Het grote alle-diensten-voor-ouderen-overzicht

alle dienstenWist u dat er meer dan 25 soorten diensten, producten en ondersteuning zijn die u kunnen helpen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen? Alleszelf.nl verzamelde deze en geeft overzicht. Weet u de weg naar deze hulp te vinden?

Veel mogelijkheden

Als u op hoge leeftijd in uw eigen woning wilt blijven wonen, dan kunt u daar soms best een beetje hulp bij gebruiken. Om u te informeren deed Alleszelf.nl de afgelopen maanden al onderzoek naar de mogelijkheden. Zo kunt u kunt hulp vinden bij marktplaatsen voor betaalde diensten, marktplaatsen voor vrijwillige hulp of bij maatschappelijke organisaties.

Overzicht van alle diensten

Op basis van ons onderzoek geven wij hieronder een overzicht. Dit zijn alle diensten, soorten producten en ondersteuning die ouderen kunnen helpen om zolang mogelijk thuis te blijven wonen:

 1. Activiteiten: hobby
 2. Activiteiten: informatie
 3. Activiteiten: cursussen
 4. Activiteiten: lezingen
 5. Activiteiten: uitjes
 6. Administratie
 7. Alarmering
 8. Boodschappendienst
 9. Casemanagement
 10. Computerhulp
 11. Domotica
 12. Huisdierenverzorging
 13. Huisdierenoppas
 14. Hulp in de huishouding
 15. Hulpmiddelen
 16. Informatie en advies
 17. Klussendienst voor huis en tuin
 18. Maaltijden
 19. Mantelzorgondersteuning
 20. Ontmoeting en contact: activiteiten
 21. Ontmoeting en contact: telefooncirkels
 22. Ontmoeting en contact: bezoekdiensten
 23. Thuiszorg
 24. Vervoer
 25. Woningaanpassing
 26. Zorgbemiddeling

Zijn dit alle diensten?

Kent u nog meer soorten? Weet u waar u alle diensten kunt vinden? Laat uw reactie hieronder achter of tip hier uw aanbieder van diensten.

Wilt u elke 2 weken een gratis update ontvangen zoals dit artikel over alle diensten die er zijn te vinden?
Klik HIER en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
3 reacties op “Het grote alle-diensten-voor-ouderen-overzicht
 1. Redactie Alleszelf.nl schreef:

  Onderstaande reacties kwamen binnen, maar zijn per abuis niet goed verwerkt en alsnog geplaatst.

  Mariëtte van de Ven
  11 december 2014 at 12:56
  Belangrijk voor de ondersteuning van mantelzorgers is de mantelzorgmakelaar die in overleg regeltaken overneemt omdat de mantelzorger vaak de weg niet kan vinden in het oerwoud van wetten, regelingen en voorzieningen. Meer informatie is te vinden op http://www.bmzm.nl

  Met vriendelijke groet
  Mariëtte van de ven
  Penningmeester BMZM

  Mary van Vucht
  14 december 2014 at 10:26
  Ik mis de burgerinitiatieven zoals de coöperaties waarvan er inmiddels al 20 stadsdorpen in Amsterdam. Ik ben bestuurslid in StadsdorpZuid coöperatie, we doen het zelf via en met onze leden inmiddels 385.. Via onze website, met modern Nabuurschap en Binnenbuurten, via door onszelf gescreende diensten, door zelf veel activiteiten te ontplooien, elkaar te steunen, we doen alles vanuit dezelfde gedachte maar minder door producten op de markt te zetten. Die mis ik bij jouw opsomming de mogelijkheid om zelf het initiatief te nemen en het veel meer en dichter bij de eigen buurt te houden. .

  Josien boomgaard
  14 december 2014 at 20:43
  Ergotherapie toevoegen! Als er een groep is die daar ervaring mee heeft is het deze groep gericht op behoud van zelfstandigheid

  Robbert Meijer-Stuiver
  14 december 2014 at 23:16
  Het is voor een bewoner fijn om een overzicht te hebben waarin zij bepaalde hulp zoeken die zij nodig hebben, maar die nergens kunnen vinden.

 2. Redactie Alleszelf.nl schreef:

  Dank voor uw reacties en suggesties.

  @mevrouw Van Vucht: uw coöperatie en die van anderen zijn heel mooie initiatieven en volgens mij erg belangrijk! Vanuit Alleszelf.nl kijken wij in dit overzicht alleen naar de ‘diensten ‘sec” en niet naar ‘de vorm waarmee de diensten tot stand komt’, in uw geval van/voor en door leden. Biedt uw coöperatie diensten aan de leden die hier niet genoemd staan? Ik hoor ze graag, dat helpt ons voor het vervolg. Dank u wel!

 3. Nicoline van der Lugt schreef:

  Hallo Hugo, wat ik nog mis in het overzicht is de ComfortInstallateur. Installateurs die zich graag willen specialiseren in woningaanpassingen zodat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, worden nu speciaal opgeleid om senioren beter van dienst te kunnen zijn. Er staat een register met ComfortInstallateurs op de website van UNETO-VNI, de branchevereniging van de installatiebranche zodat bewoners een ComfortInstallateur in de buurt kunnen vinden.

2 Pings/Trackbacks op "Het grote alle-diensten-voor-ouderen-overzicht"
 1. […] opzichte van het minimale aantal van 25 soorten diensten waar ouderen gebruik van moeten kunnen maken om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven […]

 2. Tien tips (of zo) om langer thuis te blijven wonen - Ouderenjournaal schreef:

  […] mogelijkheden en sociale media maken het vinden van een passende klus heel makkelijk. Via het overzicht van Alleszelf.nl vindt u snel uw […]

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: