VervoerVervoer


Als u minder gemakkelijk kunt lopen, fietsen of autorijden bent u aangewezen op andere vervoersoplossingen. Naast het algemene openbaar vervoer zijn daar in Nederland verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht. Maak uw keuze met de filters in het menu:

Varianten: In het aanbod kunt u deze verschillende vervoersmogelijkheden tegenkomen:

  • Boodschappenplusbus: met deze bus wordt u thuis opgehaald, naar een winkelcentrum vervoerd en na een bepaalde tijd weer terug naar huis gebracht. Er is iemand aanwezig om desgewenst passagiers te helpen bij het in- en uitstappen.
  • Gratis openbaar vervoer ouderen
  • Openbaar vervoer: regionale organisaties voor openbaar vervoer, zoals Arriva, Veolia, Syntus, EBS en Connexxion hebben speciale mogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben.
  • Regiotaxi of deeltaxi: vervoer van deur tot deur met een mogelijke omweg. Er is een kans dat tijdens uw rit iemand anders moet worden opgehaald of afgezet. Uw rit kan daardoor langer duren dan wanneer u met een taxi zou gaan. Maar daar staat tegenover dat de kosten lager zijn. Indien u over een Wmo-indicatie beschikt, betaalt u meestal een bedrag dat overeen komt met het openbaar vervoer. Wanneer u als begeleider meereist, kunt u vaak tegen hetzelfde tarief of soms zelfs gratis mee. Heeft u geen indicatie, dan ligt het bedrag ongeveer tussen het openbaar vervoer en taxi in.
  • Reguliere taxi: deze biedt u rechtstreeks vervoer van deur tot deur. Altijd en voor iedereen op elk gewenst moment.
  • Rolstoelvervoer: vervoer met een vervoersmiddel dat speciaal is ingericht voor rolstoelen.
  • Wijkbus: vervoer over korte afstand met aangepaste bussen.
  • Vervoer door vrijwilligers: een taxidienst door een vrijwilliger in eigen auto. De vrijwilliger blijft soms wachten tot u weer terug moet.
Meer informatie lezen? Klik hier voor onze berichten over vervoer.

Lijst
Aantal Vervoer dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 217
217 diensten
Logo Vervoer

Vervoersdienst Hooge Mierde

door Stichting Zorg en Welzijn Hooge Mierde
De vervoersdienst Hooge Mierde is er om inwoners zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen in hun eigen woonomgeving. De vervoersdienst is u graag van dienst, wanneer vervoer problematisch te regelen is voor u. Bijvoorbeeld voor vervoer naar de huisarts of naar een bepaalde activiteit. De kosten voor vervoer zijn 0,30 euro per kilometer met een minimum van 1,50 euro per rit.€ 1,50 - € 30,00
per kilometer
Meer informatie »
Logo Vervoer

BoodschappenPlusBus Vlissingen / Middelburg.

door WVO Zorg, Samen op stap bus
De BoodschappenPlusBus in Vlissingen / Middelburg. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers. (Bereikbaar op woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur)
Meer informatie »
Logo Vervoer

Regiotaxi ’s-Hertogenbosch

door PZN
Voor iedereen die geen gebruik kan maken van het reguliere OV. Bijvoorbeeld omdat u niet goed mobiel bent of omdat de gewone bus ’s-avonds niet rijdt. Een taxiauto of -busje met het logo van Regiotaxi ’s-Hertogenbosch haalt u op en brengt u thuis. Vaak reist u met andere passagiers.
Meer informatie »
Logo Vervoer

WMO vervoer Zwolle

door Munckhof
Voor reizigers met vervoerspas voor WMO-vervoer. Vervoer door Munckhof en RM Taxi Zwolle van deur tot deur, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Binnen Zwolle mag u onbeperkt gebruikmaken van het WMO-vervoer. Buiten Zwolle geldt dat u maximaal 25 kilometer vanaf uw woonadres vervoerd mag worden.
Meer informatie »
Logo Vervoer

BoodschappenPlusBus Nieuw Vennep.

door Stichting Senioren Samen Op Weg Eug.
De BoodschappenPlusBus in Nieuw Vennep. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers.
Meer informatie »
Logo Vervoer

Archipel: Rolstoelauto te huur

door Archipel
Wilt u een dagje weg en genieten van uw vrijheid? Een bezoek aan familie of vrienden of er gewoon even op uit trekken met een rolstoel is vaak een hele toer. Of het komt er niet van. Met de rolstoelatuto van Kanidas kan dat veranderen. U kunt deze zeven dagen in de week reserveren (tussen 09.00 en 18.00 uur). Huurprijzen: Per uur € 11,00, per dagdeel € 40,00 (9.00 tot 13.00 uur / 14.00 tot 18.00 uur / 18.00 tot 24.00 uur). Tarieven zijn incl. brandstofkosten en btw. Reserveren per mail.
Meer informatie »
Logo Vervoer

AOV Amsterdam

door Connexxion
Regiotaxi van deur tot deur als aanvulling op het reguliere OV. Voor inwoners van de gemeenten Amsterdam met een indicatie. Een vervoerspas is verplicht. Reizen kan tot 25 km rondom het huisadres. Naast instaptarief van € 0,88 ook € 0,151 per gereisde km, afgerond op 5 cent.
€ 0,15
per kilometer
Meer informatie »
Logo Vervoer

BoodschappenPlusBus Amstelveen.

door Stichting Brentano Amstelveen
De BoodschappenPlusBus in Amstelveen. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers.
Meer informatie »
Logo Vervoer

ANWB AutoMaatje Midden-Drenthe

door Welzijnswerk Midden-Drenthe
Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? Met ANWB AutoMaatje komt u weer onder de mensen!

ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. U betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer per rit aan de vrijwilliger.
€ 0,30
per kilometer
Meer informatie »
Logo Vervoer

Welzijn Kampen: Vervoersservice

door Welzijn Kampen
Met vrijwillige chauffeurs biedt Welzijn Kampen u met een aantal auto’s vervoersservice aan in het kader van Personenvervoer al dan niet met een hulpmiddel (scootmobiel, rolstoel of rollator). Als u lid bent van de Vervoersservice kunt u ook gebruik maken van een scootmobiel. Een vrijwilliger komt de scootmobiel naar u brengen en na afloop weer ophalen. De Vervoersservice richt zich op 65-plussers en personen die, vanwege een beperking, niet met het openbaar vervoer kunnen reizen.
Meer informatie »
Logo Vervoer

OV-Begeleiderskaart

door Argonaut Advies B.V.
De OV-Begeleiderskaart is bedoeld voor reizigers die niet zonder persoonlijke begeleiding met het openbaar vervoer kunnen reizen. Onder openbaar vervoer wordt verstaan de openbare trein-, bus-, metro-, en tramdiensten. Kijk of u in aanmerking komt met ons handige stroomschema. Aanmelden kan met een aanvraagformulier of telefonisch.
Meer informatie »
Logo Vervoer

BoodschappenPlusBus Landgraaf.

door BoodschappenPlusBus Landgraaf, CMWW
De BoodschappenPlusBus in Landgraaf. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers.
Meer informatie »
Logo Vervoer

BoodschappenPlusBus Huizen.

door Versa Welzijn
De BoodschappenPlusBus in Huizen. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers. (Bereikbaar: ma t/m vr tussen 9:00 – 12:30 uur)
Meer informatie »
Logo Vervoer

Ouderenfonds BoodschappenPlusBus

door Stichting Nationaal Ouderenfonds
Voor iedereen vanaf 55 jaar. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers. De BoodschappenPlusBus rijdt in ruim 80 plaatsen in Nederland. U dient zelf contact met hen op te nemen om zich als deelnemer van de bus aan te melden.

Even een boodschapje doen of een uitje maken is voor veel eenzame en kwetsbare ouderen niet meer zo makkelijk. De BoodschappenPlusBus van het Ouderenfonds helpt hen letterlijk op weg.
Meer informatie »
Logo Vervoer

Regiotaxi Noordwest-Overijssel

door Connexxion
Aanvulling op het Openbaar Vervoer voor iedereen. Niet alleen Wmo-pashouders, maar ook reizigers zonder vervoerspas kunnen reizen met de Regiotaxi. De gemeenten Kampen, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland nemen deel aan Regiotaxi Noordwest-Overijssel. Een rit moet altijd beginnen of eindigen binnen het grondgebied van deze gemeenten. Met een Wmo-pas reist u naar elke gewenste bestemming in NL. Zonder Wmo-pas kunt u maximaal 25 km reizen als er geen rechtstreekse ov-verbinding is.
Meer informatie »
Toon meer