Alleszelf.nlALLESZELF.NL

Begeleiding & gezelschapPersoonlijke begeleiding verzorging gezelschap


Met persoonlijke begeleiding en gezelschap kunt u op hoge leeftijd langer en beter zelfstandig blijven wonen. Het kan fijn zijn als u aandacht krijgt van iemand die u praktisch helpt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij het opstaan, het doen van boodschappen, het begeleiden naar doktersbezoek of het maken van een praatje. Ook 'dagbesteding' draagt bij aan begeleiding en gezelschap, maar dan vaak in groepsverband.

Lees deze toelichting en gebruik eventueel de Checklist van het Nationaal Ouderenfonds bij uw keuze.


Typen diensten: Per aanbieder kan de invulling van een dienst verschillen maar globaal gelden onderstaande omschrijvingen van deze diensten:

 • Persoonlijke begeleiding: Praktische en sociale hulp in het dagelijks leven. Een persoonlijk begeleider helpt ouderen om zelfstandig te (blijven) leven. Het gaat om één op één-ondersteuning. De begeleider biedt persoonlijke ondersteuning en hulp bij de persoonlijke verzorging vanwege een niet-medische oorzaak.
 • Gezelschap: Iemand om mee samen te zijn, te praten en activiteiten te  ondernemen. Binnen of buitenshuis en natuurlijk om familie- of medisch bezoek mogelijk te maken. Vult u het zelf maar in. Er is veel mogelijk want het gaat om uw persoonlijke wensen en behoeften.
Kiezen: Om te helpen een keuze te maken, kunt u gebruik maken van de “Checklist vervangende mantelzorg tegen betaling” van het Nationaal Ouderenfonds. Daarin leest u over de punten waar u op kunt letten bij het inschakelen van deze vorm van dienstverlening:
 • Contract of abonnement
 • Aansprakelijkheid
 • Verzekeringen
 • Algemene voorwaarden
 • Uurtarief
 • Bereikbaarheid (ook bij calamiteiten)
 • Diensten en activiteiten
 • Kwaliteit / Continuïteit
 • Privacy
 • Communicatie
 • Klachtenregeling
 • Personeel: vrijwilliger of betaalde kracht
 • Scholing zorgverlener
Meer informatie lezen? Klik hier voor onze berichten over begeleiding en gezelschap.

Lijst
Aantal begeleiding & gezelschap dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 144
144 diensten
Home Instead Thuisservice: Begeleiding en gezelschap

Home Instead Thuisservice: Begeleiding en gezelschap

door Home Instead Thuisservice
Wij zijn er voor u, is de kern van onze dienstverlening. Wij zijn er voor u als senior, voor u als partner en voor u als zoon of dochter. U staat centraal en wij zorgen ervoor dat u zelf of uw dierbare naaste zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.
 • Welzijn vóór zorg
 • Thuisservice op maat
 • Aanvullende mantelzorg
€ 31,20 - € 38,00
per uur

(1 beoordeling)
Meer informatie »
Home Instead Thuisservice Rotterdam: Metgezelschap

Home Instead Thuisservice Rotterdam: Metgezelschap

door Home Instead Thuisservice Rotterdam
Er kan een moment komen dat u extra ondersteuning nodig heeft om prettig en op een verantwoorde manier thuis te kunnen blijven wonen. U bepaalt wanneer wij komen, wie er komt en wat we komen doen.
 • Aan huis
 • Structureel
 • 1-op-1
€ 28,50
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Het Venster: Vensterconsulent

door Stichting voor Protestants Christelijk Welzijnswerk 'Het Venster'
Consulenten kunnen advies geven op het gebied van wonen, zorg, welzijn en financiën. Zij informeren en ondersteunen bij het aanvragen van zorg, diensten en regelingen, het invullen van formulieren of de bemiddeling naar andere organisaties. Daarnaast kunnen zij ondersteuning bieden in moeilijke periodes van het leven zoals bij verdriet, eenzaamheid, gezondheids- of relatieproblemen en bij vragen op het gebied van zingeving en dagbesteding.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Humanitas Veendam/Pekela: Maatjesproject

door Humanitas Veendam/Pekela
Contacten kunnen ongemerkt en onbedoeld verwateren. Met het Maatjesproject pak je de draad weer op: toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond, of verleden. Contacten kunnen ongemerkt en soms onbedoeld verwateren. Naar buiten gaan is niet meer vanzelfsprekend en nieuwe dingen ondernemen is een drempel geworden.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Regio Oost Groningen: Bezoek aan huis

door Nationale Vereniging de Zonnebloem
Iedereen heeft behoefte aan gezelschap. Aan lekker bijpraten, een luisterend oor. Maar misschien ben je wel vaker alleen dan je zou willen. De vrijwilligers van de Zonnebloem komen langs voor een kop koffie of gaan samen met jou op pad.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

De ZorgZaak: Begeleiding bij verstandelijke beperking

door De ZorgZaak
De ZorgZaak is gespecialiseerd in het begeleiden en verzorgen van mensen met een verstandelijke beperking in de thuissituatie. Afhankelijk van de aard van de handicap en de beperkingen zal bekeken worden hoe de benodigde zorg uitgevoerd moet worden. Na een vrijblijvend oriënterend gesprek over de wensen en omvang van zorg doet de ZorgZaak hierbij een passend voorstel.

Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

ANBO Sociaal Netwerkers

door ANBO
De Sociaal Netwerker komt bij ouderen thuis om hen te ondersteunen. Hij of zij helpt een eenzame oudere om weer een actief sociaal leven te krijgen door ze te enthousiasmeren voor deelname aan lokale activiteiten, ze in contact te brengen met leeftijdsgenoten, maar ook door ze regelmatig te bezoeken en samen een uitstapje te maken.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Den Haag Doet Burenhulp: Vrijwilligers begeleiding en gezelschap

door Stichting MOOI
Bent u onverwacht ziek of wilt u met wat hulp zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Dan bent u bij de Burenhulp aan het goede adres. Met ruim 2.000 vrijwilligers heeft er altijd wel iemand tijd voor vervoer, als u even niet kunt koken of als u gezelschap zoekt voor een praatje, een wandeling of een uitje. Bij Den Haag Doet Burenhulp zijn alle verzoeken welkom. U bepaalt zelf hoe en wanneer u hulp ontvangt.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Auxilias: Begeleiding

door Auxilias
Als senior kunt u prima voor u zelf zorgen. U heeft de wens om zelfstandig te blijven wonen en autonoom te zijn. Toch kunt u af en toe wel wat support gebruiken. Zonder direct een beroep te willen doen op familie, vrienden of buren. Auxilias biedt u begeleiding, uitgevoerd door één vertrouwd persoon. Precies zoals u het wilt en wannéér u het wilt. Een vertrouwd gevoel.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Begeleiding en educatie jonge mantelzorgers

door Stichting Informele Zorg Twente
Inzet van ervaringsmaatjes, ontspanningsactiviteiten, educatie en voorlichting.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Mantel-Match: Begeleiding en gezelschap voor ouderen

door Mantel-Match
Ons belangrijkste doel is om ouderen te ondersteunen en te laten genieten van de dagelijkse dingen. Als wij een glimlach zien op het gezicht van onze cliënt, dan is ons werk beloond. Dat we hiermee ook de mantelzorgers ontlasten is mooi meegenomen!
Sociale contacten zijn het beste medicijn voor vele kwalen! Je voelt je beter wanneer je hoogte- en dieptepunten kunt uitwisselen, ervaringen kunt delen, elkaar kunt aanraken, knuffelen, samen discussiëren en nog heel veel meer.
€ 29,50
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Buddyservice

door Buddyservice van Ham
Buddyservice levert aanvullende, particuliere zorg. Aandacht op maat voor jong en oud. Heeft u behoefte aan gezelschap en/of ondersteunende zorg, of kent u iemand die daar behoefte aan heeft? Dat kan bijvoorbeeld zijn: extra aandacht, begeleiding of ondersteuning voor ouderen.
€ 25,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Begeleiding en gezelschap

door ZorgZelf
Met veel plezier bezoeken wij ouderen die behoefte hebben aan gezelschap, begeleiding of hulp in en rond het huis. Ook mantelzorgers bieden wij ondersteuning op maat bij tijdelijke of permanente situaties. Natuurlijk wilt u wel graag een klik met iemand die in uw leven stapt. Dat kan alleen als het echt goed voelt en er vertrouwen is. En bent u mantelzorger dan begrijpen wij als geen ander dat u uw zorg niet zomaar uit handen geeft.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

RSWP: Computerondersteuning

door Regionale Stichting WonenPlus Noord-Holland Midden
Hulp bij uw computer of laptop. WonenPlus heeft vrijwilligers die u computerondersteuning geven bij het gebruik van uw computer of laptop. U kunt hierbij denken aan vastlopen, installeren van een nieuw programma, uitleg over het gebruik van Word, Excel, Google of e-mail. WonenPlus gaat op zoek naar vrijwilligers die u helpen.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Begeleiding, gezelschap, ondersteuning en gemak

door De Ledenservice, Carintreggeland
De Ledenservice is onderdeel van Carintreggeland en maakt het dagelijks leven voor u makkelijker en leuker. Leden kunnen gebruik maken van onze 'aan-huis-diensten' zoals een kapster of pedicure aan huis. Ook een dagje samen op pad met 'Samen Uit met Carintreggeland', ons reisbureau, behoort tot de mogelijkheden. Samen met leden werken we aan een gevarieerd en passend aanbod voor iedereen. Want iedereen kan zo nu en dan ondersteuning en gemak gebruiken.
Meer informatie »
Toon meer