Alleszelf.nlALLESZELF.NL

Begeleiding & gezelschapPersoonlijke begeleiding verzorging gezelschap


Met persoonlijke begeleiding en gezelschap kunt u op hoge leeftijd langer en beter zelfstandig blijven wonen. Het kan fijn zijn als u aandacht krijgt van iemand die u praktisch helpt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij het opstaan, het doen van boodschappen, het begeleiden naar doktersbezoek of het maken van een praatje. Ook 'dagbesteding' draagt bij aan begeleiding en gezelschap, maar dan vaak in groepsverband.

Lees deze toelichting en gebruik eventueel de Checklist van het Nationaal Ouderenfonds bij uw keuze.


Typen diensten: Per aanbieder kan de invulling van een dienst verschillen maar globaal gelden onderstaande omschrijvingen van deze diensten:

 • Persoonlijke begeleiding: Praktische en sociale hulp in het dagelijks leven. Een persoonlijk begeleider helpt ouderen om zelfstandig te (blijven) leven. Het gaat om één op één-ondersteuning. De begeleider biedt persoonlijke ondersteuning en hulp bij de persoonlijke verzorging vanwege een niet-medische oorzaak.
 • Gezelschap: Iemand om mee samen te zijn, te praten en activiteiten te  ondernemen. Binnen of buitenshuis en natuurlijk om familie- of medisch bezoek mogelijk te maken. Vult u het zelf maar in. Er is veel mogelijk want het gaat om uw persoonlijke wensen en behoeften.
Kiezen: Om te helpen een keuze te maken, kunt u gebruik maken van de “Checklist vervangende mantelzorg tegen betaling” van het Nationaal Ouderenfonds. Daarin leest u over de punten waar u op kunt letten bij het inschakelen van deze vorm van dienstverlening:
 • Contract of abonnement
 • Aansprakelijkheid
 • Verzekeringen
 • Algemene voorwaarden
 • Uurtarief
 • Bereikbaarheid (ook bij calamiteiten)
 • Diensten en activiteiten
 • Kwaliteit / Continuïteit
 • Privacy
 • Communicatie
 • Klachtenregeling
 • Personeel: vrijwilliger of betaalde kracht
 • Scholing zorgverlener
Meer informatie lezen? Klik hier voor onze berichten over begeleiding en gezelschap.

Lijst
Aantal begeleiding & gezelschap dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 144
144 diensten
Home Instead Thuisservice: Begeleiding en gezelschap

Home Instead Thuisservice: Begeleiding en gezelschap

door Home Instead Thuisservice
Wij zijn er voor u, is de kern van onze dienstverlening. Wij zijn er voor u als senior, voor u als partner en voor u als zoon of dochter. U staat centraal en wij zorgen ervoor dat u zelf of uw dierbare naaste zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.
 • Welzijn vóór zorg
 • Thuisservice op maat
 • Aanvullende mantelzorg
€ 31,20 - € 38,00
per uur

(1 beoordeling)
Meer informatie »
Home Instead Thuisservice Rotterdam: Metgezelschap

Home Instead Thuisservice Rotterdam: Metgezelschap

door Home Instead Thuisservice Rotterdam
Er kan een moment komen dat u extra ondersteuning nodig heeft om prettig en op een verantwoorde manier thuis te kunnen blijven wonen. U bepaalt wanneer wij komen, wie er komt en wat we komen doen.
 • Aan huis
 • Structureel
 • 1-op-1
€ 28,50
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

NLvoorelkaar: Vrijwilliger als chauffeur

door NLvoorelkaar
Voor uzelf, familie of vrienden kunt u een vrijwilliger zoeken als chauffeur. Dat kan in het bestaande aanbod of door een hulpvraag te plaatsen. Maak via de website veilig contact en ontdek of u het goed met elkaar kunt vinden.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Stichting JOW! Zwolle: Activiteiten jongeren met ouderen

door Stichting JOW! Nederland
Een-op-een-contact tussen jongeren en ouderen in de wijk Aa-landen in Zwolle voor het samen ondernemen van activiteiten. Dit project 'Veerkrachtig oud met jong' loopt een jaar vanaf september 2017 en er voor ouderen die zelfstandig en alleen wonen en die kampen met één of meerdere fysieke beperkingen. Het doel: de veerkracht en de zelfredzaamheid van deze kwetsbare groep ouderen te vergroten door samen nieuwe mogelijkheden ontdekken om hun leven in te richten.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

De Kap: Sociale steun

door Stichting de Kap
Bezoek, eropuit, wandelen. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om sociale contacten te hebben of te onderhouden. Daar zijn allerlei redenen voor. Wat de reden ook is een vrijwilliger kan net dat steuntje in de rug geven.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Dagbesteding De Razende Bol van Tellus

door Zorggroep Tellus
Dagbesteding De Razende Bol biedt een ontmoetingsplek voor ouderen in Den Helder en is gericht op een zinvolle dagbesteding ter bevordering, behoud of compensatie van de individuele zelfredzaamheid.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Huur een dochter

door Particuliere Thuishulp Huur-een-dochter
Een particulier bemiddelingsbureau dat thuishulp biedt aan ouderen in Amsterdam. Voor een prettige oude dag met meer gezelschap, sociale contacten en af en toe een dagje eropuit.
€ 26,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

ANBO Sociaal Netwerkers

door ANBO
De Sociaal Netwerker komt bij ouderen thuis om hen te ondersteunen. Hij of zij helpt een eenzame oudere om weer een actief sociaal leven te krijgen door ze te enthousiasmeren voor deelname aan lokale activiteiten, ze in contact te brengen met leeftijdsgenoten, maar ook door ze regelmatig te bezoeken en samen een uitstapje te maken.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Joost Zorgt Amsterdam: Individuele begeleiding

door Joost Zorgt Nederland B.V.
Heeft u begeleiding nodig om voldoende zelfredzaam te zijn en mee te doen in de maatschappij ? Dan biedt Joost Zorgt lichte en middel zware begeleiding. Soms gaat het om tijdelijke ondersteuning, soms om ondersteuning voor langere tijd. Onze professionele begeleiders helpen u om uw zelfredzaamheid te vergroten.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

HSB de Vijverhof: Ontmoeting met en zonder begeleiding

door HSB de Vijverhof
Voor Middelwatering: Ontmoeting met begeleiding wordt in diverse ruimten in de Vijverhof gegeven. Zodat mensen een veilige ruimte geboden wordt waar ze zich kwetsbaar op kunnen stellen en in contact kunnen komen met andere mensen. De mensen kunnen zelf kiezen in hoeverre ze de dag in willen delen.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Zorgboerderij de Molenhoeve: Dagbesteding

door Zorgboerderij de Molenhoeve
Op een van de mooiste plekjes in de Alblasserwaard biedt Zorgboerderij de Molenhoeve dagbesteding aan thuiswonende ouderen. Kleinschaligheid, huiselijkheid en persoonlijke aandacht staan voorop.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Begeleiding en educatie jonge mantelzorgers

door Stichting Informele Zorg Twente
Inzet van ervaringsmaatjes, ontspanningsactiviteiten, educatie en voorlichting.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Zorgboerderij de Huiberthoeve

door Zorgboerderij de Huiberthoeve
Arbeidsmatige dagbesteding voor mensen die op de zorgboerderij aan de slag willen. Het werken en verblijven op de boerderij geeft rust, en men kan op eigen tempo werken aan de gestelde doelen.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

LekkerLeven: Gezelschap

door Lekker Leven
Heeft u behoefte aan wat gezelschap en kunt u tegelijkertijd wel wat hulp in het huishouden gebruiken? Onze zorgvuldig geselecteerde dienstverlener maakt graag tijd voor u! Tijdens een wandeling in het park en tijdens het uitvoeren van huishoudelijke taken.
€ 15,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Regio Oost Groningen: Bezoek aan huis

door Nationale Vereniging de Zonnebloem
Iedereen heeft behoefte aan gezelschap. Aan lekker bijpraten, een luisterend oor. Maar misschien ben je wel vaker alleen dan je zou willen. De vrijwilligers van de Zonnebloem komen langs voor een kop koffie of gaan samen met jou op pad.
Meer informatie »
Toon meer