Hoe gaat het met u? Doe mee aan Mijnkwaliteitvanleven.nl

mijnkwaliteitvanleven[Gastbijdrage] Wilt u ook zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen? En kunt u op dit moment leven op een manier die bij u en uw gezondheid past? Of wordt u gehinderd door veranderingen in de zorg en/of het ouder worden? Alleszelf.nl wijst u graag op de vragenlijst en het Persoonlijk overzicht van Mijnkwaliteitvanleven.nl. Daarmee krijgt u onder andere inzicht in uw situatie. Tegelijk doet u mee aan een landelijk onderzoek.

MijnkwaliteitvanlevenMijnkwaliteitvanleven.nl brengt uw situatie in beeld

Mijn kwaliteitvanleven.nl is voor mensen die door het ouder worden belemmeringen ervaren, een  chronische ziekte of beperking hebben en/of mantelzorgers. In Nederland maken meer dan 50.000 mensen gebruik van Mijnkwaliteitvanleven.nl. Zij brengen hun eigen situatie in beeld. Ook u kunt dit doen! Door u aan te melden bij dit platform kunt u met de online vragenlijst uw eigen situatie in beeld brengen. Daarmee krijgt u helder in beeld hoe u uw woon- en leefsituatie kunt aanpassen om langer thuis te kunnen wonen.

De vragen zijn gericht op het dagelijkse leven, gezondheid en hoe u uw zorg en omgeving daarbij waardeert. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u automatisch uw Persoonlijk overzicht. Dit geeft u een helder beeld wat er goed gaat en wat er beter kan. Wat voor u belangrijk is. Zo gaat u goed voorbereid in gesprek met familieleden, zorgverleners of iemand van de gemeente.

Door deelname draagt u ook bij aan een landelijk onderzoek en verbeteren we samen de zorg in Nederland. De anonieme uitkomsten van deelnemers worden onder de aandacht gebracht bij gemeenten, beleidsmakers en zorgorganisaties.

Direct meedoen op Mijnkwaliteitvanleven.nl

U kunt zich via de link op deze pagina aanmelden. De vragenlijst ontvangt u per e-mail. Mocht de link niet werken in uw e-mailprogramma, kopieer dan deze link naar de adresregel van uw browser: https://profiel.mijnkwaliteitvanleven.nl/registreren

“Door het invullen van de vragenlijst werd ik meer bewust van mijn situatie. Om deze reden alleen al zou ik iedereen die te maken heeft met zorg aanraden de vragenlijst in te vullen en het persoonlijk overzicht dat je na het invullen krijgt, te gebruiken.”

Hulp bij invullen

Vindt u het lastig om de vragenlijst zelf online in te vullen? Vraag dan iemand in uw omgeving om u te helpen. Is dit voor u niet mogelijk? Bel dan met het Nationale Zorgnummer. Hier kunt u ook terecht met vragen over zorg of ondersteuning.

Een mooi initiatief

MijnkwaliteitvanlevenMijnkwaliteitvanleven.nl is een grootschalig programma in Nederland om zichtbaar te maken waar goede zorg om draait. Het is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met MantelzorgNL, Per Saldo, Zorgbelang, KBO-PCOB, NOOM en Ieder(in).

 

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over Mijnkwaliteitvanleven.nl?

Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
2 reacties op “Hoe gaat het met u? Doe mee aan Mijnkwaliteitvanleven.nl
  1. kees schreef:

    Dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis zouden willen wonen is mi totale onzin.
    Zij vereenzamen en kostentechnisch is het veel duurder bijvoorbeeld voor verplegers die nu van hot naar her moeten gaan voor verzorging. De bejaardenhuizen moeten weer terug!
    ’s morgens samen koffie drinken ’s middags thee, een kaartje leggen samen of biljarten, de breiclub enz

  2. Lisette Spronck schreef:

    ik ben 67 jaar en ben er nog lang niet aan toe om te verhuizen naar een groepsvoorziening voor ouderen. Zonder nageslacht waar ik een beroep op kan doen en een vriendenkring die van mijn leeftijd is, denk ik dat ik het wel heel fijn vind als er in de toekomst meer kleinschalige voorzieningen zullen komen voor ouderen.

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: