalbaar of betaalbaar is. Neem dan contact op met Vrijwillige Thuishulp. Wij kijken graag of een van onze vrijwilligers u kan helpen.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Het Venster: Vensterconsulent

door Stichting voor Protestants Christelijk Welzijnswerk 'Het Venster'
Consulenten kunnen advies geven op het gebied van wonen, zorg, welzijn en financiën. Zij informeren en ondersteunen bij het aanvragen van zorg, diensten en regelingen, het invullen van formulieren of de bemiddeling naar andere organisaties. Daarnaast kunnen zij ondersteuning bieden in moeilijke periodes van het leven zoals bij verdriet, eenzaamheid, gezondheids- of relatieproblemen en bij vragen op het gebied van zingeving en dagbesteding.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Gea: Gezelschap en Assistentie

door De Lindeborgh
Een vaste Gea bezoekt u 1 tot 3 keer per week thuis en onderneemt samen met u activiteiten. U kunt hierbij “groot” denken aan bijvoorbeeld een dagje naar Paleis het Loo. Echter juist in de kleine dingen maakt Gea het echte verschil, een kopje thee, samen even een praatje. Uw Gea sluit zich aan aan uw wensen en zoekt samen met u naar de mogelijkheden. Er is veel mogelijk binnen de Gea dienstverlening. Gea staat voor „Gezelschap en Assistentie”.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Sport- en Zorgatelier Oisterwijk: Begeleiding & gezelschap

door Sport- en Zorgatelier Oisterwijk
Begeleiding & gezelschap zoals hulp bij boodschappen- bezoek aan dokter- een praatje. Meestal bekostigd via een persoonsgebonden budget (PGB). De kosten voor dagbesteding zijn €58,- per dagdeel.
Meer informatie »
Toon meer