ThuiszorgThuiszorg

Soms hebt u zorg aan huis nodig. In Nederland zijn daar verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Soorten hulp

 • Advies, instructie en voorlichting: u kunt hierbij denken aan het geven van informatie om te helpen bij het maken van een keuze, het geven van een gericht voorstel of het aangeven ‘hoe u moet handelen’.
 • Begeleiding hulp bij taken waardoor u zelfstandig kunt blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om het aanhouden van een bepaald dagritme, het voeren van het huishouden en het onderhouden van contacten.
 • Behandeling: medische handelingen die zijn gericht op herstel of behoud van functies bij aandoeningen. Het kan om lichamelijke en geestelijke aandoeningen, zoals dementie, en gedragsproblemen.
 • Verzorging persoonlijke hulp waarvoor geen medische kennis vereist is, zoals helpen opstaan , wassen, aankleden en hulp bij het naar bed gaan.
 • Verpleging: medische of verpleegkundige zorg, zoals wondverzorging of het inbrengen van een katheter.

- Spoedhulp

Bij een aantal aanbieders kan de thuiszorg standaard geleverd worden binnen 24 uur na ontvangst van een aanvraag.

- Specialisaties

Sommige aanbieders van thuiszorg geven aan gespecialiseerd te zijn in één of meer onderwerpen. Het gaat om de volgende specialisaties:
 • Lichamelijke beperking: dit is zorg aan mensen met een motorische beperking, spraak/taalhandicaps, bewustzijnsstoornissen, zintuigelijke stoornissen of andere functiestoornissen.
 • Palliatieve zorg: palliatieve zorg is erop gericht om mensen met een levensbedreigende ziekte (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Daarbij gaat het verder dan lichamelijke verzorging; ook de zorg voor geest en ziel zijn belangrijk. Bron: palliatievezorg.nl
 • Dementiezorg: dit is erop gericht om mensen met dementie een veilige en aangename leefomgeving te bieden.
 • (Overige) specialistische zorg: zorg die geleverd wordt vanuit een van de medische specialismen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van zuurstofflessen bij beademingsapparatuur.

Betalingsmogelijkheden

Bij de aanbieders komen verschillende betalingsmogelijkheden voor. Het is afhankelijk van uw situatie of u hiervoor in aanmerking komt. Houd ook rekening met een eventuele eigen bijdrage.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over thuiszorg.

Lijst
Aantal thuiszorg dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 684
684 diensten
Welkom thuis pakket

Welkom thuis pakket

door Ledenvereniging
Hulp na ziekenhuisopname. Moet je binnenkort naar het ziekenhuis voor een operatie of opname? Dan is het goed alvast na te denken wie je helpt als je thuiskomt. Vaak moet er thuis van alles worden geregeld, zoals huishouden, bezoek aan de specialist en zorg voor een naaste. Met het Welkom thuis pakket biedt de ledenvereniging hulp. Zo weet je
zeker dat thuis alles goed geregeld wordt en dat je in alle rust kunt herstellen. Je stelt het pakket in overleg met de ledenadviseur samen.
Meer info »
 • Goed voorbereid op opname
 • Sneller naar huis
 • In alle rust herstellen
UnderWunder

UnderWunder

door Ledenvereniging
Veilig en zelfverzekerd ondanks urineverlies. Heb je wel eens last van urineverlies tijdens het wandelen of sporten? Of als je moet lachen? Het kan iedereen overkomen. Toch is het ongemakkelijk. Met ondergoed van UnderWunder zijn die momenten voorgoed voorbij. Het ondergoed vangt urineverlies onzichtbaar op. En het ziet er nog hip en modieus uit ook. Voel je veilig en zelfverzekerd!
Meer info »
 • Vangt onzichtbaar op
 • Hip en modieus ondergoed
 • Ook voor mannen
Logo Thuiszorg

Palliatieve zorg

door Stichting Sutfene
Als genezing niet meer mogelijk is, kan palliatieve zorg uw laatste levensfase verlichten. Sutfene biedt palliatieve zorg. In een vertrouwde, warme omgeving. Thuis of thuis bij Sutfene. We bieden zorg en ondersteuning op maat. Geboden door deskundige medewerkers voor wie openheid, zorgvuldigheid, vertrouwen en goed overleg zeer belangrijk zijn.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Amstelring Wijkteam Aalsmeer - Molenvliet

door Amstelring Wijkzorg
Wij zijn wijkteam Molenvliet. Eén van de zelfsturende wijkteams van Amstelring. Met enthousiaste verzorgenden en verpleegkundigen bieden wij professionele verzorging en verpleging aan huis. Bij ons staat voorop dat u zoveel mogelijk de regie over uw eigen leven kunt blijven voeren. Daar waar u ons nodig heeft, vullen wij dit aan met professionele zorg. In samenwerking met uw huisarts, specialist in het ziekenhuis of andere zorgverlener.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Dagbehandeling

door Stichting Christelijke Zorgorganisatie Norschoten, Klaverweide
Wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar heeft u gedurende één of meerdere dagen per week extra ondersteuning nodig? Dat kan met onze dagbehandeling. ’s Morgens en ’s middags bent u in goede handen bij onze zorgmedewerkers en behandelaren. Aan het einde van de dag gaat u weer naar huis. U kunt zo veel dagen of dagdelen in de week komen als u wilt, afhankelijk van de indicatie. Fijn voor u en voor uw partner en andere familie. Zo kunnen zij de zorg die ze u willen geven, ook volhouden.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Thuiszorgteam Venhuizen en Hoogkarspel

door Omring
Aangenaam! Wij zijn hèt thuiszorg team van Drechterland! Dit betekent zorg thuis in Hem, Oosterleek, Schellinkhout, Venhuizen, Wijdenes, Hoogkarspel, Oosterblokker en Westwoud. Als u zorg thuis nodig heeft, dan kunt u op ons rekenen. Bijvoorbeeld voor verzorging en (gespecialiseerde) wijkverpleging. Maar ook verpleegkundige handelingen als wondzorg of infuuszorg, en zorg en ondersteuning voor mensen met dementie.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Dwalen voorkomen

door Careaz
Mensen die zorg nodig hebben, worden steeds vaker ondersteund door familieleden en vrienden. Maar deze mensen raken soms overbelast. Vooral als ze ook ’s nachts in actie moeten komen. In dat geval biedt ‘dwaalpreventie’ uitkomst. Hiermee voorkomt u dat uw dierbare ongezien de woning kan verlaten en gaat dwalen.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Persoonlijke verzorging en verpleging

door de Posten
De Posten Thuiszorg biedt persoonlijke verzorging en/of verpleging die ú nodig heeft. Samen kijken we naar de mogelijkheden én samen zoeken we naar de beste oplossing voor u. Daarom zeggen wij: "samen werkt het beter".
Meer info »
Logo Thuiszorg

Persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding

door Stichting Zahet
Wij ondersteunen u met uw persoonlijke zorg waar u dit niet meer zelfstandig redt; dit kan af en toe zijn, maar ook meerdere malen per dag, afhankelijk van uw situatie. Voor medicatie, wondverzorging, stomaverzorging, insulinespuiten en alle andere medische handelingen bieden wij verpleegkundige zorg.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Thuiszorg Ede: hulp in het Beatrixpark

door Het Maanderzand
Hebt u thuiszorg in Ede nodig en woont u zelfstandig in of nabij het Beatrixpark? Het Maanderzand biedt u ondersteuning waar uw eigen mogelijkheden beperkt zijn. Op die manier kunt u lang(er) in uw eigen huis blijven wonen.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Terminale zorg

door Chalcedoon Zorg
Als u of een dierbare van u in de laatste levensfase van zijn of haar leven is dan komt er veel op u af. Wij kunnen u in deze fase ondersteunen door zorg op maat te leveren.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Persoonlijke verzorging

door Stichting Het Thuisgevoel
Wij zijn er voor u met de beste zorg en aandacht. Bent u (tijdelijk) niet in staat om u zelf persoonlijk te verzorgen, dan kunnen wij deze zorg gedeeltelijk of volledig van u overnemen. Samen kunnen we in kaart brengen welke zorg en hoeveel uur zorg u nodig heeft. Bij persoonlijke verzorging kunt u denken aan wassen, douchen, aan- en uitkleden, aan- en uittrekken van steunkousen, eten en drinken, medicatie etc.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Viva! Persoonlijke verzorging thuis

door ViVa! Zorggroep
Van de ene op de andere dag kan de vanzelfsprekendheid van bepaalde handelingen verdwenen zijn. Het kan komen omdat u een dagje ouder wordt, of omdat u herstellende bent van een operatie of ziekte. U kunt hulp nodig hebben bij het uit bed komen, douchen, wassen, aan- en uitkleden, eten, de toiletgang of het aandoen van prothesen, kortom: persoonlijke verzorging.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Zorg Thuis

door Vérian
Heeft u zorg thuis nodig of u bent op zoek naar een betrouwbare zorgpartij voor een verwant? Dan bent u bij Vérian aan het juiste adres!
Meer info »
Logo Thuiszorg

De Kap: Terminale zorg

door Stichting de Kap
Mensen die ernstig ziek zijn en weten dat het einde nabij is, willen vaak thuis sterven. Het verzorgen van een geliefde in die periode is zwaar, ook al is er hulp van de huisarts en de thuiszorg. Als familie moet of wil je 24 uur per dag beschikbaar zijn. Vaak is het niet te voorzien hoe lang het gaat duren. Dat brengt onzekerheid met zich mee en misschien ook de vraag of u het wel volhoudt. De zorgvrijwilligers van de Kap kunnen u daarbij helpen.

Meer info »
Toon meer