Tuinaanpassingen om elk seizoen van zon en tuin te genieten

tuinaanpassingOp hogere leeftijd is een stevige wandeling of een dagje strand vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan moeite en kracht kosten. Daarom is het logisch dat veel ouderen deze uitstapjes naar buiten niet meer zo vaak ondernemen en liever thuis blijven. Toch is het belangrijk om, ook op hoge leeftijd, genoeg buitenlucht en zonlicht tot u te krijgen. Een fijne tuin die geschikter is voor elk seizoen kan daaraan bijdragen. Zo komt u aan uw vitaminen zonder ver van huis te hoeven. In dit artikel bespreken we een aantal voordelen en mogelijkheden van tuinaanpassingen om uw tuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor elk seizoen. Zo blijft u met meer woongenot langer gezond en zonnig thuis.

Tuinaanpassingen met een veranda, overkapping of tuinkamer

Het weer is er nu niet helemaal geschikt voor maar de zomer is er sneller dan u denkt. Zorg dan dat u zo veel mogelijk tijd besteed in uw tuin. Lunchen of dineren in het zonlicht of onder een parasol is veel gezelliger dan binnen zitten. Zorg op uw oude dag voor comfortabele en stevige tuinmeubelen die weinig onderhoud vergen. Indien u er ruimte voor heeft, kunt u een mooie veranda of overkapping aanleggen om het zomerseizoen te verlengen.

Voordelen tuinaanpassingen

U kunt zo buiten zitten wanneer u maar wilt. Daarbij blijven uw kostbare tuinmeubelen en misschien ook uw buitenkeuken beter beschermd. Naast meer beschutting zorgen een veranda ook voor een gelijkmatige ondergrond en dus voor minder valgevaar in uw tuin. Met een extra glasschuifwand creëert u een heuse tuinkamer voor zelfs elke weertype! Zo’n aanschaf vergroot niet alleen uw leefgebied maar ook de waarde van uw woning.​ Heeft u alleen een balkon? Dan is een glaswand als afscherming ook een goede optie.

Tijdig plannen

U kunt beter al in de wintermaanden uw veranda, overkapping of tuinwand aanschaffen. Bekijk de verschillende modellen maar eens die wij vonden bij Veranda Brabant. Zo bent u in het voorjaar al helemaal klaar voor de eerste zonnestralen!

Actief in de tuin

tuinaanpassingen herfstDe benen strekken in de buitenlucht hoeft niet per se een vermoeiend uitstapje naar het bos, park of het strand te zijn. Als u actief tuiniert is dat ook een hele goede optie om in beweging te blijven een frisse neus te halen. Zet uw bloemen en planten op een verhoging of in hoge bakken op poten zodat u kunt tuinieren zonder te veel te bukken. Of prik een vrolijke pompoen op een stok… Na de genoemde tuinaanpassingen heeft u zo ook meer zicht op uw flora. De makkelijke bakken kunt u halen bij verschillende tuincentra zoals bijvoorbeeld Tuincentrum Den Bosch. Veelal kunt deze ‘(moes)tuintafels ook gemakkelijk online bestellen in hun webshop! Dat scheelt weer sjouwen. Meer over makkelijk tuinieren leest u in bericht over de makkelijke tuin.

Gezond in de tuin

Het grootste voordeel van veel buitenlucht en zon ondervind u natuurlijk aan uw gezondheid. Als oudere maakt uw lichaam uit zichzelf minder vitamine D aan. Vitamine D zorgt voor sterke botten en tanden en het verhoogt uw weerstand. Gelukkig zit vitamine D ook in zonlicht. Op uw oude dag is het dus extra belangrijk om uw zonuren te pakken. Het gemakkelijkste doet u dat natuurlijk in uw eigen tuin. Dus nóg een belangrijke reden om te zorgen dat uw tuin een fijne plek is om langer thuis te blijven wonen. Meer over gezondheid leest u in ‘Gezond leven en het belang van preventie‘.

Klussen voor huis & tuin vinden >>

Fijn zo’n tuin?

Bij deze hopen wij u te hebben overtuigd: een fijne tuin voor elk seizoen draagt bij aan langer zelf thuis wonen. Of heeft u al een fijne tuin waar u ook in de koudere maanden kunt vertoeven? Welke onderdelen kunnen wat u betreft wel een make-over gebruiken? Laat het graag aan alle lezers weten onder dit bericht.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over tuinaanpassingen?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: