VervoerVervoer

Als u minder gemakkelijk kunt lopen, fietsen of autorijden bent u aangewezen op andere vervoersoplossingen. Naast het algemene openbaar vervoer zijn daar in Nederland verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Varianten

In het aanbod kunt u deze verschillende vervoersmogelijkheden tegenkomen:
 • Boodschappenplusbus: met deze bus wordt u thuis opgehaald, naar een winkelcentrum vervoerd en na een bepaalde tijd weer terug naar huis gebracht. Er is iemand aanwezig om desgewenst passagiers te helpen bij het in- en uitstappen.
 • Gratis openbaar vervoer ouderen
 • Openbaar vervoer: regionale organisaties voor openbaar vervoer, zoals Arriva, Veolia, Syntus, EBS en Connexxion hebben speciale mogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben.
 • Regiotaxi of deeltaxi: vervoer van deur tot deur met een mogelijke omweg. Er is een kans dat tijdens uw rit iemand anders moet worden opgehaald of afgezet. Uw rit kan daardoor langer duren dan wanneer u met een taxi zou gaan. Maar daar staat tegenover dat de kosten lager zijn. Indien u over een Wmo-indicatie beschikt, betaalt u meestal een bedrag dat overeen komt met het openbaar vervoer. Wanneer u als begeleider meereist, kunt u vaak tegen hetzelfde tarief of soms zelfs gratis mee. Heeft u geen indicatie, dan ligt het bedrag ongeveer tussen het openbaar vervoer en taxi in.
 • Reguliere taxi: deze biedt u rechtstreeks vervoer van deur tot deur. Altijd en voor iedereen op elk gewenst moment.
 • Rolstoelvervoer: vervoer met een vervoersmiddel dat speciaal is ingericht voor rolstoelen.
 • Wijkbus: vervoer over korte afstand met aangepaste bussen.
 • Vervoer door vrijwilligers: een taxidienst door een vrijwilliger in eigen auto. De vrijwilliger blijft soms wachten tot u weer terug moet.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over vervoer.

Aantal Vervoer dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 795
795 diensten
Alleszelf Panel over Regiotaxi

Alleszelf Panel over Regiotaxi

door Alleszelf.nl
Laat uw stem horen over de Regiotaxi. Wat zijn uw ervaringen?

Alleszelf heeft als missie om ouderen in Nederland langer en beter zelfstandig te laten wonen. Om dat doel te bereiken moet informatie en dienstverlening optimaal aansluiten op de behoeftes. Via het Alleszelf Panel gaan we hierover graag met u in gesprek.
Meer info »
  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  door Omroep MAX
  Nu door de corona-maatregelen vooral veel ouderen thuis zitten, is sportief bewegen moeilijker geworden. Om heel Nederland thuis in beweging te krijgen werpt Olga Commandeur zich op als nationale personal trainer van thuiszittend Nederland. Op deze pagina publiceert zij wekelijks trainingsschema’s voor iedereen die mee wil doen, aan de hand van archiefuitzendingen van Nederland in Beweging. Met elke dag nieuwe oefeningen, motivatie en tips om thuis te trainen.
  Meer info »
  • Coronahulp
  • Mobiliteit thuis
  Rijbewijskeuring

  Rijbewijskeuring

  door Ledenvereniging
  Veilig en vertrouwd autorijden na je 75ste.
  Meer info »
  • Korting op keuringskosten
  • Vanaf je 75ste
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  ANWB Automaatje Almere

  door VMCA
  ANWB Automaatje is een initiatief van de ANWB en wordt in Almere gecoördineerd door de VMCA, i.s.w.m. het ouderenwerk van De Schoor. De ANWB Automaatje vervoersvrijwilligers zijn ingeschreven bij de VMCA en zijn in het bezit van een geldige VOG verklaring.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Taxi diensten

  door Taxi Dronten
  Taxi Dronten staat voor u klaar voor het regulier vervoer (straattaxi) in de regio. voor bv. het vervoer van of naar station, kapper, huisarts of cafe .
  Uiteraard kunnen wij u ook van dienst zijn in het vervoer via uw zorgverzekeraar, onbezorgd naar en van het ziekenhuis of andere zorginstelling.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Rijbewijskeuring voor pashouders Thuisleven

  door Thuiszorg Het Friese Land
  Bent u bijna toe aan een rijbewijskeuring? Dan kunt u zich laten keuren via Thuisleven. Thuisleven werkt samen met de Rijbewijskeuringsarts dhr. Sadiek. Dhr. Sadiek is al jarenlang verbonden aan het CBR als medisch adviseur, waardoor zijn keuringen exact volgens de regels van het CBR verlopen. Speciaal voor pashouders van Thuisleven biedt hij een korting op de keuring.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  SWOA: Boodschappen PlusBus

  door SWOA
  Uitstapjes voor ouderen vanaf 55 jaar. Gezelligheid en elkaar ontmoeten staan voorop. Samen boodschappen doen, winkelen, een museum bezoeken of een rondrit maken. De bus haalt je thuis op en brengt je weer thuis. Opvouwbare rolstoel of rollator? Geen probleem!
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Mennistenerf Rolstoelbus

  door Zorgcentrum Mennistenerf
  Vervoer door vrijwilligers voor ouderen en minder mobiele mensen. De ritjes gaan veelal naar het ziekenhuis, de fysiotherapie, maar ook naar vrienden of de kapper die anders voor vele mensen onbereikbaar is. U kunt de bus reserveren voor ma. t/m vr. van 10.00 uur - 15.30 uur.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Taxi

  door Tempo-Taxi Hilversum
  Reguliere taxi
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Particulierenvervoer Emmeloord / Urk

  door Taxi Witteveen
  Dat zit altijd goed! Via ons telefoonnummer kunt u een taxi bestellen die op de gewenste tijd komt voorrijden en u veilig naar de gewenste bestemming brengt. U kunt op elk gewenst moment een taxi reserveren. Het is dus ook mogelijk om een taxi te bestellen voor een rit die bijvoorbeeld pas over een week plaatsvindt.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  NS Dienstregeling downloaden

  door NS Groep N.V.
  Download een compleet overzicht van de dienstregeling in Nederland.

  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Regiotaxi Noordoost-Brabant

  door Regiotaxi Noordoost-Brabant
  Vervoer van deur tot deur, van en naar een OV-knooppunt of een halte van het openbaar vervoer. De Regiotaxi is toegangelijk voor iedereen die zelfstandig of met begeleiding kan reizen.
  € 0,18
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Waddentaxi: vervoer op maat naar de Waddeneilanden

  door Rederij Doeksen
  Waddentaxi verzorgt vervoer op maat tussen Harlingen, Vlieland en Terschelling, maar ook daarbuiten. De Waddentaxi heeft een capaciteit van maximaal twaalf personen, is uitgerust met comfortabele stoelen en voldoende ruimte voor meegebrachte bagage.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Taxi Brink Kampen; rolstoelvervoer

  door Taxi Brink Kampen
  Bij Taxi Brink Kampen bent u ook aan het juiste adres voor rolstoelvervoer. Wij beschikten al over een comfortabele Volkswagen Caddy, waarin tevens 4 personen kunnen meereizen, maar sinds heden hebben we nu ook een luxe Mercedes Citan, waar ook 4 personen extra mee kunnen. Voor vragen, beschikbaarheid of het reserveren van onze rolstoeltaxi kunt u contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen of te bellen.


  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  De Kap: Vervoer en begeleiding

  door Stichting de Kap
  Moet u naar het ziekenhuis, arts of therapeut? Kunt u geen gebruik maken van het reguliere openbaar vervoer of de Regiotaxi? Vrijwilligers van de Kap rijden en begeleiden u graag naar uw afspraak.
  € 0,30
  per kilometer
  Meer info »
  Toon meer