Arbeidskansen voor ouderen? Ook in de randstad!

arbeidskansen voor ouderen[Gastbijdrage] Elke baan vereist bepaalde kennis en vaardigheden. Eén criterium is echter belangrijk voor elke baan: kennis! Wie hebben dat meer dan ouderen die het vak beheersen? Deskundigen benadrukken: Als we een duurzame werkplek willen ontwikkelen, zijn op de vergrijzing afgestemde werkplekken noodzakelijk. Met de krapte op de banenmarkt naar goed geschoold personeel zijn vakkundige ouderen de sleutel voor dit probleem. Over het hele land zijn deze ouderen te vinden. Ook in de randstad zijn er arbeidskansen voor ouderen want vanuit bedrijven is ook daar behoefte aan vakkundig personeel. Zo blijkt uit vacatures in Amsterdam en andere plekken in de randstad dat werkgevers staan te springen om mensen die het team met ervaring en kennis versterken.

Elke leeftijd heeft zijn sterke punten

Ieder mens heeft op een bepaalde leeftijd speciale mogelijkheden en capaciteiten. Zo zijn oudere werknemers in sommige opzichten misschien niet zo fysiek fit als jongere werknemers, maar zij beschikken door hun levenservaring over waardevolle professionele knowhow en sociale vaardigheden. Mensen van gevorderde leeftijd leren langzamer dan jongere mensen, maar zij combineren bestaande kennis efficiënt met nieuwe kennis. Oudere mensen kunnen moeilijke taken vaak sneller oplossen omdat zij vaak hebben leren denken in een netwerk en intuïtief kunnen terugvallen op nuttige ervaring. Een goed functionerend bedrijf heeft behoefte aan een mix van jong en oud.

Senioren in het beroepsleven

Er is een steeds grotere bezorgdheid over jong talent en de babyboomgeneratie staat op het punt met pensioen te gaan. Dit zijn slechts twee van de vele redenen waarom bedrijven nu meer aandacht hebben voor oudere werknemers. Bovendien profiteren werkgevers van de schat aan ervaring van oudere werknemers en van hun vele jaren beroepservaring. Oudere werknemers zijn ook in trek in sectoren waar een tekort aan geschoolde arbeidskrachten bestaat.

Met flexibele werktijdmodellen, over het algemeen kortere werktijden en goede aanbiedingen voor bijscholing creëren bedrijven een stimulans voor oudere werknemers om ook na hun pensionering bij het bedrijf te blijven of daar te solliciteren. Op deze manier winnen beide partijen.

Zoeken naar arbeidskansen voor ouderen

Het zoeken naar werk op oudere leeftijd is hetzelfde als voor jongere werknemers. Na een zoektocht naar een baan wordt formeel gesolliciteerd naar de uitgekozen baan en met wat geluk word je uitgenodigd voor een gesprek. Als dit ook lukt, ben je alweer en stapje dichter bij de baan.

Wilt u graag weten welke vacatures op u staan te wachten? Er zijn verschillende websites waar u terecht kunt om uw zoektocht te starten. Je hebt verschillende ​​vacatures bij werkzoeken.nl. Dit is een van de vele voorbeelden waar u als oudere een mooie kans hebt voor een geslaagde zoektocht, ook na het pensioen! Veel succes bij uw zoektocht en bij een eventuele toekomstige werkgever! Lees ook het artikel op Alleszelf.nl over de verschillende mogelijkheden van doorwerken na uw pensioen.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over arbeidskansen voor ouderen?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

arbeidskansen ouderen werkzoeken[ Gastauteur Arbeidskansen voor ouderen :] Werkzoeken.nl is #1 ‘jobboard’ in de Emerce Top 100 en genomineerd voor ‘Website van het Jaar’. De vacaturesite bereikt dagelijks 50.000 werkzoekenden en brengt vraag en aanbod in arbeid samen voor de sectoren Zorg, Onderwijs, ICT, Techniek, Administratief, Logistiek, Finance, Schoonmaak, Beveiliging en HR.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: