ThuiszorgThuiszorg

Soms hebt u zorg aan huis nodig. In Nederland zijn daar verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Soorten hulp

 • Advies, instructie en voorlichting: u kunt hierbij denken aan het geven van informatie om te helpen bij het maken van een keuze, het geven van een gericht voorstel of het aangeven ‘hoe u moet handelen’.
 • Begeleiding hulp bij taken waardoor u zelfstandig kunt blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om het aanhouden van een bepaald dagritme, het voeren van het huishouden en het onderhouden van contacten.
 • Behandeling: medische handelingen die zijn gericht op herstel of behoud van functies bij aandoeningen. Het kan om lichamelijke en geestelijke aandoeningen, zoals dementie, en gedragsproblemen.
 • Verzorging persoonlijke hulp waarvoor geen medische kennis vereist is, zoals helpen opstaan , wassen, aankleden en hulp bij het naar bed gaan.
 • Verpleging: medische of verpleegkundige zorg, zoals wondverzorging of het inbrengen van een katheter.

- Spoedhulp

Bij een aantal aanbieders kan de thuiszorg standaard geleverd worden binnen 24 uur na ontvangst van een aanvraag.

- Specialisaties

Sommige aanbieders van thuiszorg geven aan gespecialiseerd te zijn in één of meer onderwerpen. Het gaat om de volgende specialisaties:
 • Lichamelijke beperking: dit is zorg aan mensen met een motorische beperking, spraak/taalhandicaps, bewustzijnsstoornissen, zintuigelijke stoornissen of andere functiestoornissen.
 • Palliatieve zorg: palliatieve zorg is erop gericht om mensen met een levensbedreigende ziekte (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Daarbij gaat het verder dan lichamelijke verzorging; ook de zorg voor geest en ziel zijn belangrijk. Bron: palliatievezorg.nl
 • Dementiezorg: dit is erop gericht om mensen met dementie een veilige en aangename leefomgeving te bieden.
 • (Overige) specialistische zorg: zorg die geleverd wordt vanuit een van de medische specialismen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van zuurstofflessen bij beademingsapparatuur.

Betalingsmogelijkheden

Bij de aanbieders komen verschillende betalingsmogelijkheden voor. Het is afhankelijk van uw situatie of u hiervoor in aanmerking komt. Houd ook rekening met een eventuele eigen bijdrage.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over thuiszorg.

Lijst
Aantal thuiszorg dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 685
685 diensten
Welkom thuis pakket

Welkom thuis pakket

door Ledenvereniging
Hulp na ziekenhuisopname. Moet je binnenkort naar het ziekenhuis voor een operatie of opname? Dan is het goed alvast na te denken wie je helpt als je thuiskomt. Vaak moet er thuis van alles worden geregeld, zoals huishouden, bezoek aan de specialist en zorg voor een naaste. Met het Welkom thuis pakket biedt de ledenvereniging hulp. Zo weet je
zeker dat thuis alles goed geregeld wordt en dat je in alle rust kunt herstellen. Je stelt het pakket in overleg met de ledenadviseur samen.
Meer info »
 • Goed voorbereid op opname
 • Sneller naar huis
 • In alle rust herstellen
UnderWunder

UnderWunder

door Ledenvereniging
Veilig en zelfverzekerd ondanks urineverlies. Heb je wel eens last van urineverlies tijdens het wandelen of sporten? Of als je moet lachen? Het kan iedereen overkomen. Toch is het ongemakkelijk. Met ondergoed van UnderWunder zijn die momenten voorgoed voorbij. Het ondergoed vangt urineverlies onzichtbaar op. En het ziet er nog hip en modieus uit ook. Voel je veilig en zelfverzekerd!
Meer info »
 • Vangt onzichtbaar op
 • Hip en modieus ondergoed
 • Ook voor mannen
Logo Thuiszorg

Verpleging

door Teamzorg B.V.
Verpleging is van toepassing als u deze medische zorg thuis nodig heeft. Onze verpleegkundigen zijn gediplomeerd en kunnen u ook vertellen en laten zien hoe u het beste met uw beperking om kunt gaan.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Particuliere zorg op maat

door Woonzorggroep Samen
Als u niet in aanmerking komt voor een wmo-indicatie of beschikking thuiszorg, of deze vergoedt niet voldoende thuiszorg. U kunt bij ons terecht voor persoonlijke verzorging, verpleegkundige hulp en individuele begeleiding. Samen stemmen we af waar we u bij komen helpen, wanneer en hoe vaak. Dit kan structureel zijn, bijvoorbeeld één keer per week, of éénmalig.
€ 47,50 - € 73,50
per uur
Meer info »
Logo Thuiszorg

Persoonlijke verzorging

door Thuiszorg Elele B.V.
Wanneer u hulp nodig heeft bij alledaagse handelingen biedt onze zorgdienst persoonlijke verzorging precies wat u nodig heeft. Bovendien ontlasten wij hiermee vaak de mantelzorgers.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Palliatieve thuiszorg

door ZorgSpectrum
Voor mensen die terminaal ziek zijn en in de laatste fase van hun leven thuis bijgestaan en begeleid wilt worden.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Thuiszorg

door Kalorama
In een klein gebied rondom Kalorama ’t Höfke in Beek (Berg en Dal) bieden wij thuiszorg aan.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Thuiszorg Enschede: Dementieteam

door Liberein
Liberein verleent vanuit verschillende wijkteams thuiszorg. Omdat onze teams wijkgericht werken zijn zij makkelijk toegankelijk voor wijkbewoners en kunnen zij inspelen op (nieuwe) wensen en behoeften van cliënten.

Ontvangt u nog geen thuiszorg, maar bent u wel benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met het wijkteam bij u in de buurt. De wijkteams zijn telefonisch bereikbaar, maar u kunt ook even binnen lopen in het kantoor!
Meer info »
Logo Thuiszorg

Reactivering thuis

door WZH
Bij WZH Thuiszorg kunt u terecht als u tijdelijk niet in staat bent voor u zelf te zorgen, omdat u nog aan moet sterken na een ziekenhuis- of verpleeghuisopname of dat u thuis verder werkt aan uw revalidatie.

Ons team van verzorgenden en verpleegkundigen houden uw gezondheid in de gaten en ondersteunen u om stap voor stap weer u zelf te verzorgen. Ook kunnen onze verpleegkundigen samen met u kijken naar hulpmiddelen die uitkomst kunnen bieden.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Dagbehandeling

door Liemerije Zevenaar
Ook wanneer u zorg nodig heeft, blijft u het liefst zo lang mogelijk in uw eigen omgeving. De dagbehandeling van Liemerije kan u hierbij helpen.
Dagbehandeling is bedoeld voor ouderen die nog steeds thuis wonen maar wel één of meer dagen in de week extra zorg of begeleiding nodig hebben. Op de dagen dat u naar de dagbehandeling gaat, wordt uw mantelzorger ontlast
Meer info »
Logo Thuiszorg

Nachtzorg

door Thuiszorg Zuidwest Friesland
Thuiszorg Zuidwest Friesland biedt 24 uur per dag zorg, als dat nodig is. Met nachtzorg, in aanvulling op de overige thuiszorgdiensten, kunt u op alle uren van de dag, zeven dagen per week rekenen op kwalitatief goede zorg van Thuiszorg Zuidwest Friesland.

Meer info »
Logo Thuiszorg

Palliatieve verpleging

door Lelie zorggroep: Agathos
U heeft van uw specialist te horen gekregen dat u een ongeneeslijke ziekte heeft. In het ziekenhuis of na thuiskomst uit het ziekenhuis kunnen er veel vragen en emoties naar boven komen. U kunt er dan voor kiezen om een gesprek aan te vragen met een verpleegkundige palliatieve zorg om te praten over uw ziekte, over de periode die u in het ziekenhuis heeft doorgebracht of over bezoeken aan de polikliniek en de behandeling.
Meer info »
Logo Thuiszorg

24 Uurs verzorgende hulp

door Stichting De Zorghulp
U wilt niet naar een verzorgingstehuis vanwege ouderdom of handicap. U wilt liever in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Dit is meestal een kostbare aangelegenheid en de PGB is ontoereikend. De Stichting De Zorghulp heeft betrouwbare en betaalbare Poolse en Slowaakse hulpen die 24 uur bij u in huis wonen. Zelfredzaamheid ......redt je niet altijd.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Verzorging

door Stichting P.C. Woonzorg Unie Veluwe (WZU)
Woont u zelfstandig en heeft u (tijdelijk) hulp nodig bij de verzorging van u zelf? Bijvoorbeeld bij het douchen en het aan- en uitkleden? Als dagelijkse persoonlijke verzorging niet meer zo vanzelfsprekend gaat en het steeds meer inspanning kost, kunnen wij u helpen met de dienst persoonlijke verzorging.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Zorg Thuis

door Stichting Vecht en IJssel
Mensen die thuis willen en kunnen blijven wonen, maar toch ondersteuning nodig hebben, zijn bij Vecht en IJssel aan het juiste adres voor Zorg Thuis.
Meer info »
Toon meer