Begeleiding & gezelschapPersoonlijke begeleiding verzorging gezelschap


Met persoonlijke begeleiding en gezelschap kunt u op hoge leeftijd langer en beter zelfstandig blijven wonen. Het kan fijn zijn als u aandacht krijgt van iemand die u praktisch helpt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij het opstaan, het doen van boodschappen, het begeleiden naar doktersbezoek of het maken van een praatje. Ook 'dagbesteding' draagt bij aan begeleiding en gezelschap, maar dan vaak in groepsverband.

Lees deze toelichting en gebruik eventueel de Checklist van het Nationaal Ouderenfonds bij uw keuze.


Typen diensten: Per aanbieder kan de invulling van een dienst verschillen maar globaal gelden onderstaande omschrijvingen van deze diensten:

 • Persoonlijke begeleiding: Praktische en sociale hulp in het dagelijks leven. Een persoonlijk begeleider helpt ouderen om zelfstandig te (blijven) leven. Het gaat om één op één-ondersteuning. De begeleider biedt persoonlijke ondersteuning en hulp bij de persoonlijke verzorging vanwege een niet-medische oorzaak.
 • Gezelschap: Iemand om mee samen te zijn, te praten en activiteiten te  ondernemen. Binnen of buitenshuis en natuurlijk om familie- of medisch bezoek mogelijk te maken. Vult u het zelf maar in. Er is veel mogelijk want het gaat om uw persoonlijke wensen en behoeften.
Kiezen: Om te helpen een keuze te maken, kunt u gebruik maken van de “Checklist vervangende mantelzorg tegen betaling” van het Nationaal Ouderenfonds. Daarin leest u over de punten waar u op kunt letten bij het inschakelen van deze vorm van dienstverlening:
 • Contract of abonnement
 • Aansprakelijkheid
 • Verzekeringen
 • Algemene voorwaarden
 • Uurtarief
 • Bereikbaarheid (ook bij calamiteiten)
 • Diensten en activiteiten
 • Kwaliteit / Continuïteit
 • Privacy
 • Communicatie
 • Klachtenregeling
 • Personeel: vrijwilliger of betaalde kracht
 • Scholing zorgverlener
Meer informatie lezen? Klik hier voor onze berichten over begeleiding en gezelschap.

Lijst
Aantal begeleiding & gezelschap dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 127
127 diensten
Home Instead Thuisservice: Begeleiding en gezelschap

Home Instead Thuisservice: Begeleiding en gezelschap

door Home Instead Thuisservice
Wij zijn er voor u, is de kern van onze dienstverlening. Wij zijn er voor u als senior, voor u als partner en voor u als zoon of dochter. U staat centraal en wij zorgen ervoor dat u zelf of uw dierbare naaste zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.
 • Welzijn vóór zorg
 • Thuisservice op maat
 • Aanvullende mantelzorg
€ 29,40 - € 38,00
per uur
Meer informatie »
Home Instead Thuisservice Rotterdam: Metgezelschap

Home Instead Thuisservice Rotterdam: Metgezelschap

door Home Instead Thuisservice Rotterdam
Er kan een moment komen dat u extra ondersteuning nodig heeft om prettig en op een verantwoorde manier thuis te kunnen blijven wonen. U bepaalt wanneer wij komen, wie er komt en wat we komen doen.
 • Aan huis
 • Structureel
 • 1-op-1
€ 28,50
per uur
Meer informatie »
Amidecor: een helpende hand aan huis

Amidecor: een helpende hand aan huis

door Amidecor
Wilt u zelfstandig blijven wonen en de regie in handen houden, maar kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? Mijn naam is Annie Helfrich en Ik kan u thuis helpen met uiteenlopende zaken! Ik ben een handige duizendpoot die alles aanpakt en ik ben netjes en georganiseerd.
 • Betrouwbaar
 • Oplossingsgericht
 • Vrolijk
€ 17,50 - € 25,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

RSWP: Computerondersteuning

door Regionale Stichting WonenPlus Noord-Holland Midden
Hulp bij uw computer of laptop. WonenPlus heeft vrijwilligers die u computerondersteuning geven bij het gebruik van uw computer of laptop. U kunt hierbij denken aan vastlopen, installeren van een nieuw programma, uitleg over het gebruik van Word, Excel, Google of e-mail. WonenPlus gaat op zoek naar vrijwilligers die u helpen.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

AlterEgo Services: Persoonlijke begeleiding

door AlterEgo Services
Voor allerlei praktische zaken. Denk aan assistentie in en om het huis, vervoer en gezelschap, aflossing van de mantelzorger, een dagelijkse belservice of een luisterend oor.
€ 30,25
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Gea: Gezelschap en Assistentie

door De Lindeborgh
Een vaste Gea bezoekt u 1 tot 3 keer per week thuis en onderneemt samen met u activiteiten. U kunt hierbij “groot” denken aan bijvoorbeeld een dagje naar Paleis het Loo. Echter juist in de kleine dingen maakt Gea het echte verschil, een kopje thee, samen even een praatje. Uw Gea sluit zich aan aan uw wensen en zoekt samen met u naar de mogelijkheden. Er is veel mogelijk binnen de Gea dienstverlening. Gea staat voor „Gezelschap en Assistentie”.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

EBM4ZORG: Begeleiding en gezelschap

door EBM4ZORG
Persoonlijke aandacht en aandacht voor uw eigen wensen. Vanwege de veranderingen in de zorg zijn we de persoonlijke aandacht voor mensen die dat hard nodig hebben uit het oog verloren. Aandacht voor uw eigen wensen, zelfstandig blijven wonen en de regie in eigen hand houden. Niet meer afhankelijk zijn en wat leuks ondernemen wanneer het u uitkomt.
€ 17,50 - € 22,00
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Accompagna: Exclusieve aandacht voor ouderen

door Accompagna
Exclusieve zorg en persoonlijke aandacht aan ouderen, thuiswonend of in een zorginstelling. Ook bij diagnose dementie. Ondersteuning kinderen met een zorgtaak. Vergezellen naar een concert, museum of evenement van uw keuze.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Humanitas Maatjes NKL

door Humanitas, afd. Noord-Kennemerland
Vrijwilligers zijn er voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In de meeste gevallen zijn zij twee uur per week beschikbaar voor alledaagse en waardevolle activiteiten: samen is het leuker!
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Menspro: wandelen

door Menspro: begeleiding ouderen
Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om te wandelen en dus in beweging te blijven:
Bewegen vertraagd de processen van het ouder worden, houdt u gezond en vitaal en geeft een positief gevoel
€ 17,50 - € 22,50
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Senioren-coach: individuele gesprekken

door Senioren-coach
De Senioren-coach ondersteunt in het proces van ouder worden. Het ontdekken van uw persoonlijke kracht biedt -op alle leeftijden- mogelijkheden om vanuit wensen en verlangens vorm en inhoud te geven aan wat u werkelijk wilt in uw leven. De senioren-coach biedt hiervoor individuele gesprekken.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Emeritus-Allerzorg: Persoonlijke begeleiding

door Emeritus-Allerzorg
Zorg met een ‘klik’. Persoonlijke begeleiding, aandacht en ondersteuning bij de dagelijkse dingen die ouderen vaak zelf niet meer zelf kunnen.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Menspro: persoonlijke aandacht

door Menspro: begeleiding ouderen
Ik geef persoonlijke aandacht en biedt begeleiding afgestemd op de wensen van de cliënt. Ik biedt dienstverlening vanuit een persoonlijke relatie, maar met voldoende deskundigheid om ouderen in alle situaties goed te kunnen begeleiden. Zodat ouderen de aandacht krijgen die ze verdienen: betrokken, deskundig en persoonlijk.
€ 17,50 - € 22,50
per uur
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

Maison Thuiszorg en Begeleiding: Begeleiding

door Maison Thuiszorg en Begeleiding
Indien u ondersteuning nodig heeft bij uw algemene dagelijkse verzorging, kunt u beroep doen op het team van Maison Thuiszorg. Wij geven u en uw naasten tips hoe u zichzelf zo goed mogelijk kunt redden in de thuissituatie. Activiteiten die u en/of uw mantelzorgers teveel inspanning kosten nemen wij van u over/voeren wij samen met u uit. De thuiszorg medewerker komt in overleg met u op de dagen en tijden dat u dit wenst en wanneer dit nodig is.
Meer informatie »
Logo Begeleiding & gezelschap

WijZ: Samen Uit Samen Thuis

door WijZ
Samen Uit Samen Thuis ondersteunt u bij de activiteiten die u graag zou willen ondernemen. Soms lukt het niet om hobby's, activiteiten of juist de 'gewone' dagelijkse dingen te blijven doen. Bijvoorbeeld door een ziekte, beperking of weinig sociale contacten.
Wilt u boodschappen doen, samen winkelen, gezellig een kopje koffie drinken, muziek luisteren of maken of een fijne wandeling maken, maar kunt u dit niet alleen? Samen Uit Samen Thuis zoekt een passend maatje en maakt dit weer mogelijk.
Meer informatie »
Toon meer