VervoerVervoer

Als u minder gemakkelijk kunt lopen, fietsen of autorijden bent u aangewezen op andere vervoersoplossingen. Naast het algemene openbaar vervoer zijn daar in Nederland verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Varianten

In het aanbod kunt u deze verschillende vervoersmogelijkheden tegenkomen:
 • Boodschappenplusbus: met deze bus wordt u thuis opgehaald, naar een winkelcentrum vervoerd en na een bepaalde tijd weer terug naar huis gebracht. Er is iemand aanwezig om desgewenst passagiers te helpen bij het in- en uitstappen.
 • Gratis openbaar vervoer ouderen
 • Openbaar vervoer: regionale organisaties voor openbaar vervoer, zoals Arriva, Veolia, Syntus, EBS en Connexxion hebben speciale mogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben.
 • Regiotaxi of deeltaxi: vervoer van deur tot deur met een mogelijke omweg. Er is een kans dat tijdens uw rit iemand anders moet worden opgehaald of afgezet. Uw rit kan daardoor langer duren dan wanneer u met een taxi zou gaan. Maar daar staat tegenover dat de kosten lager zijn. Indien u over een Wmo-indicatie beschikt, betaalt u meestal een bedrag dat overeen komt met het openbaar vervoer. Wanneer u als begeleider meereist, kunt u vaak tegen hetzelfde tarief of soms zelfs gratis mee. Heeft u geen indicatie, dan ligt het bedrag ongeveer tussen het openbaar vervoer en taxi in.
 • Reguliere taxi: deze biedt u rechtstreeks vervoer van deur tot deur. Altijd en voor iedereen op elk gewenst moment.
 • Rolstoelvervoer: vervoer met een vervoersmiddel dat speciaal is ingericht voor rolstoelen.
 • Wijkbus: vervoer over korte afstand met aangepaste bussen.
 • Vervoer door vrijwilligers: een taxidienst door een vrijwilliger in eigen auto. De vrijwilliger blijft soms wachten tot u weer terug moet.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over vervoer.

Aantal Vervoer dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 795
795 diensten
Alleszelf Panel over Regiotaxi

Alleszelf Panel over Regiotaxi

door Alleszelf.nl
Laat uw stem horen over de Regiotaxi. Wat zijn uw ervaringen?

Alleszelf heeft als missie om ouderen in Nederland langer en beter zelfstandig te laten wonen. Om dat doel te bereiken moet informatie en dienstverlening optimaal aansluiten op de behoeftes. Via het Alleszelf Panel gaan we hierover graag met u in gesprek.
Meer info »
  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  door Omroep MAX
  Nu door de corona-maatregelen vooral veel ouderen thuis zitten, is sportief bewegen moeilijker geworden. Om heel Nederland thuis in beweging te krijgen werpt Olga Commandeur zich op als nationale personal trainer van thuiszittend Nederland. Op deze pagina publiceert zij wekelijks trainingsschema’s voor iedereen die mee wil doen, aan de hand van archiefuitzendingen van Nederland in Beweging. Met elke dag nieuwe oefeningen, motivatie en tips om thuis te trainen.
  Meer info »
  • Coronahulp
  • Mobiliteit thuis
  Rijbewijskeuring

  Rijbewijskeuring

  door Ledenvereniging
  Veilig en vertrouwd autorijden na je 75ste.
  Meer info »
  • Korting op keuringskosten
  • Vanaf je 75ste
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Taxi en ziekenvervoer

  door JSD-Taxi
  JSD Taxi is gevestigd nabij Emmen en is er voor al uw taxivervoer. Wij brengen u veilig en comfortabel naar uw plaats van bestemming en halen u uiteraard op de afgesproken tijd weer op met een luxe personenauto of luxe achtpersoons bus.

  Betaling met pin, wifi mogelijk.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Buurtbus Hijken : Lijn 520 Beilen - Hoogersmilde

  door Publiek Vervoer Groningen Drenthe
  De buurtbus is een vorm van kleinschalig vervoer. Het is voor iedereen toegankelijk. De 8-persoons bus wordt bestuurd door vrijwilligers. Er wordt gereden op een vaste route en volgens een vaste dienstregeling.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  MAX Mobiel bij Noorderbreedte, locatie Erasmus

  door Noorderbreedte
  Bewoners van Erasmus kunnen uiterlijk een dag van te voren een ritje met de MAX aanvragen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.00 uur.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Zittend ziekenvervoer - Urk

  door Van Slooten Personenvervoer
  Zittend ziekenvervoer is het vervoer per taxi (met of zonder begeleiding), dat noodzakelijk is vanwege een medische behandeling. Met een geldig advies zittend ziekenvervoer bent u bij ons aan het goede adres voor het vervoer naar arts, ziekenhuis of andere instelling.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Zitplaatszoeker in de NS-app

  door NS Groep N.V.
  Afhankelijk van de locatie waar de trein op het perron staat, zien we reizigers vaak op een bepaalde plek de trein instappen. Daardoor kan het in dat deel van de trein erg druk zijn, terwijl het soms in een ander deel van de trein aanmerkelijk rustiger is. Met de zitplaatszoeker in de NS-app kun je nu zien in welk rijtuig nog voldoende zitplaats is.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  BoodschappenPlusBus Eindhoven.

  door Stichting Vrienden van de Thuiszorg
  De BoodschappenPlusBus in Eindhoven. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Hubtaxi Zuidwest-Drenthe

  door DVG Personenvervoer
  Als er geen bus- of treinverbinding in de directe omgeving aanwezig is, kunt u gebruik maken van de hubtaxi. U wordt naar de dichtstbijzijnde hub, vervoersknooppunt, gebracht, zodat u vanaf die plaats verder kunt reizen met het openbaar vervoer.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Heeft u vervoer nodig?

  door obdam
  Heeft u vervoer nodig naar b.v. een specialist in het ziekenhuis van Hoorn, Alkmaar of naar een van de dependances in Heerhugowaard, naar een tandarts, Beter Horen of wie dan ook?
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Rolstoelvervoer

  door Taxi Kaijer BV
  Taxi Kaijer heeft speciale rolstoelbussen in het wagenpark en vervoert alle soorten en maten rolstoelen. Voor een bezoek aan familie of vrienden, een dagje uit of een afspraak bij een medische instantie, kunt u als rolstoelgebruiker voor uw vervoer altijd bij Taxi Kaijer terecht.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Drechthopper

  door De Sociale Dienst Drechtsteden
  De Drechthopper is collectief vervoer voor mensen die door een beperking geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en voor ouderen vanaf 75 jaar. Naast de km-prijs geldt een minimaal tarief per rit (wmo € 0,50, vanaf 75 jaar € 1,50).
  € 0,13 - € 0,39
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Arriva OV Servicepunt Weert

  door Arriva
  Soms is het gewoon prettiger om zaken persoonlijk te regelen. Dat kan in het OV Servicepunt Weert. Een echte OV-winkel waar onze mensen voor je klaar staan.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  AOV Waterland

  door Munckhof
  Het AOV Waterland is opgezet in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voor het reizen met het AOV heeft u een indicatie nodig. Voor het reizen met het AOV ontvangt u een vervoerspas.
  Meer info »
  Toon meer