|  | 

Personenalarmering / Telezorg

Attent Personenalarmering is een systeem waarbij u direct hulp kunt inroepen als dat nodig is. U kunt dus veilig, comfortabel en zelfstandig wonen met de zekerheid dat u in noodsituaties altijd contact kunt maken met de hulpverlening.

Hoe werkt Attent Personenalarmering?
Heel eenvoudig. Neemt u een abonnement op Attent Personenalarmering, dan wordt er bij u thuis een alarmkastje geplaatst en aangesloten op uw telefoon.
Daarnaast krijgt u ook een persoonlijk alarm. Dit is een knop die u om uw hals of pols draagt. Zo kunt u overal in huis uw alarmoproep doen. Wanneer het kastje is aangesloten, krijgt u uitleg over de werking ervan en wordt het alarm een paar keer getest. Op die manier weet u zeker dat het alarm werkt.

Wat is Telezorg?
Telezorg heeft als voordeel dat u wordt begeleid en geadviseerd zonder dat u daarvoor de deur uit hoeft. Hierdoor kunt u (soms) langer zelfstandig thuis blijven wonen. U hebt de zorg binnen handbereik en u bepaalt zelf de contactmomenten en -tijdstippen. Dat is onze doelstelling.

Met Telezorg maakt u via een beeldscherm contact met een verpleegkundige. De verpleegkundige is zichtbaar en hoorbaar en u kunt haar gemakkelijk een vraag stellen. In een gesprek kunt u op deze manier een juist advies krijgen. Zo houden wij op afstand een ‘vinger aan de pols’ en ontvangt u de nodige ondersteuning.

Welke zorg kan er worden geboden?
Via Telezorg kunnen wij iedere vorm van zorg en begeleiding bieden waarbij het niet nodig is dat een medewerker u thuis bezoekt. U kunt begeleiding krijgen in de thuissituatie als u door de gevolgen van bijvoorbeeld een ziekte ondersteuning nodig heeft. Ook bij depressiviteit, gevoelens van eenzaamheid, angst of verdriet, kan het maken van contact via Telezorg voor u van grote waarde zijn. Via het beeldscherm ondersteunen wij u bij het innemen van uw medicijnen of helpen wij met het indelen van uw dagstructuur.

Kortom, er zijn diverse mogelijkheden om u van dienst te zijn met Telezorg. U bepaalt zelf de contactmomenten met de zorgcentrale 24 uur per dag, 7 dagen per week. De zorgcentrale kan ook contact met u opnemen. In dat geval zijn er vooraf afspraken met u gemaakt over de dag en het tijdstip waarop dit contact plaatsvindt.

Telezorg maakt zorg makkelijker bereikbaar en met uw vragen hoeft u niet te blijven zitten. Uiteraard kan niet alle zorg geboden worden met behulp van een beeldscherm. In die gevallen komt de medewerker van Attent zorg en behandeling gewoon bij u thuis.

Bereikbaarheid zorgcentrale
De zorgcentrale is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. De verpleegkundige van de zorgcentrale neemt in elk geval twee keer per week contact met u op, zodat we weten hoe het met u gaat. We kunnen dan ook controleren of de apparatuur naar behoren functioneert. Verkeert u in een noodsituatie, dan kunt u ook gebruik maken van Telezorg.

Kosten
De gehele installatie wordt door Attent zorg en behandeling kosteloos verzorgd. Het beeldscherm gebruikt elektriciteit, die wel voor uw rekening komt. Alle cliënten die zorg krijgen van Attent zorg en behandeling en een geldige indicatie voor verzorging of verpleging hebben, kunnen deelnemen aan Telezorg. Voor de zorg (verpleging/verzorging/ begeleiding/telezorg) betaalt u gewoon uw eigen bijdrage, zoals u gewend bent.

  Direct naar Personenalarmering / Telezorg

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Arnhem, Dieren, Doesburg, Overbetuwe, Rheden
  Prijs is incl. alarmcentrale
  Nee
  Locatie alarmering
  In en om de woning
  Alarmoproep
  Naar zorgorganisatie

  Stichting Attent Zorg en Behandeling

  Attent Zorg en Behandeling is een organisatie met een maatschappelijke doelstelling, die diensten levert op het gebied van wonen, welzijn en zorg aan vooral ouderen in de brede regio van Doesburg, Dieren, Rheden, Velp, Arnhem en Elst.

  Attent Zorg en Behandeling levert die diensten daar waar u verblijft. Dat kan dus in één van haar locaties zijn, maar ook bij u thuis.
  Bij Attent Zorg en Behandeling spannen ongeveer 1400 medewerkers en 600 vrijwilligers zich in om, aan meer dan 1.500 cliënten, zoveel mogelijk maatwerk te leveren, met als doel de kwaliteit van leven van de cliënt te ondersteunen op een manier die bij de individuele situatie van de cliënt past.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.