VervoerVervoer

Als u minder gemakkelijk kunt lopen, fietsen of autorijden bent u aangewezen op andere vervoersoplossingen. Naast het algemene openbaar vervoer zijn daar in Nederland verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Varianten

In het aanbod kunt u deze verschillende vervoersmogelijkheden tegenkomen:
 • Boodschappenplusbus: met deze bus wordt u thuis opgehaald, naar een winkelcentrum vervoerd en na een bepaalde tijd weer terug naar huis gebracht. Er is iemand aanwezig om desgewenst passagiers te helpen bij het in- en uitstappen.
 • Gratis openbaar vervoer ouderen
 • Openbaar vervoer: regionale organisaties voor openbaar vervoer, zoals Arriva, Veolia, Syntus, EBS en Connexxion hebben speciale mogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben.
 • Regiotaxi of deeltaxi: vervoer van deur tot deur met een mogelijke omweg. Er is een kans dat tijdens uw rit iemand anders moet worden opgehaald of afgezet. Uw rit kan daardoor langer duren dan wanneer u met een taxi zou gaan. Maar daar staat tegenover dat de kosten lager zijn. Indien u over een Wmo-indicatie beschikt, betaalt u meestal een bedrag dat overeen komt met het openbaar vervoer. Wanneer u als begeleider meereist, kunt u vaak tegen hetzelfde tarief of soms zelfs gratis mee. Heeft u geen indicatie, dan ligt het bedrag ongeveer tussen het openbaar vervoer en taxi in.
 • Reguliere taxi: deze biedt u rechtstreeks vervoer van deur tot deur. Altijd en voor iedereen op elk gewenst moment.
 • Rolstoelvervoer: vervoer met een vervoersmiddel dat speciaal is ingericht voor rolstoelen.
 • Wijkbus: vervoer over korte afstand met aangepaste bussen.
 • Vervoer door vrijwilligers: een taxidienst door een vrijwilliger in eigen auto. De vrijwilliger blijft soms wachten tot u weer terug moet.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over vervoer.

Lijst
Aantal Vervoer dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 795
795 diensten
Alleszelf Panel over Regiotaxi

Alleszelf Panel over Regiotaxi

door Alleszelf.nl
Laat uw stem horen over de Regiotaxi. Wat zijn uw ervaringen?

Alleszelf heeft als missie om ouderen in Nederland langer en beter zelfstandig te laten wonen. Om dat doel te bereiken moet informatie en dienstverlening optimaal aansluiten op de behoeftes. Via het Alleszelf Panel gaan we hierover graag met u in gesprek.
Meer info »
  Valys: Regio- of deeltaxi

  Valys: Regio- of deeltaxi

  door Transvision
  Valys biedt tegen een aantrekkelijk tarief bovenregionaal vervoer voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. Valys is er voor sociaal-recreatieve uitstapjes buiten uw regio. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres.
  € 0,00 - € 1,31
  per kilometer

  (8 beoordelingen)
  Meer info »
  • Uitstapjes buiten regio
  • Ook volledige begeleiding
  • Aantrekkelijk tarief
  We helpen.nl: Vind burenhulp voor mobiliteit en vervoer (ook coronahulp)

  We helpen.nl: Vind burenhulp voor mobiliteit en vervoer (ook coronahulp)

  door We Helpen Coöperatie U.A.
  Op de sociale marktplaats www.wehelpen.nl kun je laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken of zelf aanbieden. Voor aanmelden is alleen een e-mailadres nodig, waarna je een aantal gegevens invult over jezelf.  Zo kun je elkaar gemakkelijk zoeken en vinden. En maak dan bijvoorbeeld in het wijkcentrum of bij de bibliotheek een afspraak om te kijken of het klikt.
  € 0,00
  per kilometer
  Meer info »
  • hulp zoeken
  • hulp aanbieden
  • in de buurt
  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  door Omroep MAX
  Nu door de corona-maatregelen vooral veel ouderen thuis zitten, is sportief bewegen moeilijker geworden. Om heel Nederland thuis in beweging te krijgen werpt Olga Commandeur zich op als nationale personal trainer van thuiszittend Nederland. Op deze pagina publiceert zij wekelijks trainingsschema’s voor iedereen die mee wil doen, aan de hand van archiefuitzendingen van Nederland in Beweging. Met elke dag nieuwe oefeningen, motivatie en tips om thuis te trainen.
  Meer info »
  • Coronahulp
  • Mobiliteit thuis
  Rijbewijskeuring

  Rijbewijskeuring

  door Ledenvereniging
  Veilig en vertrouwd autorijden na je 75ste.
  Meer info »
  • Korting op keuringskosten
  • Vanaf je 75ste
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  AOV Waterland: Vervoer Edam-Volendam

  door ZCN Totaalvervoer
  Het AOV staat voor Aanvullend Openbaar Vervoer: vervoer met een taxi voor personen met een beperking die niet in staat zijn (zelfstandig) gebruik te maken van het openbaar vervoer of eigen vervoer. U reist van deur tot deur zonder overstap. ZCN verzorgt het vervoer. We doen dat zorgeloos en veilig; zelfstandig of met hulp. U kunt het AOV gebruiken om naar familie of vrienden te reizen, naar het winkelcentrum, het buurthuis of de vereniging.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Zonnebloemauto Amsterdam

  door Nationale Vereniging de Zonnebloem
  De uitgifte van de Amsterdamse Zonnebloemauto aan huurders is via Welzorg Auto op Maat aan de Pelerin 1 in Amsterdam. De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De bediening van de Zonnebloemauto is niet aangepast. De bestuurder moet in bezit zijn van rijbewijs B.
  € 0,20
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Vervoersdienst Venhuizen

  door MEE & de Wering
  Vrijwilligers zijn bereid u te rijden naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, de kapper en huisarts enz.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Zonnebloemauto Goes

  door Nationale Vereniging de Zonnebloem
  Ook in Goes is de Zonnebloemauto te huur. De uitgifte van deze rolstoelauto vindt plaats vanuit Zorggroep Ter Weel aan het Joannaplantsoen 1. De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De bediening van de Zonnebloemauto is niet aangepast. De bestuurder moet in bezit zijn van rijbewijs B.
  € 0,20
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  BoodschappenPlusBus Utrecht.

  door U Centraal
  De BoodschappenPlusBus in Utrecht. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers. (Bereikbaar: : maandag tot en met vrijdag van 12:00u tot 14:00u )
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Luchthavenvervoer

  door Taxi Kennemerland
  Taxi Kennemerland verzorgt ook het vervoer van en naar alle luchthavens. Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, maar ook andere luchthavens behoren tot de mogelijkheden.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Flexbus de Marne : Lijn 565 Zoutkamp - Leens

  door Publiek Vervoer Groningen Drenthe
  De buurtbus is een vorm van kleinschalig vervoer. Het is voor iedereen toegankelijk. De 8-persoons bus wordt bestuurd door vrijwilligers. Er wordt gereden op een vaste route en volgens een vaste dienstregeling.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Taxi en Ziekenvervoer

  door Taxi Harderwijk
  Herkenbaar, vriendelijk en betrouwbaar.

  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Archipel: Rolstoelauto te huur

  door Archipel
  Wilt u een dagje weg en genieten van uw vrijheid? Een bezoek aan familie of vrienden of er gewoon even op uit trekken met een rolstoel is vaak een hele toer. Of het komt er niet van. Met de rolstoelatuto van Kanidas kan dat veranderen. U kunt deze zeven dagen in de week reserveren (tussen 09.00 en 18.00 uur). Huurprijzen: Per uur € 11,00, per dagdeel € 40,00 (9.00 tot 13.00 uur / 14.00 tot 18.00 uur / 18.00 tot 24.00 uur). Tarieven zijn incl. brandstofkosten en btw. Reserveren per mail.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Zebra Welzijn: Vervoer voor en door bewoners van Den Haag

  door Zebra Welzijn
  Begeleiding en vervoer voor 60-plussers. Vrijwilligers begeleiden en rijden u. Den Haag telt menig 60-plusser die door omstandigheden geen gebruik van het Openbaar Vervoer kan maken. Begeleiden & Rijden biedt deze senioren betaalbaar vervoer. Maar er is meer dan enkel het van A naar B brengen. De chauffeurs bieden ook ondersteuningshulp zoals bijvoorbeeld begeleiding op de plaats van bestemming, een ondersteunende arm of het dragen van de boodschappen.
  Meer info »
  Toon meer