De beste provider voor internet en tv vindt u zo

de beste provider voor internet en tvProgramma’s opnemen, programma’s terug kijken, films en muziek streamen… Wat een contrast met de goede oude tijd dat de tv met zes kanalen moest ‘voorgloeien’ en we gewoon een plaatje draaiden. Dat tijdperk ligt al ver achter ons en we zijn stap voor stap gewend aan nieuwe media. De laatste jaren zijn de mogelijkheden voor tv en internet echter wel heel snel doorontwikkeld. In best korte tijd kan er dankzij online technologie opeens heel veel meer. Dat komt ook tot uiting in een woud aan aanbieders met verschillende pakketen en aanbiedingen voor internet en tv. Mogelijk gebruikt u de meeste toeters en bellen niet eens en houdt u het liever zo simpel mogelijk. Lees daarom hier waar u op moet letten bij de keuze van de beste internet en tv-provider. Dat scheelt!

Uw abonnement bij de beste provider voor internet en tv

De vaste diensten voor internet, tv en ook bellen bieden providers aan in abonnementsvorm en dat kan aardig in de papieren lopen. Het loont daarom om uw huidige abonnement(en) hernieuwd te beoordelen. Tegenwoordig zijn belkosten voor een vaste lijn bij abonnementen wel te overzien maar juist de kosten voor internet en tv dragen veel bij aan een (te hoog) maandbedrag.

Gebruik onze negen keuzetips:

1. Kies alleen diensten die u echt gebruikt

Kies het abonnement dat echt bij u past en combineer naar wens internet, tv en vaste telefoon. Bedenk dat een vaste telefoon praktisch overbodig is geworden. Er zijn immers inmiddels genoeg aparte, voordelige mobiele telefoonabonnementen of prepaid. Maar denk dus vooral serieus na in welke mate u nu echt gebruik maakt van tv en internet.

2. Let op de internetsnelheid

Als u weliswaar internet gebruikt maar hooguit wat surft op het internet en e-mails verzend zonder grote bestanden te downloaden of zware games te spelen, dan is is een snelheid van maximaal 20 Mb/s echt voldoende. Bent u echter wel graag en vaak bezig met het uploaden of downloaden van bestanden is een hogere internetsnelheid wenselijk. Dat zorgt dan ongetwijfeld voor veel plezier. Misschien heeft u zelfs VPN nodig. Goed om te weten dat logischerwijze de vuistregel geldt: des te lager de snelheid, des te lager de kosten…

3. Ga voor de juiste soort verbinding

Ook de verbinding is van invloed op de internetsnelheid die u thuis ervaart. Zo geeft een glasvezel aansluiting vaak een hogere internetsnelheid dan een DSL aansluiting, maar dat hoeft niet. Veel providers bieden bijvoorbeeld ook een 50Mb glasvezelpakket. Wel is glasvezel betrouwbaarder dan DSL en ontvangt u bij DSL niet altijd de internetsnelheid die de provider belooft. Met een online speedtest kunt u de huidige internetsnelheid thuis doormeten.

4. Bepaal het aantal tv-zenders

Heeft u al een gekeken naar de veelheid aan zenders die u op tv ontvangt? Selecteer voor uzelf eens welke tv-zenders u echt gebruikt. Wat zijn bijvoorbeeld uw favoriete programma’s en welke zenders bieden dit aan? Vervolgens kan u zien in welk pakket uw voorkeurzenders zitten. Met een beetje geluk zitten deze gewoon in het ‘basispakket’.

5. Filter op prijs

Klinkt logisch toch. U kunt naast een maximumprijs bij vergelijkers meestal ook een minimum tarief aangeven in het filtermenu. Vervolgens kunt u de getoonde resultaten veelal laten sorteren van een de laagste prijs naar hogere. Handig is echter ook om gewoon alleen uw minimum wensen aan te vinken en dat aanbod op prijs te vergelijken. Of doe het beide!

6. Check internet en tv-aanbiedingen

Kijk een tijdje naar de verschillende aanbiedingen zodat u een actuele aanbieding beter op waarde kunt schatten. Zeker bij de online vergelijkers voor de beste provider voor internet en tv kunt u goed de verschillende acties tegen het licht houden. Dankzij de scherpe aanbiedingen kan overstappen ook veel geld besparen.

7. Vergeet de contractduur niet

U neemt de diensten voor internet en tv altijd af in contractvorm waarin is vastgelegd:

  • het internet tv-abonnement
  • de prijs
  • duur van het contract (veelal 12 of 24 maanden)
  • de opzegbaarheid  (pas na contractduur)

Een langere contractduur is vaak wat goedkoper maar u zit er langer aan vast en kunt dus niet eerder overstappen naar een mogelijk voordeliger of passender abonnement. Mogelijk weet u ook hoe lang u nog zelfstandig woont, hou daar dus rekening mee. Tussentijds opzeggen kan mogelijk zijn, maar vaak krijgt u dan extra kosten berekend. Lees dus goed de kleine lettertjes!

8. Weeg de levertijd

Heeft u haast met een nieuw abonnement voor internet en tv? Let dan ook op de aangegeven levertijd van pakket. Deze kan variëren van één tot twee weken tot, schrik niet, maar liefst zes weken.

9. Vergelijk de vergelijkers voor de beste provider voor internet en tv!

Internet vergelijken naast tv is dus echt de moeite waard om het meest passende aanbod te kiezen. Daarvoor bestaan zeker online verschillende vergelijkers. Neem de tijd en moeite om ook de resultaten van een paar vergelijkers onderling te vergelijken.

Keuzehulp Administratie & Geld >>

Overstappen en installeren

Als u wilt overstappen naar een andere aanbieder kunt u contact opnemen met de nieuwe provider van internet en of tv. Maar u kunt natuurlijk ook overstappen op een ander abonnement bij uw huidige aanbieder. Hiervoor neemt u ook contact op met de klantenservice van de provider zelf. Tegenwoordig is het ook mogelijk om dit makkelijk via een vergelijkingssite te laten verlopen. Dan heeft u ook nog eens een uitgebreid overzicht van diverse abonnementen bij verschillende providers.

Kiest u voor een nieuwe provider, weet dan dat er meestal wel iemand langs moet komen om internet en tv opnieuw te installeren. Krijgt u een modem opgestuurd voor zelfinstallatie en komt u er zelf niet uit dan kunt u een klussendienst inschakelen.

Kiest u nu de beste provider voor internet en tv?

Gaat u een tv en internet thuis vergelijken of gelooft u het wel? We horen graag uw bevindingen, gebruikservaringen en tips. U kunt uw informatie hieronder delen in een reactie.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over de beste provider voor internet en tv?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

provider check

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met ProviderCheck.nl uit onze Keuzehulp. Zij maken internet vergelijken snel en gemakkelijk als objectieve vergelijkingswebsite van en voor consumenten.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: