Alleszelf.nlALLESZELF.NL

VervoerVervoer

Als u minder gemakkelijk kunt lopen, fietsen of autorijden bent u aangewezen op andere vervoersoplossingen. Naast het algemene openbaar vervoer zijn daar in Nederland verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Varianten

In het aanbod kunt u deze verschillende vervoersmogelijkheden tegenkomen:
  • Boodschappenplusbus: met deze bus wordt u thuis opgehaald, naar een winkelcentrum vervoerd en na een bepaalde tijd weer terug naar huis gebracht. Er is iemand aanwezig om desgewenst passagiers te helpen bij het in- en uitstappen.
  • Gratis openbaar vervoer ouderen
  • Openbaar vervoer: regionale organisaties voor openbaar vervoer, zoals Arriva, Veolia, Syntus, EBS en Connexxion hebben speciale mogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben.
  • Regiotaxi of deeltaxi: vervoer van deur tot deur met een mogelijke omweg. Er is een kans dat tijdens uw rit iemand anders moet worden opgehaald of afgezet. Uw rit kan daardoor langer duren dan wanneer u met een taxi zou gaan. Maar daar staat tegenover dat de kosten lager zijn. Indien u over een Wmo-indicatie beschikt, betaalt u meestal een bedrag dat overeen komt met het openbaar vervoer. Wanneer u als begeleider meereist, kunt u vaak tegen hetzelfde tarief of soms zelfs gratis mee. Heeft u geen indicatie, dan ligt het bedrag ongeveer tussen het openbaar vervoer en taxi in.
  • Reguliere taxi: deze biedt u rechtstreeks vervoer van deur tot deur. Altijd en voor iedereen op elk gewenst moment.
  • Rolstoelvervoer: vervoer met een vervoersmiddel dat speciaal is ingericht voor rolstoelen.
  • Wijkbus: vervoer over korte afstand met aangepaste bussen.
  • Vervoer door vrijwilligers: een taxidienst door een vrijwilliger in eigen auto. De vrijwilliger blijft soms wachten tot u weer terug moet.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over vervoer.

Lijst
Aantal Vervoer dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 232
232 diensten
Logo Vervoer

Bus Welzijn Bloemendaal

door Welzijn Bloemendaal
De bus leent zich voor reizen in groepsverband (max. 8 personen). Hierbij kunt u denken aan uitstapjes, bezoek musea, etc. Maar individuele ritten zijn ook mogelijk met de bus. Sinds 2017 kunnen wij ook rolstoel gebonden personen vervoeren met onze bus
Meer informatie »
Logo Vervoer

BoodschappenPlusBus Bussum/Naarden/Hilversumse Meent

door Stichting Versa Welzijn Dokter
De BoodschappenPlusBus in Bussum / Naarden / Hilversumse Meent. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers. (Bereikbaar: ma t/m vrij van 10.00 - 12.00 uur)
Meer informatie »
Logo Vervoer

Vervoersdienst SVHE

door Stichting Vrijwillige Hulpdienst Eersel (S.V.H.E.)
Een initiatief van vrijwilligers voor mensen uit het kerkdorp Eersel die 55+, gehandicapt of chronisch ziek zijn. Als zij tijdelijk niet in staat zijn zich zelf te kunnen verplaatsen en geen gebruik kunnen maken van de Buurtbus of niet in aanmerking komen voor een Wmo-vergoeding.
€ 0,30
per kilometer
Meer informatie »
Logo Vervoer

BoodschappenPlusBus Huizen

door Versa Welzijn
De BoodschappenPlusBus in Huizen. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers. (Bereikbaar: ma t/m vr tussen 9:00 – 12:30 uur)
Meer informatie »
Logo Vervoer

Rijbewijskeuring

door WIJ Heemstede
Eenmaal per maand op woensdagochtend kunnen 75 plussers terecht bij WIJ Lieven de Key.
Meer informatie »
Logo Vervoer

ANWB AutoMaatje Midden-Drenthe

door Welzijnswerk Midden-Drenthe
Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? Met ANWB AutoMaatje komt u weer onder de mensen!

ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. U betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer per rit aan de vrijwilliger.
€ 0,30
per kilometer
Meer informatie »
Logo Vervoer

Stadstaxi Rotterdam: Rolstoeltaxi Rotterdam

door Stadstaxi Rotterdam
Rolstoeltaxi Rotterdam zorgt voor uw rolstoelvervoer en ziekenvervoer op maat. Rolstoeltaxi Rotterdam zorgt al ruim 30 jaar voor comfortabel en betrouwbaar rolstoelvervoer in de regio Rotterdam en omstreken.
€ 2,30
per kilometer
Meer informatie »
Logo Vervoer

De Rosmolentaxi, vervoer op maat

door Pennemes
Met de Rosmolentaxi kunt u bijvoorbeeld ritjes maken naar familie of vrienden, maar ook naar een afspraak in het ziekenhuis, of naar adressen die anders voor u moeilijk bereikbaar zijn. De bus is geschikt voor drie rolstoelgebruikers plus drie begeleiders. De ritten gaan door heel Zaandam, Oostzaan, Koog aan de Zaan
en Zaandijk. Op aanvraag is meer mogelijk. De Rosmolentaxi rijdt van maandag t/m vrijdag van 10:30-16:00 uur. De ervaren chauffeurs zijn vrijwilligers.
€ 2,00 - € 14,00
per kilometer
Meer informatie »
Logo Vervoer

Regiorijder

door Connexxion
Vertrouwd Wmo-vervoer, voor mensen die niet zelfstandig kunnen reizen, in uw regio. Wij rijden elke dag tussen 06.00 en 24.00 uur. Dus ook in het weekend. Opstaptarief is € 0,89 naast € 0,14 per km.
€ 0,14
per kilometer
Meer informatie »
Logo Vervoer

Deeltaxi Salland

door TCR Vervoer BV
Veilig en comfortabel uit en thuis. Deeltaxi Salland maakt het voor iedereen mogelijk om mobiel te zijn en te blijven. Door vervoer te combineren en slim te plannen houden wij de prijs laag en kunnen wij een vaste prijs hanteren.
Meer informatie »
Logo Vervoer

M€€rDoen-regeling tegemoetkoming openbaar vervoer

door Gemeente Purmerend
Voor inwoners van Purmerend die de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt hebben. U ontvangt kosteloos een dalvoordeelabonnement. Hiermee reist u - met de bussen van EBS - met 40% korting in de regio Waterland buiten de spits. Daarnaast krijgt u eenmalig een startsaldo van € 30.
Meer informatie »
Logo Vervoer

WMO-vervoer in de regio Noordwest Fryslan

door Taxicentrale Waaksma BV
Onze centrale is bereikbaar tussen 07:00 uur en 24:00 uur. De taxi’s rijden dagelijks van 7:00 uur tot 24:00 uur. Om u optimaal van dienst te kunnen zijn, kunt u het beste bellen tijdens kantooruren.
Meer informatie »
Logo Vervoer

Deeltaxi West-Brabant

door PZN
OV van deur-tot-deur per comfortabele taxibus of -auto. U deelt de taxi met andere passagiers. Deeltaxi West-Brabant is er voor iedereen en rijdt op ma. t/m do. van 07.00 – 00.00 uur en vr. t/m zo. en op nationale feestdagen van 07.00 – 01.30 uur.
Meer informatie »
Logo Vervoer

Regiotaxi Noordwest-Overijssel

door Connexxion
Aanvulling op het Openbaar Vervoer voor iedereen. Niet alleen Wmo-pashouders, maar ook reizigers zonder vervoerspas kunnen reizen met de Regiotaxi. De gemeenten Kampen, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland nemen deel aan Regiotaxi Noordwest-Overijssel. Een rit moet altijd beginnen of eindigen binnen het grondgebied van deze gemeenten. Met een Wmo-pas reist u naar elke gewenste bestemming in NL. Zonder Wmo-pas kunt u maximaal 25 km reizen als er geen rechtstreekse ov-verbinding is.
Meer informatie »
Logo Vervoer

Auxilias: Privé chauffeur

door Auxilias
Als senior kunt u prima voor u zelf zorgen. U heeft de wens om zelfstandig te blijven wonen en autonoom te zijn. Toch kunt u af en toe wel wat support gebruiken. Zonder direct een beroep te willen doen op familie, vrienden of buren. Auxilias biedt u uw privé chauffeur, uitgevoerd door één vertrouwd persoon. Waarheen u wilt en wannéér u wilt. Een vertrouwd gevoel.
Meer informatie »
Toon meer