Alleszelf.nlALLESZELF.NL

OntmoetingsgelegenheidOntmoeting en contact

Hebt u op hogere leeftijd behoefte aan meer persoonlijk contact? In Nederland zijn daar veel mogelijkheden voor. De mogelijkheden voor ontmoeting en contact hebben verschillende kenmerken. Deze noemen we hieronder met een toelichting:

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Frequentie:

  • Incidenteel: het is voor af en toe
  • Structureel: het is om regelmatig en voor langere tijd te doen

- Varianten:

  • Buddyhulp: ‘maatjescontact’, waarbij een vast iemand u helpen of bezoekt, bijvoorbeeld een ochtend of middag per week
  • Digitaal Forum
  • Telefooncirkel: dit zijn groepen zelfstandig wonende ouderen die, vaak gecoördineerd door een vrijwilliger, dagelijks of op een aantal afgesproken dagen telefonisch contact met elkaar hebben, zodat het opgemerkt wordt als het niet goed met hen gaat en ze wat (extra) aanspraak hebben.
  • Ontmoeting tijdens inloop-, koffie- of soosactiviteiten
  • Activiteit buitenshuis

Meer informatie lezen? Klik hier voor onze berichten over ontmoetingsgelegenheden.

Lijst
Aantal ontmoeting dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 682
682 diensten
Maison Patrick: Respijtzorg

Maison Patrick: Respijtzorg

door Stichting Maison Patrick
Bij Maison Patrick kunnen hun mantelzorgers de verzorging voor een dag, weekend, week of langer overdragen. Het kan gaan om oververmoeide mantelzorgers, maar ook om mantelzorgers die de verzorging enige tijd niet meer op zich kunnen nemen.
  • Vervangende mantelzorg
  • Ondersteuning
  • Aandacht voor mensen
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Alzheimer Café Dedemsvaart

door Alzheimer Nederland Afd. IJssel-Vecht
Bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Elke tweede dinsdag van de maand, 19:30 - 21:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur. Bekijk ons promo-filmpje van het Alzheimer Café.
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Alzheimer Café Alphen aan den Rijn

door Alzheimer Zuid-Holland Noord
Het Alzheimer Café is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, partners, familie, zorgverleners en andere belangstellenden. Het Alzheimer Café vindt elke derde dinsdag van de maand plaats, behalve in juli en augustus. Toegang vrij. Tijd: tussen 19:30 uur en 21:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur.
U bent van harte welkom!
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Alzheimer Café Gouda

door Alzheimer Midden-Holland
Het Alzheimer Café is de 3de maandag van de maanden februari, mei en oktober, van 19:00 uur tot 21:00 uur. Aanvang programma om 19:30 uur.
Komt u gerust eens kijken, u hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis.
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Alzheimer Café Gennep

door Alzheimer Land van Cuijk en Gennep
Het Alzheimer Café is een ontmoeting voor mensen die met dementie te maken hebben, dus patiënten, hun naasten en belangstellenden. Er zijn jaarlijks 2 bijeenkomsten in Boxmeer, Cuijk, Gennep, Mill en Sint Anthonis.
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Alzheimer Café Moerdijk/Drimmelen - locatie Zevenbergen

door Alzheimer Breda en omstreken
Bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Elke derde dinsdag van de ONEVEN maand, 19:30 - 21:30 uur, inloop v.a. 19:00 uur.
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Alzheimer Café 'sHertogenbosch-Vught

door Alzheimer 's-Hertogenbosch
Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in een ontspannen sfeer, in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider.
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Buurtkamer Welkom, Stadionbuurt

door Stichting SOOZ
WELKOM is de plek voor alle bewoners in de Stadionbuurt, waar men terecht kan voor een kop koffie, een praatje, een luisterend oor of voor een spelletje. Of rustig even internetten omdat je zelf geen computer hebt. Iedereen die graag iets met andere buurtbewoners wil gaan doen kan in Welkom terecht. Er is al een ruim aanbod aan activiteiten, maar er is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven.
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Ontmoeting in de wijk

door Stichting Mikado
U wordt ouder en woont zelfstandig. Dat is heel fijn, maar wellicht mist u toch aanspraak.

Een praatje maken, gezamenlijk eten. De dingen doen die van een gewone dag een leuke dag kunnen maken.

Contact maken is niet voor iedereen vanzelfsprekend en u wilt misschien niet altijd een beroep doen op uw familie. Bij Ontmoeting van Mikado heeft u de gelegenheid om in contact te komen met andere senioren.
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Gespreksgroep Kleur in mijn Leven

door Humanitas Heuvelrug
Kleur in mijn Leven van Humanitas is er voor mensen voor wie het leven wat stil is geworden. Vertellen en luisteren naar anderen in een gespreksgroep is een aangename manier om mensen te ontmoeten.
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Seniorengroep Smilde

door Welzijnswerk Midden-Drenthe
Bij de Seniorengroep staat gezelligheid voorop. Vrijwilligers begeleiden de groep en zorgen dat er van alles te doen is. Gezelschapsspellen, muziek luisteren, knutselen, gesprekken over een actueel onderwerp en zo nu en dan een uitstapje Er zijn volop mogelijkheden. Ouderen die het prettig vinden om er geregeld even uit te zijn en anderen te ontmoeten, zijn van harte welkom.
€ 3,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Alzheimer Café Rijswijk

door Alzheimer Haaglanden
Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor iedereen die met dementie te maken heeft. Alzheimer Café Rijswijk vindt iedere laatste dinsdag van de maand plaats. Inloop vanaf 19:00 uur. Het programma start om 19:30 uur. De toegang is gratis.
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Activiteiten en verenigingen op locaties

door Vivium Zorggroep
Wilt u meedoen aan activiteiten in één van de woonzorgcentra van Vivium Zorggroep? We ontvangen u graag. Of u nu bezoeker van het woonzorgcentrum bent, of één van de buurtbewoners, u bent van harte welkom. Voor een redelijke prijs kunt u genieten van een prachtig concert of een interessante lezing of cursus
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Gespreksgroep met lotgenoten over partnerverlies

door MEE & de Wering
MEE & de Wering organiseert op initiatief van twee weduwen in Hoorn drie maal per jaar (januari, mei en september) een lotgenotengespreksgroep voor mensen, met nog thuiswonende kinderen, van wie de partner is overleden. Deelname is mogelijk voor inwoners van West-Friesland.
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Dagbesteding voor ouderen met intensievere begeleidings- en zorgbehoeften (bij dementie).

door Jonkerszorg
Zinvolle dagbesteding met thema èn uitzicht. Voor de deelnemers is dit een ideale manier om, onder begeleiding, zinvol bezig te zijn. We doen namelijk dingen die het leven zin geven, deelnemers een ‘goed’ gevoel bezorgen. In een groep en omgeving die vertrouwd voelen. Met veel gezelligheid, individuele aandacht en in een passend tempo. Tegelijkertijd worden de partner en andere mantelzorgers, die toch al een toenemende bijdrage leveren, hiermee ontlast.
Meer informatie »
Toon meer