Alleszelf.nlALLESZELF.NL

Administratie & GeldAdministratie

Kunt u hulp gebruiken bij uw administratieve en financiële zaken? Gelukkig zijn er in Nederland veel organisaties die u kunnen helpen om orde op zaken te houden en goed te regelen. Bijvoorbeeld bij rekeningen, de ‘blauwe enveloppen’, verzekeringen en betalingen die u moet doen. Daarbij helpt mogelijk coaching, beheer of bewindvoering om zelfredzaam te blijven. Maar ook met diensten om nalatenschap tijdig te regelen.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Typen

We onderscheiden:
 • Thuisadministratie : gaat om de persoonlijke financiële en administratieve situatie. Denk bijvoorbeeld aan:
  • ordenen van rekeningen;
  • doen van betalingen;
  • controleren en bijhouden van (automatische) af- en bijschrijvingen;
  • indienen van declaraties zorgverzekering;
  • overstappen zorgverzekering of energie-, televisie-, telefonie- en internetleverancier;
 • Belastingaangifte : voor de (jaarlijkse) aangifte van uw inkomsten.
 • Budgetcoaching : ondersteunt huishoudens bij gedragsverandering en helpt op weg naar financiële zelfredzaamheid door inzicht te verkrijgen en advies te geven hoe te budgetteren
 • Budgetbeheer : als geldzaken niet goed meer zijn te regelen, beheert een instantie uw geld. Dat kan vrijwillig of verplicht door de gemeente. Het doel is om schulden te voorkomen of om ervoor te zorgen dat schulden niet groter worden. Bij budgetbeheer komt het inkomen binnen op een aparte rekening. Een instantie voor budgetbeheer beheert de/uw rekening. Bijvoorbeeld de gemeentelijke kredietbank, sociale dienst, een bewindvoerder of een speciaal budgetbeheerbureau. De cliënt krijgt een afgesproken bedrag (per week of per maand) voor dagelijkse uitgaven. De instantie voor budgetbeheer betaalt (een deel van) de rekeningen. Bijvoorbeeld huur, gas, water, licht en verzekeringen. U maakt hierover afspraken in een budgetplan.
 • Bewindvoering : ook wel beschermingsbewind, is voor mensen die hun financiële zaken niet zelf kunnen regelen. De beschermingsbewindvoerder beheert dan het geld en de goederen. Beschermingsbewind kan wegens verkwisting of bij problematische schulden worden ingesteld. Deze bewinden staan in het openbare curatele- en bewindregister.
 • Nalatenschap : om tijdig te regelen wat er moet gebeuren na uw overlijden en nabestaanden in praktische zin te ontzorgen. Denk aan een wilsverklaring, testament en/of erfenis. U kunt ook in een levenstestament juridisch regelen wat er moet gebeuren wanneer u niet meer in staat bent zelf beslissingen te nemen, uw eigen administratie te doen en bijvoorbeeld uw financiën te beheren of uw huis te verkopen.
 • Pgb-beheer : Pgb-deskundigen nemen de zorg uit handen van de complete administratie. Zij kennen de plichten en controleren de besteding van het persoonsgebonden budget conform de indicatie. Daarnaast verzorgen zij zorgovereenkomsten en budgetoverzichten en leggen ook verantwoording af aan het zorgkantoor en de belasting.

- Kanalen

Op welke manier wordt de dienst geleverd:
 • Aan loket / op locatie : u moet naar de dienstverlener toegaan.
 • Online : u kunt via een internetsite de dienst gebruiken.
 • Via e-mail : u kunt uw vragen per e-mail stellen.
 • Telefonisch : u kunt bellen met uw vragen.
 • Huisbezoek : de adviseur komt bij u thuis.

- Wie levert de dienst

Hoewel het niets over de kwaliteit hoeft te zeggen, vindt u het misschien interessant om te weten of de adviseur een vrijwilliger is of dat hij/zij de administratieve dienst beroepsmatig, als professional, uitoefent.

- Branche- of beroepsorganisatie

Sommige aanbieders zijn hierbij aangesloten. Deze aansluiting kan u extra zekerheid geven over de kwaliteit van de dienstverlening. Hieronder staan de verschillende branche- of beroepsorganisaties bij deze vorm van dienstverlening:

Goed geregeld! Deel uw ervaring op Alleszelf.nl

Help ook anderen bij de juiste keuze. Kom hier straks terug om een beoordeling te geven over de aanbieder van uw keuze. Klik dan in het zoekresultaat op hun knop ‘Meer informatie’ en daarna op ‘Beoordeling geven’.

