Alleszelf.nl ALLESZELF.NL

Administratie & GeldAdministratie

Kunt u hulp gebruiken bij uw administratieve en financiële zaken? Gelukkig zijn er in Nederland veel organisaties die u kunnen helpen om orde op zaken te houden en goed te regelen. Bijvoorbeeld bij rekeningen, de ‘blauwe enveloppen’, verzekeringen en betalingen die u moet doen. Daarbij helpt mogelijk coaching, beheer of bewindvoering om zelfredzaam te blijven. Maar ook met diensten om nalatenschap tijdig te regelen.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Typen

We onderscheiden:
 • Thuisadministratie : gaat om de persoonlijke financiële en administratieve situatie. Denk bijvoorbeeld aan:
  • ordenen van rekeningen;
  • doen van betalingen;
  • controleren en bijhouden van (automatische) af- en bijschrijvingen;
  • indienen van declaraties zorgverzekering;
  • overstappen zorgverzekering of energie-, televisie-, telefonie- en internetleverancier;
 • Belastingaangifte : voor de (jaarlijkse) aangifte van uw inkomsten.
 • Budgetcoaching : ondersteunt huishoudens bij gedragsverandering en helpt op weg naar financiële zelfredzaamheid door inzicht te verkrijgen en advies te geven hoe te budgetteren
 • Budgetbeheer : als geldzaken niet goed meer zijn te regelen, beheert een instantie uw geld. Dat kan vrijwillig of verplicht door de gemeente. Het doel is om schulden te voorkomen of om ervoor te zorgen dat schulden niet groter worden. Bij budgetbeheer komt het inkomen binnen op een aparte rekening. Een instantie voor budgetbeheer beheert de/uw rekening. Bijvoorbeeld de gemeentelijke kredietbank, sociale dienst, een bewindvoerder of een speciaal budgetbeheerbureau. De cliënt krijgt een afgesproken bedrag (per week of per maand) voor dagelijkse uitgaven. De instantie voor budgetbeheer betaalt (een deel van) de rekeningen. Bijvoorbeeld huur, gas, water, licht en verzekeringen. U maakt hierover afspraken in een budgetplan.
 • Bewindvoering : ook wel beschermingsbewind, is voor mensen die hun financiële zaken niet zelf kunnen regelen. De beschermingsbewindvoerder beheert dan het geld en de goederen. Beschermingsbewind kan wegens verkwisting of bij problematische schulden worden ingesteld. Deze bewinden staan in het openbare curatele- en bewindregister.
 • Nalatenschap : om tijdig te regelen wat er moet gebeuren na uw overlijden en nabestaanden in praktische zin te ontzorgen. Denk aan een wilsverklaring, testament en/of erfenis. U kunt ook in een levenstestament juridisch regelen wat er moet gebeuren wanneer u niet meer in staat bent zelf beslissingen te nemen, uw eigen administratie te doen en bijvoorbeeld uw financiën te beheren of uw huis te verkopen.
 • Pgb-beheer : Pgb-deskundigen nemen de zorg uit handen van de complete administratie. Zij kennen de plichten en controleren de besteding van het persoonsgebonden budget conform de indicatie. Daarnaast verzorgen zij zorgovereenkomsten en budgetoverzichten en leggen ook verantwoording af aan het zorgkantoor en de belasting.

- Kanalen

Op welke manier wordt de dienst geleverd:
 • Aan loket / op locatie : u moet naar de dienstverlener toegaan.
 • Online : u kunt via een internetsite de dienst gebruiken.
 • Via e-mail : u kunt uw vragen per e-mail stellen.
 • Telefonisch : u kunt bellen met uw vragen.
 • Huisbezoek : de adviseur komt bij u thuis.

- Wie levert de dienst

Hoewel het niets over de kwaliteit hoeft te zeggen, vindt u het misschien interessant om te weten of de adviseur een vrijwilliger is of dat hij/zij de administratieve dienst beroepsmatig, als professional, uitoefent.

- Branche- of beroepsorganisatie

Sommige aanbieders zijn hierbij aangesloten. Deze aansluiting kan u extra zekerheid geven over de kwaliteit van de dienstverlening. Hieronder staan de verschillende branche- of beroepsorganisaties bij deze vorm van dienstverlening:

Goed geregeld! Deel uw ervaring op Alleszelf.nl

Help ook anderen bij de juiste keuze. Kom hier straks terug om een beoordeling te geven over de aanbieder van uw keuze. Klik dan in het zoekresultaat op hun knop ‘Meer informatie’ en daarna op ‘Beoordeling geven’.

Meer informatie?
Lees onze nieuwsberichten over administratie & geld en over regie rond het levenseinde.

Lijst
Aantal Administratie & Geld dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 1.514
1.514 diensten
Logo Administratie & Geld

Vergelijkingssite vaste lasten

door Pricewise
Pricewise is een vergelijkingssite waarop je je verzekeringen, energiecontract en telecomabonnement kunt vergelijken. Je kunt hiermee flink besparen op de vaste lasten.
 • Onafhankelijk vergelijken
 • Zeer volledig aanbod
 • De laagste prijs
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Humanitas: Thuisadministratie

door Humanitas, afdeling Lansingerland
Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiële zaken op orde te brengen en op orde te houden. Niet één keer, maar wekelijks. We zetten samen je inkomsten en uitgaven op een rij, gaan na waar je recht op hebt en maken een overzichtelijk huishoudboekje.
 • Weer overzicht
 • Financiële zaken op orde
 • Helder huishoudboekje
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Beschermingsbewind - ZEKER

door ZEKER Financiële Zorgverlening
Een lichamelijke of geestelijke beperking kan de oorzaak zijn dat iemand permanent of tijdelijk de eigen administratie niet kan verzorgen. De kantonrechter kan dan een beschermingsbewindvoerder aanstellen om de financiën op orde te brengen, te beheren en te beschermen.
 • Professionals
 • Lid branchevereniging PBI
 • 7 ZEKERheden
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Notaris

door Kantoor Notaris mr. A.E. Blom
Notaris
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Bewindvoering

door Kremer Bewindvoering
Een bewindvoerder behartigt de financiële belangen van personen die daar vanwege hun lichamelijke, psychische of sociale omstandigheden niet zelf (meer) toe in staat zijn. Er kan dan bij de kantonrechter beschermingsbewind worden aangevraagd. Ik word dan als beschermingsbewindvoerder door de kantonrechter benoemd en ik dien mij bij de kantonrechter te verantwoorden. Dit betekent dat een bewindvoerder het vermogen beschermt. Het bewind is een puur financiële maatregel.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Infospreekuur Houten: (thuis)administratie

door Stichting Infospreekuur Houten
Hulp en advies door vrijwilligers voor het invullen van (belasting) formulieren, bellen naar instanties, schrijven van brieven, het ordenen van thuisadministratie en budgetcoaching. Afspraak alleen nodig in de (belasting)maanden maart en april.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

ANBO: Advies over geld en werk

door Inloopspreekuur
Soms lijkt het wel of het leven steeds ingewikkelder wordt. Want hoe zit het nou precies met uw AOW, pensioen, belasting, zorg, huishoudelijke hulp? Gelukkig staat ANBO Raad & Daad voor u klaar.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Schuldhulpmaatje

door Schuldhulpmaatje Rheden
Dreig je in de schulden te komen, of heb je al schulden? Je bent niet de enige! SchuldHulpMaatje helpt je graag op weg naar financiële vrijheid.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Het Juridisch Loket Breda

door Het Juridisch Loket
Het Juridisch Loket geeft gratis juridisch advies, ook over erfenis. Via onze website helpen we u verder met handige informatie, tips en voorbeeldbrieven. Heeft u persoonlijk juridisch advies nodig? Neem dan contact met ons op. Of kom langs tijdens het inloopspreekuur.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Beschermingsbewindvoering

door BB&F Salland
Soms is iemand door een psychische of lichamelijke beperking niet in staat om zijn of haar eigen financiën te regelen. Is dat bij jou ook het geval of ken je iemand in jouw omgeving bij wie dit het geval is? Dan biedt beschermingsbewind misschien uitkomst.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Bewindvoering

door ViaLucia
Bewindvoering is bedoeld voor mensen die door diverse omstandigheden niet meer in staat zijn hun eigen financiën te regelen. Ook zorgt beschermingsbewind ervoor dat anderen geen misbruik meer kunnen maken van de situatie.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Schuldhulpmaatje

door Schuldhulpmaatje Lopikerwaard
Dreig je in de schulden te komen, of heb je al schulden? Je bent niet de enige! SchuldHulpMaatje helpt je graag op weg naar financiële vrijheid.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Notaris

door Notariskantoor Butijn
Notaris
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Executeur

door Nieuwenhof & Hulsen
Afwikkeling nalatenschap
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Seniorenorganizer

door Stella Wisse Professional Organizer
Professional organizer
Meer informatie »
Toon meer