Alleszelf.nlALLESZELF.NL

Begeleiding & gezelschapPersoonlijke begeleiding verzorging gezelschap


Met persoonlijke begeleiding en gezelschap kunt u op hoge leeftijd langer en beter zelfstandig blijven wonen. Het kan fijn zijn als u aandacht krijgt van iemand die u praktisch helpt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij het opstaan, het doen van boodschappen, het begeleiden naar doktersbezoek of het maken van een praatje. Ook 'dagbesteding' draagt bij aan begeleiding en gezelschap, maar dan vaak in groepsverband.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het zoekfilter, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Typen diensten

Per aanbieder kan de invulling van een dienst verschillen maar globaal gelden onderstaande omschrijvingen van deze diensten:
 • Persoonlijke begeleiding: Praktische en sociale hulp in het dagelijks leven. Een persoonlijk begeleider helpt ouderen om zelfstandig te (blijven) leven. Het gaat om één op één-ondersteuning. De begeleider biedt persoonlijke ondersteuning en hulp bij de persoonlijke verzorging vanwege een niet-medische oorzaak.
 • Gezelschap: Iemand om mee samen te zijn, te praten en activiteiten te  ondernemen. Binnen of buitenshuis en natuurlijk om familie- of medisch bezoek mogelijk te maken. Vult u het zelf maar in. Er is veel mogelijk want het gaat om uw persoonlijke wensen en behoeften.

Kiezen

Om te helpen een keuze te maken, kunt u gebruik maken van de “Checklist vervangende mantelzorg tegen betaling” van het Nationaal Ouderenfonds. Daarin leest u over de punten waar u op kunt letten bij het inschakelen van deze vorm van dienstverlening:
 • Contract of abonnement
 • Aansprakelijkheid
 • Verzekeringen
 • Algemene voorwaarden
 • Uurtarief
 • Bereikbaarheid (ook bij calamiteiten)
 • Diensten en activiteiten
 • Kwaliteit / Continuïteit
 • Privacy
 • Communicatie
 • Klachtenregeling
 • Personeel: vrijwilliger of betaalde kracht
 • Scholing zorgverlener
Meer informatie lezen? Kijk bij onze nieuwsberichten over begeleiding en gezelschap.

Lijst
Aantal begeleiding & gezelschap dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 379
379 diensten
Logo Begeleiding & gezelschap

Zinthiek Zorggeluk: Ondersteunende mantelzorg op maat

door Zinthiek Zorggeluk
* Extra mantelzorg op maat
* Een op een moment
* Begeleiding thuis of in een zorginstelling
* Persoonlijk vervoer (tijdens mantelzorg met gebruik van auto van begeleider is mogelijk)
* Rapportage via logboek
€ 25,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Het Venster: Bezoekdienst

door Stichting voor Protestants Christelijk Welzijnswerk 'Het Venster'
Soms is er behoefte aan meer contact of bent u zelf minder mobiel waardoor het erop uitrekken niet meer zo goed gaat. Heeft u ook behoefte dat iemand u op komt zoeken voor een praatje of een spelletje?
voor aanmelding of informatie kunt u contact met ons opnemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Den Haag Doet Burenhulp: Vrijwilligers begeleiding en gezelschap

door Stichting MOOI
Bent u onverwacht ziek of wilt u met wat hulp zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Dan bent u bij de Burenhulp aan het goede adres. Met ruim 2.000 vrijwilligers heeft er altijd wel iemand tijd voor vervoer, als u even niet kunt koken of als u gezelschap zoekt voor een praatje, een wandeling of een uitje. Bij Den Haag Doet Burenhulp zijn alle verzoeken welkom. U bepaalt zelf hoe en wanneer u hulp ontvangt.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Burenhulp voor begeleiding en gezelschap

door Voor Elkaar in Zuid
Iedereen heeft wel eens een helpende hand nodig. Voor Elkaar in Zuid brengt mensen van alle leeftijden uit Amsterdam Zuid bij elkaar voor eenvoudige burenhulp. Denk aan begeleiding naar de dokter, hulp bij de computer of het leren van een taal. Maar ook samen wandelen, of koken, een maatje om gezellig mee te praten.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

WijZ: De draad weer oppakken

door WijZ
'De draad weer oppakken' richt zich op 65-plussers die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken om hun leven weer invulling te geven zoals ze zelf graag zouden willen. Dit kan bijvoorbeeld zijn na een ingrijpende gebeurtenis zoals het overlijden van een partner, rondom ziekte of door het wegvallen van zorg en ondersteuning.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Ondersteuning kwetsbare ouderen

door Marie-care
Ondersteuning, advisering en begeleiding, kwetsbare, ouderen.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Begeleiding & gezelschap

door Huszar Dienstenbedrijf
Specialisatie: autisme en angststoornissen
€ 5,00 - € 25,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Thuisbegeleiding

door Vérian
Iedereen maakt wel eens moeilijke periodes door in zijn leven. Maar soms stapelen de problemen zich zo hoog op dat u het even niet meer aan kunt. Dan zijn wij er om u te helpen weer grip te krijgen op uw leven.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Humanitas steun bij rouw

door Humanitas Haarlemmermeer
Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Unive MijnGemak: Gezelschap

door Univé MijnGemak
Heeft u behoefte aan wat gezelschap en kunt u tegelijkertijd wel wat hulp in het huishouden gebruiken? Onze zorgvuldig geselecteerde dienstverlener maakt graag tijd voor u! Via ons heeft u snel iemand gevonden die huishoudelijke taken van u overneemt. En dat onder het genot van een gezellig praatje of kopje koffie.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Wandelen, winkelen, kletsen

door Thuiszorg Gezellig
Een wandeling maken is een prettige bezigheid, zeker als het weer een beetje meewerkt. Voor sommige mensen, vaak gaat het om ouderen, kan het lastig zijn om voor zo’n wandeling gezelschap te vinden. Vrienden en bekenden zijn soms niet meer zo goed ter been, familieleden zoals de kinderen wonen vaak ver weg of hebben het druk. Thuiszorg Gezellig is dan voor u misschien wel een hele goede optie.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Seniorenstudent: Hulp & gezelschap

door Seniorenstudent
Stichting SeniorenStudent organiseert projecten om senioren en studenten bij elkaar te brengen. De studenten bieden hulp en gezelschap en de senioren hebben veel levenservaring waar de studenten van leren.
€ 12,50
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Assistentiehonden met training

door Stichting BultersMekke
BultersMekke biedt assistentiehonden voor in geval van een lichamelijke of auditieve beperking, epilepsie, problemen op psychisch en/of psychosociaal gebied of met een vorm van autisme.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Mentorwerk Wormerland, Waterland, Edam/Volendam

door De SMD - Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Zaanstreek Waterland
Ondersteuning door een vrijwilliger
Iedere cliënt wordt voor een bepaalde periode gekoppeld aan een vrijwilliger, die de SMD medewerker zo goed mogelijk probeert te matchen met de wensen en interesses. Eens per twee weken spreekt het koppel samen af om gezellige activiteiten te ondernemen. Ze gaan dan bijvoorbeeld samen naar de markt, wandelen, sporten, een praatje thuis of koken.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Buur zoekt buur – Hilversum

door Versa Welzijn
Wilt u iets voor een ander in de buurt doen, of kan een buurtbewoner iets voor u doen? Stel u krijgt een telefoontje met het verzoek om boodschappen mee te nemen voor iemand twee straten verderop…. Zou u dat doen als u in de gelegenheid bent? Is uw antwoord JA! dan staat u niet alleen. Heel veel mensen willen, als het uitkomt, wel een keer iets voor buren doen. Maar hoe weet u wie u moet bellen of wie in de buurt ergens mee geholpen wil worden?
Meer informatie »
Toon meer