Alleszelf.nlALLESZELF.NL

Administratie & GeldAdministratie

Kunt u hulp gebruiken bij uw administratieve en financiële zaken? Gelukkig zijn er in Nederland veel organisaties die u kunnen helpen om orde op zaken te houden en goed te regelen. Bijvoorbeeld bij rekeningen, de ‘blauwe enveloppen’, verzekeringen en betalingen die u moet doen. Daarbij helpt mogelijk coaching, beheer of bewindvoering om zelfredzaam te blijven. Maar ook met diensten om nalatenschap tijdig te regelen.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Typen

We onderscheiden:
 • Thuisadministratie : gaat om de persoonlijke financiële en administratieve situatie. Denk bijvoorbeeld aan:
  • ordenen van rekeningen;
  • doen van betalingen;
  • controleren en bijhouden van (automatische) af- en bijschrijvingen;
  • indienen van declaraties zorgverzekering;
  • overstappen zorgverzekering of energie-, televisie-, telefonie- en internetleverancier;
 • Belastingaangifte : voor de (jaarlijkse) aangifte van uw inkomsten.
 • Budgetcoaching : ondersteunt huishoudens bij gedragsverandering en helpt op weg naar financiële zelfredzaamheid door inzicht te verkrijgen en advies te geven hoe te budgetteren
 • Budgetbeheer : als geldzaken niet goed meer zijn te regelen, beheert een instantie uw geld. Dat kan vrijwillig of verplicht door de gemeente. Het doel is om schulden te voorkomen of om ervoor te zorgen dat schulden niet groter worden. Bij budgetbeheer komt het inkomen binnen op een aparte rekening. Een instantie voor budgetbeheer beheert de/uw rekening. Bijvoorbeeld de gemeentelijke kredietbank, sociale dienst, een bewindvoerder of een speciaal budgetbeheerbureau. De cliënt krijgt een afgesproken bedrag (per week of per maand) voor dagelijkse uitgaven. De instantie voor budgetbeheer betaalt (een deel van) de rekeningen. Bijvoorbeeld huur, gas, water, licht en verzekeringen. U maakt hierover afspraken in een budgetplan.
 • Bewindvoering : ook wel beschermingsbewind, is voor mensen die hun financiële zaken niet zelf kunnen regelen. De beschermingsbewindvoerder beheert dan het geld en de goederen. Beschermingsbewind kan wegens verkwisting of bij problematische schulden worden ingesteld. Deze bewinden staan in het openbare curatele- en bewindregister.
 • Nalatenschap : om tijdig te regelen wat er moet gebeuren na uw overlijden en nabestaanden in praktische zin te ontzorgen. Denk aan een wilsverklaring, testament en/of erfenis. U kunt ook in een levenstestament juridisch regelen wat er moet gebeuren wanneer u niet meer in staat bent zelf beslissingen te nemen, uw eigen administratie te doen en bijvoorbeeld uw financiën te beheren of uw huis te verkopen.

- Kanalen

Op welke manier wordt de dienst geleverd:
 • Aan loket / op locatie : u moet naar de dienstverlener toegaan.
 • Online : u kunt via een internetsite de dienst gebruiken.
 • Via e-mail : u kunt uw vragen per e-mail stellen.
 • Telefonisch : u kunt bellen met uw vragen.
 • Huisbezoek : de adviseur komt bij u thuis.

- Wie levert de dienst

Hoewel het niets over de kwaliteit hoeft te zeggen, vindt u het misschien interessant om te weten of de adviseur een vrijwilliger is of dat hij/zij de administratieve dienst beroepsmatig, als professional, uitoefent.

- Branche- of beroepsorganisatie

Sommige aanbieders zijn hierbij aangesloten. Deze aansluiting kan u extra zekerheid geven over de kwaliteit van de dienstverlening. Hieronder staan de verschillende branche- of beroepsorganisaties bij deze vorm van dienstverlening:

Goed geregeld! Deel uw ervaring op Alleszelf.nl

Help ook anderen bij de juiste keuze. Kom hier straks terug om een beoordeling te geven over de aanbieder van uw keuze. Klik dan in het zoekresultaat op hun knop ‘Meer informatie’ en daarna op ‘Beoordeling geven’.

Meer informatie?
Lees onze nieuwsberichten over administratie & geld en over regie rond het levenseinde.

Lijst
Aantal Administratie & Geld dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 1.422
1.422 diensten
Beschermingsbewind

Beschermingsbewind

door ZEKER Financiële Zorgverlening
Een lichamelijke of geestelijke beperking kan de oorzaak zijn dat iemand permanent of tijdelijk de eigen administratie niet kan verzorgen. De kantonrechter kan dan een beschermingsbewindvoerder aanstellen om de financiën op orde te brengen, te beheren en te beschermen.
 • Professionals
 • Lid branchevereniging PBI
 • 7 ZEKERheden
Meer informatie »
Landelijk Servicepunt SchuldHulpMaatje

Landelijk Servicepunt SchuldHulpMaatje

door SchuldHulpMaatje
Geld geven helpt niet als iemand schulden heeft.
Deskundige hulp helpt wel. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje geven dat. Gratis. Voor iedereen die dat nodig heeft.Samen lukt ’t, dat is waarin wij geloven bij SchuldHulpMaatje. Zeker als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Zonder te oordelen, maar gewoon met je aan de slag gaat om weer financieel orde op zaken te stellen. Onze maatjes doen dat.
 • Hulp op maat
 • Bij schulden
 • Samen lukt het!
Meer informatie »
ANBO Consulent financiële administratie

ANBO Consulent financiële administratie

door ANBO
De ANBO Consulenten zijn deskundige vrijwilligers die gratis bij leden op huisbezoek komen. Ze helpen met het op orde krijgen van de financiële administratie.
 • Huisbezoek
 • Deskundig
 • Voor ANBO-leden
Meer informatie »
Seniorservice: Behandelen van de post of administratie

Seniorservice: Behandelen van de post of administratie

door Seniorservice
Een medewerker van Senior Service helpt bij het behandelen van de post en/of de administratie. De coördinator uit de dichtstbijzijnde regio komt vrijblijvend bij u langs om te vertellen hoe u deze dienst vergoed kunt krijgen.
 • Hulp
 • Behandelen van de post
 • Administratie
€ 30,19 - € 35,03
per uur
Meer informatie »
Vergelijkingssite vaste lasten

Vergelijkingssite vaste lasten

door Pricewise
Pricewise is een vergelijkingssite waarop je je verzekeringen, energiecontract en telecomabonnement kunt vergelijken. Je kunt hiermee flink besparen op de vaste lasten.
 • Onafhankelijk vergelijken
 • Zeer volledig aanbod
 • De laagste prijs
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Humanitas Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie

door Humanitas
De greep op je financiën verliezen is zo gebeurd. Een vrijwilliger helpt je je (financiële) administratie op orde te brengen en te houden.
 • greep op financiën
 • geldzaken
 • schulden
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Hulp bij administratie

door Formulierenbrigade Gemeente Katwijk
Vanuit de Wmo wordt ondersteuning geboden in de vorm van persoonlijke begeleiding in huis of dagbesteding. Daarbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het organiseren van uw administratie, het voorkomen van schulden en het onderhouden van contact met instanties.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

AlterEgo Services: Financiën en administratie

door AlterEgo Services
Ontzorging van uw postbehandeling en (financiële) administratie, verzekeringen en declaraties, belastingen en hypotheken, bankzaken en vermogensbeheer, klacht-, bezwaar- en beroepsprocedures.
€ 25,00 - € 150,00
per uur
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Het Juridisch Loket Bladel Servicepunt

door Het Juridisch Loket
Het Juridisch Loket geeft gratis juridisch advies, ook over erfenis. Via onze website helpen we u verder met handige informatie, tips en voorbeeldbrieven. Heeft u persoonlijk juridisch advies nodig? Neem dan contact met ons op. Of kom langs tijdens het inloopspreekuur.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Beschermingsbewind

door Bewind & zo
Als u door uw lichamelijke/geestelijke situatie of door het hebben van problematische schulden geen grip meer heeft op uw financiën dan kunt u een professionele bewindvoerder inschakelen. Een professionele bewindvoerder kan u helpen bij al uw financiële zaken
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Notaris

door Kantoor Notaris mr. J.Y. Swierstra
Als u een notariskantoor zoekt waar u op een goede, leuke en prettige manier wordt geholpen, dan is het logisch om voor ons kantoor te kiezen: wij worden op ons beurt erg blij van klanten die ons kantoor kiezen en klanten die het leuk vinden om op ons kantoor te Assen langs te komen.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Budgetbeheer

door ABO Bewind
De beschikking over deze budgetbeheer-rekening ligt in handen van de bewindvoerder.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Rianne Wijnen: administratie

door Administratiekantoor Rianne Wijnen
Hartelijk welkom op de website van Rianne Wijnen in Havelte. Ik ben eigenaar van een klein, betrokken administratiekantoor in Havelte dat een persoonlijke aanpak bij elke klant nastreeft.Voor al uw administratieve problemen en vraagstukken bied ik de juiste hulp.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Inkomensbeheer

door Bewind voor jou
Inkomensbeheer is bedoeld voor mensen die hun financiën (tijdelijk) niet zelf kunnen regelen, maar die de bescherming van onderbewindstelling via de Rechtbank niet nodig hebben. Voor mensen met problematische schulden is het hebben van een bewindvoerder vaak een betere bescherming richting de schuldeisers.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Financiën op koers

door Welzijn Kampen
Samen met De Kern Maatschappelijke dienstverlening, Humanitas, gemeente Kampen, MEE en Jeugd GGZ (Dimence) is Welzijn Kampen een samenwerkingsverband aangegaan om de burgers van de gemeente Kampen te ondersteunen bij hun thuisadministratie.
Meer informatie »
Toon meer