Ontdek diamond painting: een toffe hobby voor creatievelingen

diamond painting hobby[Gastbijdrage:] Heeft u al ooit van de diamond painting hobby gehoord? Hierbij maakt u een prachtig schilderij aan de hand van gekleurde steentjes. Deze plaatst u op de diamond paining canvas op basis van kleurcodes, waardoor er een adembenemend resultaat ontstaat. Leuk om zelf uren mee zoet te zijn, of om te doen met kinderen en kleinkinderen. We vertellen u er meer over.

Hoe werkt diamond painting?

Nadat u uw favoriete diamond painting canvas in huis heeft kunt u aan de slag. U kiest uit tal van formaten, van foto-formaat tot grote canvassen. Nu kunt u de steentjes van een bepaalde kleur in het meegeleverde bakje plaatsen. Verwijder het plastic beschermfolie van het zelfklevende canvas en nu kunt u met behulp van de diamond painting pen de steentjes eenvoudig optillen en op de canvas plakken. Vergelijkbaar met schilderen op nummer, maar dan met behulp van kleine steentjes. Door kleur voor kleur af te werken ontstaat er een fantastische creatie.

schilderij maken

Heeft u een vaste hand nodig voor diamond painting?

We zeggen het heel eerlijk, een vaste hand komt bij diamond painting best goed van pas. U dient immers de steentjes met de pen op te pakken en nauwkeurig op de canvas te plaatsen. Twijfelt u of het iets voor u is? Dan raden we aan om te beginnen met een kleine canvas. Zo kunt u experimenteren. Bovendien is het vullen van een schilderij best een flinke klus. Zelfs met een klein schilderij bent u uren tot dagen zoet.

Maak een diamond painting van uw eigen foto

Wat tegenwoordig erg populair is, is een schilderij met een foto naar keuze. Zo kunt u dus bijvoorbeeld een familiekiekje diamond painten, of een foto van uw favoriete huisdier. Wat dacht u ervan om samen met de kleinkinderen lekker creatief bezig te zijn? Zo kunnen jullie een serie van jullie eigen foto’s maken. U kunt hier uw eigen diamond painting foto bestellen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook tal van vaste ontwerpen verkrijgbaar, van diamond paintings van dieren tot natuurgebieden, bloemen en nog veel meer.

Handige accessoires

diamond painting accessoiress

Er zijn verschillende accessoires die het maken van dit toffe schilderij kunnen vereenvoudigen. Allereerst komt een opbergdoosje goed van pas. Deze bestaat uit meerdere kleine opbergvakjes waarin u eenvoudig de steentjes kunt bewaren. Daarnaast zal een tekentafel – vooral voor ouderen – een fijn accessoire zijn. Dit is een lichtbak die u onder uw diamond painting kunt plaatsen en die ervoor zorgt dat de kleurcodes voor de steentjes beter leesbaar zijn. Tot slot kunt u kiezen voor een ophangsysteem dat specifiek bedoeld is om diamond painting creaties in te lijsten.

Leuke hobby of andere thuisactiviteiten

Bent u enthousiast over diamond painting, dan wensen we u alvast heel veel plezier toe. Heeft u een minder vaste hand, of denkt u dat u te weinig geduld heeft voor het gedetailleerd aanbrengen van al die steentjes? Dan hebben we hier nog een aantal andere leuke thuisactiviteiten voor u op een rijtje gezet. Heeft u al ooit diamond painting gedaan of bent u het van plan te gaan doen? Wij zijn erg benieuwd naar uw mening, dus laat het ons gerust weten in een reactie onder dit artikel.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over deze diamond-painting-hobby?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

diamond painting logo[Gastauteur diamond painting hobby :] Hobby Painter is een webshop voor de hobbyist in diamond painting met een uniek assortiment. U bestelt er diamond paintings die de volgende dag al geleverd worden. Hobby Painter is daarnaast een gezellige community voor ontmoeting.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: