VervoerVervoer

Als u minder gemakkelijk kunt lopen, fietsen of autorijden bent u aangewezen op andere vervoersoplossingen. Naast het algemene openbaar vervoer zijn daar in Nederland verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Varianten

In het aanbod kunt u deze verschillende vervoersmogelijkheden tegenkomen:
 • Boodschappenplusbus: met deze bus wordt u thuis opgehaald, naar een winkelcentrum vervoerd en na een bepaalde tijd weer terug naar huis gebracht. Er is iemand aanwezig om desgewenst passagiers te helpen bij het in- en uitstappen.
 • Gratis openbaar vervoer ouderen
 • Openbaar vervoer: regionale organisaties voor openbaar vervoer, zoals Arriva, Veolia, Syntus, EBS en Connexxion hebben speciale mogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben.
 • Regiotaxi of deeltaxi: vervoer van deur tot deur met een mogelijke omweg. Er is een kans dat tijdens uw rit iemand anders moet worden opgehaald of afgezet. Uw rit kan daardoor langer duren dan wanneer u met een taxi zou gaan. Maar daar staat tegenover dat de kosten lager zijn. Indien u over een Wmo-indicatie beschikt, betaalt u meestal een bedrag dat overeen komt met het openbaar vervoer. Wanneer u als begeleider meereist, kunt u vaak tegen hetzelfde tarief of soms zelfs gratis mee. Heeft u geen indicatie, dan ligt het bedrag ongeveer tussen het openbaar vervoer en taxi in.
 • Reguliere taxi: deze biedt u rechtstreeks vervoer van deur tot deur. Altijd en voor iedereen op elk gewenst moment.
 • Rolstoelvervoer: vervoer met een vervoersmiddel dat speciaal is ingericht voor rolstoelen.
 • Wijkbus: vervoer over korte afstand met aangepaste bussen.
 • Vervoer door vrijwilligers: een taxidienst door een vrijwilliger in eigen auto. De vrijwilliger blijft soms wachten tot u weer terug moet.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over vervoer.

Aantal Vervoer dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 793
793 diensten
Alleszelf Panel over Regiotaxi

Alleszelf Panel over Regiotaxi

door Alleszelf.nl
Laat uw stem horen over de Regiotaxi. Wat zijn uw ervaringen?

Alleszelf heeft als missie om ouderen in Nederland langer en beter zelfstandig te laten wonen. Om dat doel te bereiken moet informatie en dienstverlening optimaal aansluiten op de behoeftes. Via het Alleszelf Panel gaan we hierover graag met u in gesprek.
Meer info »
  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  door Omroep MAX
  Nu door de corona-maatregelen vooral veel ouderen thuis zitten, is sportief bewegen moeilijker geworden. Om heel Nederland thuis in beweging te krijgen werpt Olga Commandeur zich op als nationale personal trainer van thuiszittend Nederland. Op deze pagina publiceert zij wekelijks trainingsschema’s voor iedereen die mee wil doen, aan de hand van archiefuitzendingen van Nederland in Beweging. Met elke dag nieuwe oefeningen, motivatie en tips om thuis te trainen.
  Meer info »
  • Coronahulp
  • Mobiliteit thuis
  Rijbewijskeuring

  Rijbewijskeuring

  door Ledenvereniging
  Veilig en vertrouwd autorijden na je 75ste.
  Meer info »
  • Korting op keuringskosten
  • Vanaf je 75ste
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  ANWB Automaatje Uithoorn

  door Uithoorn voor elkaar
  Ook in de gemeente Uithoorn zijn er een heleboel mensen minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen. Dit maakt dat zij minder vaak de deur uit kunnen gaan dan zij willen. Een doktersbezoek, een bezoekje aan een winkel of een partner bezoeken in het verzorgingstehuis kan al een hele opgave zijn en helaas daarom niet voor iedereen vanzelfsprekend. ANWB AutoMaatje Uithoorn wil mensen helpen mobiel en actief te blijven.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Rolstoel-, taxi-, OV

  door Bodetax B.V.
  Bodetax bv verzorgt al vanaf de 50er jaren taxivervoer. Voorheen als gebroeders Bode begonnen met een eerste Chevrolet. In de loop der jaren werd de nadruk gelegd op schoolvervoer en vervoer naar dagbestedingen voor mensen met een handicap. Inmiddels onder de naam Bodetax uitgegroeid tot een bedrijf met 40 taxi's.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  BoodschappenPlusBus Bergen

  door Welzijn Bergen
  U wordt thuis opgehaald en natuurlijk ook weer thuis gebracht. De BoodschappenPlusBus is een dienst voor kwetsbare ouderen die door lichamelijke beperkingen en het wegvallen van vrienden en familie aan huis gebonden zijn. De BoodschappenPlusBus organiseert activiteiten voor senioren in groepsverband, onder begeleiding van vrijwilligers. Regelmatig worden er uitstapjes georganiseerd, dichterbij of ver weg, goedkoop of wat luxer. U wordt thuis opgehaald en natuurlijk ook weer thuis gebracht.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  BoodschappenPlusBus Borger / Odoorn.

  door Stichting PlusBus Borger-Odoorn
  De BoodschappenPlusBus in Borger / Odoorn. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Buurtbus Tuinen van West

  door Besloten Vervoer Tuinen van West
  De Vereniging voor Besloten Vervoer Tuinen van West (Vervoer TvW) rijdt aanvullend op buslijn 21/61 via de wijk De Eendracht, sportpark De Eendracht naar de Tuinen van West in Amsterdam. Ons doel is de Tuinen van West, de wijk De Eendracht en het gelijknamige sportpark beter bereikbaar te maken voor bewoners, bezoekers en sporters.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Vervoer door vrijwilligers

  door Stichting Het Venster
  Bij zelfstandig wonen loopt iedereen weleens tegen grenzen aan. Sommige handelingen, die eerder probleemloos werden uitgevoerd, gaan niet meer. Bij Het Venster staan medewerkers klaar om te helpen zoals bij vervoer, al dan niet met begeleiding, naar bijvoorbeeld een huisarts of ziekenhuis. Maar ook hulp bij het doen van boodschappen, het halen van medicijnen, wandelen, bibliotheekboeken ruilen en zoveel andere handelingen.
  € 0,00 - € 0,30
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  3B-Bus

  door Stichting 3B-Bus
  3B-Bus is voor 55-plussers wonend in Lansingerland. De deelnemer kan ritten reserveren door te bellen met kantoor van de 3B-Bus. De ritten zijn te reserveren vanaf de volgende dag tot en met 14 dagen vooruit. 3B-Bus rijdt op werkdagen en binnen de gemeente.
  € 0,00
  per kilometer

  (-1 beoordelingen)
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Schierfiets: reserveer uw fiets in het dorp online

  door Fietsenverhuur Schiermonnikoog
  Alle dagen geopend van 09:00 tot 18:00 uur.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Arriva OV Servicepunt Sittard

  door Arriva
  Soms is het gewoon prettiger om zaken persoonlijk te regelen. Dat kan in het OV Servicepunt Sittard. Een echte OV-winkel waar onze mensen voor je klaar staan.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Mijn Taxi Op Maat

  door DVG Personenvervoer
  Mijn Taxi Op Maat rijdt in de gemeenten Dalfsen, Olst-Wijhe, Ommen en Hardenberg. De ritten worden verzorgd door vervoerder Munckhof en hebben een maximale afstand van 25 kilometer.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Taxi

  door Taxi Bloemendaal
  Reguliere taxi
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  BoodschappenPlusBus De Bilt/Maartensdijk/Westbroek/Hollandse Rading/Maartensdijk/Groenekan/Bilthoven

  door Stichting MENS De Bilt
  De BoodschappenPlusBus in De Bilt / Maartensdijk/Westbroek/Hollandse Rading/Maartensdijk/Groenekan/Bilthoven. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers. (Bereikbaar: dagelijks Bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur)
  Meer info »
  Toon meer