VervoerVervoer

Als u minder gemakkelijk kunt lopen, fietsen of autorijden bent u aangewezen op andere vervoersoplossingen. Naast het algemene openbaar vervoer zijn daar in Nederland verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Varianten

In het aanbod kunt u deze verschillende vervoersmogelijkheden tegenkomen:
 • Boodschappenplusbus: met deze bus wordt u thuis opgehaald, naar een winkelcentrum vervoerd en na een bepaalde tijd weer terug naar huis gebracht. Er is iemand aanwezig om desgewenst passagiers te helpen bij het in- en uitstappen.
 • Gratis openbaar vervoer ouderen
 • Openbaar vervoer: regionale organisaties voor openbaar vervoer, zoals Arriva, Veolia, Syntus, EBS en Connexxion hebben speciale mogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben.
 • Regiotaxi of deeltaxi: vervoer van deur tot deur met een mogelijke omweg. Er is een kans dat tijdens uw rit iemand anders moet worden opgehaald of afgezet. Uw rit kan daardoor langer duren dan wanneer u met een taxi zou gaan. Maar daar staat tegenover dat de kosten lager zijn. Indien u over een Wmo-indicatie beschikt, betaalt u meestal een bedrag dat overeen komt met het openbaar vervoer. Wanneer u als begeleider meereist, kunt u vaak tegen hetzelfde tarief of soms zelfs gratis mee. Heeft u geen indicatie, dan ligt het bedrag ongeveer tussen het openbaar vervoer en taxi in.
 • Reguliere taxi: deze biedt u rechtstreeks vervoer van deur tot deur. Altijd en voor iedereen op elk gewenst moment.
 • Rolstoelvervoer: vervoer met een vervoersmiddel dat speciaal is ingericht voor rolstoelen.
 • Wijkbus: vervoer over korte afstand met aangepaste bussen.
 • Vervoer door vrijwilligers: een taxidienst door een vrijwilliger in eigen auto. De vrijwilliger blijft soms wachten tot u weer terug moet.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over vervoer.

Aantal Vervoer dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 789
789 diensten
Alleszelf Panel over Regiotaxi

Alleszelf Panel over Regiotaxi

door Alleszelf.nl
Laat uw stem horen over de Regiotaxi. Wat zijn uw ervaringen?

Alleszelf heeft als missie om ouderen in Nederland langer en beter zelfstandig te laten wonen. Om dat doel te bereiken moet informatie en dienstverlening optimaal aansluiten op de behoeftes. Via het Alleszelf Panel gaan we hierover graag met u in gesprek.
Meer info »
  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  door Omroep MAX
  Nu door de corona-maatregelen vooral veel ouderen thuis zitten, is sportief bewegen moeilijker geworden. Om heel Nederland thuis in beweging te krijgen werpt Olga Commandeur zich op als nationale personal trainer van thuiszittend Nederland. Op deze pagina publiceert zij wekelijks trainingsschema’s voor iedereen die mee wil doen, aan de hand van archiefuitzendingen van Nederland in Beweging. Met elke dag nieuwe oefeningen, motivatie en tips om thuis te trainen.
  Meer info »
  • Coronahulp
  • Mobiliteit thuis
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Overtochten van en naar Ameland en Schiermonnikoog

  door Wagenborg
  Wagenborg Passagiersdiensyten is er voor uw vervoer van en naar Ameland en Schiermonnikoog.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  AOV Waterland: Vervoer Landsmeer

  door ZCN Totaalvervoer
  Het AOV staat voor Aanvullend Openbaar Vervoer: vervoer met een taxi voor personen met een beperking die niet in staat zijn (zelfstandig) gebruik te maken van het openbaar vervoer of eigen vervoer. U reist van deur tot deur zonder overstap. ZCN verzorgt het vervoer. We doen dat zorgeloos en veilig; zelfstandig of met hulp. U kunt het AOV gebruiken om naar familie of vrienden te reizen, naar het winkelcentrum, het buurthuis of de vereniging.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  BoodschappenPlusBus Vechtdal.

  door Stichting BoodschappenBus Vechtdal
  De uitstapjes van Stichting Uit Bus Vechtdal (voorheen Boodschappenbus Vechtdal).
  De Uit Bus is er voor iedereen, en met name voor ouderen die het leuk vinden er af en toe op uit te gaan, maar dat zelf niet meer zo goed kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze geen eigen vervoer hebben, of niemand kennen die mee kan gaan. Ook voor mensen die moeilijk ter been zijn, snel moe zijn of liever niet alleen op pad gaan, is de boodschappen bus een goede én gezellige oplossing.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Belbus Noordkop

  door Belbusvereniging Noordkop
  Voordelig personenvervoer van deur tot deur voor inwoners van Hollands Kroon. De Belbus rijdt op maandag t/m zondag van 6.00 – 24.00 uur binnen Hollands Kroon, Schagen, Heerhugowaard, Hoorn, Alkmaar en Den Helder. Lidmaatschap voor gebruik: € 15,- per jaar.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Groepsvervoer Terschelling

  door Taxi Bakker
  Voor groepen hebben wij busjes en limousines
  Familiefeest, bedrijfsuitstapje, bruiloft? We regelen het vervoer voor groepen tot ±80 mensen. Omdat wij met 8-persoons busjes rijden blijven wij flexibel voor uw wensen.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Omnibuzz: Wmo vervoer

  door Omnibuzz
  Omnibuzz vervoert klanten met een Wmo-indicatie. Hebt u een Wmo-indicatie van de gemeente? Dan heeft u een vervoerspas gekregen. Daarmee kunt u met korting reizen. U kunt een rit aanvragen via het telefoonnummer.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Bus Welzijn Bloemendaal

  door Welzijn Bloemendaal
  De bus leent zich voor reizen in groepsverband (max. 8 personen). Hierbij kunt u denken aan uitstapjes, bezoek musea, etc. Maar individuele ritten zijn ook mogelijk met de bus. Sinds 2017 kunnen wij ook rolstoel gebonden personen vervoeren met onze bus
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Rolstoelvervoer

  door Blue Cab Taxi & Transport
  Ook voor personen die gebonden zijn aan een rolstoel, regelen wij een veilig en zorgvuldig vervoer in onze speciale rolstoeltaxi's. Niet alleen zijn de rolstoeltaxi's van de noodzakelijke benodigdheden voorzien, maar ook zijn de chauffeurs op de hoogte van de veiligheidsvoorschriften door middel van ons speciale instructieprogramma. De chauffeurs letten er onder andere op of uw rolstoel goed vast zit, zodat u prettig vervoerd kunt worden.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Taxi De Groene Betuwe

  door Taxi De Groene Betuwe
  particulier privé taxivervoer op restitutiebasis
  voor restitutie- en natura polishouders
  rechtstreeks naar uw bestemming
  altijd mogelijk begeleider mee te nemen
  taxi wacht meesttijds, zo kunt u na uw behandeling direct rechtstreeks terug
  bij toestemming zorgverzekeraar (machtiging taxi) tot 100% vergoeding
  anders kortingsregeling
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  BoodschappenPlusBus Weert.

  door Punt Welzijn
  De BoodschappenPlusBus in Weert. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Regiotaxi Flevoland: Almere

  door Adi-Taxi
  Adi-Taxi is één van de vervoerders van regiotaxi in provincie Flevoland. Iedere bewoner in Flevoland kan gebruik maken van de regiotaxi om voor een zeer laag tarief te kunnen reizen.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Restaurant Taxi

  door Woon- en zorgcentrum Friso
  Taxi om restaurant Friso van te bezoeken van Woon- & Zorgcentrum Friso. Graag halen wij u op met onze Restaurant Taxi die van maandag tot en met vrijdag op vaste tijden rondrijdt in het postcode gebied 7608 en 7603.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Pechhulp van de Wegenwacht

  door ANWB
  Ga zorgeloos de weg op met Wegenwacht van de ANWB. Met meer dan 900 wegenwachten is de beste pechhulp altijd dichtbij en doen we er alles aan om je auto ter plekke te repareren.
  Meer info »
  Toon meer