Om deze 3 redenen is een elektrische fiets handig

elektrische fiets kopen[Gastbijdrage] Voor veel mensen is een elektrische fiets kopen al een uitkomst gebleken. Als u minder mobiel wordt, helpt een elektrische fiets u om toch nog stukken te kunnen fietsen. Zo kunt u nog altijd op de fiets stappen en mooie afstanden afleggen, maar krijgt u net wat extra ondersteuning. Dat maakt een elektrische fiets een mooie manier om mobiel te blijven. In dit artikel leest u hoe een elektrische fiets u daarbij helpt.

Elektrische fiets kopen? 3 Redenen:

  1. Minder kracht nodig

Zeker bij tegenwind kan fietsen nog best pittig zijn. Er wordt dan heel wat uithoudingsvermogen en spierkracht van u gevraagd. Een elektrische fiets biedt u in dit geval de extra ondersteuning die u nodig heeft. U trapt wel zelf, maar krijgt als het ware een duwtje in de rug van de motor in de fiets. Daarmee wordt bijvoorbeeld een heuvel op fietsen of tegen de wind in fietsen minder belastend.

  1. Langere afstanden fietsen mogelijk

Het afleggen van lange afstanden kost natuurlijk veel energie. Toch wilt u misschien een keer wat verder weg van huis. Een afstand van bijvoorbeeld 30 kilometer fietsen kan met een normale fiets vrij pittig zijn, maar is met een elektrische fiets veel minder belastend. Het kost u minder energie om bijvoorbeeld naar dat mooie natuurgebied verderop te fietsen. Of om een keer langs te gaan bij bekenden die net wat te ver weg wonen.

  1. Minder belastend voor heup- en kniegewrichten

Ook houdt een elektrische fiets u langer mobiel vanwege de constructie. Veel elektrische fietsen hebben een lagere instap, waardoor u uw been niet hoog hoeft op te tillen om op de fiets te stappen. Daardoor zorgt een elektrische fiets voor minder belasting van uw heup- en kniegewrichten. Dat is vooral fijn als u gewrichtsklachten ondervindt. Ook bestaan er overigens elektrische driewielers die handig zijn als u snel uw evenwicht verliest. Deze driewielers staan net iets stabieler dan andere fietsen.

Een elektrische fiets kopen, iets voor u?

Een elektrische fiets houdt u dus op verschillende manieren langer mobiel. Daarom wordt een elektrische fiets kopen steeds populairder, zeker onder senioren. Is een elektrische fiets ook iets voor u? U kunt vaak gratis een proefrit maken om te ontdekken of bijvoorbeeld een Mantel elektrische fiets iets voor u is.

Reizen met of zonder fiets? Gebruik de Keuzehulp Vervoer >>

In het zadel?

Gaat u, met dit laatste zetje ook een elektrische fiets kopen? We hopen dat de informatie van Montel u in het zadel heeft geholpen. Deelt u uw ervaringen en tips onder dit bericht? Vergeet tot slot niet om uw elektrische fiets goed te verzekeren.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over elektrische fiets kopen?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: