ThuiszorgThuiszorg

Soms hebt u zorg aan huis nodig. In Nederland zijn daar verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Soorten hulp

 • Advies, instructie en voorlichting: u kunt hierbij denken aan het geven van informatie om te helpen bij het maken van een keuze, het geven van een gericht voorstel of het aangeven ‘hoe u moet handelen’.
 • Begeleiding hulp bij taken waardoor u zelfstandig kunt blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om het aanhouden van een bepaald dagritme, het voeren van het huishouden en het onderhouden van contacten.
 • Behandeling: medische handelingen die zijn gericht op herstel of behoud van functies bij aandoeningen. Het kan om lichamelijke en geestelijke aandoeningen, zoals dementie, en gedragsproblemen.
 • Verzorging persoonlijke hulp waarvoor geen medische kennis vereist is, zoals helpen opstaan , wassen, aankleden en hulp bij het naar bed gaan.
 • Verpleging: medische of verpleegkundige zorg, zoals wondverzorging of het inbrengen van een katheter.

- Spoedhulp

Bij een aantal aanbieders kan de thuiszorg standaard geleverd worden binnen 24 uur na ontvangst van een aanvraag.

- Specialisaties

Sommige aanbieders van thuiszorg geven aan gespecialiseerd te zijn in één of meer onderwerpen. Het gaat om de volgende specialisaties:
 • Lichamelijke beperking: dit is zorg aan mensen met een motorische beperking, spraak/taalhandicaps, bewustzijnsstoornissen, zintuigelijke stoornissen of andere functiestoornissen.
 • Palliatieve zorg: palliatieve zorg is erop gericht om mensen met een levensbedreigende ziekte (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Daarbij gaat het verder dan lichamelijke verzorging; ook de zorg voor geest en ziel zijn belangrijk. Bron: palliatievezorg.nl
 • Dementiezorg: dit is erop gericht om mensen met dementie een veilige en aangename leefomgeving te bieden.
 • (Overige) specialistische zorg: zorg die geleverd wordt vanuit een van de medische specialismen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van zuurstofflessen bij beademingsapparatuur.

Betalingsmogelijkheden

Bij de aanbieders komen verschillende betalingsmogelijkheden voor. Het is afhankelijk van uw situatie of u hiervoor in aanmerking komt. Houd ook rekening met een eventuele eigen bijdrage.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over thuiszorg.

Aantal thuiszorg dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 681
681 diensten
Welkom thuis pakket

Welkom thuis pakket

door Ledenvereniging
Hulp na ziekenhuisopname. Moet je binnenkort naar het ziekenhuis voor een operatie of opname? Dan is het goed alvast na te denken wie je helpt als je thuiskomt. Vaak moet er thuis van alles worden geregeld, zoals huishouden, bezoek aan de specialist en zorg voor een naaste. Met het Welkom thuis pakket biedt de ledenvereniging hulp. Zo weet je
zeker dat thuis alles goed geregeld wordt en dat je in alle rust kunt herstellen. Je stelt het pakket in overleg met de ledenadviseur samen.
Meer info »
 • Goed voorbereid op opname
 • Sneller naar huis
 • In alle rust herstellen
UnderWunder

UnderWunder

door Ledenvereniging
Veilig en zelfverzekerd ondanks urineverlies. Heb je wel eens last van urineverlies tijdens het wandelen of sporten? Of als je moet lachen? Het kan iedereen overkomen. Toch is het ongemakkelijk. Met ondergoed van UnderWunder zijn die momenten voorgoed voorbij. Het ondergoed vangt urineverlies onzichtbaar op. En het ziet er nog hip en modieus uit ook. Voel je veilig en zelfverzekerd!
Meer info »
 • Vangt onzichtbaar op
 • Hip en modieus ondergoed
 • Ook voor mannen
Logo Thuiszorg

Comfortland

door Comfortland BV
Veilig online thuiszorgwinkelen. Een zeer uiteenlopend assortiment hulpmiddelen voor ouderen en andere leuke producten. Bestellen is eenvoudig via deze webwinkel of telefonisch via onze klantenservice.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Beeldbellen via Zorg op Afstand

door Beweging 3.0
Bij Zorg op Afstand kunt u via een tablet beeldbellen met een (wijk)verpleegkundige.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Thuiszorg Enschede: Wijkteam Stokhorst

door Liberein
Liberein verleent vanuit verschillende wijkteams thuiszorg. Omdat onze teams wijkgericht werken zijn zij makkelijk toegankelijk voor wijkbewoners en kunnen zij inspelen op (nieuwe) wensen en behoeften van cliënten.

Ontvangt u nog geen thuiszorg, maar bent u wel benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met het wijkteam bij u in de buurt. De wijkteams zijn telefonisch bereikbaar, maar u kunt ook even binnen lopen in het kantoor!
Meer info »
Logo Thuiszorg

Nachtzorg

door ZorgSpectrum
Heeft u ’s nachts zorg nodig? Wij bieden u een veilig logeer adres. Dit kan een uitkomst zijn voor u en uw mantelzorger. Nachtzorg is bedoeld om de thuissituatie te ondersteunen of om een periode te overbruggen tot een definitieve opname in een zorglocatie.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding

door Stichting Zahet
Wij ondersteunen u met uw persoonlijke zorg waar u dit niet meer zelfstandig redt; dit kan af en toe zijn, maar ook meerdere malen per dag, afhankelijk van uw situatie. Voor medicatie, wondverzorging, stomaverzorging, insulinespuiten en alle andere medische handelingen bieden wij verpleegkundige zorg.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Want Zorg Kan Altijd Beter

door St. Tenderhandscare
Tender Hands Care levert kwaliteit in thuiszorg in Almere.
Onze kleine-, zelfstandig werkende teams zijn direct inzetbaar.
Persoonlijk, Efficient en Professioneel.
Wij doen er alles aan om u gerust te stellen!
Meer info »
Logo Thuiszorg

Wijkverpleging

door Careyn
Bij Careyn vinden we dat het om de kwaliteit van leven gaat. Onze zorg gaat uit van uw mogelijkheden in plaats van uw beperkingen. Samen met u, uw familie, huisarts en anderen uit uw omgeving gaan we u snel en goed helpen. Het behoud van uw zelfredzaamheid staat hierin centraal.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Santé Partners Nachtzorg en 24-uurs zorg

door Santé Partners
Voor mensen die niet alleen overdag, maar ook ’s nachts ondersteuning en verzorging nodig hebben, kan nachtzorg en 24- uurszorg uitkomst bieden.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Betsy: trekt uw steunkousen aan en uit

door Betsy Innovations the Netherlands B.V.
Betsy woont bij u in de buurt en komt op afroep, binnen 20 minuten. Elke Betsy heeft maar één taak: steunkousen aan- en uittrekken en daar is ze dan ook ontzettend goed in. Geen gestuntel met hulpmiddelen, nooit meer wachten tot een vast tijdstip en niet meer afhankelijk van een familielid.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Thuiszorg in Nunspeet

door Zorggroep Noordwest-Veluwe
Uw eerste aanspreekpunt voor thuiszorg in Nunspeet is een wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige heeft een belangrijke regelfunctie. Hij of zij organiseert de zorg vanaf uw eerste indicatiestelling tot het laatste zorgmoment. De wijkverpleegkundige werkt nauw samen met de wijkteams, uw huisarts en andere zorgorganisaties.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Zorg bij u thuis, voor slechtziende & blinde ouderen

door Interzorg
De zorgbegeleiders van ons team Wijkzorg zijn deskundig en ervaren op het gebied van slechtziendheid en blindheid. Samen met u bespreken zij op welke manier zij u kunnen ondersteunen, zodat u zich nog prima thuis kunt redden. Om dat mogelijk te maken, kunt u ook gebruik maken van onze extra services in uw wijk. En mocht dat nodig zijn, schakelen de medewerkers van Wijkzorg extra hulp in van een expertmedewerker.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Begeleiding en ondersteuning

door Teamzorg B.V.
Met behulp van onze medewerkers zetten we de gewenste zorg in waarmee we hulp bieden bij het aanbrengen van structuur in uw dag.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Wijkzorg

door Interzorg
U wilt thuis blijven wonen, maar komt tot de conclusie dat u daarbij ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld door ziekte of een lichamelijke beperking. In dat geval kan Wijkzorg u een helpende hand bieden. Een wijkverpleegkundige bespreekt met u welke ondersteuning nodig is en hoe dat kan worden georganiseerd.
Meer info »
Toon meer