Professionele schilders populairder bij oudere woningbezitters

professionele schilders[Gastbijdrage] Professionele schilders zijn altijd al erg populair geweest. Veel mensen maken gebruik van hun diensten. Bijvoorbeeld om zelf tijd te besparen en om er zeker van te zijn dat de kwaliteit in orde is. De inzet van professionele schilders is echter nóg populairder bij oudere woningbezitters. Zij schakelen meer dan ooit professionele schilders in om hun woningen zowel binnen als buiten op te knappen. Hierbij valt op dat oudere woningbezitters veel vaker professionele diensten inschakelt dan jongeren. Wijzonol verf kopen en andere eigen materialen inslaan doen ze wel. Het werk laten ze echter verrichten door de mensen die hier écht verstand van hebben.

Voordelen van professionele schilders

Over de algehele linie genomen, kiezen we steeds vaker voor professionele schilders. Dit geldt ook voor jongere woningbezitters. Dat is ook niet zo vreemd. Het inschakelen van een professionele schilder heeft immers enkele grote voordelen. Zo hanteren zij steeds scherpere tarieven waardoor het aannemen van een professional aantrekkelijker worden, hebben zij verstand van materialen (nooit meer de vraag of Wijzonol Aqua Zijdeglans de juiste keuze is en welke kwasten je aan moet schaffen) en kost het veel minder tijd om de klus te klaren. Hierdoor is het voor zowel de jongere- als de oudere generatie aantrekkelijker om professionele schilders in te zetten.

Naast leeftijd zijn er ook duidelijke verschillen te merken in de stad en het dorp. In de stad lijkt het bijvoorbeeld veel gebruikelijker om een professionele schilder in te huren dan in een dorp of het platteland. Op het platteland geven de meeste mensen aan dat ze de klus liever zelf klaren of vrienden en familie om hulp vragen om dit te doen.

Huis schilderen voor verkoop

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat ouderen hun huis willen verven om zo beter in de huizenmarkt terecht te komen. De verkoop van het huis valt of staat met de juiste uitstraling. Starters zijn met name op zoek naar huizen waar weinig aan gedaan moet worden. Wanneer de woning gedateerd is, kan dit ze weerhouden om een bod uit te brengen of zal de woning voor een veel lagere prijs worden verkocht. Zonde. Ook voor de verkoop van een woning is het dan ook noodzaak om het huis te schilderen. Hierbij wordt enkel het broodnodige gedaan om verdere kosten te besparen.

schilderwerk professionele schilders

Let wel op het kleurgebruik bij het schilderen van de woning. Met name binnenshuis. Kleuren zijn zeer trend- en smaakgevoelig. Kies daarom met name voor neutrale en lichte kleuren. Neutrale kleuren kunnen op tal van verschillende manieren worden gecombineerd en lichte kleuren maken de woning een stuk ruimtelijker. Daardoor wordt de woning direct aantrekkelijker in de woningmarkt.

Klussendiensten voor Huis & Tuin >>

Klussendienst voor senioren

Op hoge leeftijd is het niet altijd gemakkelijk om zelf nog te klussen. Zeker niet wanneer dit fysiek veel van u vraagt. Daarom hebben veel bedrijven speciale klussendiensten in het leven geroepen. Hierbij worden klussen in- en om het huis door vakmensen gedaan. Zelfs de meest ‘simpele’ klussen, zoals het ophangen van een lamp. Klusjes die door fysieke beperkingen vrijwel onmogelijk lijken. Schilderwerkzaamheden horen hier uiteraard ook bij.

Gaat u ook voor professionele schilders?

Dan horen we graag uw ervaring en tips voor het beste schilderwerk om lang thuis van te genieten. Geef uw ‘comment’ hieronder.

[Gastauteur en hoofdvisual:] Verf.nl, voorheen bekend als Budgetverf, is verfspecialist in de bekende merken van hoge kwaliteit, zowel voor de doe-het-zelver als voor de professionals. De prijsstelling is scherper dan bij de gewone verfwinkels. Naast online bieden zij ook een fysieke verfwinkel in Akersloot (Noord Holland).

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over professionele schilders?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Een reactie op “Professionele schilders populairder bij oudere woningbezitters
  1. J.C. Joosten schreef:

    Het zou mooi zijn als u aan kan geven hoe je aan de betere schilder/vakschilder komt!
    Via Google wordt je doodgegooid met adressen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: