Eenzaamheid onder senioren: zo vraagt u hulp aan

eenzaamheid onder senioren[Gastbijdrage] Activiteiten van seniorenclubs zijn al sinds maart afgelast, familiebijeenkomsten en verjaardagen vinden slechts beperkt plaats en veel ouderen vinden het momenteel eng om de deur uit te gaan. Het gevolg? Door de pandemie ligt eenzaamheid onder senioren op de loer. Hulp vragen kan lastig zijn als senior of mantelzorger. U heeft het per slot van rekening altijd zelf gedaan en wilt dit nu ook zo doen.

Toch is het af en toe helemaal niet zo gek om eens om een helpende hand te vragen. Zeker tijdens deze donkere decemberdagen is het fijn om een luisterend oor te hebben. Heeft u behoefte aan gezelschap en iemand om activiteiten mee te doen? Dan kan De Thuiszorg Student voor u de oplossing bieden.

Studenten tegen eenzaamheid onder senioren

De zorgvuldig geselecteerde zorgstudenten van De Thuiszorg Student houden u gezelschap. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om samen uw favoriete hobby of activiteit uit te voeren. Bijvoorbeeld door samen de bibliotheek te bezoeken, een wandeling te maken of een puzzel te maken. De Thuiszorg Student biedt echter nog meer dan dit: zo kunnen de studenten u ook ondersteunen bij uw huishoudelijke taken en het bereiden van maaltijden. Wenst u begeleiding bij uw afspraken in het ziekenhuis of bij de huisarts? Ook dan kunt u bij De Thuiszorg Student terecht. Kortom: het zorgaanbod van De Thuiszorg Student is breed en de ondersteuning kunt u daarom geheel naar eigen wens invullen.

Zo worden studenten geselecteerd

De Thuiszorg Student bemiddelt tussen enthousiaste zorgstudenten en ouderen met een lichte zorgbehoefte. Deze match wordt altijd heel zorgvuldig gemaakt: op basis van de zorgvraag, interesses en persoonlijkheden. De studenten worden altijd geselecteerd op basis van inzetbaarheid en betrouwbaarheid. U heeft daarom altijd te maken met een vertrouwd aanspreekpunt.

De zorgstudenten werken volgens een streng corona protocol. Zo mogen zij niet werken wanneer zij verkoudheids- en griepklachten hebben. De richtlijnen van het RIVM worden hierbij altijd in acht genomen.

Keuzehulp thuiszorg >>

Zo regelt u thuishulp van De Thuiszorg Student

Kunnen we iets voor u betekenen? Neem contact met ons op en we bespreken op welke manier wij uw zorgvraag kunnen invullen. De Thuiszorg Student is een particuliere organisatie. Dit houdt in dat de zorg en ondersteuning voor eigen rekening valt. Wel is het in bepaalde gevallen mogelijk dat u een deel van de kosten kunt opvangen vanuit een persoonsgebonden budget.

Meer informatie over de mogelijkheden en het zorgaanbod? Bekijk dan ook eens de website van De Thuiszorg Student of bel (085) 301 38 41.

Eenzaamheid onder senioren voorkomen

Heeft u zelf nog aanvullende tips om eenzaamheid onder senioren te voorkomen? Of heeft u ervaring met het inschakelen van een thuishulp? Geef ze dan graag hieronder aan ons door! Lees ook meer nuttige tips hier op Alleszelf.nl:

[Gastauteur:] De Thuiszorg Student vindt u ook in onze Keuzehulp en maakt deel uit van Zuster Jansen. Deze organisatie bestaat sinds 2009 en is HKZ gecertificeerd. De particulier thuiszorg richt zich op mensen die regelmatig behoefte hebben aan gezelschap en wat extra hulp.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over eenzaamheid onder senioren?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: