Een sterretje in de autoruit is gevaarlijk!

een sterretje in de autoruit[Gastbijdrage] Het lijkt niks, oké, je schrikt misschien even als er een steentje tegen de voorruit spat, maar dat kleine sterretje in de voorruit daar kun je best langs kijken. Toch is het wel verstandig om dit sterretje zo snel mogelijk te laten repareren. Dan zijn de kosten ook nog te overzien, in veel gevallen is het zelfs gewoon gratis, dankzij de verzekering. Blijf veilig rijden. Laat een sterretje in de autoruit daarom snel repareren. Lees hier op Alleszelf.nl hoe en ook over kosten besparen en verzekeren.

Waarom is een sterretje in de autoruit gevaarlijk?

Met een rijbewijskeuring op zak blijft u veilig rijden en dat geldt ook voor goed zicht tijdens uw ritten. Wanneer u blijft rijden met een sterretje in het raam, dan kan het zomaar zijn dat de complete ruit scheurt of zelf uit de sponning valt als u over een verkeersdrempel gaat. In de winter kan de vrieskou ervoor zorgen dat het glas veel verder stuk gaat door de kou van buiten en de warmte van binnen. U moet er toch niet aan denken dat de ruit tijdens het rijden helemaal stuk gaat?

Wanneer moet een autoruit vervangen worden?

autoruit

Een sterretje is lang niet altijd een reden voor het vervangen van een autoruit. Is het sterretje kleiner dan een muntstuk van 2 euro? En is het sterretje nog niet uitgescheurd? Dan kan er door middel van speciale technieken een hars worden aangebracht. Het sterretje wordt dan onzichtbaar gerepareerd en het glas zal ook op die plek niet zwakker zijn.

Is het sterretje in de voorruit groter dan een muntstuk van 2 euro of gaat het om een schade in één van de zijramen of de achterruit? Dan moet de betreffende autoruit vervangen worden.

Waar kan ik terecht voor ruitreparatie of een nieuwe autoruit?

[Gastauteur:] Glasgarage heeft vestigingen in veel plaatsen in Nederland, er zijn zelfs meer dan 90 vestigingen te vinden! Het complete overzicht vind u op de site. Een afspraak maken kan online of telefonisch. Als het sterretje kan worden gerepareerd is het een kwestie van klaar terwijl u wacht. Moet een complete ruit vervangen worden? Dan is er de mogelijkheid een leenauto mee te nemen.

Keuzehulp Vervoer & Mobiliteit >>

Een sterretje in autoruit verzekerd?

Met dit bericht blijft u hopelijk nog onbezorgder autorijden tot de hoogste leeftijd. Daar helpt natuurlijk ook een tijdige gezondheidsverklaring en een opfriscursus aan bij. Check als oudere automobilist ook uw autoverzekering. Laat uw ervaringen graag als reactie achter onder deze gastbijdrage.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over een sterretje in de autoruit?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: