5 Tips voor een verzorgd uiterlijk op oudere leeftijd

verzorgd uiterlijkDat u wat ouder bent, wil zeker niet zeggen dat u geen zorg meer aan uw uiterlijk besteedt. Ook u mag namelijk gezien worden. Mogelijk bent u graag in gezelschap en wilt u graag fris en zelfverzekerd voor de dag komen. Besteedt u al veel tijd aan uw uiterlijk of bent u op zoek naar een aantal tips om verzorgder voor de dag te komen? We zetten hieronder een aantal voor een verzorgd uiterlijk op een rijtje!

1. Geef uw kledingkast een update

Bij deze tip hebben we het niet over de kledingkast zelf, maar over de inhoud van uw kledingkast. Veel ouderen hebben nog kleedjes van jaren oud in de kast hangen. Onder het mom van zonde om weg te gooien trekt u zo af en toe nog eens een oude trui of broek aan. Waarom niet eens lekker gaan shoppen? Vraag een vriend(in) of (klein)kind mee en trek er samen een dagje gezellig op uit. Ontdekt u meteen de laatste trends en komt u weer stralend voor de dag.

2.  Krijg het lichaam terug dat u ooit had

Het klinkt misschien cliché, maar ze zeggen wel eens ‘kleren maken de man’ en ‘borsten maken de vrouw’. U zou dan ook niet de eerste vrouw zijn die op latere leeftijd kiest voor een borstvergroting met implantaten. Maar ook een borstlift kan al uitkomst bieden, niet alleen esthetisch gezien, maar dit kan er tevens voor zorgen dat u minder snel rug- en nekklachten krijgt. Ook mannen kiezen overigens steeds vaker voor borstchirurgie. Zij kunnen op latere leeftijd wel eens last krijgen van gynaecomastie, oftewel opgezwollen borstklieren. Dit kan weggehaald worden met een borstreductie ingreep.

3.  Verzorgd uiterlijk? Van beweging gaat u stralen

We begrijpen dat u geen marathons meer gaat rennen, althans de meeste ouderen dan. Wat uw situatie ook is, we raden u in ieder geval aan om (rustig) in beweging te blijven. Daarmee houdt u de conditie van uw lichaam op peil. Dat is niet alleen beter voor uw gezondheid (zowel lichamelijk als emotioneel en mentaal welzijn), maar ook voor uw looks omdat u hier als vanzelf van gaat stralen. Daarnaast geeft samen met anderen sporten ook een positieve geluks-boost op sociaal vlak. Een win-winsituatie dus!

4. Bezoek een schoonheidsspecialist

Uit onderzoek van het Nationaal Ouderenfonds blijkt dat de meerderheid van de 65-plussers het uiterlijk belangrijk vindt. En dat is voor velen een goede reden om regelmatig een bezoekje aan een specialist te brengen. Natuurlijk de kapper, maar ook de manicure, pedicure en de schoonheidsspecialiste zijn populaire oorden. Daarnaast gebruiken ouderen thuis ook onder andere (anti-rimpel)gezichtscrème, bodylotion en zelfs make-up (40% in de groep dames tot 85 jaar). Verwent u zichzelf nooit met een bezoekje aan een beauty specialist en/of gebruikt u geen verzorgingsproducten? We raden u aan dat dan wel te gaan doen, grote kans dat u zich hierdoor verzorger voelt en dat ook uitstraalt.

Keuzehulp Maaltijden & Boodschappen >>

5.  Eet gezond en houd rekening met eventuele beperkingen

Wanneer u wat ouder bent dan wordt een hoog cholesterolgehalte een steeds grotere risicofactor. Hopelijk heeft u hier natuurlijk geen last van en zit het ook helemaal goed met uw bloeddruk. Of u nu wel of geen eetbeperkingen (of doktersadviezen) heeft, het is altijd aan te raden om gezond te (blijven) eten. Wist u dat het eten van bepaalde gezonde voedingsmiddelen ook een positief effect heeft op de conditie van uw huid? Plan een ritje naar de supermarkt en sla die avocado, vette vis, rode bieten, noten, rode paprika, bosvruchten en zelfs chocolade met minimaal 70% cacao maar in! Eet gezond, varieer en voorkom op deze manier zoveel mogelijk vlekjes en rimpeltjes. Liever eten aan huis bestellen? Hier vindt u maaltijdservices in uw omgeving.

Verzorgd uiterlijk belangrijk?

Heeft u wat aan deze tips en vindt u een verzorgd uiterlijk belangrijk? Deel uw ervaringen en eigen tips in een reactie dan onder dit bericht.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over een verzorgd uiterlijk?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
3 reacties op “5 Tips voor een verzorgd uiterlijk op oudere leeftijd
 1. Mevr. M. Jager schreef:

  Het spijt mij dat ik negatief op uw adviezen moet reageren, blijkbaar heeft u het idee dat ouderen redelijk veel geld hebben maar dat is helaas niet altijd zo. Bovendien hebben ouderen veel aandoeningen die nooit meer over gaan en niet meer geopereerd kunnen worden. Het is makkelijk adviezen te geven als men met de doelgroep niet echt op de hoogte is.

 2. Feh Hekkert schreef:

  Ik eet gezond, ik beweeg iedere dag 30 minuten aaneengesloten, ik verzorg mijn uiterlijk: crème, make-up, ogen, lippen, vooral veel vette creme smeren op droger en dunner wordende huid, pedicure, ben 78 jaar, heb een goede conditie
  maar NIEMAND krijgt het lichaam terug dat ie ooit had.

  Ik vind het een rare tip en niet alleen omdat ik geen borsten meer heb (prima protheses) en mijn lijf door talrijke littekens van operaties is aangetast.
  Ook aan het meest gave lichaam zal de tand des tijds gaan knagen. Bevallingen laten hun sporen na.
  Leven laat sporen achter en dat is oké.

  Ik verzorg mijn lichaam en geest zo goed ik kan, heb er plezier in er goed uit te zien en geef zin aan mijn leven.

  • Beste Feh ! of Fee Hekkert , geheel mijn mening en als het om welke reden niet zo is of was , nou ! dan kan je net zo gelukkig of tevreden zijn van binnen , omdat wij allen ook nog een Geest hebben , toch ?! Natuurlijk moet er af en toe een mieze dag tussen zitten – nou en ? Verschil veroorzaakt spanning .
   Groetjes –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: