Alleszelf.nlALLESZELF.NL

OntmoetingsgelegenheidOntmoeting en contact


Hebt u op hogere leeftijd behoefte aan meer persoonlijk contact? In Nederland zijn daar veel mogelijkheden voor. De mogelijkheden voor ontmoeting en contact hebben verschillende kenmerken. Deze noemen we hieronder met een toelichting:

Frequentie:
  • Incidenteel: het is voor af en toe
  • Structureel: het is om regelmatig en voor langere tijd te doen
Varianten:
  • Buddyhulp: ‘maatjescontact’, waarbij een vast iemand u helpen of bezoekt, bijvoorbeeld een ochtend of middag per week
  • Digitaal Forum
  • Telefooncirkel: dit zijn groepen zelfstandig wonende ouderen die, vaak gecoördineerd door een vrijwilliger, dagelijks of op een aantal afgesproken dagen telefonisch contact met elkaar hebben, zodat het opgemerkt wordt als het niet goed met hen gaat en ze wat (extra) aanspraak hebben.
  • Ontmoeting tijdens inloop-, koffie- of soosactiviteiten
  • Activiteit buitenshuis

Meer informatie lezen? Klik hier voor onze berichten over ontmoetingsgelegenheden.

Lijst
Aantal ontmoeting dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 194
194 diensten
Logo Ontmoeting

Wherelant : Atelier voor twee

door Cultuurhuis Wherelant
ATELIER VOOR TWEE is een moment voor uzelf, samen met uw partner, kennis, vriend, ouder of grootouder met bijvoorbeeld dementie, of een lichamelijke beperking of ander ongemak, waardoor het moeilijk is geworden om deel te nemen aan leuke dingen. Het is een activiteit waar, ongeacht leeftijd of ervaring geleerd kan worden en ontwikkeling plaatsvindt.

Op elke woensdag- en zaterdagochtend. Iets wat je samen kunt doen, binnen de vertrouwde omgeving van een groep gelijkgestemde mensen.
€ 0,00 - € 15,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

De Zellingen: Optredens

door De Zellingen
Een middagje uit? U kunt genieten van optredens van artiesten, koren, orkesten en theater. Via een vooraankondiging of activiteitenmaandoverzicht maakt De Zellingen de datum bekend. De tijd: 14.00 – 15.30 uur, Muziekhof, Rijckehove.
€ 5,50
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Archipel: Gasterij

door Archipel
Samen, ontmoeten en genieten! Gasterijen van Archipel bieden meer dan alleen goed eten en drinken. Sfeervolle gelegenheden, dichtbij u in de buurt of wijk, waar u anderen ontmoet. Onder het genot van een kop koffie met gebak een praatje maken of direct na een activiteit genieten van een heerlijke maaltijd. Het kan allemaal in Gasterijen van onze locaties in Eindhoven, Nuenen, Son en Breugel en Best. De Gasterij is dagelijks geopend. Reserveren kan telefonisch of per mail, zie de site.
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek / Vriendendienst

door Humanitas Oostelijke Achterhoek
Voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen. Een vrijwilliger - maatje - ondersteunt je als je behoefte hebt aan wat extra aanspraak of hulp nodig hebt bij praktische zaken.Voor iedereen ongeacht: levensverhaal, achtergrond, leeftijd of leefomstandigheid.
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Bibliotheek Volendam

door Bibliotheek Waterland
De Bibliotheek Volendam is een fijne ruime Bibliotheek met een collectie van 32.000 boeken. Er zijn rustige plekken om te studeren en er is een uitgebreide collectie tijdschriften en kranten. Deze bibliotheekvestiging heeft een Makkelijk Lezen plein met 500 materialen voor kinderen met een leesprobleem.
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

KBO afd. Purmerend: activiteiten

door KBO Noord-Holland
De activiteiten vinden plaats de laatste vrijdag van de maand tenzij anders aangegeven.
In 't-Stamhuis aan de Kerkstraat (t/o de Purmaryn) in Purmerend, van 13.30 tot plusminus 16.30 uur.
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

De ZorgZaak: Begeleiding

door De ZorgZaak
Groepsgewijze opvang van ouderen met een sterk verminderde zelfredzaamheid en een duidelijke verzorging- en/of begeleidingsbehoefte. Tal van activiteiten in een gestructureerd en gevarieerd dagprogramma voor een of meerdere dagdelen per week. Deelnemers worden gestimuleerd om de mogelijkheden die zij hebben op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied te gebruiken en, waar mogelijk uit te breiden.
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Buurtcentrum De Fluiter: Kookclub en soepmoment

door Buurtcentrum De Fluiter
Kookclub en soepmoment. Mensen uit Middelwatering kunnen een maaltijd nuttigen voor 5,00 bij de kookclub en soep eten voor 2,00 tijdens het soepmoment. Beide activiteiten vinden plaats op zaterdag. (Om de maand).
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

SOOJ: Ontmoeting en activiteiten

door SOOJ
Voor oudere bewoners (55+) van de Jordaan om elkaar te ontmoeten en deel te nemen aan creatieve en educatieve activiteiten. U kunt er de krant lezen en de koffie staat klaar. Met andere bezoekers kunt u een gezelschapsspel spelen, deelnemen aan een cursus of een expositie bezoeken.
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Zorgbreed, locatie Rozenburcht: Breicafé

door ZorgBreed, locatie Rozenbrcht
Voor mensen uit Middelwatering. Kom op vrijdagochtend gezellig in Grandcafé ’t Slot Capelle met elkaar handwerken. Neem uw eigen werk mee en sluit aan onder het genot van een kopje koffie of thee.
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Wherelant : Kunstgenoten

door Cultuurhuis Wherelant
KUNSTGENOTEN in beweging organiseert elke donderdagochtend een activiteit voor senioren uit de regio Waterland. De activiteiten zijn bedoeld als leuke tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Het aanbod is een combinatie van doen, cultuur en kennis. Iedereen van 65 jaar en ouder kan tegen een kleine vergoeding meedoen.
€ 5,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Inloopcentrum

door Leger des Heils Korps Kampen
Op zoek naar gezelligheid, naar contact? Wil je even de deur uit, even iets anders? Loop dan eens binnen bij een van onze inloopochtenden voor een kop koffie/thee en een praatje. De inloopochtenden zijn laagdrempelig en ongedwongen. Vaak is er een mogelijkheid om ook creatief bezig te zijn maar niets is verplicht. Loop gewoon eens binnen en proef de sfeer. Je bent van harte welkom. Tevens kunnen bezoekers hier terecht met hulpvragen.
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Slimme Senior: Ontmoeting en activiteiten

door Slimme Senior
Haags platform met vele activiteiten en werkgroepen van 55-plussers die hun toekomst in eigen hand nemen, samen met anderen. We ontmoeten elkaar in het Slimme Senior Café, organiseren allerlei activiteiten die we zelf interessant vinden, en een deel van ons is actief in werkgroepen.
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Gereformeerde Kerk de Ark: Koffieochtend

door Gereformeerde Kerk de Ark
Op donderdagmorgen is er van 10.00 tot 12.00 uur in De Ark gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie anderen te ontmoeten.
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Stichting Hulpdienst Capelle: Telefooncirkel

door Stichting Hulpdienst Capelle
Telefooncirkels zijn bestemd voor alleenstaande zelfstandig wonende ouderen. Doelstelling is aan deze senioren een stukje veiligheid te bieden en een mogelijk sociaal isolement te voorkomen. Elke zes weken koffieochtend!
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Toon meer