3 Tips om jong van geest te blijven! 

jong van geest blijven[Gastbijdrage] Dat we allemaal vroeg of laat te maken krijgen met tekenen van veroudering is een feit. Van pijnlijke gewrichten tot grijzer wordend haar, we kunnen het lang negeren maar er komt een moment dat men er niet meer omheen kan. Dat het lichaam op een gegeven moment tekenen van veroudering laat zien wil nog niet zeggen dat de geest daar logischerwijs in meegaat. Wie jong van geest blijft zal soepeler oud worden, en minder last krijgen van een slecht humeur door een ouder wordend lichaam. Ook voor de omgeving is het vaak een stuk aangenamer wanneer iemand jong en flexibel van geest blijft. Daarom hier drie tips om ook op oudere leeftijd jong van geest te blijven.

1. Altijd onderweg

Vanuit huis kunt u veel meekrijgen van de wereld om u heen, maar werkelijk weten wat er leeft ontstaat vaak pas wanneer men er direct mee in aanraking komt. Onderdeel van de maatschappij blijven is dan ook cruciaal om jong van geest te blijven. Blijf op pad gaan, ook wanneer de mobiliteit afneemt. Schaf een scootmobiel aan, en blijf gewoon zelf boodschappen doen. Voel nooit een drempel om deze te gaan gebruiken, iedereen is er tegenwoordig bij gebaat. Van jong tot oud! Ook een scootmobiel met 3 wielen is een aanrader om eens naar te kijken. Een wendbaar vervoermiddel waarmee iedere supermarkt bezocht kan worden.

2. De vereniging

Niet alleen onderdeel van de maatschappij blijven door zelf boodschappen te doen en de straat op te gaan is belangrijk, ook een (rijk) sociaal leven onderhouden is van belang. Daarom is het aan te raden u aan te melden bij verschillende clubjes en verenigingen. Van biljarten tot klaverjassen, maar ook knutselen of muziek maken kan ontzettend leuk zijn. Zoek iets wat bij u past en waar u van geniet, de rest zal dan al snel later vanzelf volgen. Kies idealiter voor een vereniging of stichting waar diverse leeftijden aanwezig zijn, zo krijgt u vanuit iedere hoek van de samenleving nog iets mee.

Jong van geest blijven door ontmoeting >>

3. Het nieuws

Soms is het verleidelijk om het nieuws maar niet meer te volgen, door alles wat er in de wereld gebeurt. Maar blijf het juist wél volgen. Blijf bij, ook wanneer het in de wereld allemaal iets minder vrolijk lijkt te worden. Door mee te gaan en te blijven volgen wat er leeft in de maatschappij, kun je ook mee blijven praten met vrienden en familie. Daarmee blijf je een interessante gesprekspartner en zullen mensen niet afhaken.

Jong van geest blijven in de maatschappij

Kortom, jong van geest blijven gaat bij sommige mensen vanzelf maar bij anderen is het een aandachtspunt. Let er altijd op dat je nieuwsgierig blijft naar nieuwe dingen en de wereld om je heen. Dat is vaak een mooie basis om verder op te bouwen en prettig ouder te worden. Tot slot is het mobiel blijven ook een belangrijk aspect, daarmee blijf je onderdeel van de maatschappij.

[Gastauteur Jong van geest blijven incl. foto:] Voordeelscooters.nl

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: