Alleszelf.nlALLESZELF.NL

Begeleiding & gezelschapPersoonlijke begeleiding verzorging gezelschap


Met persoonlijke begeleiding en gezelschap kunt u op hoge leeftijd langer en beter zelfstandig blijven wonen. Het kan fijn zijn als u aandacht krijgt van iemand die u praktisch helpt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij het opstaan, het doen van boodschappen, het begeleiden naar doktersbezoek of het maken van een praatje. Ook 'dagbesteding' draagt bij aan begeleiding en gezelschap, maar dan vaak in groepsverband.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het zoekfilter, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Typen diensten

Per aanbieder kan de invulling van een dienst verschillen maar globaal gelden onderstaande omschrijvingen van deze diensten:
 • Persoonlijke begeleiding: Praktische en sociale hulp in het dagelijks leven. Een persoonlijk begeleider helpt ouderen om zelfstandig te (blijven) leven. Het gaat om één op één-ondersteuning. De begeleider biedt persoonlijke ondersteuning en hulp bij de persoonlijke verzorging vanwege een niet-medische oorzaak.
 • Gezelschap: Iemand om mee samen te zijn, te praten en activiteiten te  ondernemen. Binnen of buitenshuis en natuurlijk om familie- of medisch bezoek mogelijk te maken. Vult u het zelf maar in. Er is veel mogelijk want het gaat om uw persoonlijke wensen en behoeften.

Kiezen

Om te helpen een keuze te maken, kunt u gebruik maken van de “Checklist vervangende mantelzorg tegen betaling” van het Nationaal Ouderenfonds. Daarin leest u over de punten waar u op kunt letten bij het inschakelen van deze vorm van dienstverlening:
 • Contract of abonnement
 • Aansprakelijkheid
 • Verzekeringen
 • Algemene voorwaarden
 • Uurtarief
 • Bereikbaarheid (ook bij calamiteiten)
 • Diensten en activiteiten
 • Kwaliteit / Continuïteit
 • Privacy
 • Communicatie
 • Klachtenregeling
 • Personeel: vrijwilliger of betaalde kracht
 • Scholing zorgverlener
Meer informatie lezen? Kijk bij onze nieuwsberichten over begeleiding en gezelschap.

Lijst
Aantal begeleiding & gezelschap dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 260
260 diensten
Logo Begeleiding & gezelschap

Steun bij verlies

door Humanitas Kanaalstreek & Westerwolde
Rouwverwerking kost veel energie, en soms zit je er helemaal doorheen. Steun Bij Verlies helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Amidecor: een helpende hand aan huis

door Amidecor
Wilt u zelfstandig blijven wonen en de regie in handen houden, maar kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? Mijn naam is Annie Helfrich en Ik kan u thuis helpen met uiteenlopende zaken! Ik ben een handige duizendpoot die alles aanpakt en ik ben netjes en georganiseerd.
€ 17,50 - € 25,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

De ZorgZaak: Begeleiding bij verstandelijke beperking

door De ZorgZaak
De ZorgZaak is gespecialiseerd in het begeleiden en verzorgen van mensen met een verstandelijke beperking in de thuissituatie. Afhankelijk van de aard van de handicap en de beperkingen zal bekeken worden hoe de benodigde zorg uitgevoerd moet worden. Na een vrijblijvend oriënterend gesprek over de wensen en omvang van zorg doet de ZorgZaak hierbij een passend voorstel.

Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Buurtmaatjes Risdam, Nieuwe Steen en Zwaag

door Stichting Netwerk
In elke wijk van Hoorn zijn buurmaatjes actief die laagdrempelige ondersteuning bieden aan buurtbewoners die (nog) geen eigen netwerk hebben.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Steunpunt Mantelzorg Zuid: Respijtzorg

door Steunpunt Mantelzorg Zuid
Bent u als mantelzorger geholpen met af en toe de zorgtaken over te dragen aan een ander? Bij het steunpunt staat een team betrokken en bekwame zorgvrijwilligers voor u klaar. Voor ondersteuning en praktische hulp door vrijwilligers in de thuiszorg.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Slaap/waakdiensten

door Mantelzorg-Tilburg
Wij staan voor: Afspraak is afspraak, Een vertrouwd gezicht, Wij zijn 7 dagen per week 24 uur per dag beschikbaar, Privacy (uw verhaal is bij ons veilig).
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

