Hoe verbind ik mijn huis en tuin met elkaar?

Hoe verbind ik mijn huis en tuin met elkaar?[Gastbijdrage] De tuin heeft de laatste jaren een steeds belangrijkere plek ingenomen in ons leven. Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, zijn veel mensen weer in hun tuin te vinden. De één gaat aan de slag met tuinieren, terwijl de ander er geniet van een kop koffie of glas thee. Omdat we steeds meer tijd in de tuin doorbrengen, willen veel mensen hun huis en tuin met elkaar verbinden. Geldt dit ook voor u? In deze tekst vertellen wij hoe u dit doet!

Investeer in een glazen pui

Vind u het niet erg om de portemonnee te trekken om uw huis en tuin met elkaar te verbinden? Dan is een glazen pui in de achtergevel het overwegen waard. De grote hoeveelheid glas zorgt voor veel lichtinval. Bovendien lopen de ramen vaak tot de grond, waardoor het lijkt alsof uw tuin en woning in elkaar overlopen. U vergroot dit effect door voor een glazen pui met openslaande deuren of schuifdeur te kiezen. Het wordt zo nog gemakkelijker om van binnen naar buiten te lopen en dat zorgt voor meer verbinding tussen uw huis en tuin.

Kies voor een vergelijkbare vloer

U kunt ook voor een vergelijkbare vloer kiezen als u uw huis en tuin met elkaar wilt verbinden. Heeft u binnen een lichtgrijze (giet)vloer? Dan kunt u in de tuin kiezen voor lichtgrijze tegels. De grens tussen uw huis en tuin wordt op deze manier minder duidelijk. Er zijn zelfs mensen die binnen en buiten dezelfde tegel neerleggen. Wilt u dit ook? Kies dan voor keramische tegels. Deze zijn zowel geschikt voor gebruik in huis als voor gebruik in de tuin. Als er binnen een houten vloer ligt, kunt u hier buiten een houten vlonderterras op aan laten sluiten. De vloer van binnen loopt zo praktisch door in de tuin en dat zorgt voor eenheid.

Gebruik dezelfde kleuren en materialen

Eenheid is het sleutelwoord voor verbinding van huis en tuin. Trek de kleuren en materialen die u binnen gebruikt daarom door naar buiten. Bent je groot fan van pasteltinten en is dit terug te zien in je interieur? Laat deze kleuren dan ook in de tuin terugkomen. Koop bijvoorbeeld terracotta bloempotten en verf deze in een kleur die binnen op één van de muren zit. U zorgt bovendien voor verbinding door zowel binnen als buiten vergelijkbare materialen te gebruiken.

Klussendienst voor huis & tuin vinden >>

Koop meubels en accessoires in dezelfde stijl

Op het gebied van interieur maken we onderscheid tussen verschillende stijlen. We kennen onder meer de landelijke stijl, moderne stijl, klassieke stijl en industriële stijl. De ene Nederlander kiest bewust voor één specifieke stijl, terwijl de ander meerdere stijlen met elkaar combineert. Het maakt niet uit waar u voor kiest, maar het is wel belangrijk om binnen en buiten consequent te zijn. Koop voor in de tuin daarom meubels en accessoires in dezelfde stijl als in huis. Heeft u binnen voornamelijk zwarte lampen? Kies dan bijvoorbeeld ook voor zwarte tuinverlichting en accessoires. Op deze manier ontstaat er een samenhangend geheel tussen huis en tuin.

[ Foto in Hoe verbind ik mijn huis en tuin met elkaar? :] Cottonbro studio via Pexels website.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: