Groentesap en fruitsap geven uw gezondheid een boost!

groentesapWe kennen het allemaal wel: het is soms best een uitdaging om makkelijk én gezond te eten. Het advies van het voedingscentrum is om minimaal 250 gram groente en 200 gram fruit te eten op een dag, maar dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zeker op de oude dag is het begrijpelijk dat het soms te zwaar is om lang in de keuken staan om met verse groenten een maaltijd te bereiden. Gelukkig bestaan er andere opties! We schreven al eerder over maaltijddiensten aan huis, maar wist u dat je vitamientjes ook op een andere manier binnen kunt krijgen? Met fruit- en groentesap!

Het beste fruit- en groentesap

Fruit en- groentesapjes kunnen u een enorme boost geven, maar niet alle sapjes zijn even gezond. In veel sapjes die u in de supermarkt kunt kopen zitten toegevoegde suikers en is uiteindelijk maar een klein percentage écht fruit of groente. Wat voor sapjes werken dan wel goed?

Zelf doen met een slowjuicer

Wel goed werken zijn sapjes die zijn geperst met een slowjuicer. Dat is een apparaat dat allerlei soorten groenten en fruit langzaam perst en het pulp los filtert van het sap. Hierdoor behoudt het sap bijna alle vitaminen en mineralen dat een stuk vers fruit of rauwe groente ook zou hebben! Met zo’n slowjuicer kunt u zelfs groenten als bieten, spinazie en sla tot sap verwerken. Mocht dit nog steeds als heel wat werk klinken, weest gerust…

Met gemak online bestellen

groentesap flesjesTegenwoordig kunt u dit soort gezonde sapjes ook gewoon online bestellen, zodat ze worden bezorgd en u ze kunt proberen wanneer het ú uitkomt! U kunt kiezen voor eenmalige set van verschillende sappen, of zelfs een abonnement nemen zodat u eens in de zoveel tijd weer verse sapjes heeft.

Dit kan bijvoorbeeld bij Sap.je, waar een sapje voor minimaal 85% uit rauwe groente bestaat. Eén sapje bevat meer dan 400 gram aan groente, waardoor u gelijk uw dagelijkse dosis binnen hebt. Helemaal biologisch en gezond, zelfs de flesjes zijn volledig recyclebaar.

reboot gezondheidOprichter Joël Goudsmit van Sapje onderzoekt al onze dagelijkse gewoontes en rituelen. Daarmee helpt hij ons bewustere keuzes te maken voor een gezonde leefstijl.

Lees het in ‘Reboot je gezondheid‘.

Vasten met groentesap

sapkuur

Naast het feit dat het überhaupt fijn is om vers en gezond sap te drinken, zou u er ook voor kunnen kiezen om een sapkuur te nemen. Dit houdt in dat u voor de gehele periode van de kuur niets anders tot u neemt dan sap, soep, shotjes en thee gemaakt van groenten en kruiden. Dat klinkt misschien heftig, maar dit zogenaamde ‘sapvasten’ is een hele goede manier op uw  lever, nieren en darmen te reinigen. Met bijvoorbeeld deze detox kuur 3 dagen nuttigt u een aantal dagen geen ongezonde en onnatuurlijke stoffen. Let wel op, het is belangrijk dat u een detox kuur volgt die ervoor gemaakt is om u goed te blijven voeden. Ga dus niet een week leven op sapjes uit de supermarkt, want dat zal niet het gewenste effect geven.

Keuzehulp maaltijden & boodschappen >>

Groentesap en fruitsap dubbel goed

Kortom, groentesap of een fruitsapje is gemakkelijk én gezond, wat wilt u nog meer? Bent u van plan (nog) meer sap te gaan drinken? Of heeft dit artikel wellicht uw interesse gewekt om een detox kuur te proberen? Laat het ons weten in een reactie!

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over fruit- en groentesap?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

[Bronnen:] Voedingscentrum | Consumentenbond | Groentesap recepten.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: