Zo kiest u gemakkelijk een nieuwe laptop

nieuwe laptop[Gastbijdrage] Een nieuwe laptop uitzoeken is geen eenvoudige klus. Wanneer u de verschillende exemplaren vergelijkt, vliegen de technische termen u waarschijnlijk rond de oren totdat uw hoofd duizelt van alle specificaties. Hoe weet u nu welk model goed is voor u? Gelukkig kan het ook anders. In dit artikel ontdekt u hoe u heel gemakkelijk een geschikte laptop vindt.

Waar gaat u de laptop voor gebruiken?

Het belangrijkste waar u over na moet denken bij het kopen van een nieuwe laptop, is waar u deze voor wilt gaan gebruiken. Zo weet u wat de ‘schootcomputer’ precies moet kunnen en welke functies overbodig zijn.

Wilt u uw digitale hulpmidel vooral gaan gebruiken om online te winkelen, nieuws te lezen of e-mails versturen? Of wilt u misschien ook graag films en tv-programma’s kijken? En misschien vindt u het wel leuk om foto’s te maken en te bewerken? Waar u ook over na kunt denken, is wie er nog meer gebruik van gaan maken. Bent u de enige gebruiker? Of wilt u dat uw kleinkinderen er ook computerspelletjes op kunnen spelen als ze bij u op bezoek zijn?

Een laptop kiezen begint dus met goed nadenken over waar u deze voor wilt gaan gebruiken. Zet dit eerst voor uzelf op een rijtje voordat u op zoek gaat naar de juiste laptop voor u.

Vind uw ideale draagbare pc in vijf stappen

Zodra u helder heeft waar u de nieuwe laptop precies voor nodig heeft, wordt het heel makkelijk om het juiste exemplaar te vinden. Hoe? Simpel, door gebruik te maken van de Laptop Keuzehulp. Dat werkt als volgt:

 1. In de eerste stap van de (externe) Keuzehulp, kunt u aangeven hoeveel u er maximaal aan uit wilt geven.
 2. Vervolgens kiest u het besturingssysteem voor uw laptop. De meeste werken met Windows. Tenzij u een voorkeur heeft voor een van de andere systemen, kunt u daarom het beste voor Windows kiezen.
 3. Heeft u voorkeur voor een bepaald merk? Dan kunt u dat aangeven in de Keuzehulp. Geen verstand van de merken? Geen probleem. Kies dan simpelweg voor ‘alle merken’ of ‘de beste merken’.
 4. In de volgende stap kiest u het formaat van de laptop. Gaat u uw draagbare computer vooral thuis gebruiken? Dan is een gemiddeld of groot formaat een fijne optie. Het scherm is lekker groot, waardoor u alles goed kunt lezen. Wilt u het apparaat wat vaker meenemen? Dan kan een kleiner formaat handig zijn.
 5. In de laatste stap geeft u aan wat u met de laptop wilt gaan doen. Als het goed is heeft u hier al goed over nagedacht. U kunt verschillende opties aanvinken, zoals ‘internetten’, ‘gamen’ of ‘films en series kijken’.

Nadat u alle stappen van de Laptop Keuzehulp heeft doorlopen, klikt u op ‘naar resultaten’ en krijgt u de top 3 te zien van de exemplaren die het meest geschikt zijn voor u. Vervolgens kunt u de laptop meteen bestellen, bijvoorbeeld via Bol.com of Coolblue.

Computerles voor ouderen >>

Waar gebruikt u uw laptop voor?

Zoals u ziet, is het kopen van een laptop een stuk eenvoudiger dan het op het eerste gezicht lijkt. U hebt er helemaal geen technische kennis voor nodig, zolang u maar precies weet wat u zoekt in uw nieuwe laptop. Waar gebruikt u uw (nieuwe)  notebook vooral voor? Laat het weten in de reacties!

[Gastauteur:] Keuzehulp.com is ontstaan uit de frustratie van avondenlang producten vergelijken en recensies lezen. Het advies op maat, zoals je dat vroeger in de winkel kreeg, misten zij online met als resultaat een nieuwe dienst.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
2 reacties op “Zo kiest u gemakkelijk een nieuwe laptop
 1. Cees Braat schreef:

  Ok, mijn laptop, is vast gelopen, Het was nog in de garantie. Bij terugkomst is deze opnieuw ingesteld. Nu kan ik er niet mee omgaan. Pc hulp Jeffrey, laat mij weten geen tijd er voor te hebben. Wanneer ik hem nodig heb, komt er geen reactie. 3 apparaten in huis en voor facebook 3 verschillende wachtwoorden. Google in de laptop niet beschikbaar. Smartphone is niet aan te sluiten voor de computer. Heel vervelend. SeniorWeb is mij bekend. Pc/hulp aan huis is met Jeffrey heel wisselvallig. Dan wel dan weer niet Tot nu toe heb ik hem goed betaald voor het geen er door hem is gedaan en verbeterd. Nu weer een situatie die voor mij zelf niet op te lossen is. <heel vervelend.

 2. Cees Braat schreef:

  Ondanks 2 computerlessen heb ik moeite met technische problemen.
  Niet wetend om tot de juiste beslissingen te komen.
  Misschien- is er iemand die mij hierin te gemoed kan komen.??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: