VervoerVervoer

Als u minder gemakkelijk kunt lopen, fietsen of autorijden bent u aangewezen op andere vervoersoplossingen. Naast het algemene openbaar vervoer zijn daar in Nederland verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Varianten

In het aanbod kunt u deze verschillende vervoersmogelijkheden tegenkomen:
 • Boodschappenplusbus: met deze bus wordt u thuis opgehaald, naar een winkelcentrum vervoerd en na een bepaalde tijd weer terug naar huis gebracht. Er is iemand aanwezig om desgewenst passagiers te helpen bij het in- en uitstappen.
 • Gratis openbaar vervoer ouderen
 • Openbaar vervoer: regionale organisaties voor openbaar vervoer, zoals Arriva, Veolia, Syntus, EBS en Connexxion hebben speciale mogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben.
 • Regiotaxi of deeltaxi: vervoer van deur tot deur met een mogelijke omweg. Er is een kans dat tijdens uw rit iemand anders moet worden opgehaald of afgezet. Uw rit kan daardoor langer duren dan wanneer u met een taxi zou gaan. Maar daar staat tegenover dat de kosten lager zijn. Indien u over een Wmo-indicatie beschikt, betaalt u meestal een bedrag dat overeen komt met het openbaar vervoer. Wanneer u als begeleider meereist, kunt u vaak tegen hetzelfde tarief of soms zelfs gratis mee. Heeft u geen indicatie, dan ligt het bedrag ongeveer tussen het openbaar vervoer en taxi in.
 • Reguliere taxi: deze biedt u rechtstreeks vervoer van deur tot deur. Altijd en voor iedereen op elk gewenst moment.
 • Rolstoelvervoer: vervoer met een vervoersmiddel dat speciaal is ingericht voor rolstoelen.
 • Wijkbus: vervoer over korte afstand met aangepaste bussen.
 • Vervoer door vrijwilligers: een taxidienst door een vrijwilliger in eigen auto. De vrijwilliger blijft soms wachten tot u weer terug moet.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over vervoer.

Aantal Vervoer dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 796
796 diensten
Alleszelf Panel over Regiotaxi

Alleszelf Panel over Regiotaxi

door Alleszelf.nl
Laat uw stem horen over de Regiotaxi. Wat zijn uw ervaringen?

Alleszelf heeft als missie om ouderen in Nederland langer en beter zelfstandig te laten wonen. Om dat doel te bereiken moet informatie en dienstverlening optimaal aansluiten op de behoeftes. Via het Alleszelf Panel gaan we hierover graag met u in gesprek.
Meer info »
  Rijbewijskeuring

  Rijbewijskeuring

  door Ledenvereniging
  Veilig en vertrouwd autorijden na je 75ste.
  Meer info »
  • Korting op keuringskosten
  • Vanaf je 75ste
  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  Heel Nederland Thuis in Beweging (coronahulp)

  door Omroep MAX
  Nu door de corona-maatregelen vooral veel ouderen thuis zitten, is sportief bewegen moeilijker geworden. Om heel Nederland thuis in beweging te krijgen werpt Olga Commandeur zich op als nationale personal trainer van thuiszittend Nederland. Op deze pagina publiceert zij wekelijks trainingsschema’s voor iedereen die mee wil doen, aan de hand van archiefuitzendingen van Nederland in Beweging. Met elke dag nieuwe oefeningen, motivatie en tips om thuis te trainen.
  Meer info »
  • Coronahulp
  • Mobiliteit thuis
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  BoodschappenPlusBus Boekend (Venlo).

  door Wensbus/wensauto De Bekkerie
  De BoodschappenPlusBus in Boekend (Venlo). Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers. (Bereikbaar: ma t/m vr van 8.00 tot 18.00 uur, za van 8.00 tot 17.00 uur, zo van 9.00 tot 17.00 uur)
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Taxi vervoer

  door Taxi Boute B.V.
  Voor al uw ritten. Reguliere taxi en rolstoelvervoer.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Vervoersvoorzieningen Purmerend

  door Munckhof
  Wie door een lichamelijke of psychische beperking geen gebruik kan maken van eigen vervoer, van vervoer door anderen of van het reguliere openbaar vervoer, kan onder voorwaarden in aanmerking komen voor een vervoersvoorziening. Neem contact op met Loket WMO Purmerend
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  BoodschappenPlusBus Huizen

  door Versa Welzijn
  De BoodschappenPlusBus in Huizen. Samen boodschappen doen of een uitstapje maken onder begeleiding van vrijwilligers. (Bereikbaar: ma t/m vr tussen 9:00 – 12:30 uur)
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Taxi

  door Almere Taxi
  Reguliere taxi
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Regiotaxi Hulst, Sluis en Terneuzen

  door Voet Personenvervoer
  De Regiotaxi is een vervoersvoorziening die in het leven is geroepen door de 3 gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen. Zij zijn samen de opdrachtgever. Het Regiotaxivervoer is bestemd voor mensen die op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning van de gemeente een indicatie hebben gekregen. Zij kunnen geen gebruik maken van het reguliere openbaar vervoer. Taxi Citax BV is het taxibedrijf dat het vervoer verzorgt.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Breda op een riksja

  door Zorg voor Elkaar Breda
  Laat je rondrijden op een echte Riksja. Familieleden en mantelzorgers kunnen er gratis een voor je lenen. Als je niemand hebt die je rond kan rijden kun je er ook een "piloot" bij reserveren.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Buurtbus Heerhugowaard – Langedijk

  door Vervoersvereniging Heerhugowaard
  Vanaf 19 augustus 2019 rijdt op maandag t/m vrijdag de buurtbus Heerhugowaard-Langedijk. Het is een Openbaar Vervoer voorziening waarbij men met een OV kaart kan reizen.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Marktplaats om vervoerder in Beverwijk te vinden

  door Buuv IJmond
  Voor En Door Bewoners. BUUV is het platform om nieuwe mensen te leren kennen, elkaar te helpen met van alles en nieuwe dingen te leren. BUUV is voor iedereen en alle leeftijden. Iedereen heeft wel eens een vraag en ook iets te bieden. Ook voor vervoer in Beverwijk!
  BUUV ook mee!
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Voet particulier personenvervoer regio Culemborg

  door Voet Personenvervoer
  Voet Personenvervoer is uw vervoerspartner in de hele regio Culemborg. Wij bieden ook particulier personenvervoer.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Buurtbus Appingedam e.o.

  door Publiek Vervoer Groningen Drenthe
  Buurtbusvereniging Duurswold is een vrijwilligersorganisatie welke een aantal buurtbuslijnen exploiteert in het gebied tussen Delfzijl en Groningen (Lewenborg).
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Taxbus

  door Taxbus
  Vervoer van deur tot deur binnen de regio naar bijvoorbeeld familie, het winkelcentrum of naar het station. Een avondje uit is ook mogelijk. Voor mensen met een Wmo-vervoersindicatie en daarnaast ook voor ouderen in: Bladel, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Helmond en Valkenswaard.
  Meer info »
  Toon meer