De leukste honden tegen eenzaamheid

honden tegen eenzaamheidVoelt u zich soms eenzaam? Dan kan het een goed idee zijn om een hond aan te schaffen. Belangrijk is uiteraard wel dat u ook voor het dier kunt zorgen. Een hond vergt veel aandacht en dient u meerdere keren op een dag uit te laten. Daarnaast moet u het puppyvoer ook kunnen bekostigen. Indien u voldoende tijd hebt en op zoek bent naar een trouwe vriend, dan kan een hond echter een hele goede aankoop zijn. Bent u benieuwd welke honden het leukst zijn tegen eenzaamheid? Hieronder noemen we een aantal goede keuzes van honden tegen eenzaamheid.

labrador tegen eenzaamheid

De labrador

De labrador is een slim hondenras en is dan ook een hond die je ontzettend veel kunt leren. Een labrador is wel een hond die veel beweging nodig heeft. Het is dan ook belangrijk dat u voldoende tijd hebt om de hond uit te laten. Een ruime tuin is ook erg handig, maar is geen vereiste indien u de hond verder gewoon kunt uitlaten. Een labrador is een zeer trouwe hond en daarom een goede keuze als u eenzaam bent.

honden tegen eenzaamheid jackrussel

Een jackrussellterriër

De jackrussellterriër is een hond die vrij klein van stuk blijft. Ook als de hond geen puppy meer is, zal de jackrussellterriër niet in de buurt komen van het formaat van een volwassen labrador. Deze hond is vrij actief en heeft dus ook voldoende aandacht nodig. Juist omdat de hond wat kleiner is, is dit voor veel ouderen een zeer geschikte hond. Hierdoor kunt u de hond namelijk ook in een kleinere woning houden. Indien u bijvoorbeeld in een bungalow woont, is het prettig als je hond ook iets kleiner is. Daarnaast heeft een jackrussellterriër het perfecte karakter voor een gezelschapshond. Een van onze favorieten dus van de honden tegen eenzaamheid.

Waar let je op als je een hond zoekt tegen eenzaamheid?

Als je een hond zoekt tegen eenzaamheid, is het aan te raden om voor een ras te gaan dat niet moeilijk te hanteren is. Sommige grote honden hebben iemand nodig die ze echt goed de baas zal zijn. Als u weinig ervaring met honden hebt, is het niet aan te raden om voor een dergelijk ras te kiezen. Kies ook een hond die u mooi vindt. Houd er bovendien altijd rekening mee dat een hond ook veel aandacht nodig heeft. Indien u twijfelt of u wel goed voor de hond kunt zorgen, kunt u beter geen hond nemen.

Toch geen hond? Kies hier ander gezelschap >>

Honden tegen eenzaamheid en meer

Meer honden geschikt voor ouderen en alternatieven vindt u hier. Heeft u recent al ervaring met een nieuwe hond als gezelschap, misschien ook wel als mantelzorger? Deel deze dan gerust hieronder voor de andere lezers. Verminder eenzaamheid ook met deze tips.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over honden tegen eenzaamheid?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Een reactie op “De leukste honden tegen eenzaamheid
  1. Mevr. C. Kappelhof (72) schreef:

    Uw keuzes bij ‘honden tegen eenzaamheid’ zijn honden die beiden veel lichaamsbeweging nodig hebben! Dat zou een grote tegenvaller kunnen worden!!! Kijkt u toch alstublieft ook erg naar de behoeftes van de hond!! Dit was echt FOUT!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: