Alleszelf.nlALLESZELF.NL

Begeleiding & gezelschapPersoonlijke begeleiding verzorging gezelschap


Met persoonlijke begeleiding en gezelschap kunt u op hoge leeftijd langer en beter zelfstandig blijven wonen. Het kan fijn zijn als u aandacht krijgt van iemand die u praktisch helpt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij het opstaan, het doen van boodschappen, het begeleiden naar doktersbezoek of het maken van een praatje. Ook 'dagbesteding' draagt bij aan begeleiding en gezelschap, maar dan vaak in groepsverband.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het zoekfilter, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Typen diensten

Per aanbieder kan de invulling van een dienst verschillen maar globaal gelden onderstaande omschrijvingen van deze diensten:
 • Persoonlijke begeleiding: Praktische en sociale hulp in het dagelijks leven. Een persoonlijk begeleider helpt ouderen om zelfstandig te (blijven) leven. Het gaat om één op één-ondersteuning. De begeleider biedt persoonlijke ondersteuning en hulp bij de persoonlijke verzorging vanwege een niet-medische oorzaak.
 • Gezelschap: Iemand om mee samen te zijn, te praten en activiteiten te  ondernemen. Binnen of buitenshuis en natuurlijk om familie- of medisch bezoek mogelijk te maken. Vult u het zelf maar in. Er is veel mogelijk want het gaat om uw persoonlijke wensen en behoeften.

Kiezen

Om te helpen een keuze te maken, kunt u gebruik maken van de “Checklist vervangende mantelzorg tegen betaling” van het Nationaal Ouderenfonds. Daarin leest u over de punten waar u op kunt letten bij het inschakelen van deze vorm van dienstverlening:
 • Contract of abonnement
 • Aansprakelijkheid
 • Verzekeringen
 • Algemene voorwaarden
 • Uurtarief
 • Bereikbaarheid (ook bij calamiteiten)
 • Diensten en activiteiten
 • Kwaliteit / Continuïteit
 • Privacy
 • Communicatie
 • Klachtenregeling
 • Personeel: vrijwilliger of betaalde kracht
 • Scholing zorgverlener
Meer informatie lezen? Kijk bij onze nieuwsberichten over begeleiding en gezelschap.

Lijst
Aantal begeleiding & gezelschap dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 348
348 diensten
Logo Begeleiding & gezelschap

Steun bij Rouw

door Humanitas Groningen
Rouwverwerking kost veel energie, en soms zit je er helemaal doorheen. Een vrijwilliger van Steun Bij Rouw helpt en toont begrip.

€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Computer, Tablet, IPhone hulp of computerles

door Senas Zorg & Assistentie
Ik ben hier te oud voor, dat leer ik toch nooit meer? Dat is onzin! Heeft u interesse, de mogelijkheden en wil om met deze digitale tijd mee te gaan? Om met uw kleinkinderen, familie en kennissen te kunnen e-mailen ( via de computer, een brief schrijven en versturen, maar ook reactie terug ontvangen), skypen (gratis via de computer telefoneren), of chatten ( via de computer berichtjes naar elkaar versturen en ontvangen).
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Burenhulp voor begeleiding en gezelschap

door Voor Elkaar in Zuid
Iedereen heeft wel eens een helpende hand nodig. Voor Elkaar in Zuid brengt mensen van alle leeftijden uit Amsterdam Zuid bij elkaar voor eenvoudige burenhulp. Denk aan begeleiding naar de dokter, hulp bij de computer of het leren van een taal. Maar ook samen wandelen, of koken, een maatje om gezellig mee te praten.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Spiqle Agenda: Dé digitale agenda voor senioren en dementie patiënten.

door Spiqle
Ken je dat? Dat je -weer- uren in de auto zit omdat je vader de telefoon niet goed heeft opgehangen en onbereikbaar is? Met Spiqle Agenda® houd je als zorgverlener/mantelzorger bij, wat er allemaal in het verschiet ligt voor je zorgvrager. De zorgvrager ziet op een beeldscherm continu wat er die dag en de komende dagen staat te gebeuren. Met een direct en urgent bericht valt je boodschap extra opvallend op zodat het heel snel gelezen wordt. De zorgvrager krijgt zo controle over het leven.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Senioren Service Plan: Begeleiding en gezelschap

door Senioren Service Plan
Aanvulling op de thuiszorg. Begeleiding, gezelschap, vergezellen van bezoeken aan arts, slaapnachten. Aantrekkelijke tarieven en toegewijde verzorgers bieden wij u zo mogelijk samen met de zorg die vergoed wordt vanuit de (semi)overheid, zoals de WMO, Zorgverzekeringswet en WIZ. Voor deze zorg kunt u terecht bij ons zusterbedrijf Senioren Zorg Plan.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Hulpcentrale

door Humanitas Midden-Groningen
Vrijwilligers van Humanitas bieden in het project Hulpcentrale eenvoudige hulp aan mensen. Dit kan zijn boodschappen doen, gaan wandelen, begeleiding bij bezoek aan specialist of ziekenhuis of gewoon een gezelschapsbezoek, enz. Wanneer iemand hulp nodig heeft, neemt deze contact op met ons kantoor.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Home Instead Thuisservice: Begeleiding en gezelschap

door Home Instead Thuisservice
Wij zijn er voor u, is de kern van onze dienstverlening. Wij zijn er voor u als senior, voor u als partner en voor u als zoon of dochter. U staat centraal en wij zorgen ervoor dat u zelf of uw dierbare naaste zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.
€ 31,20 - € 38,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Saen Professionals: Begeleiding​

door Saen Professionals
De ondersteunende begeleiding richt zich op zelfredzaamheid. Het opnieuw krijgen van een zinvolle dagindeling en de ontwikkeling van activiteiten die gericht zijn op maatschappelijke participatie vormen de belangrijkste doelstelling. Activerende begeleiding richt zich op herstel of het voorkomen van verergering van gedrag- of psychiatrische problematiek.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Tijd voor 2

door WIJ Heemstede
Tijd voor 2 biedt ondersteuning aan ouderen die behoefte hebben aan contact. De vrijwilliger komt aan huis om samen te praten, koffie te drinken, een spelletje te doen, samen de krant te lezen of een wandeling te maken.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Zorgboerderij de Molenhoeve: Dagbesteding

door Zorgboerderij de Molenhoeve
Op een van de mooiste plekjes in de Alblasserwaard biedt Zorgboerderij de Molenhoeve dagbesteding aan thuiswonende ouderen. Kleinschaligheid, huiselijkheid en persoonlijke aandacht staan voorop.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

BWI: Effe wat anders

door BWI Papendrecht
Deze vrijwilligers verlenen hand en spandiensten en bezoeken mensen die weinig contacten hebben. Zo helpen sommige leden van deze groep bij het ruilen en thuisbezorgen van bibliotheekboeken en gaan ze met mensen wandelen of winkelen.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Vrijwillige thuishulp - Weesp

door Versa Welzijn
Het kan gebeuren dat u hulp nodig heeft, maar niet terug kunt vallen op iemand uit uw omgeving. Of dat externe hulp niet haalbaar of betaalbaar is. Neem dan contact op met Vrijwillige Thuishulp. Wij kijken graag of een van onze vrijwilligers u kan helpen.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Ondersteuning en begeleiding op maat

door GoedHartVoorU
Voor een luisterend oor, wanneer u het nodig heeft, boodschappen doen/winkelen en samen koken/eten. Maar ook voor een activiteit buiten- of binnenshuis, hulp bij telefoontjes, dingen regelen en ondersteuning bij bezoek huisarts, tandarts of kapper.
€ 22,50
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Ondersteunende begeleiding

door Zorggroep Spaarnestad
Wij ondersteunen u graag. Door ziekte, onzekerheid, depressie, dementie, vermoeidheid of andere vervelende omstandigheden gedurende uw levensloop kan het soms zijn om grip te houden op het dagelijks leven. Zorggroep Spaarnestad kan u helpen met ondersteunende begeleiding om samen de regie weer in handen te krijgen.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Auxilias: Begeleiding

door Auxilias
Als senior kunt u prima voor u zelf zorgen. U heeft de wens om zelfstandig te blijven wonen en autonoom te zijn. Toch kunt u af en toe wel wat support gebruiken. Zonder direct een beroep te willen doen op familie, vrienden of buren. Auxilias biedt u begeleiding, uitgevoerd door één vertrouwd persoon. Precies zoals u het wilt en wannéér u het wilt. Een vertrouwd gevoel.
Meer informatie »
Toon meer