Zo maakt u het huis gezelliger tijdens de zoveelste lockdown

huis gezelliger[Gastbijdrage] Er is geen twijfel over mogelijk dat het coronavirus ons dagelijkse leven compleet heeft ontwricht. We leven inmiddels al twee jaar in onzekerheid. Inmiddels hebben we al verschillende lockdowns voor onze kiezen gehad en telkens als we op de goede weg lijken te zijn, wordt alles weer volledig anders door de zoveelste variant. Inmiddels is het 2022 en zitten we nog steeds in een keiharde lockdown. Om moedeloos van te worden. Toch is nu niet het moment om het hoofd te buigen en de situatie te accepteren zoals het is. Feit blijft dat steeds meer mensen kampen met mentale problemen. In deze tijd – waarin we vaker dan ooit thuis zitten – is het dan ook van essentieel belang om kleine lichtpuntjes voor onszelf te creëren. Bijvoorbeeld door het huis gezelliger te maken.

Juist gedurende deze lockdown. Maar hoe pak je dit nu precies aan? In dit artikel vindt u enkele tips om u op weg te helpen.

Nieuwe foto’s aan de wand

Foto’s zijn onmisbaar in iedere woning. Ze maken het interieur persoonlijker en gezelliger. Een canvas foto kan al wonderen doen voor een standaard wand. Het vrolijkt een muur direct op. Bovendien biedt het de mogelijkheid om een speciale foto extra aandacht te geven in huis. Bijvoorbeeld een foto van uw huwelijk, een bijzondere vakantie, de geboorte van een kind of kleinkind, enzovoorts.

dia's digitaliseren

Hebt u al foto’s in huis? Dan is dit misschien het moment om eens te vernieuwen. Wellicht zelfs om de lockdown hier voor te gebruiken. Probeer deze bijzondere tijd vast te leggen door foto’s te maken van uw gezin of familie, gewoon zoals het er op dit moment uitziet. De absolute chaos, maar ook de wijze waarop u dichter tot elkaar bent gekomen. Of zoek eens tussen uw oude dia’s en digitaliseer deze voor een mooie foto aan de wand.

Bent u op zoek naar een manier om een lange wand op te vrolijken en wil je regelmatig van foto’s wisselen of juist uitbreiden? Dan is een hexagon foto een prima idee. Hierbij geniet je van een ludieke manier om je foto’s tentoon te stellen en kan je telkens nieuwe hexagons bij bestellen en op die manier je fotowand uitbreiden.

Warme kleuren in huis gezelliger

Juist nu je meer tijd om handen hebt is het fijn om iets in huis te veranderen. Bijvoorbeeld door de muren een andere kleur te geven. Gebruik het liefst warme kleuren om meer warmte en gezelligheid in huis te brengen. Hierbij hoef je niet eens alle muur in huis te schilderen. Enkel een warme accentmuur is voldoende voor extra sfeer in huis. Kies een muur waar je het vaakst tegenaan kijkt. Bijvoorbeeld degene tegenover de bank (richting de televisie).

Keuzehulp Huis & Tuin >>

Planten

gezonde kamerplanten

Er is vrijwel niets gezelligers in huis dan wat extra groen. Maak gebruik van kamerplanten en bloemen om het interieur gezellig aan te kleden. Nog een groot voordeel van planten en bloemen is dat ze in vrijwel alle prijsklassen verkrijgbaar zijn. Hierdoor is het voor ieder budget haalbaar om extra groen in huis te halen.

Hoe maakt u het huis gezelliger?

Dat horen we graag in uw reactie onder dit bericht. We wensen u veel woonplezier, ook in 2022!

[Gastauteur huis gezelliger incl. visuals] Herinneringen Op Linnen biedt alweer sinds 2004 fotoproducten aan. Het begon met foto’s op canvas maar de liefde en passie voor kwaliteitsafdrukken van foto’s voor in het interieur leidde inmiddels tot een breed scala aan materialen en mogelijkheden voor de mooiste foto’s aan de wand.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over uw huis gezelliger maken?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: