Hoe kunt u plastic geld bewaren? Met dit gadget voor pasjes!

geld bewaren secridGeld is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hoewel de vorm van geld toch wel iets aan het veranderen is net als geld bewaren. Het gewone geld zoals u dat kent in munten en bankbiljetten verandert steeds meer naar plastic geld. Men maakt ook vaker gebruik van een pinpasje dan van contant geld. Zo maken naar schatting twee miljoen 65-plussers gebruik van online bankieren. Zij maken in winkels afwisselend gebruik van pinpas en contant geld. Daarentegen vinden ongeveer 250.000 senioren internetbankieren niet veilig. Deze groep ouderen wil in winkels ook gewoon contant blijven betalen, blijkt uit recent onderzoek van de ANBO. Maar ook andere papieren documenten zijn gewijzigd in plastic pasjes. Al deze pasjes moeten veilig opgeborgen kunnen worden. Alleszelf.nl vond een hulpmiddel als oplossing…

Geld bewaren actueel

geld bewarenMeer pasjes

Het aantal pasjes groeit en dat terwijl uw portemonnee nog hetzelfde is. Daar past wel geld in, muntjes en veel bankbiljetten, maar al die pasjes? Ook rij- en identiteitsbewijzen zijn inmiddels in pasvorm uitgebracht. Waar moet u die laten?

Minder automaten

Contant geld halen blijkt steeds lastiger; na de sluiting van veel bankkantoren zijn nu veel servicekantoren aan de beurt. Verder zorgen de vele plofkraken helaas dat er steeds minder betaalautomaten in de buurt zijn. Onze hoop is gevestigd op de nieuwe, uniforme automaat ‘Geldmaat’ met de handige Geldmaat-locatiewijzer.

Ook met aangeboden hulp en uitleg over de veiligheid van het betalingssysteem willen of kunnen veel senioren de overstap naar internetbankieren niet maken. Maar het wordt steeds lastiger om aan geld te komen… | Bron Telegraaf, Ouderenbond ANBO

Online betalen

Steeds meer zaken kunt en moet u zelfs online regelen in deze tijd. Met cash geld kunt u dan minder tot weinig beginnen. Het aantal plastic passen met een contactloos betalen mogelijkheid neemt toe. Natuurlijk heeft dat ook zo zijn voordelen. De wereld kunt u gemakkelijk rond met een paar plastic pasjes. Uw treinkaartje, vliegreis of (zorg)vakantie regelt en betaalt u online. Dat geldt ook voor een hotelreservering. Boekt u bijvoorbeeld een weekendje Berlijn? Daar kunt u uw lunch dan ook gewoon ‘cashless’ voldoen. Aanbieders zien het pasje dan ook niet voor niets als een onderdeel van hun huisstijl en laten hun pasjes bedrukken.

Oplossing: Geld bewaren met een pasjeshouder

U gaat zo licht en vrij mogelijk door het leven en daar horen geen volle broekzakken en tasjes bij. Zo wilt u waarschijnlijk à la minute kunnen besluiten om ergens naar toe te vertrekken en dan heeft u wel te allen tijde al uw je plastic passen nodig. Alleszelf.nl verdiepte zich in een pasjeshouder als oplossing. Zo’n ‘secret wallet’ kan een praktische oplossing zijn. Een kleine ‘secrid’ portemonnee waar u al uw pasjes veilig en beschermd in kunt opbergen! Waar misschien ook nog een beetje briefgeld in past, maar verder alleen maar plastic en dat op een betrouwbare manier.

geld bewaren mini walletHet blijkt een eigentijdse gadget te zijn om uw veelgebruikte pinpas, en alle andere pasjes die u helaas bij u moet dragen, handig in op te bergen. Zo een die ook nog eens hip en vooral stoer is. Helemaal van nu toch om absoluut met de tijd mee te gaan. Een ‘secrid wallet’ of een portemonnee zoals een model ‘heren secrid’ lijkt ons een handige, moderne optie om onderweg geld te bewaren tot op de hoogste leeftijd. In uw kleding zoals een colbert zit mogelijk ook maar één zakje. Daar past dan wel weer een ‘mini wallet’ in.

Meer oplossingen voor Administratie & Geld vinden >>

Veilig en vertrouwd?

Hoe gaat u uw plastic geld bewaren? Bergt u uw betaalpassen veilig en vertrouwd op? Gaat u voor een pasjes app of lijkt een pasjeshouder als gadget uw wel wat? Bij secrid vonden we deze voor u! Laat uw tip of reactie over handig geld bewaren achter onderaan dit bericht.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over handig geld bewaren?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: