Zo maakt u met een tuinafscheiding het perfecte privé paradijs

tuinafscheidingUw tuin is een verlengstuk van uw huis. Het vergroot uw woongenot en is een heerlijke plek om te vertoeven als het zonnetje schijnt. U besteedt veel tijd en zorg aan de planten en bloemen. Het terras is strak aangelegd en wordt elk voorjaar schoongespoten voor een nieuwe zomer met vrienden en familie. Om er maximaal van te genieten is een mooi hek, kunststoffen tuinscherm of rustieke schutting om de tuin een aanwinst. Op die manier zorgt u voor veel privacy, comfort en een stukje extra veiligheid. Maar welke tuinafscheiding past bij u?

Tuinafscheiding kiezen

Voor een tuinafscheiding kunt u kiezen voor een hekwerk op maat, al dan niet voorzien van zichtbreeknetten, privacydoeken of kunsthagen. Of gaat u voor een onderhoudsarm kunststoffen tuinscherm of prefereert u de natuurlijk uitstraling van een houten schutting? We raden u aan om daar eerst goed over na te denken voor u een beslissing neemt. Een hek, scherm of schutting neerzetten is best even een werkje en daar wil je achteraf geen spijt van krijgen. In deze blog zetten we verschillende soorten tuinafscheiding voor u op een rij zodat u een weloverwogen keuze kan maken.

Doeken en netten: privacy voor uw tuin, terras of balkon

tuinafscheiding trends​In uw tuin, op uw balkon of op uw terras wilt u in alle rust genieten van het zonnetje. Een metalen hekwerk is lekker stevig en geeft een gevoel van veiligheid. En door daar een privacydoek, zichtbreeknet, afschermdoek of winddoek overheen te spannen schermt u uw persoonlijk oase perfect af. Tot op de hoogste leeftijd!

Dit soort doeken en netten zijn vaak gemaakt van gebreid polyethyleen en scheuren daardoor niet. Bovendien zijn ze bestand tegen UV-stralen en blijven ze jaren mooi. Over het algemeen zijn privacydoeken, zichtbreeknetten, afschermdoeken en winddoeken niet 100% ondoorzichtig en laten ze wat wind door. Hierdoor zijn nog wel silhouetten te onderscheiden en voel je ook een verkoelend briesje waardoor het niet als afgesloten en benauwd voelt.

Praktisch en sfeervol

Door een hekwerk te plaatsen creëert u blank canvas waar u uw creativiteit op los kunt laten. Een hek op zich is wel praktisch maar nog niet sfeervol. Naast doeken en netten kunt u het hek bekleden met bijvoorbeeld een kunsthaag, wilgentakken, bamboe, stukken boomschors, heide of riet. Op die manier brengt u sfeer in uw tuin en zorgt u er bovendien voor dat buren en voorbijgangers niet naar binnen kunnen kijken. Ook maak je zo de tuin, het balkon of het terras windluw waardoor u er in alle rust van kunt genieten.

Wilt u graag zo’n nieuwe tuinafscheiding maar kunt u deze tuinklus niet zelf uitvoeren, ook niet met de hulp van een mantelzorger of uw familie of vrienden? Schakel dan een hovenier of een klussendienst in.

Keuzehulp Klussen Huis & Tuin >>

Wat is uw favoriete tuinafscheiding?

We horen graag naar welke tuinafscheiding uw voorkeur uit gaat en wellicht heeft u nog en tip over een dienst voor de afmontage? Laat het weten in een reactie onder dit artikel. Voor meer tuintips kunt u ons bericht over de makkelijke tuin lezen.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over de tuinafscheiding?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: