Financieren van auto of huis? Geldtips voor langer thuis

Financieren van autoMet de huidige lage rente op sparen, een onrustige aandelen- en obligatiemarkt vraagt sparen voor een persoonlijk doel een langere adem. Om eerder en maximaal gebruik te maken van uw pensioenwensen is lenen een alternatief. Het is net hoe lang u kunt of wilt wachten met uw bucketlist. Dat gaat tegenwoordig allang niet meer enkel om pleziertjes. Aanpassingen aan uw auto of woning kunnen direct serieus helpen aan een beter mobiliteit. Voor nu en in de toekomst. We geven hier graag informatie voor het financieren van auto of huis. Blijft u zo langer thuis wonen?

Financieren van de auto

Tegenwoordig kunt u ook makkelijk online een lening aanvragen, bijvoorbeeld om mooi en veilig te blijven rijden in een eigen auto. Dat kan een (elektrische) auto zijn die beter past bij uw gewijzigde leefstijl en gezinsgrootte. Of misschien heeft u wel extra aanpassingen nodig die niet geheel gedekt worden via uw aanvraag bij de gemeente? Er bestaan immers diverse gecombineerde personen- en vervoersoplossingen. Wat dacht u bijvoorbeeld van verminderde been-, nek- of rugklachten dankzij een comfortabele zit achter het autostuur? Dat kan met een autostoel op maat! Op Alleszelf.nl verscheen eerder dit artikel over mobiliteit met een gehandicapten- of aangepaste auto. Maar ja, als het dak eraf kan bij zonnige dagen is dat natuurlijk mooi meegenomen…

Bekijkt u maar eens deze financiering auto. Zoals u ziet, verloopt het aanvraagproces geheel digitaal. Nadat u de lening heeft afgesloten, volgt u de status van uw autolening in een beschermde eigen online omgeving. Kies beter wel een looptijd die korter is dan de gebruiksduur van uw nieuwe auto. Dan hoeft u niet meer af te lossen nadat u de auto van de hand heeft gedaan. Bereken verder exact wat uw maandelijkse kosten zijn om verassingen te voorkomen. Kijk tot slot extra goed of er geen boetes gelden bij versneld aflossen. Boetevrij aflossen is het toverwoord!

Keuzehulp Administratie & Geld >>

Geld lenen voor woningaanpassing

Op wat hogere leeftijd doet u er goed aan uw huis en tuin na te lopen op mogelijke woningaanpassingen zodat u langer thuis kunt blijven wonen. Waar kunt u gebruiksgemak toevoegen of zorgen voor meer mobiliteit. Op welk plek mist u leefruimte, misschien voor uw nieuwe hobby? Dat kan variëren van een smart deurbel tot en complete verbouwing. De badkamer is aan te passen met bijvoorbeeld een inloopdouche of -bad met een wanddouchestoel. In de keuken misstaat een gasloze inductiekookplaat niet en zijn verlaagde keukenkastjes wel zo handig. En dan hebben we het nog niet eens over de tuin, een uitbouw, dakkapel of verduurzaming… Als de mobiliteit echt minder wordt, beiden een een traplift en drempelloze, bredere deuropeningen uitkomst. Vraagt u eerst bij uw gemeente na of u een vergoeding kunt krijgen. In geval van een huurhuis informeert u eerst bij uw verhuurder of woningcorporatie.

Voor een verbouwing als eenmalige grote uitgave kunt u wellicht uw overwaarde aanspreken maar een persoonlijke lening is ook een flexibele oplossing. Dan weet u exact uw maandlasten en de rente is, net als bij uw hypotheek, ook fiscaal aftrekbaar. Als u er voort kiest om geld te lenen voor een woningaanpassing, verdiept u zich dan goed in de verplichtingen en risico’s Ook een dergelijke geldlening kunt u heel goed online aanvragen, daar hoeft u uw huis dus niet voor uit! Let er ook hier op dat u dertig dagen bedenktijd heeft en boetevrij kunt aflossen.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over financieren van auto en huis?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Ervaring met financieren van auto of huis?

U ziet het: een woningaanpassing om langer en plezierig langer thuis te blijven wonen is dichterbij dan u denkt. Wat is uw ervaring met het financieren van auto of huis? Deel deze graag onder dit bericht en dat mogen natuurlijk ook tips voor woningaanpassingen zijn.

[Gastauteur:] Als u geld wilt lenen, zit u goed bij Findio. De organisatie maakt deel uit van CACF NL (Crédit Agricole Consumer Finance Nederland B.V.) dat een onderdeel is van een van de grotere financiële instellingen wereldwijd: Crédit Agricole S.A. Findio stelt de belangen van haar klanten voorop en maakt zich, net als Alleszelf.nl, sterk voor zelf kiezen op basis van heldere informatie.

rente vergelijken geld lenen

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: