Maaltijdservice aan huis vergelijken. Welke kiest u?

maaltijdservice aan huisKookt u graag zelf of is er iemand in huis die graag kookt? Dat zou wel zo smakelijk zijn tot op de hoogste leeftijd. Maar misschien gaat het koken  even niet of gewoonweg niet meer. Eén van de oplossingen is dan om maaltijden aan huis te laten bezorgen. Ook als u geen zin of tijd heeft om de keuken in te duiken. Maar ja, welke maaltijdservice is voor u de beste keuze? Vergelijk alle mogelijkheden. Het zijn er waarschijnlijk meer dan u denkt!

Kunt u bijvoorbeeld in Oss tot twee keer per week een dagverse, vegetarische maaltijd krijgen tussen de vijf en tien euro? Wij vonden vier mogelijkheden!

Door het hele land heeft Alleszelf.nl naast 23 landelijke aanbieders van maaltijdservice ook al ruim 240 (!) regionale aanbieders in beeld. Op de website van Alleszelf.nl hebben we alle mogelijkheden voor u verzameld in de categorie Maaltijden & Boodschappen. In dit bericht geven we graag inzicht in de mogelijkheden; waar let je op en hoe werkt het. Aan tafel!

Thuisbezorgd ingeburgerd

Er worden steeds meer maaltijden aan huis bezorgd. Horeca, traiteurs, keurslagers én bezorgplatforms spelen hier volop op in. Restaurants werken samen met bijvoorbeeld Deliveroo, Foodora of Thuisbezorgd.nl.  Bezorging kan niet alleen thuis maar ook onderweg (bijv. op de boulevard of in het park). De restaurantmaaltijden zijn zo ook beschikbaar als u geen tijd heeft om buiten de deur te dineren, maar wel behoefte aan lekker en gezond eten. Veel restaurants bezorgen nu ook zelf met eigen koeriers. Maar voor frequent gebruik tot op de hoogste leeftijd is de tafeltje dekje-dienst en speciale kant- en klare maaltijdservice natuurlijk veel geschikter.

Meer dan 250 keuzes in “kant-en-klaar bezorgd”

Niet iedere aanbieder levert in uw buurt en in de frequentie die u wekelijks wenst. Maar dan blijft er nog steeds genoeg te kiezen tussen het aanbod dat wél geschikt is. Selecteer bijvoorbeeld op de prijs per maaltijd, of u de maaltijd aan huis direct kunt nuttigen of dat u deze eerst moet opwarmen.

Wegwijs in versheid maaltijden

Het lijkt logisch dat een maaltijd vers is. De ontwikkelingen zoals de voorbereiding tot kant-en-klaar producten, de aanlevering, bewaartijd en bewaarwensen hebben geleid tot verschillende varianten. De term kant-en-klaar geeft aan dat de maaltijd helemaal klaar is voor gebruik. De maaltijden kunt u warm ontvangen, of koud om in de magnetron op te warmen.

Zo kunt u kiezen uit een warm bereide maaltijd die direct is te nuttigen. Of u gaat voor dagvers. Dat is een bereide maaltijd die gekoeld is zónder conserveringsmethode. Deze moet u dan op dag van levering consumeren na opwarmen in de magnetron. Mét conservingsmethode bestaat ook. Dan is de maaltijd ‘beperkt houdbaar’ in de koelkast. Je spreekt dan van koelvers en dan ben je net wat flexibeler in de tijd. Een vriesverse maaltijd spreekt voor zich; een bereide maaltijd die diepgevroren wordt bewaard. Ook hiervoor gebruikt u de magnetron  voordat u aan tafel gaat.

Vijf tips bij uw maaltijdkeuze

  1. Let op de specifieke keuken of dieet. Denk bijvoorbeeld aan biologisch, eiwitvrij, gepureerd, glutenvrij, halal, lactosevrij, natriumarm en/of vegetarisch.
  2. Bepaal hoe vaak u de maaltijdservice wilt gebruiken. Als de maaltijd vriesvers of koelvers is, is deze frequentie iets minder van belang.
  3. Houdt u er rekening mee dat u mogelijk een minimaal aantal maaltijden moet afnemen per bestelling of periode.
  4. Denk na over de extra opties voor de maaltijdbezorging. Zo kunt u mogelijk van tevoren via sms, chat of mail een bericht (notificatie) ontvangen. Of er is een sleutelservice voor bezorging tot in de keuken. Sommige aanbieders leveren op afspraak.
  5. Neem bij het vergelijken van maaltijdservices niet alleen de prijs maar ook de mogelijke kosten voor bezorging mee. Het gaat immers om het totaalplaatje.

Wie levert wat?

Het meeste aanbod komt regelrecht van een maaltijdenprocucent of maaltijdenleverancier in kant-en-klare maaltijden aan huis. Maar ook een aantal lokale welzijnsorganisaties, thuiszorgorganisaties of regionale zorginstellingen biedt maaltijden aan huis aan. Mogelijk krijgt u de maaltijden dan ook tegen een korting als u lid bent van hun service, bijvoorbeeld als onderdeel van een breder serviceabonnement. Voor Alleszelf.nl reden om ook dit aanbod op te nemen. Een aantal instellingen biedt ook maaltijden voor de buurt vanuit hun eigen, ook wel keuken de zogenaamde ‘Tafeltje-dekje‘-service. Veel van deze initiatieven werken met vrijwilligers voor de bezorging.

Neem de proef op de som

Veel aanbieders bieden de mogelijkheid van een of meerder proefmaaltijden en een proefabonnement. Een losse maaltijd is ook vaak mogelijk maar vaak geldt  wel een minimumafname. Voordeel is dan wel dat u wat verschillende menu’s kunt uitproberen.

Maaltijdservice vergelijken

De ‘aanvink’-mogelijkheden in de categorie Maaltijden & Boodschappen van de Keuzehulp op Alleszelf.nl geven een goede indruk van de diversiteit van het aanbod van maaltijden aan huis kant-en-klaar in Nederland.

Meer variaties voor maaltijdservice aan huis

Naast de kant-en-klaar maaltijden aan huis vergelijken, zijn er nog meer oplossingen voor maaltijden en de dagelijkse boodschappen:

  • Eten afhalen;
  • Eten buitenshuis;
  • Boodschappenservice (ophalen of thuisbezorgen), zie ook ons overzicht;
  • Maaltijdpakket of maaltijdbox;
  • Catering voor een bijzonder moment, bij u thuis of op locatie.

Heeft u al uw keuze kunnen maken?

Heeft u al een ervaring met een aanbieder van maaltijden aan huis op Alleszelf.nl? We zijn erg benieuwd naar uw tips om tot de hoogste leeftijd zelfstandig te dineren en uw algemene ervaringen met maaltijdservice aan huis vergelijken. Deelt u ze hieronder in een reactie? Of mist u een aanbieder? Geef dan uw tip via deze link. Alvast bedankt en alstublieft, hier is uw menukaart!

Prettige maaltijd!

Direct maaltijdservice zoeken, vinden en vergelijken >>

Wilt u elke 2 weken een gratis update ontvangen zoals dit artikel over maaltijden aan huis vergelijken? Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: