Alleszelf.nlALLESZELF.NL

ZorgcoördinatieZorgcoördinatie


Als u of uw partner ouder wordt bent u soms afhankelijk van hulp en ondersteuning van meerdere familieleden, vrienden, vrijwilligers en/of professionals. Het regelen en afstemmen met iedereen kan dan een flinke klus zijn. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende dienstverleners die ‘zorgcoördinatie’ aanbieden. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Maak uw keuze aan de hand van deze verschillende kenmerken:

Soorten:
   • Aanvragen indicaties of vergoedingen: de zorgcoördinator kan indicaties voor zorg of hulpmiddelen aanvragen. En uitzoeken welke vergoedingsmogelijkheden er voor u zijn.
   • Altijd op de achtergrond aanwezig: deze persoon is uw coördinator. U kunt hem/haar altijd bereiken.
   • Begeleiding van mantelzorgers: hulp en ondersteuning voor familie en vrienden die langdurig en intensief voor u of uw partner zorgen.
   • Crisisopvang: wanneer de zorg- en hulpbehoeften te groot worden en u acuut niet langer thuis kunt blijven wonen, kan de zorgcoördinator u begeleiden bij het vinden en gebruiken van crisisopvang.
   • Familiegesprekken: de zorgcoördinator kan het gesprek met uw familie organiseren en begeleiden. Zodat u met hen de zorg en ondersteuning kunt verbeteren.
   • Informatie en advies: de zorgcoördinator kan u informatie en advies bieden op vragen rond uw situatie, zorg en hulpverlening.
   • Overleg met en coördinatie van andere hulpverleners: de zorgcoördinator kan voor een goed contact tussen u en de hulpverleners onderling zorgen en ieders inzet regelen en afstemmen passend bij uw situatie, behoefte en mogelijkheden.
   • Peilen van behoefte aan zorg en ondersteuning: de zorgcoördinator kan met u in kaart brengen waar uw behoeften aan zorg en ondersteuning liggen. Op die manier is zorg op maat mogelijk.
   • Sociaal–emotionele begeleiding: de zorgcoördinator is er niet alleen voor ‘praktische oplossingen’, maar ook om u te helpen met tegenslag of verlies, bijvoorbeeld door te luisteren en mee te leven.
   • Vast aanspreekpunt: de zorgcoördinator is beschikbaar voor langere tijd als vast aanspreekpunt. Op die manier kan hij/zij u goed leren kennen, raakt u op elkaar ingespeeld en hoeft u niet telkens uw verhaal te vertellen.

Specialisaties: Sommige zorgcoördinatoren zijn gespecialiseerd in één of meer onderwerpen:
   • Palliatieve zorg: gericht om mensen met een levensbedreigende ziekte (en hun naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Daarbij gaat het verder dan lichamelijke verzorging; ook de zorg voor geest en ziel zijn belangrijk. Bron: palliatievezorg.nl
   • Dementiezorg: dit is erop gericht om mensen met dementie een veilige en aangename leefomgeving te bieden.
   • Zorg voor mensen met een lichamelijke beperking: dit is zorg aan mensen met een motorische beperking, spraak/taalhandicaps, bewustzijnsstoornissen, zintuigelijke stoornissen of andere functiestoornissen.

Betalingsmogelijkheden: Bij de aanbieders komen verschillende betalingsmogelijkheden voor. Het is afhankelijk van uw situatie of u hiervoor in aanmerking komt. Houd ook rekening met een eventuele eigen bijdrage.

Meer informatie lezen? Klik hier voor onze berichten over zorgcoördinatie.

Lijst
Aantal Zorgcoördinatie dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 46
46 diensten
Home Instead Thuisservice: Zorgcoördinatie

Home Instead Thuisservice: Zorgcoördinatie

door Home Instead Thuisservice
Wij zijn er voor u, is de kern van onze dienstverlening. Wij zijn er voor u als senior, voor u als partner en voor u als zoon of dochter. U staat centraal en wij zorgen ervoor dat u zelf of uw dierbare naaste zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.
 • Welzijn vóór zorg
 • Thuisservice op maat
 • Aanvullende mantelzorg
€ 31,20 - € 38,00
per uur
Meer informatie »
Welzijn Capelle: Servicepunt Mantelzorg

Welzijn Capelle: Servicepunt Mantelzorg

door Stichting Welzijn Capelle
Servicepunt Mantelzorg ondersteunt mensen die mantelzorger zijn van een inwoner van Capelle aan den IJssel. Servicepunt Mantelzorg is een onderdeel van Buurtkracht en is gratis.
 • Voor mantelzorgers
 • Gratis
 • Informatie en advies
€ 0,00
per uur
Meer informatie »
Logo Zorgcoördinatie

LIMOR: maatschappelijk opvang

door LIMOR
LIMOR is de Landelijke Instelling voor Maatschappelijke Ondersteuning en Rehabilitatie. Wij zijn er voor mensen die om welke reden dan ook diep in de problemen zijn geraakt en nergens anders terechtkunnen.
Meer informatie »
Logo Zorgcoördinatie

Sociaal ondernemer voor zorgcoördinatie bij ouderen aan huis

door MargotbijdeHand
Ik zorg ervoor dat langer thuis wonen voor ouderen aangenamer wordt door ondersteuning te bieden, ook met zorgcoördinatie.
€ 25,00 - € 30,00
per uur
Meer informatie »
Logo Zorgcoördinatie

Carinova: Casemanagement

door Carinova
Carinova heeft een groot aantal specialisten in dienst die u op veel terreinen kunnen adviseren, ondersteunen, begeleiden en behandelen.
Meer informatie »
Logo Zorgcoördinatie

Palliatieve zorg

door De Schutse
De meeste mensen willen de laatste fase van hun leven thuis doorbrengen. In hun eigen vertrouwde omgeving en omringd door mensen die van hen houden.

Vaak neemt de levenspartner, een familielid, vriend(in) of goede buur als vanzelfsprekend de verzorging op zich. Maar soms gaat dat niet meer, om welke reden dan ook. In dat geval kan De Schutse, stichting voor Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Noordoost-Groningen, uitkomst bieden.
Meer informatie »
Logo Zorgcoördinatie

Casemanagement

door Zilveren Kruis Zorgkantoor N.V.
Het Zilveren Kruis Zorgkantoor helpt u uw langdurige zorg goed te regelen. Of het gaat om een aanvraag. Een aanpassing van uw bestaande zorg. Of hulp bij al het geregel en gedoe.
Meer informatie »
Logo Zorgcoördinatie

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

door Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Wij bieden betrokken zorg. Betrokken zorg is meer, betrokken zorg is warm, die voel je. 24 uur per dag, 7 dagen per week!
Meer informatie »
Logo Zorgcoördinatie

Icare: Casemanagement

door Stichting Icare
Informatie en advies die een gespecialiseerd verpleegkundige u kan geven bij een huisbezoek.
Meer informatie »
Logo Zorgcoördinatie

Cliëntondersteuning

door Ministerie van Algemene Zaken *
De cliëntondersteuner helpt bij al uw vragen over zorg, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen. Samen kijkt u wat u zelf kunt en wat de mogelijkheden van u en uw netwerk zijn om (weer) mee te doen in de samenleving. Cliëntondersteuning kan bijvoorbeeld zijn: uw sociaal netwerk vergroten, contact met lotgenoten, trainingen die u bijvoorbeeld leren om te gaan met geld, zelfstandig te reizen, vrienden te maken, zelfstandig te wonen en uw vrijetijd goed in te vullen.
Meer informatie »
Logo Zorgcoördinatie

Zinthiek Zorggeluk: Ondersteunende mantelzorg op maat

door Zinthiek Zorggeluk
Aanvullende mantelzorg bieden in de thuissituatie. Aan de hand van een vragenlijst wordt de behoefte van (extra) mantelzorg geïnventariseerd.
Meer informatie »
Logo Zorgcoördinatie

Zorggroep Meander: Palliatieve zorg thuis

door Zorggroep Meander Thuiszorg
Palliatieve zorg thuis is de zorg voor mensen in de laatste fase van het leven, als iemand een aandoening heeft en genezen niet meer mogelijk is. Het is verlichtende of verzachtende zorg in het eigen huis. U krijgt medische en verpleegkundige zorg overdag. Eventueel komt er 's nachts een verzorgende die bij u blijft (waakzorg). We ondersteunen ook uw naasten.
Meer informatie »
Logo Zorgcoördinatie

Geestelijke gezondheid en welzijn in de eigen sociale context

door Familysupporters
GGZ-diensten en 1e lijns sociaal-geriatrisch onderzoek aan huis. Diagnose en Behandeling rond somberheid, geheugenachteruitgang en angst bij ouderen, waarbij we maximaal proberen aan te sluiten bij de specifieke omstandigheden en persoonlijke behoeftes van de persoon en zijn/haar omgeving. Uiteindelijk gat het niet om zo lang mogelijk leven, maar zo goed mogelijk.
Meer informatie »
Logo Zorgcoördinatie

ViaZorgcoach: Zorgcoaching

door ViaZorgcoach
Vind de weg in de wereld van de zorg ViaZorgcoach. ViaZorgcoach coördineert, begeleid, indiceert en organiseert passende zorg voor patiënten, hun naasten en hun netwerk.
€ 52,00
per uur
Meer informatie »
Logo Zorgcoördinatie

Casemanagement bij dementie

door Demens opmaat
Casemanagement sluit aan op wat cliënten willen en is een prima antwoord om de dementiezorg kwalitatief te verbeteren. Casemanagement wordt ingezet om tegemoet te komen aan een aantal problemen en zorgvragen van personen met dementie en hun mantelzorgers, zoals onduidelijkheid over de mogelijkheden voor zorg en begeleiding, onzekerheid over het verloop van de ziekte en overbelasting van de mantelzorgers.
Meer informatie »
Toon meer