Singlereizen, op vakantie tot op hogere leeftijd

singlereizenOok wanneer u geen partner of ander reismaatje heeft, kunt u met vakantie. Veel groepsreizen worden speciaal voor alleenstaande ouderen georganiseerd. Een prachtige gelegenheid om het reizen te combineren met het aangename gezelschap van leeftijdsgenoten. We presenteren in dit artikel over singlereizen het actuele aanbod. We hebben de reizen zelf niet getest maar zijn wel benieuwd naar uw ervaringen. Die kunt u kenbaar maken onder dit artikel.

Singlereizen: het beste medicijn tegen eenzaamheid

Een groot nadeel van het bereiken van een hogere leeftijd is dat de sociale omgeving kleiner wordt. Volgens onderzoek van TNS/NIPO (2012) voelt een kwart van de 55-plussers in Nederland zich eenzaam. Een werkkring is er op hogere leeftijd vaak niet meer en door overlijden van partner en vrienden neemt het aantal vanzelfsprekende contacten onder ouderen af. Ook lichamelijke beperkingen kunnen ertoe leiden dat deelname aan activiteiten lastiger wordt, waardoor men ook minder mensen ontmoet. Het aangaan van nieuwe contacten wordt minder vanzelfsprekend, terwijl dat vroeger vanzelf leek te gaan. Ons advies: ga eropuit met mensen die in dezelfde situatie zitten; er is een ruim aanbod aan singlereizen voor ouderen en senioren.

Verantwoording Singlereizen

Singlereizen

Bron: NJOY reizen

Naar aanleiding van ons artikel over zorgreizen hebben we verschillende reacties gekregen van ouderen. Zij wilden een reis voor alleenstaanden maken, maar wisten niet goed waar ze moesten zoeken. We hebben daarom een selectie gemaakt van singlereizen voor senioren. Hierbij staat niet het krijgen van zorg voorop, maar de mogelijkheid om met (oudere) leeftijdsgenoten een vakantie-avontuur aan te gaan. We letten hierbij vooral op de leeftijdsgroepen, bestemmingen en prijzen van de vakanties.

Overwegingen bij een groepsreis

Veruit de meeste singlereizen voor ouderen zijn groepsreizen. Deze manier van reizen bent u misschien niet gewend. Daarom geeft de website Vitale Senior verschillende tips over het deelnamen aan een groepsreis. Wij vatten deze voor u samen:

 1. Bij een groepsreis verkeert u de gehele vakantieperiode in het gezelschap van dezelfde groep mensen. Ga na of u voldoende tot uzelf kunt komen en boek een eenpersoonskamer.
 2. Ga na of de mensen in uw groep hetzelfde profiel hebben. Let bijvoorbeeld op leeftijd en eventueel opleidingsniveau. Ook de bestemming en het soort activiteiten gedurende de reis brengt mensen met eenzelfde profiel bij elkaar.
 3. Op sommige websites kan de groepssamenstelling worden bekeken.
 4. Ga niet met een singlereis mee om een nieuwe partner te ontmoeten. U wilt in de eerste plaats samen met anderen een reis maken. Wie weet houdt u er leuke contacten aan over.
 5. Wanneer u zich aan iemand ergert in de groep, bespreek dat dan met die persoon of met de reisleider. Deze heeft hier ervaring mee. Ergert u zich snel aan anderen? Oefen dan in het relativeren of ga niet mee met een groepsreis.
 6. Maak een inschatting van de zwaarte van het programma. Gaat u veel wandelen of wordt u met de bus langs bezienswaardigheden geleid? Zorg dat de zwaarte van het programma bij uw conditie past.

Singlereizen: Aanbod voor senioren en ouderen

Het aanbod aan singlereizen is gevarieerd. Voor wie het allemaal eens wil proberen zij er korte reizen met twee overnachtingen naar bijvoorbeeld België. Hier worden wandelingen en stedentrips georganiseerd. Een flink aanbod van korte singlereizen voor senioren vinden we bij Kras. Later kan men altijd nog een langere reis maken. Het grootste aanbod doet zich voor bij bestemmingen naar Zuid-Europa zoals deze voordelige singlereizen via WeFlyCheap. Dit zijn reizen die meestal een week (of enkele dagen langer) duren.

Ook valt ons op dat lang niet alle singlereizen bestemd zijn voor mensen ‘tot op de hoogste leeftijd’. Bekijk maar eens deze single reizen alle leeftijden. Sommige seniorenreizen zijn bestemd voor mensen tot 59 jaar. Enkele organisaties hebben nadrukkelijk een programma voor de ouderen onder de senioren. Zo biedt Singlereizen vakanties aan voor 70-plussers. Op de website van deze organisatie kunt u uw leeftijd invullen, waarna reizen worden geselecteerd die voor u in aanmerking komen. Bij Estivant kan men tot 69-jarige leeftijd uit de voeten.

ReisorganisatieBestemmingenLeeftijdsgroepBijzonderhedenPrijs/week vanafTelefoone-mail
Dalstra reizenDuitsland, Oostenrijk, TjechieGeen ondergrensSinglevriendelijk: geen eenpersoonskamertoeslag€ 3880512-369030info@dalstra.nl
EffewegDuitsland Italië, KroatiëGeen ondergrensSpecialist in busreizen. Singlevriendelijk: geen eenpersoonskamertoeslag Klantbeoordeling 8.5/10€ 4590529-469667info@effeweg.nl
Goed Idee ReizenZuid- en Midden-EuropaVanaf 45 jaarChristelijke signatuur€ 5490172-725000contactformulier
CrusjEuropa, Caraïben45-65 jaar en HBO(+)Voor hoger opgeleiden (vanaf HBO). Groepsgrootte is aangegeven.€ 549020-2600213info@crusj.com
Njoy reizenGriekenland, Portugal, Armenië Macedonië50+Buiten de gebaande paden€ 1.09506-18480543info@njoyreizen.nl
SinglereizenEuropa, Caraïben, IndonesiëVerschillende mogelijkheden. Ook: 70-plusKlantbeoordeling 8.4/10€ 549085-9022000vragen@singlereizen.nl
Kras singlereizenWereldVoor jongeren, 40-55 jaar of alle leeftijdenKlantbeoordelingen per reis€ 4790900-9797contactformulier
EstivantZuid-Europa/Turkije40-69 jaarKlantbeoordelingen per reis€ 699024-3600104contactformulier
One2gether TravelZuid-Europa, Caraïben40-59 jaarVoor jonge ouderen€ 659013-8200200info@one2gethertravel.nl

Reismaatje zoeken

Misschien voelt u wel niets voor een groepsreis, maar wilt u gewoon met iemand anders zelf op stap. Ergens een hotelletje boeken en samen genieten van wat uw vakantiebestemming te bieden heeft. Op de website Seniorenreisgenoot treft u mensen die reisgenoten ‘op leeftijd’ zoeken.  Bij Reismaatjes.nl kunt u selecteren op leeftijd. Wilt u zelf een advertentie plaatsen, realiseer dan dat de advertentietekst sterk de kans van slagen beïnvloedt. Singleplus.nl  geeft de tip in de advertentie in ieder geval op te nemen:

 • Informatie over je vakantie: mogelijke bestemming(en), soort vakantie (actief, strand, sport, natuur, cultuur etc.), de vakantieperiode, de lengte van de vakantie, het soort overnachtingsadres (kamperen, hotel, appartement etc.) en je favoriete vervoermiddel.
 • Informatie over jezelf: persoonlijkheid, leeftijd, beroep of opleidingsniveau, regio, gaan er kinderen mee, ben je roker/niet-roker, voorkeuren qua eten, wat wil je doen tijdens je vakantie.

Visum nodig?

U heeft als Nederlander geen visum nodig voor landen binnen de EU, het Schengengebied of het Caribisch deel van het Koninkrijk. Voor andere landen kan dit wel het geval zijn. U kunt dit navragen bij de ambassade of het consulaat van het land waar u naar toe reist, maar ook of er nog andere voorwaarden zijn om het land in te kunnen reizen. Met een visum dat wordt afgegeven door het land waar u heen reist, heeft u officiële toestemming het desbetreffende land binnen te reizen en er te verblijven. Voor sommige landen moet u het visum van tevoren aanvragen via:

  • de plaatselijke vertegenwoordiging van dat land
  • via gespecialiseerde bedrijven of
  • eenvoudig thuis:
   1. via E-visums.nl. Zo vraagt u op deze site uw E-visum en reguliere visa aan voor onder andere Turkije, USA, Canada, Cambodja, Egypte, Kenia, Myanmar, Sri Lanka, Australië, India, Cuba, Rusland, China, Tanzania, Indonesië, Vietnam en meer.
   2. via Visumbuitenland.nl met laagdrempelige, online visumdiensten. De aanvraag is geheel Nederlandstalig en geeft informatie en uitleg over alle visumregels en -procedures. Als u er als reiziger niet zelf uitkomt is hun klantenservice 24/7 bereikbaar.

Tot besluit

Singlereizen maken, lijkt vooral bestemd voor de wat jongere ouderen. Voor vijftigers en zestigers is er volop aanbod, maar ook voor zeventigers en zelfs tachtigers zijn er mogelijkheden. Bij de meeste reisorganisaties gaat men ervan uit dat de deelnemers behoorlijk zelfredzaam zijn. Het ontbreken van een partner of goede vriend(in) hoeft geen excuus meer te zijn om niet met vakantie te gaan. Inspiratie voor ontmoeting haal je ook uit deze uitmetkorting.nl. En genieten kan natuurlijk ook al thuis, alleen of samen met een mooie reisgids. Hier vindt u mooie reisgidsen via bol.com. Leuk voor uzelf en als cadeau voor uw reisgenoot.

Heeft u zelf ervaring met ‘singlereizen op leeftijd’? Geef het hieronder aan ons door!

Wilt u ook gratis updates ontvangen zoals dit artikel?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
30 reacties op “Singlereizen, op vakantie tot op hogere leeftijd
 1. L.S.,

  Een jaar geleden ben ik weduwe geworden en heb nu interesse voor een singlereis.
  Ik ben van 1935,dus 83 jaar oud.
  gelukkig kan ik mezelf redden maar door een ietwat verminderde mobiliteit kan ik geen uren meer wandelen.
  Ik zou graag met een singlereis meegaan omdat je dan mensen treft die in dezelfde situatie zitten als jij.
  Aangezien ik niet zo handig ben met internet hoop ik dat ik via de mail of telefonisch een reis zal kunnen boeken.
  Men vindt mij,gezien mijn leeftijd fit vandaar deze stap.
  Mijn interesses zijn;cultuur,natuur,luieren,wat lichte wandelingen.
  Van nature ben ik opgewekt en houd van wat avontuur.

  Hoop een advies van U te krijgen over een eventuele reis in het voorjaar.
  Mijn voorkeur gaat uit naar Griekenland,de peleponnesos,Kreta.
  Ook Italie is voor mij een aantrekkelijk doel
  En zeker als ik in aanraking kom met een eeuwenoude cultuur.

  Met vriendelijke groet,
  Marijke Pulles-Terpstra

  • Bep van Woudenberg schreef:

   Hallo Marijke, Ik zoek ook alles af om gezien mijn leeftijd…79 jaar, een single reis te boeken en bij toeval las ik jouw bericht…ik ben toch benieuwd of hier reisorganisaties op reageren…wie weet en als het jou lukt zou ik dat graag horen…?

   • Babs Ammerlaan schreef:

    Hallo Wil,
    Ook ik [vrouw] zoek een leuk maatje om nog wat mooie reizen te maken [ o.a. busreizen, cruises,] Ik woon in Twente, H.B.O opleiding ,spontaan. Heb een auto. veelz.belangstelling, ,en ben een nog vitale 80 plusser!

    • Tineke Poot schreef:

     Dag Babs,

     Wij wonen vast niet te ver bij elkaar vandaan,ik woon in buitengebied van Hellendoorn en ben net als jij zoekende naar een maatje.
     Ik heb hier al een paar oproepjes geplaatst, als je die even opzoekt dan kom je wat meer informatie over mij tegen.
     Vriendelijke groet,
     Tineke Poot.

   • Marijke Pulles-Terpstra schreef:

    Dag Bep,

    Er hebben geen reisorganisaties gereageerd op mijn advertentie.
    Ik ben net terug uit Kreta waar ik met mijn 2 dochters 13 dagen vakantie heb gevierd.
    Deze vakantie bestond voornamelijk uit luieren, een uitstapje maken en slenteren door plaatsjes, op terrassen naar mensen kijken etc.
    Niets spectaculairs maar lekker ontspannen,zij hadden daar,gezien hub zware baan,behoefte aan.
    Ik woon in Nijmegen, Misschien kunnen we een keer telefonisch contact hebben?

    Mijn telefoonnr is: 0649753293. Ik probeer ook met een reisorganisatie op pad te gaan maar vaak is daar verzorging bij en die reizen zijn kort en erg duur.

   • Marijke Pulles-Terpstra schreef:

    Dag Bep,
    ik weet niet of mijn reactie op jouw bericht jou bereikt heeft.
    Er hebben geen reisorganisaties op mijn oproep gereageerd.
    Misschien kun jij me bellen?
    Telefoon:0649753293,we kunnen dan telefonisch kennismaken.
    Met vriendelijke groet,
    Marijke Pulles.

  • w.m. van bommel schreef:

   hallo marijke, ik las jouw reactie van 27 oktober, vorig jaar. Ook ik wil mee met een singlereis en toen ik jouw reactie las dacht ik: dit is dus precies wat ik zoek.
   Ik ben wel iets ouder dan jij, nl. van 1932, maar ik heb een geestelijke en lichamelijke vitaliteit die een eindje beneden mijn leeftijd ligt.
   Ik ben weduwe, mijn kinderen zijn druk met eigen gezin en ik zou graag met een leeftijdgenote een vakantiereis gaan maken. Mijn interesse gaat uit naar mooie natuur, een omgeving waar cultuur en historie om de hoek liggen en vooral met een reisgenote die dezelfde interesses heeft.
   Ik realiseer me dat mijn reactie wat aan de late kant is, maar mocht je toch ook geinteresseerd zijn, laat het me dan weten. Misschien klikt het voor allebei en kunnen we een fijne vakantie vieren!
   Ik hoop een reactie van je te krijgenm. Dag, tot ziens?
   wil

   • Marijke Pulles-Terpstra. schreef:

    Hallo onbekende dame,

    Wat een leuke reactie van jou,ik wil graag kennis met je maken zodat we kunnen kijken of er een klik is.
    mijn kinderen zijn,net als de jouwe,druk druk druk!Bovendien ben ik geen aandachtvrager,ik probeer mezelf te redden wat,ondanks de momenten van verdriet en eenzaamheid,best lukt.
    Leuk dat jij ook interesse hebt in cultuur en historie.
    Het enige kleine handicapje dat ik heb is dat ik niet snel kan lopen.Als ik eenmaal op dreef ben dan houd ik het wel een uurtje of zo vol.
    Toen mijn man nog leefde zaten wij soms uren op een bankje in een haven,in ons geval was dat het eiland Thassos in Griekenland.
    Dus dat kan ik ook,zitten en kijken naar mensen.Laat je iets van je horen?Mijn telefoonnr. is:0649753293

   • Marijke Pulles-Terpstra schreef:

    Hallo w.m. van Bommel,Je voornaam ken ik niet.
    Jouw bericht sprak mij aan en ik zou graag contact met je willen hebben om elkaar wat beter leren kennen.
    Ik woon in Nijmegen in een appartement waar voornamelijk ouderen wonen.Ik zou graag in September een zonvakantie,afwisselend luieren,op terrassen mensen bekijken en natuurlijk ook oude steden,gebouwen bezoeken,musea etc.
    Ondanks dat ik vrij fit ben heb ik toch ook mijn passieve momenten en laat alles lekker over me heen komen.
    Wat vind je van een telefoongesprekje?
    Als jij me jouw nr. geeft bel ik jou.
    mijn nr. is:0649753293

   • Marijke Pulles-Terpstra schreef:

    Dag W.M.van Bommel,

    Ik weet niet meer of ik op jouw mail gereageerd heb. Het is nog steeds niet gelukt om contact te krijgen met iemand,die net als ik een brede belangstelling heeft en graag een reisje maakt.
    Ik heb zeker interesse in contact met jou,zeker gezien het zeer positieve mailtje dat jij me stuurde.
    Mijn man is 2 jaar geleden overleden en ik merk dat mijn administratie niet altijd up to date is wat betreft mijn zoeken naar een reisgenoot.En dat komt denk ik ook omdat ik door het vele aanbod van allerlei organisaties wat moe werd om nog actief te zoeken naar een reisgenoot.
    Misschien ben je inmiddels geslaagd want mijn reactie is aan de late kant.Ik had graag willen overwinteren 29 dagen in Portugal,maar na geinformeerd te hebben bij Goed ideereizen heb ik het niet gedaan omdat er bij de verschillende groepen mensen geen alleenstaanden waren.En alleen op reis gaan vind ik heel droevig.

    Dag en misschien tot gauw.

    Hartelijke groet,

    Marijke.

    Ik hoop nog een reactie van jou

  • Babs Ammerlaan schreef:

   Hoi Marijke,
   Ook jou stuur ik een oproep. Ik ben 80 plusser en vitaal.
   Reis graag, ben natuurliefhebster,avontuurlijk, sportief, maar kan door beginnende arthrose l. heup ook niet meer hele lange wandelingen maken,ben kunstzinnig,gevoelsmens,lees graag, en kan ook lekker luieren. [ H.B.O opleiding]
   Woon in Twente en heb een auto.

   • Marijke Pulles-terpstra schreef:

    Dag Babs,

    Een leuke en positieve oproep waar ik graag op reageer.
    onze belangstellingen en interesses zijn hetzelfde.Ook ik kan geen lange wandelingen meer maken.Ik ben nl vorig jaar Mei op de tennisbaan gevallen(eigen schuld)en heb mijn arm toen op 3 plaatsen gebroken.
    Tot verbazing van de specialist is alles wonderwel genezen.
    Toch ben ik daarna wat moeilijker gaan lopen maar ik houd het wel een tijdje vol hoor.Ik ben ook een gevoelsmens,heb ook interesse in zingeving en spiritualiteit,maar dat verwacht ik echt niet van een ander.Ik ben al blij als het klikt en dat je samen met iemand anders kunt genieten van de mooie dingen van het leven.
    Ik woon in Nijmegen en ben benieuwd waar jij woont,
    Wil je me bellen of mailenT Ik zou graag kennis met je willen maken.
    mijn telefoonnr. is:0649753293

   • Marijke Pulles schreef:

    Dag Babs,graag zou ik kennis met je willen maken om een eventueel reisdoel te kiezen.
    Is er iets fout gegaan zodat mijn mail die ik een tijdje geleden schreef jou niet bereikt heeft?
    Hartelijke groet,
    Marijke Pulles.

   • toni roermond schreef:

    beste babs ben weduwnaar 80j en noch in staat om op reis te gaan heb je een idee waarheen en wanneer of een andere vriendin
    kunnen we over de richting eens worden doe ik ???? mee toni.

 2. Hermien Kievits schreef:

  ben vorig jaar weduwe geworden en jaren niet op vacantie geweest wel paar leeftijd gebreken maar verder nog zoveel om van te genieten lang lopen is er niet meer bij en deze stap is al heel wat ik woon in Almelo en een bus of andere reis zit ik wel over te denken heb altijd eigen zaak gehad dus wel veel gereisd groetjes Hermien.

  • Marijke schreef:

   Dag Hermien,

   graag zou ik met jou kennis willen maken om te kijken of het lukt om samen een reisje te maken.
   Maar eerst natuurlijk kennis maken om te kijken of wij elkaar aardig vinden.
   Ik zoek al een tijd naar een reismaatje,maar dat is niet zo makkelijk.

   Groetjes,

   Marijke.

  • Tineke Poot schreef:

   Dag Hermien,
   De afstand is in iedergeval geen bezwaar want ik woon in Hellendoorn en ben ook al enige tijd op zoek naar iemand om op stap te gaan, of een vakantie ergens waar de zon vroeg in het voorjaar mijn oude knoken lekker opwarmt.
   Als je even zoekt tussen deze berichten kom je een al eerder door mij gedane oproep tegen.
   Mijn Mob.nr. 0650996153
   Vriendelijke groet,
   Tineke.

 3. Toevallig kwam ik op deze site terecht. Alleen via de link berichten is dit topic te vinden.Niet onder het kopje diensten helaas.Voor ouderen tot op hoge leeftijd biedt SeniorVakantiePlan groepsreizen aan in binnen-en buitenland.
  Leeftijd van 70 tot 100.Het merendeel van de reizigers bestaat uit alleenstaanden. Voor de zekerheid gaat er een reisleider mee met verpleegkundige achtergrond. Onze reizen zijn ingedeeld in 4 niveau’s. Van aangepast tot actief. Maar ten alle tijden voor zelfstandige gasten.Er wordt geen zorg geboden.Ik ga al 10 jaar als reisleidster met veel plezier op stap.Kijkt u vrijblijvend op http://www.seniorvakantieplan.nl

  • marijkepulles schreef:

   Dag Annie,
   Dank voor de tip.
   Ik heb ook wel eens naar de reizen van Seniorvakantieplan gekeken maar het is bij kijken gebleven.
   Ik ben er zeker in geinteresseerd.

   Met vriendelijke groet,

   Marijke Pulles.

  • Marijke Pulles-Terpstra schreef:

   Ik heb ook bij Seniorvakantieplan gekeken en heb in deze reizen met reisleiding wel interesse.

   • Mien schreef:

    Dag Marijke ook ik heb op Sinior Vakantiereizen bekeken, Mallorca.
    Algarve. En een. cruises trekt me ook wel, maar het liefst in Groeps verband
    Met leeftijd genoten,

    Groet. Mien

 4. CCF Jansen schreef:

  Goedenavond Dames en Heren.
  Ben een vrouw van 74 en sinds 16 mei 2019 weduwe.
  ik zou graag wat meer weten over alleenstaande reizen,,hoeft niet te ver en het liefs in een appartementje dat ik ook me eigen gangetje kan gaan.
  Ik zie graag u berichtje tegemoet.
  Vriendelijke groet CCF Jansen.

  • Hennie van Baal schreef:

   Goedemorgen

   Ik ben 75 jaar en alleenstaand.
   Ben op zoek naar een alleenstaande reis.
   Moeilijk vinden.
   Las toevallig het bericht. Is het u gelukt om een geschikte reis te vinden?
   Waar kan ik het beste naar opzoek gaan.
   Ben in veel zaken geínteresseerd.

 5. Tineke Poot schreef:

  Dag allemaal,
  Door een gelukkig toeval kom ik op deze site terecht en heb jullie oproepen gelezen.
  Ik heb veel alleen gereisd maar heb daar nu genoeg van en zoek dus gezelschap om dat samen te gaan doen en wie weet houden we er een leuke vriendschap aan over.
  Spreek nog redelijk goed mijn talen,altijd handig, fiets alle dagen mijn rondje in de mooie natuur rondom Hellendoorn, lopen gaat wat minder maar daar heb ik een kleine electrische rolstoel voor, probleem opgelost, kan opgevouwen mee op reis.
  En autorijden gaat ook nog prima.
  Ik ben deze maand 83 jaar geworden en heb nog veel plezier in mijn leven.
  Hoop op een reactie, mijn Mob. nr. 06 50 99 61 53

  Vriendelijke groet,

  Tineke Poot.

  • Marijke Pulles-Terpstra schreef:

   Dag Tineke,een leuke oproep van jou,ik ga je zeker bellen om kennis te maken.
   Ik heb vorig jaar op 3 plaatsen mijn arm gebvroken,bij het tennissen maar dat is in orde gekomen,alleen ben ik wat onzeker met lopen vandaar een stok.
   Als ik eenmaal loop dat houd ik het wel een uurtje of zo vol.

   Tot gauw,bel binnenkort. Groeten,marijke.

 6. A. van Gerven- Erne schreef:

  Ben toevallig op deze site terecht gekomen. Ben al langer op zoek naar een reisgenote. Heb veel gereisd maar sinds mijn man vorig jaar is overleden kan ik bij de reisbureau’s niet boeken. Bij veel reisbureau’s ben je boven de 65 te oud, of je betaalt dubbel voor een 1 persoonskamer. Mijn leeftijd is 74 en hou van kunst en cultuurreizen maar ook cruisen vind ik prima. Ik woon in Noord Limburg en mijn telefoonnummer is 0478531754.

  • M. v.d.Graaff schreef:

   Beste A,
   Ook ik ben op zoek naar een reisgenoot. Ik ben 80 plus en sinds drie jaar alleen.
   Samen met mijn man heb ik al heel wat van de wereld gezien. Een cruise maken stond nog op ons verlanglijstje maar dat is er helaas niet meer van gekomen.
   Net als jij heb ik veel belangstelling voor kunst en cultuur.
   Ik woon in het oosten van Brabant.
   Groetjes, M

 7. Marijke Pulles-Terpstra schreef:

  Dag,

  fijn eens een 80plusser te ontmoeten.
  Ik las dat je veel gereisd hebt,ik dus niet vandaar dat ik 80plusser nu,en zeker omdat mijn man 2 jaar geleden overleden is,de behoefte voel om een reis te maken.
  Door een van op de tennisbaan vorig jaar loop ik wat moeilijk maar als ik een tijdje loop en de motor is in gang gezet zit er zeker een uurtje of watvoor mij in.

  Misschien hoor ik nog wat van jou?
  Mijn telefoonnr. is:0649753293.

  Hartelijke groet,

  Marijke.

 8. muller schreef:

  mijn naam is jurgen ik ben op zoek naar een reispartner ik ben senior weduwe ik ben op zoek naar een reispartner ik ben een coole en knappe man ik hou van dansen schrijf me alsjeblieft … vrouwen 50-70 stuur me een e-mail (jurgenmuller562@gmail. com)

 9. gerhard goedhart schreef:

  Hallo alle aanwezige levensgeluk zoekende dames,

  Ik heb een vriend 82 helemaal fit en die wordt nu al en heel aantal jaren uitgemolken door een iets jongere vrouw voor wie hij alles betaalt, het is werkelijk te genant.. autovervoer wonen vakanties uit eten en nog heel veel meer.. Daarom dat mijn echtgenote en ik hebben gezegd, zou er nu niet ergens een lieve vrouw zijn die met dezelfde interesse van golf fietsen eten reizen en gelukkig zijn die een betere match voor levensgeluk kan zijn in plaats van deze berekende uitzuigster. Ik heb me opgeworpen als intermediair omdat hij bang is anders direct de bons te krijgen en dan echt eenzaam is.. Zijn er dames die willen reageren dan regelen wij een mooie ontmoeting op een bijzonder plek met een fijn kennismakings dineetje voor jullie twee in Limburg.. Vriendelijke groeten van de “koppelaar” smoelensmid@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: