Drie technische innovaties die zelfstandigheid vergroten 

technische innovaties[Gastbijdrage] Techniek staat voor alles zegt men wel eens, wellicht is dat wat overdreven maar het helpt wel bij veel uitdagingen in het leven. Ook wanneer de jaren gaan tellen en men dit gaat merken, zijn er technische oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat het ouder worden soepeler gaat en mensen langer zelfredzaam blijven. Niet alleen fijn voor de mensen zelf, maar ook voor de omgeving. Het is in veel gevallen een geruststellend gevoel dat u lekker nog thuis kan blijven wonen en dit ook op een veilige manier gebeurt. Welke technische innovaties een must zijn? Lees snel verder.

1. Mobiel bereikbaar

Jongeren zitten tegenwoordig allemaal vele uren per dag op een mobiele telefoon. Dit is niet per se nodig om toch de voordelen ervan te ervaren. Een mobiele telefoon kan namelijk ook voor ouderen vele voordelen bieden. Een eenvoudige telefoon -er zijn zelfs exemplaren die eenvoudig in gebruik zijn en voorzien van grotere toetsen- biedt vaak al uitkomst. Een sim only abonnement erbij afsluiten zorgt er dan voor dat alles in huis is om altijd bereikbaar te kunnen zijn. Niet alleen wanneer de oudere even een gezellig praatje wil maken, ook wanneer er gevoelens van onveiligheid zijn of noodsituaties. Een kleine mobiele telefoon, eventueel met keycord om de nek, is voldoende om altijd veilig thuis te kunnen zijn.

2. Slimme deurbel

Ook een slimme deurbel is een innovatie die ervoor kan zorgen dat de veiligheid in huis wordt vergroot. Het is namelijk een veelgebruikt truc van overvallers om ’s avonds bij oudere mensen aan te bellen en dan hun slag te slaan. Door een slimme deurbel kan er vooraf gekeken worden wie er voor de deur staat. Ook wanneer iemand slechter ter been is dan is het een perfecte innovatie. Met een slimme deurbel kunt u immers ook communiceren met de mensen voor de deur. Een seintje geven dat u onderweg bent is dan ook snel gebeurd, zonder dat u de bezorger of visite mist.

3. Slimme verlichting

Ook de verlichting is er tegenwoordig in de slimme variant. Naast dat dit vaak zeer duurzaam is, verhoogt dit ook het gevoel van veiligheid. Het zorgt ervoor dat er niet meer in het donker zaken als struikelen en stoten voorkomen. Maar ook hier is het een goed middel tegen diefstal, dieven zijn namelijk allergisch voor buitenlicht. Door met een paar knoppen van een afstandje de tuinverlichting aan te doen, voorkomt men dat er allerlei donkere hoeken ontstaan.Zo blijft u veilig in uw huis!

Technische innovaties helpen

Kortom; wanneer u ouder wordt is het goed om met de tijd mee te gaan. Ook op het gebied van technische innovaties en ontwikkelingen. Hierdoor zult u langer zelfstandig kunnen blijven wonen, en zullen waarschijnlijk ook de gevoelens van veiligheid ontzettend toenemen. Daarnaast houden al deze nieuwe zaken uzelf ook jong van geest, iets wat minstens zo belangrijk is als vitaal blijven. Deze twee zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Omarm de techniek op uw manier, en u zult er veel aan hebben.

[Gastauteur technische innovaties en foto:] Odido

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: