VervoerVervoer

Als u minder gemakkelijk kunt lopen, fietsen of autorijden bent u aangewezen op andere vervoersoplossingen. Naast het algemene openbaar vervoer zijn daar in Nederland verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Varianten

In het aanbod kunt u deze verschillende vervoersmogelijkheden tegenkomen:
 • Boodschappenplusbus: met deze bus wordt u thuis opgehaald, naar een winkelcentrum vervoerd en na een bepaalde tijd weer terug naar huis gebracht. Er is iemand aanwezig om desgewenst passagiers te helpen bij het in- en uitstappen.
 • Gratis openbaar vervoer ouderen
 • Openbaar vervoer: regionale organisaties voor openbaar vervoer, zoals Arriva, Veolia, Syntus, EBS en Connexxion hebben speciale mogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben.
 • Regiotaxi of deeltaxi: vervoer van deur tot deur met een mogelijke omweg. Er is een kans dat tijdens uw rit iemand anders moet worden opgehaald of afgezet. Uw rit kan daardoor langer duren dan wanneer u met een taxi zou gaan. Maar daar staat tegenover dat de kosten lager zijn. Indien u over een Wmo-indicatie beschikt, betaalt u meestal een bedrag dat overeen komt met het openbaar vervoer. Wanneer u als begeleider meereist, kunt u vaak tegen hetzelfde tarief of soms zelfs gratis mee. Heeft u geen indicatie, dan ligt het bedrag ongeveer tussen het openbaar vervoer en taxi in.
 • Reguliere taxi: deze biedt u rechtstreeks vervoer van deur tot deur. Altijd en voor iedereen op elk gewenst moment.
 • Rolstoelvervoer: vervoer met een vervoersmiddel dat speciaal is ingericht voor rolstoelen.
 • Wijkbus: vervoer over korte afstand met aangepaste bussen.
 • Vervoer door vrijwilligers: een taxidienst door een vrijwilliger in eigen auto. De vrijwilliger blijft soms wachten tot u weer terug moet.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over vervoer.

Lijst
Aantal Vervoer dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 795
795 diensten
Alleszelf Panel over Regiotaxi

Alleszelf Panel over Regiotaxi

door Alleszelf.nl
Laat uw stem horen over de Regiotaxi. Wat zijn uw ervaringen?

Alleszelf heeft als missie om ouderen in Nederland langer en beter zelfstandig te laten wonen. Om dat doel te bereiken moet informatie en dienstverlening optimaal aansluiten op de behoeftes. Via het Alleszelf Panel gaan we hierover graag met u in gesprek.
Meer info »
  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  door Omroep MAX
  Nu door de corona-maatregelen vooral veel ouderen thuis zitten, is sportief bewegen moeilijker geworden. Om heel Nederland thuis in beweging te krijgen werpt Olga Commandeur zich op als nationale personal trainer van thuiszittend Nederland. Op deze pagina publiceert zij wekelijks trainingsschema’s voor iedereen die mee wil doen, aan de hand van archiefuitzendingen van Nederland in Beweging. Met elke dag nieuwe oefeningen, motivatie en tips om thuis te trainen.
  Meer info »
  • Coronahulp
  • Mobiliteit thuis
  Rijbewijskeuring

  Rijbewijskeuring

  door Ledenvereniging
  Veilig en vertrouwd autorijden na je 75ste.
  Meer info »
  • Korting op keuringskosten
  • Vanaf je 75ste
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Vervoersdienst Hooge Mierde

  door Stichting Zorg en Welzijn Hooge Mierde
  De vervoersdienst Hooge Mierde is er om inwoners zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen in hun eigen woonomgeving. De vervoersdienst is u graag van dienst, wanneer vervoer problematisch te regelen is voor u. Bijvoorbeeld voor vervoer naar de huisarts of naar een bepaalde activiteit. De kosten voor vervoer zijn 0,30 euro per kilometer met een minimum van 1,50 euro per rit.  € 1,50 - € 30,00
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Groepsvervoer Terschelling

  door Taxi Bakker
  Voor groepen hebben wij busjes en limousines
  Familiefeest, bedrijfsuitstapje, bruiloft? We regelen het vervoer voor groepen tot ±80 mensen. Omdat wij met 8-persoons busjes rijden blijven wij flexibel voor uw wensen.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Elektrische fiets: Gratis proefrit op locatie

  door Stella fietsen
  De gehele collectie elektrische fietsen van Stella kun je gratis thuis uitproberen. Vraag een vrijblijvende proefrit aan en maak een proefrit op de elektrische fietsen van jouw voorkeur in jouw eigen omgeving.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  ANWB AutoMaatje Midden-Drenthe

  door Welzijnswerk Midden-Drenthe
  Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? Met ANWB AutoMaatje komt u weer onder de mensen!

  ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. U betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer per rit aan de vrijwilliger.
  € 0,30
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Taxi

  door WND Services B.V.
  Reguliere taxi
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Buurtbus Oostermoer : lijn 505 Stadskanaal - Gieten

  door Publiek Vervoer Groningen Drenthe
  Buurtbus in regio Oost-Groningen.
  De buurtbus is een vorm van kleinschalig vervoer. Het is voor iedereen toegankelijk. De 8-persoons bus wordt bestuurd door vrijwilligers. Er wordt gereden op een vaste route en volgens een vaste dienstregeling.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Personenvervoer : Ommen

  door Zagers Personenvervoer B.V.
  Reguliere taxi en ziekenvervoer. Tevens gespecialiseerd in ouderenvervoer.

  Voor alle ziektekostenverzekeringen in Drenthe en Noord-Overijssel verzorgt Zagers Personenvervoer het ziekenvervoer.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  De Rosmolentaxi, vervoer op maat

  door Pennemes
  Met de Rosmolentaxi kunt u bijvoorbeeld ritjes maken naar familie of vrienden, maar ook naar een afspraak in het ziekenhuis, of naar adressen die anders voor u moeilijk bereikbaar zijn. De bus is geschikt voor drie rolstoelgebruikers plus drie begeleiders. De ritten gaan door heel Zaandam, Oostzaan, Koog aan de Zaan
  en Zaandijk. Op aanvraag is meer mogelijk. De Rosmolentaxi rijdt van maandag t/m vrijdag van 10:30-16:00 uur. De ervaren chauffeurs zijn vrijwilligers.
  € 2,00 - € 14,00
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Scootmobiel- en rolstoeluitleen

  door St. Dienstencentrum OBG
  Als je eens verlegen zit om een tijdelijke scootmobiel of rolstoel, kun je bij OBG terecht. Het OBG Dienstencentrum is namens de gemeente Nijmegen uitgiftepunt voor het uitlenen van scootmobielen en rolstoelen. Het gebruiken van deze middelen is gratis, maar wel gebonden aan een aantal eenvoudige spelregels. Minder bureaucratie en minder rompslomp, makkelijk en dichtbij.
  € 0,00
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Busvervoer op Vlieland

  door Arriva
  Op Vlieland kan je reizen met de OV-chipkaart. Je betaalt 1,65 euro per rit. Daarnaast zijn ook de landelijke abonnementen geldig in de bussen op Vlieland. Je kan je OV-chipkaart opladen in de bootterminal in Harlingen en op Vlieland, en in de bussen van Arriva.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Zonnebloemauto Uden

  door Nationale Vereniging de Zonnebloem
  Ook in Uden is de Zonnebloemauto te huur. De uitgifte van deze rolstoelauto vindt plaats vanuit Zorg- en herstelhotel Udens Duyn aan de Annaboulevard 6 in Uden. De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De bediening van de Zonnebloemauto is niet aangepast. De bestuurder moet in bezit zijn van rijbewijs B.
  € 0,20
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Personenvervoer

  door Taxi van Woersem Zeist
  Het personenvervoer verrichten wij met een zorgvuldig samengesteld wagenpark. Met o.a. onze Opel Zafira om extra bagage mee te kunnen nemen en daarom uitermate geschikt voor het luchthavenvervoer.
  Meer info »
  Toon meer