VervoerVervoer

Als u minder gemakkelijk kunt lopen, fietsen of autorijden bent u aangewezen op andere vervoersoplossingen. Naast het algemene openbaar vervoer zijn daar in Nederland verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Varianten

In het aanbod kunt u deze verschillende vervoersmogelijkheden tegenkomen:
 • Boodschappenplusbus: met deze bus wordt u thuis opgehaald, naar een winkelcentrum vervoerd en na een bepaalde tijd weer terug naar huis gebracht. Er is iemand aanwezig om desgewenst passagiers te helpen bij het in- en uitstappen.
 • Gratis openbaar vervoer ouderen
 • Openbaar vervoer: regionale organisaties voor openbaar vervoer, zoals Arriva, Veolia, Syntus, EBS en Connexxion hebben speciale mogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben.
 • Regiotaxi of deeltaxi: vervoer van deur tot deur met een mogelijke omweg. Er is een kans dat tijdens uw rit iemand anders moet worden opgehaald of afgezet. Uw rit kan daardoor langer duren dan wanneer u met een taxi zou gaan. Maar daar staat tegenover dat de kosten lager zijn. Indien u over een Wmo-indicatie beschikt, betaalt u meestal een bedrag dat overeen komt met het openbaar vervoer. Wanneer u als begeleider meereist, kunt u vaak tegen hetzelfde tarief of soms zelfs gratis mee. Heeft u geen indicatie, dan ligt het bedrag ongeveer tussen het openbaar vervoer en taxi in.
 • Reguliere taxi: deze biedt u rechtstreeks vervoer van deur tot deur. Altijd en voor iedereen op elk gewenst moment.
 • Rolstoelvervoer: vervoer met een vervoersmiddel dat speciaal is ingericht voor rolstoelen.
 • Wijkbus: vervoer over korte afstand met aangepaste bussen.
 • Vervoer door vrijwilligers: een taxidienst door een vrijwilliger in eigen auto. De vrijwilliger blijft soms wachten tot u weer terug moet.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over vervoer.

Lijst
Aantal Vervoer dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 798
798 diensten
Alleszelf Panel over Regiotaxi

Alleszelf Panel over Regiotaxi

door Alleszelf.nl
Laat uw stem horen over de Regiotaxi. Wat zijn uw ervaringen?

Alleszelf heeft als missie om ouderen in Nederland langer en beter zelfstandig te laten wonen. Om dat doel te bereiken moet informatie en dienstverlening optimaal aansluiten op de behoeftes. Via het Alleszelf Panel gaan we hierover graag met u in gesprek.
Meer info »
  Rijbewijskeuring

  Rijbewijskeuring

  door Ledenvereniging
  Veilig en vertrouwd autorijden na je 75ste.
  Meer info »
  • Korting op keuringskosten
  • Vanaf je 75ste
  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  door Omroep MAX
  Nu door de corona-maatregelen vooral veel ouderen thuis zitten, is sportief bewegen moeilijker geworden. Om heel Nederland thuis in beweging te krijgen werpt Olga Commandeur zich op als nationale personal trainer van thuiszittend Nederland. Op deze pagina publiceert zij wekelijks trainingsschema’s voor iedereen die mee wil doen, aan de hand van archiefuitzendingen van Nederland in Beweging. Met elke dag nieuwe oefeningen, motivatie en tips om thuis te trainen.
  Meer info »
  • Coronahulp
  • Mobiliteit thuis
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  BoodschappenPlusBus Borger / Odoorn.

  door Stichting PlusBus Borger-Odoorn
  De BoodschappenPlusBus in Borger / Odoorn. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Zonnebloemauto Geleen

  door Nationale Vereniging de Zonnebloem
  Ook in Geleen is de Zonnebloemauto te huur. De uitgifte van deze rolstoelauto vindt plaats vanuit Welzorg Auto op Maat aan de Hofdwarsweg 41 in Geleen. De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De bediening van de Zonnebloemauto is niet aangepast. De bestuurder moet in bezit zijn van rijbewijs B.
  € 0,20
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Zonnebloemauto Gouda

  door Nationale Vereniging de Zonnebloem
  Ook in Gouda is de Zonnebloemauto te huur. De uitgifte van deze rolstoelauto vindt plaats vanuit het Groene Hart Ziekenhuis Bleulandweg 10 in Gouda. De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De bediening van de Zonnebloemauto is niet aangepast. De bestuurder moet in bezit zijn van rijbewijs B.
  € 0,20
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Voordelig Taxi

  door Voordelig Taxi
  Een taxi in Amsterdam of omstreken nodig? Bel Voordelig Taxi, vertrouwd taxibedrijf in Amsterdam en Schiphol.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Arriva OV Servicepunt Weert

  door Arriva
  Soms is het gewoon prettiger om zaken persoonlijk te regelen. Dat kan in het OV Servicepunt Weert. Een echte OV-winkel waar onze mensen voor je klaar staan.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Gemeente Zwolle: Scootmobielpool

  door Gemeente Zwolle
  Op vijf plekken in Zwolle kunt u een scootmobiel lenen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Als u slecht ter been bent of niet meer kunt fietsen dan kunt u met de scootmobiel toch eropuit. Aanmedlen voor de scootmobielpool kan bij de balie van de zorgcentra Nieuwe Haven (Kamperpoort), De Havezate, Fermate (beide in Holtenbroek), De Kievitsbloem (Zwolle-Zuid) of Rivierenhof (Aa-landen).
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Arriva OV Servicepunt Groningen

  door Arriva
  Soms is het gewoon prettiger om zaken persoonlijk te regelen. Dat kan in het Arriva OV Servicepunt In Groningen. Een echte OV-winkel waar onze mensen voor je klaar staan.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Taxidiensten

  door Taxi AUB
  Taxi A.U.B verzorgt voor u en uw medereizigers de taxirit letterlijk tot aan de voordeur. U hoeft zich geen zorgen te maken over eventuele parkeerplaatsen en parkeerkosten of een plaatje in de bus of de trein. Geen tijd verspillen met het lopen van en naar parkeerplaats, maar gewoon voor de deur in- en uitstappen. En als u alle kosten, tijd en gemak bij elkaar optelt, zult u snel tot de conclusie komen dat een taxirit helemaal niet duur is vergeleken met eigen vervoer.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  ANWB Automaatje Almere

  door VMCA
  ANWB Automaatje is een initiatief van de ANWB en wordt in Almere gecoördineerd door de VMCA, i.s.w.m. het ouderenwerk van De Schoor. De ANWB Automaatje vervoersvrijwilligers zijn ingeschreven bij de VMCA en zijn in het bezit van een geldige VOG verklaring.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Zonnebloemauto Uden

  door Nationale Vereniging de Zonnebloem
  Ook in Uden is de Zonnebloemauto te huur. De uitgifte van deze rolstoelauto vindt plaats vanuit Zorg- en herstelhotel Udens Duyn aan de Annaboulevard 6 in Uden. De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De bediening van de Zonnebloemauto is niet aangepast. De bestuurder moet in bezit zijn van rijbewijs B.
  € 0,20
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Zorgtaxi Rotterdam

  door Stadstaxi Rotterdam
  Bestel goedkoop ziekenvervoer, ouderenvervoer of rolstoelvervoer online.
  Taxi Rotterdam Korting tot 40% en Meer!
  Zieken taxi Rotterdam Korting tot 40% en Meer!
  Rolstoel Taxi Rotterdam Korting tot 70%!
  Ouderen taxi Korting tot 70%!
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  OV-chipkaart

  door Translink
  De OV-chipkaart is het betaalmiddel voor het openbaar vervoer in Nederland. Met een OV-chipkaart op zak hoeft u niet meer na te denken over strippenkaarten of metrotickets. Zie de site voor de voorwaarden.

  (58 beoordelingen)
  Meer info »
  Toon meer