ZorgeloosThuis

door ZorgeloosThuis
Heb je als PGB budgethouder moeite om een stabiel team zorgverleners in stand te houden. ZorgeloosThuis is dan wellicht een goed alternatief, we werken bij al onze cliënten met zorggarantie! Wij bieden alle mogelijke (thuis)zorg activiteiten en ondersteuning bij welzijn, ontspanning en bijzondere vakantiereizen. Wij zijn gespecialiseerd in de zorg voor mensen, jong en oud, die dagelijks zorg nodig hebben en dat combineren met een actief leven met behoud van de eigen regie.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Vriend Actief

door WIJ Heemstede
Vriend Actief is voor ouderen die op zoek zijn naar een vriend of maatje om gezamenlijk iets te ondernemen. Vooral aan ouderen die moeite hebben alleen op pad te gaan biedt dit project mogelijkheden om iemand te vinden om gezamenlijk iets te ondernemen.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Stichting JOW! Zwolle: Activiteiten jongeren met ouderen

door Stichting JOW! Nederland
Een-op-een-contact tussen jongeren en ouderen in de wijk Aa-landen in Zwolle voor het samen ondernemen van activiteiten. Dit project 'Veerkrachtig oud met jong' loopt een jaar vanaf september 2017 en er voor ouderen die zelfstandig en alleen wonen en die kampen met één of meerdere fysieke beperkingen. Het doel: de veerkracht en de zelfredzaamheid van deze kwetsbare groep ouderen te vergroten door samen nieuwe mogelijkheden ontdekken om hun leven in te richten.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Persoonlijke aandacht

door Vitalisa
Zeker als u ouder wordt, zijn persoonlijke aandacht en een beetje hulp van grote waarde. Familie en mantelzorgers zijn daarbij natuurlijk enorm belangrijk. Helaas kunnen die niet altijd in de buurt zijn. Vitalisa biedt gezelschap en begeleiding in uiteenlopende vormen en voor verschillende gelegenheden; ongeacht of u nog thuis woont, in een serviceflat of in een verzorgingshuis.
€ 20,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Roze Stadsdorp Amsterdam voor 50+ LGBT's

door Roze Stadsdorp Amsterdam
Het Roze Stadsdorp Amsterdam is een netwerk voor alle 50plus roze Amsterdammers. Zorgen voor jezelf en voor elkaar. Nu en later. Daarom!
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Uw persoonlijke buur voor begeleiding en gezelschap

door BurenService
Samen sta je sterker! Soms zijn er zaken die je niet (meer of nog niet) alleen kunt of waar je je mantelzorger niet mee wilt of kunt belasten. BurenService als professionele “buur” van mens-tot-mens.
€ 22,50 - € 32,50
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Steun bij Rouw

door Humanitas Oldambt
Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Mantel-Match: Begeleiding en gezelschap voor ouderen

door Mantel-Match
Ons belangrijkste doel is om ouderen te ondersteunen en te laten genieten van de dagelijkse dingen. Als wij een glimlach zien op het gezicht van onze cliënt, dan is ons werk beloond. Dat we hiermee ook de mantelzorgers ontlasten is mooi meegenomen!
Sociale contacten zijn het beste medicijn voor vele kwalen! Je voelt je beter wanneer je hoogte- en dieptepunten kunt uitwisselen, ervaringen kunt delen, elkaar kunt aanraken, knuffelen, samen discussiëren en nog heel veel meer.
€ 29,50
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Driezorg: Regie Ondersteuning door Vérian in Hattem

door Stichting Driezorg Wonen, Welzijn, Zorg
Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen kan soms een uitdaging worden naarmate de leeftijd vordert. ,,Ik moet boodschappen halen, maar wat ik nu moet halen en hoeveel?”. ,,Ik ga naar de dagbesteding maar kan dat niet alleen, hoe kom ik nu daar?”. Door u te begeleiden, brengen we samen problemen in kaart en bedenken we oplossingen. Hierbij gaan we uit van uw eigen kracht en eventueel de kracht van de mensen om u heen. Deze algemene voorziening wordt in Hattem uitgevoerd door Vérian.
Meer informatie »
Toon meer