Meer informatie?
Lees onze nieuwsberichten over administratie & geld en over regie rond het levenseinde.

Lijst
Aantal Administratie & Geld dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 1.512
1.512 diensten
Logo Administratie & Geld

Vergelijkingssite vaste lasten

door Pricewise
Pricewise is een vergelijkingssite waarop je je verzekeringen, energiecontract en telecomabonnement kunt vergelijken. Je kunt hiermee flink besparen op de vaste lasten.
 • Onafhankelijk vergelijken
 • Zeer volledig aanbod
 • De laagste prijs
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Humanitas: Thuisadministratie

door Humanitas, afdeling Lansingerland
Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiële zaken op orde te brengen en op orde te houden. Niet één keer, maar wekelijks. We zetten samen je inkomsten en uitgaven op een rij, gaan na waar je recht op hebt en maken een overzichtelijk huishoudboekje.
 • Weer overzicht
 • Financiële zaken op orde
 • Helder huishoudboekje
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Beschermingsbewind - ZEKER

door ZEKER Financiële Zorgverlening
Een lichamelijke of geestelijke beperking kan de oorzaak zijn dat iemand permanent of tijdelijk de eigen administratie niet kan verzorgen. De kantonrechter kan dan een beschermingsbewindvoerder aanstellen om de financiën op orde te brengen, te beheren en te beschermen.
 • Professionals
 • Lid branchevereniging PBI
 • 7 ZEKERheden
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Seniorenorganizer

door Opgeruimd jezelf zijn
Professional organizer
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Civiele bewindvoering

door Stichting HCT Advies
Beschermingsbewind, ook wel civiel bewind genoemd, is een wettelijke beschermingsmaatregel (Boek 1 Titel 19 BW) en is bedoeld ter bescherming van het vermogen (het geld en de goederen) van de persoon die onder bewind is gesteld.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Thuisadministratie

door Humanitas Achterhoek West
Humanitas Thuisadministratie helpt je je geldzaken en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf niet rondtobben, als je het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger geeft je tijdelijke hulp bij administratie en helpt om zaken op een rijtje te krijgen en te houden.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Schuldhulpmaatje

door Schuldhulpmaatje Almelo
Dreig je in de schulden te komen, of heb je al schulden? Je bent niet de enige! SchuldHulpMaatje helpt je graag op weg naar financiële vrijheid.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Executeur

door Meijling & Sarneel Notarissen en Adviseurs
Afwikkeling nalatenschap
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

De Kap: Thuisadministratie

door Stichting de Kap
De vrijwilligers van de thuisadministratie kunnen u helpen bij uiteenlopende zaken rondom de financiele administratie. Dit kan korte of langdurige hulp zijn. Onze vrijwilligers hebben geduld, aandacht voor uw situatie en zijn goed op de hoogte van de (plaatselijke) regelgeving.
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Bewindvoering

door Deciana budgetcoaching & bewindvoering
Bent u niet in staat om uw financiën te regelen? Heeft u al vaker hulp gehad, maar blijft u het moeilijk vinden? Wellicht is bewindvoering een oplossing voor u zodat uw financiële situatie u geen zorgen meer geeft.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Executeur

door Posthuma Schutte Notariaat
Afwikkeling nalatenschap
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Bewind

door Meesters Van Dijck
Bewind en Mentorschap wordt door Meesters Van Dijck als gecombinerde dienst aangeboden. De combinatie bewind/mentorschap houdt in dat de dienstverlening zich uitstrekt tot en met het regelen van zaken op het gebied van bijvoorbeeld verzorging, verpleging en behandeling.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Executeur

door Loyens & Loeff N.V.
Afwikkeling nalatenschap
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Schuldhulp, hulp voor ZZP

door Embé - Financiële planning, advies en coaching
Als alleenstaande moeder en als ondernemer zoek ik graag naar posten waar ik op kan besparen en mogelijkheden om mijn inkomen te verruimen. Mijn ervaring hierin deel ik graag met iedereen die daar wat aan kan hebben. Ik heb mij daarom omgeschoold van boekhouder naar gecertificeerd budgetcoach.
Meer informatie »
Logo Administratie & Geld

Budgetbeheer

door Deciana budgetcoaching & bewindvoering
Het kan iedereen gebeuren dat je in een situatie terechtkomt waarin het je niet lukt om geldzaken op orde te krijgen of te houden. Door werkeloosheid, ziekte of schulden kan er een situatie ontstaan waardoor er geen balans meer is in inkomen en uitgaven. Hierdoor kunnen geldproblemen ontstaan. Om deze problemen op te lossen kan budgetbeheer een oplossing zijn.
Meer informatie »
Toon meer