Uw tuin gezelliger maken? Lees dan deze tips

tuin gezelliger maken

[Gastbijdrage] Uw tuin is een plek waar u volledig tot rust kunt komen maar het kan ook een bron van frustratie worden als u uw tuin niet goed onderhoud. Het is daarom erg belangrijk dat u voldoende tijd en aandacht aan de tuin besteed of laat besteden. In dit artikel leest u daarom een aantal tips om de tuin gezelliger maken voor u te vergemakkelijken. Zo kunt u optimaal genieten in uw tuin, bijvoorbeeld onder de houten overkapping in uw tuin.

Tuin gezelliger maken? Decoreer uw schutting!

Vrijwel elke tuin heeft wel een schutting. Als u ook een schutting in uw tuin hebt, herkent u wellicht dat een schutting best saai en kil over kan komen. Het is daarom een erg leuk project om uw schutting mooi te decoreren. Het decoreren van uw schutting hoeft helemaal niet veel tijd en geld te kosten en het resultaat zal erg mooi zijn. Er zijn verschillende manieren om uw schutting op te vrolijken, u kunt bijvoorbeeld plantenbakken met mooie bloemen aan uw schutting hangen, u kunt een kruidentuintje aan uw schutting maken of mooie schilderijen of foto’s ophangen aan uw schutting. Je zult merken dat de tuin met een mooie schutting gelijk een stuk warmer en gezelliger overkomt.

Koop een vuurkorf

Als u gezellige avonden in uw tuin door wilt brengen is het erg verstandig om een vuurkorf aan te schaffen. Vuur creëert erg veel gezelligheid en warmte en dit is precies de sfeer die u wilt creëren als u de avond in de tuin doorbrengt. Bovendien zorgt vuur ervoor dat u langer buiten kan blijven als het ‘s avonds kouder wordt. U blijft langer warm en u kunt langer van je tuin genieten. Tot op de hoogste leeftijd uiteraard.

Schaf een buitenkeuken aan

Niet iedereen  is natuurlijk in de gelegenheid om een buitenkeuken aan te schaffen, maar als u een grote tuin hebt en graag tijd doorbrengt in de tuin kunt u een buitenkeuken wellicht overwegen. Met een buitenkeuken kunt u de hele zomer lang feesten organiseren in de tuin zonder dat u iets van het feest hoeft te missen. U kunt namelijk terwijl u voor uw gasten kookt gewoon deel uitmaken van het feest omdat u zelf ook buiten bent. Maar ook zonder gasten is een buitenkeuken natuurlijk erg leuk als u in alle rust wilt genieten van de tuin en de natuur. Een buitenkeuken is met name erg geschikt onder een overkapping in uw tuin. Verder is het aan te raden om ook een barretje en een koelkast naast de buitenkeuken te plaatsen zodat u niet steeds naar binnen hoeft te lopen tijdens het koken.

Keuzehulp Klussen Huis & Tuin >>

Koop een watervalletje of fonteintje

Ook water is zeer gezellig in uw tuin. Stromend water zal een gevoel van levendigheid bij jou en je gasten opwekken. Daarom is het aanschaffen van een watervalletje of een fonteintje een zeer geschikte manier om je tuin gezellig te maken. Het lijkt natuurlijk een hele investering maar je kan ook een klein watervalletje of fonteintje kopen. Zo ben je niet al te veel geld kwijt en neemt het ook niet al teveel ruimte in beslag als uw tuin niet zo groot is. Klik hier om producten te bekijken die uw tuin gezelliger kunnen maken.

Uw tuin gezelliger maken gelukt?

Of is uw tuin gewoon nog gezelliger met deze sfeervolle tuintips? Als er meer weet, kunt u dit natuurlijk even ter inspiratie laten weten in een reactie onder dit bericht. Lees ook onze tips voor een makkelijke tuin.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over de tuin gezelliger maken?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: