Langer genieten met een keuken in de tuin

keuken in de tuinHet mooie weer ligt toch wel achter ons maar dat neemt niet weg dat u nu juist in alle rust kunt oriënteren op een keuken in de tuin. Daarmee is het kokkerellen in de tuin een stuk gemakkelijker én gezelliger. Juist buiten het BBQ-seizoen is er veel voordeel te halen en misschien zijn er eerst wat tuinaanpassingen nodig. Voor u het weet is het ook weer tijd voor een gezellige barbecue! Alleszelf.nl bekijkt daarom hier de mogelijkheden van de buitenkeuken om ook op hogere leeftijd in de tuin te koken, bakken en grillen. Welke soorten zijn er, waar plaats je ze en welke apparaten en accessoires zijn geschikt?

Soorten buitenkeukens

Met een buitenkeuken kunt u dus buitenshuis eten bereiden. Dat is niet anders dan in een gewone keuken want een compleet exemplaar heeft zelfs een waterkraan, een aanrechtblad en en spoelbak. Het formaat kan uiteraard in grootte verschillen dus er is in elke tuin of terras wel een plek in te richten. Met net wat u wenst: alleen een betere barbecue of all the way met een geheel overdekte buitenkeuken. Met een goede keuken buitenshuis kunt u in ieder geval makkelijker genieten van de barbecue-sfeer omdat u alles binnen handbereik hebt en voldoende kookwerkplek. We vonden deze typen die zowel op het terras of in de tuin op een vlakke ondergrond passen:

  • De compacte (barbecue)buitenkeuken met handige accessoires. Deze werken veelal op gas of infrarood branders.
  • Een volledig keukenblok met ingebouwde barbecue. Dit geeft het meeste comfort met een aanrecht, spoelbak met kraan en zelfs keukenkastruimte. Kijk als u fan bent van een Kamado-barbecue eens naar de combinatie in een Roostr buitenkeuken

keuken in de tuin bbq

Aanschaf keuken in de tuin met apparatuur

Aanbieders van buitenkeukens kunt u online vinden maar ook op fysieke locaties zoals het tuincentrum. Een mooi voorbeeld van een combinatie hiervan is de barbecue webshop Kamado Express annex experience center in een voormalige, sfeervolle brandweerkazerne te Kaatsheuvel. Zowel in de winkel als in de webshop vindt u de populaire keramische barbecues, ook wel de kamado- of egg- barbecues genoemd. Denk hierbij aan populaire merken zoals:

  • Big Green Egg
  • The Bastard en
  • Kamado Joe

U vindt er ook alle benodigde barbecue accessoires en heerlijke receptideeën voor op de kamado BBQ. Extra leuk is dat u hier ook als uitje met familie en vrienden leuke BBQ workshops kunt volgen. En na een overnachting misschien wel naar de Efteling?

Keuken met extra’s

Er is veel mogelijk maar pas op de portemonnee en kijk goed wat het beste past bij uw manier van koken. Het begint met de ruimte die u beschikbaar heeft. Heel handig is een zogenaamde plancha. Dit is meestal een platte metalen bakplaat maar kan ook van steen zijn. Met extra zijbranders kunt u meer tegelijk bereiden dus ook bijgerechten en sauzen. En wat dacht u van een geïntegreerde thermometer om ook de temperatuur te checken als de deksel dicht is. Dat is natuurlijk extra fijn voor de liefhebber van low & slow cooking maar ook voor gebraad. Maar het kan nog veel gekker met een ingebouwde koelkast, een infraroodrotisserie-brader om het vlees sneller dicht te schroeien, een heuse pizzaoven of als u de tijd hebt een rookoven.

Aanleg keuken in de tuin en beschutting

Mogelijk heeft u hulp nodig bij de aanleg en installatie. Bijvoorbeeld met een vlak terras. Voor een maximaal gebruik in ons klimaat is een overkapping als tuin aanpassing wel plezierig. Dat kan als aparte investering maar misschien heeft u deze al of gewoon een carport of tuinhuis met afdak volstaat ook. Helemaal mooi als de zit- en eethoek er ook onder past. U kunt assistentie vinden voor zulke tuinklussen in onze Keuzehulp:

Klussendiensten vinden >>

Met de seizoenen mee koken

Hoe past u een keuken in de tuin? Of houdt u het bij een BBQ op wieltjes? We zijn benieuwd naar uw oplossingen om het buitenkook seizoen te vervroegen en verlengen. Laat uw tip of ervaringen graag achter onder dit artikel.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over een keuken in de tuin?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

[Foto’s:] Hoofdvisual: Pexels, Buitenkeuken van Kamado Express / The Fire Station

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: