Alleszelf.nlALLESZELF.NL

Administratie & GeldAdministratie

Kunt u hulp gebruiken bij uw administratieve en financiële zaken? Gelukkig zijn er in Nederland veel organisaties die u kunnen helpen om orde op zaken te houden en goed te regelen. Bijvoorbeeld bij rekeningen, de ‘blauwe enveloppen’, verzekeringen en betalingen die u moet doen. Daarbij helpt mogelijk coaching, beheer of bewindvoering om zelfredzaam te blijven. Maar ook met diensten om nalatenschap tijdig te regelen.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Typen

We onderscheiden:
 • Thuisadministratie : gaat om de persoonlijke financiële en administratieve situatie. Denk bijvoorbeeld aan:
  • ordenen van rekeningen;
  • doen van betalingen;
  • controleren en bijhouden van (automatische) af- en bijschrijvingen;
  • indienen van declaraties zorgverzekering;
  • overstappen zorgverzekering of energie-, televisie-, telefonie- en internetleverancier;
 • Belastingaangifte : voor de (jaarlijkse) aangifte van uw inkomsten.
 • Budgetcoaching : ondersteunt huishoudens bij gedragsverandering en helpt op weg naar financiële zelfredzaamheid door inzicht te verkrijgen en advies te geven hoe te budgetteren
 • Budgetbeheer : als geldzaken niet goed meer zijn te regelen, beheert een instantie uw geld. Dat kan vrijwillig of verplicht door de gemeente. Het doel is om schulden te voorkomen of om ervoor te zorgen dat schulden niet groter worden. Bij budgetbeheer komt het inkomen binnen op een aparte rekening. Een instantie voor budgetbeheer beheert de/uw rekening. Bijvoorbeeld de gemeentelijke kredietbank, sociale dienst, een bewindvoerder of een speciaal budgetbeheerbureau. De cliënt krijgt een afgesproken bedrag (per week of per maand) voor dagelijkse uitgaven. De instantie voor budgetbeheer betaalt (een deel van) de rekeningen. Bijvoorbeeld huur, gas, water, licht en verzekeringen. U maakt hierover afspraken in een budgetplan.
 • Bewindvoering : ook wel beschermingsbewind, is voor mensen die hun financiële zaken niet zelf kunnen regelen. De beschermingsbewindvoerder beheert dan het geld en de goederen. Beschermingsbewind kan wegens verkwisting of bij problematische schulden worden ingesteld. Deze bewinden staan in het openbare curatele- en bewindregister.
 • Nalatenschap : om tijdig te regelen wat er moet gebeuren na uw overlijden en nabestaanden in praktische zin te ontzorgen. Denk aan een wilsverklaring, testament en/of erfenis. U kunt ook in een levenstestament juridisch regelen wat er moet gebeuren wanneer u niet meer in staat bent zelf beslissingen te nemen, uw eigen administratie te doen en bijvoorbeeld uw financiën te beheren of uw huis te verkopen.

- Kanalen

Op welke manier wordt de dienst geleverd:
 • Aan loket / op locatie : u moet naar de dienstverlener toegaan.
 • Online : u kunt via een internetsite de dienst gebruiken.
 • Via e-mail : u kunt uw vragen per e-mail stellen.
 • Telefonisch : u kunt bellen met uw vragen.
 • Huisbezoek : de adviseur komt bij u thuis.

- Wie levert de dienst

Hoewel het niets over de kwaliteit hoeft te zeggen, vindt u het misschien interessant om te weten of de adviseur een vrijwilliger is of dat hij/zij de administratieve dienst beroepsmatig, als professional, uitoefent.

- Branche- of beroepsorganisatie

Sommige aanbieders zijn hierbij aangesloten. Deze aansluiting kan u extra zekerheid geven over de kwaliteit van de dienstverlening. Hieronder staan de verschillende branche- of beroepsorganisaties bij deze vorm van dienstverlening:

Goed geregeld! Deel uw ervaring op Alleszelf.nl

Help ook anderen bij de juiste keuze. Kom hier straks terug om een beoordeling te geven over de aanbieder van uw keuze. Klik dan in het zoekresultaat op hun knop ‘Meer informatie’ en daarna op ‘Beoordeling geven’.

Meer informatie?
Lees onze nieuwsberichten over administratie & geld en over regie rond het levenseinde.

Lijst
Aantal Administratie & Geld dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 1.430
1.430 diensten
Vergelijkingssite vaste lasten

Vergelijkingssite vaste lasten

door Pricewise
Pricewise is een vergelijkingssite waarop je je verzekeringen, energiecontract en telecomabonnement kunt vergelijken. Je kunt hiermee flink besparen op de vaste lasten.
 • Onafhankelijk vergelijken
 • Zeer volledig aanbod
 • De laagste prijs
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Beschermingsbewind

Beschermingsbewind

door ZEKER Financiële Zorgverlening
Een lichamelijke of geestelijke beperking kan de oorzaak zijn dat iemand permanent of tijdelijk de eigen administratie niet kan verzorgen. De kantonrechter kan dan een beschermingsbewindvoerder aanstellen om de financiën op orde te brengen, te beheren en te beschermen.
 • Professionals
 • Lid branchevereniging PBI
 • 7 ZEKERheden
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Schuldpreventie

door Perspectief Zutphen
Ook als u – tijdelijk – niet rondkomt met uw geld of juist ernstige financiële problemen of schulden heeft, zijn wij er voor u. Samen kijken we wat er nodig is, zodat u weer vat krijgt op uw financiën.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Schuldhulpmaatje

door Schuldhulpmaatje Veenendaal
Dreig je in de schulden te komen, of heb je al schulden? Je bent niet de enige! SchuldHulpMaatje helpt je graag op weg naar financiële vrijheid.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Bewindvoering

door Beaufin Bewindvoering & Budgetbeheer B.V.
Bewindvoering is een beschermingsmaatregel die vastgelegd is in de wet. Een bewindvoerder regelt de financiële zaken en beheert het vermogen. Bij bewindvoering (ook wel beschermingsbewind genoemd) gaat het om de financiële belangen van een cliënt. Niet de persoon zelf, maar zijn eigendommen worden onder bewind gesteld. De hoofdtaak van de bewindvoerder is het beheren van alle zaken die onder bewind zijn gesteld. De bewindvoerder moet hier ook een goede administratie over voeren.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Notaris

door Civilence
Notaris
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Budgetcoaching

door Budgetcoach Hans Roerig
Inzicht geven in de inkomsten en uitgaven. Het bevorderen van de zelfredzaamheid van de klant. Meer rust en stabiliteit in de financiën. Hierdoor komt de klant: “Financieel in een gezonde balans”.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Brievenhulp

door Salut
Kan ik hulp krijgen bij mijn administratie? Jazeker! Welke hulp je kunt krijgen hangt af van je problemen of van je financiën. Daarom komt er altijd iemand van Salut bij je langs om te bespreken waar je tegenaan loopt. Gaat het bijvoorbeeld om formulieren of papieren die je niet begrijpt? Dan kun je terecht bij de vrijwilligers van de Brievenhulp. Zijn je problemen groter dan dat? Dan kun je waarschijnlijk terecht bij de Omslag. Samen met een vrijwilliger breng je dan je administratie en je financiën weer op orde.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Executeur

door Notariskantoor Nederweert
Afwikkeling nalatenschap
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Notaris

door Advocaten en Notarissen Boekel De Nerée N.V.
Notaris
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Notaris

door Kantoor Notaris mw. mr. A.L. Cabenda
Notaris
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Beschermingsbewind

door Stichting Budget
Mensen die lichamelijk of geestelijk niet in staat zijn hun financiële belangen te behartigen, kunnen door de kantonrechter onder bewind worden gesteld. Stichting Budget kan dan tot bewindvoerder worden benoemd. Vanaf het moment dat het bewind door de kantonrechter is uitgesproken, is Stichting Budget verantwoordelijk voor het geld en de overige bezittingen van de cliënt.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Civiele bewindvoering

door Stichting HCT Advies
Beschermingsbewind, ook wel civiel bewind genoemd, is een wettelijke beschermingsmaatregel (Boek 1 Titel 19 BW) en is bedoeld ter bescherming van het vermogen (het geld en de goederen) van de persoon die onder bewind is gesteld.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Humanitas Thuisadministratie

door Humanitas Smallingerland - Opsterland
Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Socius-md (Heemskerk) : Financiele Administratie Thuis

door Socius-md
U kunt bij ons terecht voor ondersteuning door vrijwilligers, bijvoorbeeld bij het op orde brengen van uw administratie. Onze Sociaal raadslieden en dienstverleners helpen u bij ingewikkelde formulieren en juridische kwesties.
Meer informatie »
Toon meer