NS dienstregeling 2021 voor de juiste treintijden

NS dienstregeling 2021[Bron NS] Vanaf zondag 13 december 2020 geldt de NS dienstregeling 2021. Voor de meeste reizigers blijft de dienstregeling hetzelfde. Maar op enkele trajecten is er nu een kortere reistijd en een kortere overstap. Verder kunnen er er wel kleine aanpassingen zijn in de vertrek- en aankomsttijden. Vanwege Corona rijden er ook in de nieuwe dienstregeling 90% van de treinen. Daarom is altijd goed om de nieuwe dienstregeling met de actuele treintijden te checken in de NS-app of op NS.nl. Lees ook hoe u de nieuwe Treinwijzer gebruikt om verantwoord te reizen.

Highlights NS dienstregeling 2021

  • Een kortere overstap Baarn in de spits
  • Op zondag meer sprinters tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch
  • De Eurostar rijdt rechtstreeks naar Londen vanuit Amsterdam en Rotterdam
  • In een aantal treinen reist u 10 minuten sneller naar Berlijn

Concrete wijzigingen NS dienstregeling 2021

1. Kortere overstap Baarn in de spits

Reizigers vanuit de richting Soest en Den Dolder hebben in plaats van een half uur nu enkele minuten overstaptijd. De wijziging kan maar in één reisrichting gerealiseerd worden. Gezien de reizigersstromen is dit in de ochtendspits in de richting van Amsterdam en in de avondspits in de richting van Soest/Den Dolder. Wel wordt de reistijd tussen Baarn en Utrecht enkele minuten langer.

2. Meer sprinters tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch op zondag

Op zondagen kunnen reizigers vaker gebruik maken van de sprinter tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch. Met de nieuwe dienstregeling rijden het grootste gedeelte van de dag de sprinters twee keer per uur in plaats van één keer.

3. Internationale NS dienstregeling 2021

Eurostar

Sinds eind oktober rijdt de Eurostar rechtstreeks naar Londen vanuit Amsterdam en Rotterdam.

Berlijn

Ook verkort de NS de reistijd van een aantal treinen naar Berlijn met tien minuten.

Nachttrein Insbruck en Wenen

De start van de nachttreinverbinding van Amsterdam naar Innsbruck en Wenen is overigens niet in december 2020 pas later in 2021. Reizigers kunnen met de nachttrein tussen deze landen reizen zodra de Coronamaatregelen dit mogelijk maken.

Mondkapjes in de trein en op stations

Gaat u met de trein, dan draagt u altijd een mondkapje, ook in het station en op de perrons. Zo houden we de reis samen veilig.

Alle details van de NS dienstregeling 2021

ns dienstregeling 2021 spoorkaart

Een compleet overzicht van de wijzigingen in de NS dienstregeling 2021 kunt u vinden op ns.nl/dienstregeling2021. Daarnaast kunt ook de nieuwe spoorkaart 2021 als pdf downloaden.

Het bestaat nog: het papieren spoorboekje

Bekijkt u de NS Dienstregeling 2021 liever niet via de app of de site? Voor de liefhebber komt er ook het papieren spoorboekje 2021 beschikbaar.

Treinwijzer maakt reizen verantwoord

Deze wijzer geeft u inzicht in de verwachte drukte per trein. In de NS-app kunt u nu uw treinreis aanmelden via de Treinwijzer (wel eerst even de app updaten). Als we allemaal meedoen is de voorspelling natuurlijk beter en kunnen we verantwoord reizen. Het aanmelden van uw reis is echter niet verplicht.

Reisassistentie 24/7  op ruim 140 NS-stations

Op ruim 140 stations in Nederland biedt de NS ook assistentieverlening voor reizigers met een beperking voor elke trein. Wel zo handig als u reist met een lichamelijke beperking en hulp nodig hebt bij het in-, over- en uitstappen. Maar ook als u bij een visuele beperking iemand nodig hebt om u door het station te begeleiden. Een opgeleide NS-medewerker of taxichauffeur helpt u namens NS ter plekke 24/7 op het station en bij uw treinreis.

Altijd te reizen van A naar B

Met de trein kunt u eropuit met een van deze reisboekjes. Alleszelf.nl zette naast deze NS Dienstregeling 2021 eerder alle reismogelijkheden in Nederland op een rij. Uiteraard voor tot op de hoogste leeftijd! In dit bericht over vervoer en reizen leest u wat er allemaal mogelijk is. Zo maakt u slimme combinaties en kunt u ook gratis ondersteuning kiezen. Zo reist u mogelijk verder dan u denkt!

Alles voor uw reis zoeken en vinden >>

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over de NS dienstregeling 2021?
Klik HIER en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
2 reacties op “NS dienstregeling 2021 voor de juiste treintijden
  1. ron schreef:

    Ik kan nergens informatie vinden over de IC Direct Amsterdam/Breda. Waarom wordt het niet gemeld dat deze lijn geschrapt is? Shame on NS, dikke 45 minuten meer reistijd!

  2. martha bloemberg schreef:

    ik zoek al jaren naar de vertrekstaten…. ik wil die graag hebben van stations die ik gebruik: rhenen en utrecht centraal… hoe kan ik hieraan komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: