Alleszelf.nlALLESZELF.NL

ThuiszorgThuiszorg

Soms hebt u zorg aan huis nodig. In Nederland zijn daar verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Soorten hulp

 • Advies, instructie en voorlichting: u kunt hierbij denken aan het geven van informatie om te helpen bij het maken van een keuze, het geven van een gericht voorstel of het aangeven ‘hoe u moet handelen’.
 • Begeleiding hulp bij taken waardoor u zelfstandig kunt blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om het aanhouden van een bepaald dagritme, het voeren van het huishouden en het onderhouden van contacten.
 • Behandeling: medische handelingen die zijn gericht op herstel of behoud van functies bij aandoeningen. Het kan om lichamelijke en geestelijke aandoeningen, zoals dementie, en gedragsproblemen.
 • Verzorging persoonlijke hulp waarvoor geen medische kennis vereist is, zoals helpen opstaan , wassen, aankleden en hulp bij het naar bed gaan.
 • Verpleging: medische of verpleegkundige zorg, zoals wondverzorging of het inbrengen van een katheter.

- Spoedhulp

Bij een aantal aanbieders kan de thuiszorg standaard geleverd worden binnen 24 uur na ontvangst van een aanvraag.

- Specialisaties

Sommige aanbieders van thuiszorg geven aan gespecialiseerd te zijn in één of meer onderwerpen. Het gaat om de volgende specialisaties:
 • Lichamelijke beperking: dit is zorg aan mensen met een motorische beperking, spraak/taalhandicaps, bewustzijnsstoornissen, zintuigelijke stoornissen of andere functiestoornissen.
 • Palliatieve zorg: palliatieve zorg is erop gericht om mensen met een levensbedreigende ziekte (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Daarbij gaat het verder dan lichamelijke verzorging; ook de zorg voor geest en ziel zijn belangrijk. Bron: palliatievezorg.nl
 • Dementiezorg: dit is erop gericht om mensen met dementie een veilige en aangename leefomgeving te bieden.
 • (Overige) specialistische zorg: zorg die geleverd wordt vanuit een van de medische specialismen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van zuurstofflessen bij beademingsapparatuur.

Betalingsmogelijkheden

Bij de aanbieders komen verschillende betalingsmogelijkheden voor. Het is afhankelijk van uw situatie of u hiervoor in aanmerking komt. Houd ook rekening met een eventuele eigen bijdrage.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over thuiszorg.

Lijst
Aantal thuiszorg dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 188
188 diensten
Persoonlijke assistentie

Persoonlijke assistentie

door Thuis Service Plus
Uitleg en enkele voorbeelden:
Onder persoonlijke assistentie verstaan wij *niet medische, *incidentele ondersteuning bij bv:
Opstaan/naar bed gaan
Toiletgang
Wasbeurt
Aan/uitkleden
Aan-en uittrekken steunkousen
Persoonlijke verzorging
Eten/drinken
Inname medicatie
Mantelzorg ontlasten of vervangen

* niet medische , incidentele ondersteuning: tijdelijke ondersteuning die ook door een persoon zonder helpende, verzorgende of verpleegkundige opleiding uitgevoerd kan worden.


 • Zelfstandig zijn
 • ...en blijven
 • Hulp & ondersteuning
€ 26,75 - € 33,25
per uur
Meer informatie »
Logo Thuiszorg

Marloes Ontzorgt: Thuiszorg

door Marloes Ontzorgt
Het voorbereiden en het doen van boodschappen. Bezoek aan dokter, pedicure, schoonheidsspecialiste en/of kapper. Uitlaten van huisdieren. Weg wijsmaken bij gebruik van tablet en PC. Plannen en voorbereiden van maaltijden. Herinneren aan medicatie inname. Herinneren aan en het nakomen van afspraken. Aanvraag voorzieningen.
€ 17,50 - € 25,00
per uur
Meer informatie »
Logo Thuiszorg

Zorg in de laatste levensfase

door Dignis
Als genezing niet meer mogelijk is en mensen in de laatste levensfase zijn gekomen, kan Dignis zorg en ondersteuning geven.
Meer informatie »
Logo Thuiszorg

Palliatieve zorg

door Zorggroep Spaarnestad
Zorg in de laatste levensfase. Voor lichamelijke en emotionele ondersteuning. Terminale cliënten kiezen er steeds vaker voor om thuis te sterven. Dit is vaak prettig voor cliënt en naasten omdat de laatste levensfase dan wordt afgesloten in een vertrouwde, persoonlijke en warme omgeving. Zorggroep Spaarnestad biedt palliatieve verzorging in deze laatste levensfase. Wij ondersteunen en verzorgen cliënt en naasten om de kwaliteit van leven nog zo hoog mogelijk te houden.
Meer informatie »
Logo Thuiszorg

Persoonlijke verzorging

door Treant Zorggroep
Heeft u dagelijks een beetje hulp nodig om uzelf te verzorgen? Treant Zorggroep kan u daarbij helpen. Zo kunnen wij u helpen met uw dagelijkse verzorging, zoals douchen, scheren, aan- en uitkleden, steunkousen aantrekken, haarverzorging en toiletgang. Ook helpen we u om met uw ziekte, aandoening of beperking om te gaan.
Meer informatie »
Logo Thuiszorg

Betsy: trekt uw steunkousen aan en uit

door Betsy Innovations the Netherlands B.V.
Betsy woont bij u in de buurt en komt op afroep, binnen 20 minuten. Elke Betsy heeft maar één taak: steunkousen aan- en uittrekken en daar is ze dan ook ontzettend goed in. Geen gestuntel met hulpmiddelen, nooit meer wachten tot een vast tijdstip en niet meer afhankelijk van een familielid.
Meer informatie »
Logo Thuiszorg

Persoonlijke verzorging thuis

door Vivium Zorggroep
Bent u (tijdelijk) niet goed in staat uzelf te verzorgen als gevolg van bijvoorbeeld een operatie, ziekte of een handicap? Dan helpt het Vivium Wijkteam u graag verder. Bijvoorbeeld met in en uit bed gaan, aantrekken van steunkousen, aan- en uitkleden, douchen of eten en drinken?
Meer informatie »
Logo Thuiszorg

Verzorging, verpleging en begeleiding Aalsmeer

door Zorgcentra Meerlanden
U wilt thuis blijven wonen, maar komt tot de conclusie dat u daarbij ondersteuning nodig heeft, door ziekte, handicap of leeftijd. In dat geval is het goed om contact op te nemen met de wijkverpleegkundige van het wijkzorgteam ‘t Kloosterhof.
Meer informatie »
Logo Thuiszorg

Verzorging, verpleging en begeleiding Badhoevedorp

door Zorgcentra Meerlanden
Het Wijkteam van De Meerwende in Badhoevedorp. Wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen en heeft u hierbij hulp nodig? Ons thuiszorgteam staat met verzorging, verpleging en begeleiding voor u klaar! Wij zijn een klein deskundig team en leveren persoonlijke zorg tussen 7:30 en 23:00 uur.
Meer informatie »
Logo Thuiszorg

Palliatieve zorg

door De Westerkim
Wanneer u ernstig ziek bent en niet meer beter kunt worden, zorgen wij graag voor u. Dat kan bij ons of bij u thuis zijn. Het is dan belangrijk dat u in alle rust, tijd kunt doorbrengen met uw dierbaren en zich kunt voorbereiden op een afscheid en einde van het aardse leven. Wij willen in deze periode om u en uw naasten heen staan.
Meer informatie »
Logo Thuiszorg

Kroese Kits: Thuiszorg

door Kroese Kits
Een liefdevolle houding, respectvolle bejegening, integriteit en ruime ervaring, dat is wat de verpleegkundigen en verzorgenden van Kroese Kits uitdragen. In de 24 uurs zorg en verpleging thuis – voornamelijk in Nederland en België – is dat voor hen vanzelfsprekend. Met hun kleine vaste teams waarborgen zij rust en continuïteit, omdat iedere zorgverlener 3 tot 4 achtereenvolgende dagen werkt.
Meer informatie »
Logo Thuiszorg

Icare: Palliatieve zorg

door Stichting Icare
Als mensen zorg nodig hebben in de laatste levensfase, dan is deze zorg erop gericht om de patiënt en zijn naasten, een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Deze intensieve zorg thuis wordt gegeven door professionele medewerkers die daardoor ook de mantelzorger kunnen ontlasten.
Meer informatie »
Logo Thuiszorg

Wijkzorg

door Interzorg
U wilt thuis blijven wonen, maar komt tot de conclusie dat u daarbij ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld door ziekte of een lichamelijke beperking. In dat geval kan Wijkzorg u een helpende hand bieden. Een wijkverpleegkundige bespreekt met u welke ondersteuning nodig is en hoe dat kan worden georganiseerd.
Meer informatie »
Logo Thuiszorg

Particuliere zorg op maat

door Woonzorggroep Samen
Als u niet in aanmerking komt voor een wmo-indicatie of beschikking thuiszorg, of deze vergoedt niet voldoende thuiszorg. U kunt bij ons terecht voor persoonlijke verzorging, verpleegkundige hulp en individuele begeleiding. Samen stemmen we af waar we u bij komen helpen, wanneer en hoe vaak. Dit kan structureel zijn, bijvoorbeeld één keer per week, of éénmalig.
€ 47,50 - € 73,50
per uur
Meer informatie »
Logo Thuiszorg

Persoonlijke verzorging en verpleging

door Senas Zorg & Assistentie
Senas-zorg kan u die ondersteuning bieden die u nodig heeft om zelfstandig in uw vertrouwde thuis omgeving te blijven wonen. U krijgt die zorg, die u nodig heeft en die u wenst. Senas-zorg werkt met kleinschalige teams en één vast aanspreekpunt, namelijk uw persoonlijke zorgverlener. Zo blijft het overzichtelijk en is het mogelijk om een persoonlijke band met uw zorgverlener op te bouwen.
Meer informatie »
Toon meer