Eettrends: de vijf lekkere en gezonde van dit moment

eettrendsEten is eigenlijk net zo erg aan trends onderhevig als mode. Zo waren superfoods een tijd geleden helemaal in, maar lijkt het tegenwoordig weer een beetje overgewaaid te zijn. Op dit moment zijn er weer hele andere trends op het gebied van eten. En gelukkig zijn deze niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond! Welke eettrends dit zijn, ook tot op de hoogste leeftijd, leest u hier!

Vijf eettrends tot op de hoogste leeftijd:

1.Maaltijdboxen

Hebt u te weinig tijd of mogelijkheden om lekkere recepten uit te zoeken, boodschappen te doen en vervolgens ook nog eens te koken? Dan zijn maaltijdboxen echt een uitkomst. Een van de eerste en de bekendste maaltijdbox is HelloFresh, maar er zijn tegenwoordig nog veel meer boxen te verkrijgen. Deze zijn allemaal te vinden in onze Keuzehulp Maaltijdvoorziening: filter daarvoor eenvoudige op type ‘Bezorging maaltijdpakket‘. Vooral sinds COVID-19 vinden deze boxen gretig aftrek, want u hoeft niet meer naar de winkel om boodschappen te doen. Daarnaast zijn de recepten in deze boxen vaak lekker, gevarieerd en gezond. U eet dan maaltijden die u zelf misschien niet zo makkelijk had kunnen bedenken!

2. Groenterijst

“Normale” rijst bestaat uit rijstkorrels, wat eigenlijk granen zijn. Qua voedingsstoffen vallen ze dus in dezelfde groep als pasta en brood. Er zitten weliswaar geen gluten in, maar wel veel koolhydraten uit de zetmeel. Groenterijst is daarom een gezonder alternatief voor veel mensen, omdat dit minder calorieën bevat. Deze rijst heeft dezelfde structuur als gewone rijst en kunt u makkelijk zelf maken van bijvoorbeeld bloemkool, broccoli of koolraap.

3. Vegetarisch

Vegetarische gerechten worden ook steeds populairder. Dit betekent echter niet dat er meer vegetariërs bij zijn gekomen, maar men eet wel steeds vaker bewust minder vlees. Zij kiezen er dan bijvoorbeeld voor om een paar dagen per week een vegetarische maaltijd te nuttigen, terwijl ze op de overige dagen wel vlees en vis eten. Je ziet de vegetarische trend dan ook terug in restaurants en in de supermarkt: het aanbod van vleesvervangers en vegetarische opties wordt steeds meer uitgebreid!

4. Lokaal voedsel

Een supermarkt is erg handig omdat u hier alle producten op een plek kunt vinden. Supermarkten maken ook flink veel winst, terwijl boeren relatief veel minder geld terugzien. Gelukkig voor deze boeren (en andere lokale aanbieders) zien we een verschuiving. Men koopt tegenwoordig bijvoorbeeld steeds vaker aardappelen en groenten rechtstreeks bij de boer in de buurt. Nog een stapje verder is zelfs je eigen brood bakken met lokale melk en graansoorten. Leuk? Kijk dan eens naar deze Broodbakmachine aanbiedingen. Ook andere streekproducten zijn populairder aan het worden, omdat men zich steeds bewuster met de vraag bezighoudt waar ons eten eigenlijk vandaan komt.

5. En dan nog eettrends die verspilling tegengaan

eettrends maatschappijDe laatste trend die we bespreken gaat over de manier waarop we met eten omgaan. Ieder jaar wordt er in Nederland alleen al tonnen aan eten weggegooid en we zijn het er allemaal wel mee eens dat dit natuurlijk niet goed is! Gelukkig zijn er allerlei slimme manieren om minder voedsel weg te gooien. MaatschapWij  maakt zich daar ook hard voor. U kunt ook helpen door bewust boodschappen te doen in de winkel. Ga bijvoorbeeld op zoek naar producten die bijna over datum zijn en die u vaak met extra korting kunt scoren. Verder zijn er vanuit restaurants ook steeds vaker initiatieven om voedselverspilling te beperken.

Keuzehulp Maaltijdvoorziening >>

Eettrends voor u een blijvertje?

Ieder jaar duiken er weer nieuwe trends op, maar tegelijkertijd verdwijnen er ook weer veel trends van het toneel. Soms zijn bepaalde trends ‘here to stay’, zoals een koolhydraatarm dieet of andere populaire diëten. We hopen dat de bovengenoemde trends ook voorlopig zullen blijven, want ze zijn goed voor het milieu, onze levenslange gezondheid en onze bankrekening!

Welke trend is uw favoriet? Laat het hieronder weten! Gebruik ook deze gezonde tips van een topchef en lees verder over maaltijdservices aan huis.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over eettrends?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: