VervoerVervoer

Als u minder gemakkelijk kunt lopen, fietsen of autorijden bent u aangewezen op andere vervoersoplossingen. Naast het algemene openbaar vervoer zijn daar in Nederland verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Varianten

In het aanbod kunt u deze verschillende vervoersmogelijkheden tegenkomen:
 • Boodschappenplusbus: met deze bus wordt u thuis opgehaald, naar een winkelcentrum vervoerd en na een bepaalde tijd weer terug naar huis gebracht. Er is iemand aanwezig om desgewenst passagiers te helpen bij het in- en uitstappen.
 • Gratis openbaar vervoer ouderen
 • Openbaar vervoer: regionale organisaties voor openbaar vervoer, zoals Arriva, Veolia, Syntus, EBS en Connexxion hebben speciale mogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben.
 • Regiotaxi of deeltaxi: vervoer van deur tot deur met een mogelijke omweg. Er is een kans dat tijdens uw rit iemand anders moet worden opgehaald of afgezet. Uw rit kan daardoor langer duren dan wanneer u met een taxi zou gaan. Maar daar staat tegenover dat de kosten lager zijn. Indien u over een Wmo-indicatie beschikt, betaalt u meestal een bedrag dat overeen komt met het openbaar vervoer. Wanneer u als begeleider meereist, kunt u vaak tegen hetzelfde tarief of soms zelfs gratis mee. Heeft u geen indicatie, dan ligt het bedrag ongeveer tussen het openbaar vervoer en taxi in.
 • Reguliere taxi: deze biedt u rechtstreeks vervoer van deur tot deur. Altijd en voor iedereen op elk gewenst moment.
 • Rolstoelvervoer: vervoer met een vervoersmiddel dat speciaal is ingericht voor rolstoelen.
 • Wijkbus: vervoer over korte afstand met aangepaste bussen.
 • Vervoer door vrijwilligers: een taxidienst door een vrijwilliger in eigen auto. De vrijwilliger blijft soms wachten tot u weer terug moet.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over vervoer.

Aantal Vervoer dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 789
789 diensten
Alleszelf Panel over Regiotaxi

Alleszelf Panel over Regiotaxi

door Alleszelf.nl
Laat uw stem horen over de Regiotaxi. Wat zijn uw ervaringen?

Alleszelf heeft als missie om ouderen in Nederland langer en beter zelfstandig te laten wonen. Om dat doel te bereiken moet informatie en dienstverlening optimaal aansluiten op de behoeftes. Via het Alleszelf Panel gaan we hierover graag met u in gesprek.
Meer info »
  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  door Omroep MAX
  Nu door de corona-maatregelen vooral veel ouderen thuis zitten, is sportief bewegen moeilijker geworden. Om heel Nederland thuis in beweging te krijgen werpt Olga Commandeur zich op als nationale personal trainer van thuiszittend Nederland. Op deze pagina publiceert zij wekelijks trainingsschema’s voor iedereen die mee wil doen, aan de hand van archiefuitzendingen van Nederland in Beweging. Met elke dag nieuwe oefeningen, motivatie en tips om thuis te trainen.
  Meer info »
  • Coronahulp
  • Mobiliteit thuis
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Zonnebloemauto Gouda

  door Nationale Vereniging de Zonnebloem
  Ook in Gouda is de Zonnebloemauto te huur. De uitgifte van deze rolstoelauto vindt plaats vanuit het Groene Hart Ziekenhuis Bleulandweg 10 in Gouda. De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De bediening van de Zonnebloemauto is niet aangepast. De bestuurder moet in bezit zijn van rijbewijs B.
  € 0,20
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Fietsles

  door Werk aan de wijk
  Fietsles nodig? Tegen een laag tarief geven wij ook fietsles.

  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Santé Partners: Rijbewijskeuring

  door Santé Partners
  Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor dagelijks (ook in de avonduren) terecht bij de Rijbewijskeuringsarts. Na het 75’ste levensjaar is de rijbewijskeuring wettelijk verplicht en dient deze om de 5 jaar uitgevoerd te worden.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Regiotaxi Oosterschelderegio

  door Regiotaxi Oosterschelde
  Service van deur tot deur. U kunt 7 dagen per week tussen 07:00 en 23:00 uur gebruik maken van de Regiotaxi. Regiotaxi rijdt in alle 7 gemeenten van de Oosterschelderegio en biedt vervoer van deur tot deur.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Particulierenvervoer Heenenveen

  door Taxi Witteveen
  Dat zit altijd goed! Via ons telefoonnummer kunt u een taxi bestellen die op de gewenste tijd komt voorrijden en u veilig naar de gewenste bestemming brengt. U kunt op elk gewenst moment een taxi reserveren. Het is dus ook mogelijk om een taxi te bestellen voor een rit die bijvoorbeeld pas over een week plaatsvindt.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Zittend ziekenvervoer

  door Adi-Taxi
  Voor Flevoland en het Gooi.

  Adi-Taxi BV is gecontracteerd vervoerder voor diverse zorgverzekeraars.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Taxi

  door Honeybee marry me
  Reguliere taxi
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  OpStapBus Capelle

  door Stichting OpStap
  De OpStapBus verzorgt complete uitstapjes voor Capelse ouderen die een leuke dag willen beleven. De Stichting OpStap Capelle kan dat doen dankzij de inzet van een groep enthousiaste vrijwilligers.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Eindhoven Airport: Hulp voor mindervaliden

  door Eindhoven Airport
  Bijzondere voorzieningen om comfortabel te kunnen reizen voor invalide en mindervalide reizigers: Assistentie bij vervoer op de luchthaven, waar de voorzieningen zijn en welke zaken bijzondere aandacht vragen.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  MAX Mobiel

  door De Rietschoot
  De MAX Mobiel is een elektrisch, tweepersoons voertuig dat kan worden gebruikt voor korte ritjes door de stad. Denk aan een bezoek aan de dokter of het doen van een kleine boodschap. De MAX Mobiel is bedoeld om de mobiliteit van ouderen en mensen die slecht ter been zijn die niet zelf kunnen rijden, te vergroten. De MAX Mobiel wordt bestuurd door een getrainde vrijwilliger en er is ruimte voor één passagier en een ingeklapte rolstoel of een rollator.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Fiets mee in de trein

  door NS Groep N.V.
  Met een NS Fietskaart Dal mag u uw fiets doordeweeks meenemen tussen 9.00 -16.00 uur en tussen 18.30 - 6.30 uur. In het weekend en in juli en augustus gelden die beperkingen niet.

  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Seniorservice: Begeleid vervoer

  door Seniorservice
  Onze medewerkers rijden cliënten van A naar B. Dit kan in een eigen auto of in die van de medewerker. Voor een afspraak in het ziekenhuis maar ook voor bezoek aan bijvoorbeeld familie en vrienden, een mooi park of een museum.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  BoodschappenPlusBus Brunssum.

  door CMWW Ouderenwerk Onderbanken
  De BoodschappenPlusBus in Brunssum. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers.
  Meer info »
  Toon meer