ThuiszorgThuiszorg

Soms hebt u zorg aan huis nodig. In Nederland zijn daar verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Soorten hulp

 • Advies, instructie en voorlichting: u kunt hierbij denken aan het geven van informatie om te helpen bij het maken van een keuze, het geven van een gericht voorstel of het aangeven ‘hoe u moet handelen’.
 • Begeleiding hulp bij taken waardoor u zelfstandig kunt blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om het aanhouden van een bepaald dagritme, het voeren van het huishouden en het onderhouden van contacten.
 • Behandeling: medische handelingen die zijn gericht op herstel of behoud van functies bij aandoeningen. Het kan om lichamelijke en geestelijke aandoeningen, zoals dementie, en gedragsproblemen.
 • Verzorging persoonlijke hulp waarvoor geen medische kennis vereist is, zoals helpen opstaan , wassen, aankleden en hulp bij het naar bed gaan.
 • Verpleging: medische of verpleegkundige zorg, zoals wondverzorging of het inbrengen van een katheter.

- Spoedhulp

Bij een aantal aanbieders kan de thuiszorg standaard geleverd worden binnen 24 uur na ontvangst van een aanvraag.

- Specialisaties

Sommige aanbieders van thuiszorg geven aan gespecialiseerd te zijn in één of meer onderwerpen. Het gaat om de volgende specialisaties:
 • Lichamelijke beperking: dit is zorg aan mensen met een motorische beperking, spraak/taalhandicaps, bewustzijnsstoornissen, zintuigelijke stoornissen of andere functiestoornissen.
 • Palliatieve zorg: palliatieve zorg is erop gericht om mensen met een levensbedreigende ziekte (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Daarbij gaat het verder dan lichamelijke verzorging; ook de zorg voor geest en ziel zijn belangrijk. Bron: palliatievezorg.nl
 • Dementiezorg: dit is erop gericht om mensen met dementie een veilige en aangename leefomgeving te bieden.
 • (Overige) specialistische zorg: zorg die geleverd wordt vanuit een van de medische specialismen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van zuurstofflessen bij beademingsapparatuur.

Betalingsmogelijkheden

Bij de aanbieders komen verschillende betalingsmogelijkheden voor. Het is afhankelijk van uw situatie of u hiervoor in aanmerking komt. Houd ook rekening met een eventuele eigen bijdrage.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over thuiszorg.

Aantal thuiszorg dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 681
681 diensten
Welkom thuis pakket

Welkom thuis pakket

door Ledenvereniging
Hulp na ziekenhuisopname. Moet je binnenkort naar het ziekenhuis voor een operatie of opname? Dan is het goed alvast na te denken wie je helpt als je thuiskomt. Vaak moet er thuis van alles worden geregeld, zoals huishouden, bezoek aan de specialist en zorg voor een naaste. Met het Welkom thuis pakket biedt de ledenvereniging hulp. Zo weet je
zeker dat thuis alles goed geregeld wordt en dat je in alle rust kunt herstellen. Je stelt het pakket in overleg met de ledenadviseur samen.
Meer info »
 • Goed voorbereid op opname
 • Sneller naar huis
 • In alle rust herstellen
UnderWunder

UnderWunder

door Ledenvereniging
Veilig en zelfverzekerd ondanks urineverlies. Heb je wel eens last van urineverlies tijdens het wandelen of sporten? Of als je moet lachen? Het kan iedereen overkomen. Toch is het ongemakkelijk. Met ondergoed van UnderWunder zijn die momenten voorgoed voorbij. Het ondergoed vangt urineverlies onzichtbaar op. En het ziet er nog hip en modieus uit ook. Voel je veilig en zelfverzekerd!
Meer info »
 • Vangt onzichtbaar op
 • Hip en modieus ondergoed
 • Ook voor mannen
Logo Thuiszorg

Spiqle Agenda: Dé digitale agenda voor senioren en dementie patiënten.

door Spiqle
Ken je dat? Dat je -weer- uren in de auto zit omdat je vader de telefoon niet goed heeft opgehangen en onbereikbaar is? Met Spiqle Agenda® houd je als zorgverlener/mantelzorger bij, wat er allemaal in het verschiet ligt voor je zorgvrager. De zorgvrager ziet op een beeldscherm continu wat er die dag en de komende dagen staat te gebeuren. Met een direct en urgent bericht valt je boodschap extra opvallend op zodat het heel snel gelezen wordt. De zorgvrager krijgt zo controle over het leven.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Thuiszorg Zuidwest-Drenthe

door ZZWD (Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe)
Thuiszorg Zuidwest-Drenthe biedt u thuiszorg op maat. Onze medewerkers zijn breed inzetbaar, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.
Onze ondersteuning door kleine teams is erop gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Met een veilig gevoel, en met gemak en service bij u in de buurt. In overleg met u bieden wij de door u gewenste ondersteuning. Voor een korte periode of voor langere tijd.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Wijkverpleging

door Woonzorgcentrum Maria Dommer
Inwoners van Maarssen-Dorp en Maarssen-Broek kunnen een beroep doen op de wijkverpleging van Maria Dommer. Wij leveren (ondersteunende) begeleiding, persoonlijke verzorging en verpleging.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Logeren

door ZorgSpectrum
Voor mensen die zelfstandig wonen – maar dat door omstandigheden even niet kunnen – is het mogelijk tijdelijk te verblijven in één van onze locaties in Nieuwegein, Houten en Vianen. Logeren of tijdelijk verblijf is er ook voor de mantelzorger. De mantelzorger kan zo weer even op adem komen. De zorgtaken kunnen zij dan even helemaal aan ZorgSpectrum overlaten. Na de logeerperiode gaat u weer terug naar huis. Het gaat dus om een tijdelijk verblijf.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Verpleging

door Zorgfix Thuiszorg
U verblijft thuis, maar er is complexe zorg nodig. Dan kan gaan om intensieve pijnbestrijding, zoals met een morfinepomp, complexere vormen van wondzorg, infusen, katheteriseren of (palliatieve) sedatie. Een huisarts (of specialist) draagt wel de verantwoordelijkheid voor de zorg, maar kan die nooit vaak genoeg thuis komen opvolgen. Daarvoor is de thuiszorg.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Persoonlijke verzorging

door Stichting Zorgcombinatie Marga Klompe
U wilt graag zelfstandig blijven wonen, maar niet alles gaat even gemakkelijk. Als u ondersteuning nodig heeft in de persoonlijke verzorging, kunt u altijd bij ons terecht. Wij werken intensief samen met huisartsen, specialisten, gemeenten en andere betrokkenen. De verzorgenden van Thuiszorg Marga Klompé zijn werkzaam in verschillende gebieden binnen de Achterhoek en kunnen 24 uur per dag hulp bieden als dat nodig is. Soms voor korte tijd, soms langer.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Gespecialiseerde zorg bij kanker

door Beweging 3.0
Heeft u (te maken met) kanker? Dan roept dit wellicht vragen en zorgen bij u op. De confrontatie met kanker is vaak een ingrijpende gebeurtenis voor u en uw naasten. Als u thuis komt na een ziekenhuisopname worden de gevolgen van de ziekte en/of behandeling vaak pas duidelijk. Daarnaast kan de onzekerheid over het verdere verloop van de ziekte veel vragen oproepen, maar ook gevoelens van angst of verdriet kunnen u overvallen.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Thuiszorg BCM

door Maarsheerd
Naast zorg in het verzorgingshuis biedt BCM ook mogelijkheden voor thuiszorg rondom het verzorgingshuis Maarsheerd, Maarsdreef en de Wiekedreef te Stadskanaal en in Musselkanaal aan het Havenplein en rondom de Beukenhof.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Thuiszorg

door Chalcedoon Zorg
Zorg vragen dat is iets wat u niet zomaar doet. U vraagt zorg omdat u het zelf niet meer kan of dat de zorg niet(meer) door uw partner, kind of anderen kan worden gedaan. Zorg vragen is iets wat we niet dagelijks doen. Chalcedoonzorg begrijpt dit, en wij willen u graag helpen om de juiste zorg voor u te regelen en te geven. Uw zorg is bij Chalcedoonzorg in goede handen!
Meer info »
Logo Thuiszorg

Marti's Huisservice: Thuiszorg

door Marti's Huisservice
Ondersteuning met persoonlijke verzorging (douchen, wassen, steunkousen aan- en uittrekken, etc.).
€ 25,00 - € 35,00
per uur
Meer info »
Logo Thuiszorg

Zorg thuis: Persoonlijke verzorging

door Cedrah
Persoonlijke verzorging houdt in dat wij u ondersteunen bij activiteiten op het gebied van persoonlijke verzorging of dit indien nodig van u overnemen. Als u een indicatie voor zorg met verblijf heeft, dan is de persoonlijke verzorging daar een onderdeel van.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Palliatieve verpleging

door Lelie zorggroep Curadomi
Wanneer u van uw arts te horen heeft gekregen dat u ongeneeslijk ziek bent, is dat voor u en de mensen die om u heen staan een schok. Wie zorgt er voor mij? Is mijn leven nu alleen nog een lijdensweg? Hoe moet het nu verder? Moet ik nu naar een ziekenhuis of kan ik ook thuis de laatste weken of dagen van mijn leven doorbrengen? Allerlei vragen die bij u op kunnen komen wanneer u deze boodschap te horen hebt gekregen. Curadomi helpt u graag bij het vinden van antwoorden op uw vragen.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Ambulante ondersteuning

door BY Zorg
BY Zorg is gespecialiseerd in ambulante ondersteuning. Wij verzorgen de ondersteuning en begeleiding voor onze cliënten met enkele en / of meervoudige problematiek op sociaal / psychologisch, administratief, huishoudelijk, of andere sociale deelgebieden. De hulp, zorg, en begeleiding die onze cliënten dus noodzaken, verzorgen wij dus voor hun en / of hun familieleden.
Meer info »
Toon meer