|  | 

De Valleihopper: Regio Food Valley

Reizen door de FoodValley regio, met openbaar vervoer van deur tot deur, dat is de Valleihopper! De Valleihopper is aanvullend openbaar vervoer, te gebruiken wanneer gewoon openbaar vervoer niet mogelijk is.

  Direct naar De Valleihopper: Regio Food Valley

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal, Wageningen
  Varianten
  Regio- of deeltaxi
  Voorwaarden

  U kunt gebruik maken van de Valleihopper wanneer:
  - u vanwege een beperking niet met ander openbaar vervoer kunt reizen, of
  - u aangepast vervoer nodig hebt, of
  - u openbaar vervoer nodig hebt maar er geen ander openbaar vervoer beschikbaar is. Hiervoor geldt een aantal voorwaarden, bijvoorbeeld wat betreft de minimale looptijd naar de dichtstbijzijnde halte van het andere openbaar vervoer. 

  Rit bestellen
  - Een rit bestellen: uiterlijk 1 uur voor gewenst vertrek.
  - Rit met aankomsttijdgarantie: uiterlijk 4 uur voor de gewenste aankomsttijd.
  - Voor lange ritten (meer dan 25 kilometer) raden wij u aan, uw rit minimaal 4 uur van te voren te bestellen.
  - Hebt u een rit tussen 06.00 uur en 08.00 uur in de ochtend nodig , reserveer uw rit dan de dag of avond ervoor. Dit kan tot 22.00 uur in de avond. 

  Rit afzeggen
  - Kan kosteloos tot uiterlijk 30 minuten voor het afgesproken vertrek op uw persoonlijke pagina op onze reserveringswebsite en telefonisch
  - Zegt u later af of komt de Valleihopper voor niets aan de deur, dan brengen we de ritprijs in rekening.

  Wie of wat mag u meenemen
  -Kinderen tot en met 11 jaar mogen niet alleen met de Valleihopper mee, maar alleen onder begeleiding van een betalende passagier van 18 jaar of ouder.
  - Hebt u een Valleihopperpas vanwege een beperking, dan kunt u als dat noodzakelijk is, één begeleider tegen hetzelfde tarief als uzelf mee nemen. Noodzakelijke medische begeleiding is gratis, maar daarvoor moet u wel een indicatie van uw gemeente hebben.
  - Hebt u een indicatie van de gemeente dan mag u hulpmiddelen gratis meenemen. De hulpmiddelen die u mee mag nemen zijn; een (duw)rolstoel, een elektrische rolstoel, een opvouwbare rolstoel, een rollator, een scootmobiel, een aankoppel-handbike of een opvouwbare loopfiets.
  - Hebt u geen indicatie van de gemeente dan mag u alleen (hand)bagage meenemen. In sommige gevallen kan een opvouwbare rolstoel of rollator als handbagage worden meegenomen. Dit kan alleen als u zelfstandig in het voertuig kan plaatsnemen.
  - U mag per reiziger een koffer, een stuk handbagage en een hulpmiddel meenemen. Bij de reservering van uw rit kunt u aangeven hoeveel bagage u meeneemt.
  - Hulphonden (e.d.) kunt u gratis meenemen. Verder zijn huisdieren alleen toegestaan wanneer u ze in een mand of kooi op schoot kunt hebben.

  Kosten en betalen
  De Valleihopper kent een opstaptarief en een tarief per gereisde kilometer. Hierbij wordt uitgegaan van de kortste route voor uw reis. Meer over de verschillende tarieven leest u op de website.

  Regio FoodValley

  De Valleihopper valt onder de verantwoordelijkheid van Regio FoodValley, een samenwerkingsverband van de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen. Regio FoodValley is vanaf 1 januari 2017 verantwoordelijk voor de regiotaxi in de gezamenlijke gemeenten. De Valleihopper biedt klanten vervoer waar het gewone openbaar vervoer geen uitkomst biedt.

  van € 0,14 tot € 0,86
  per kilometer
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.