Waarop moet u letten bij het kopen van een traplift?

kopen van een traplift[Gastbijdrage] Wilt u langer in uw eigen huis blijven wonen? U bent niet de enige. Volgens onderzoek naar langer thuis wonen, wil ruim 21% van de 75-plussers in hun eigen woning blijven. Echter kan dat alleen als dit veilig is. Dingen zoals de trap op en af gaan, kan een steeds groter obstakel vormen. Een traplift is dan een ideale oplossing om veilig naar uw bovenste verdieping te komen. Maar waar let u op bij het kopen van een traplift?

De prijs en het kopen van een traplift

De prijs van een traplift is één van de factoren waar u op moet letten wanneer u een traplift aanschaft. De kosten van een traplift hangen af van uw trapsituatie en uw wensen. Een traplift met een rechte rail is eenvoudiger om te produceren dan een traplift voor een trap met bochten en is daarom goedkoper.

traplift tweedehands traplift

Om de kosten van een traplift laag te houden, kunt u een tweedehands traplift overwegen. Deze zijn meestal goedkoper dan een nieuwe lift. Bij het kopen van een tweedehands traplift is het belangrijk dat u navraagt of de trapliftleverancier de gebruikte trapliften met grote precisie reconditioneert. Elke tweedehands traplift moet weer voldoen aan de Europese regelgeving voordat deze op een trap geïnstalleerd mag worden. Daarna zijn zij net zo veilig als een nieuw model.

De veiligheid

Op een traplift moet u kunnen bouwen; hij moet betrouwbaar én veilig zijn. Voor u als gebruiker maar ook voor andere trapgebruikers. Gelukkig moeten alle trapliften in Nederland aan strenge veiligheidseisen voldoen. Zo gaat een traplift met een rustig tempo omhoog en omlaag en is de stoel voorzien van een veiligheidsgordel. In sommige gevallen is het mogelijk om de traplift zo te programmeren dat de lift alleen gebruikt kan worden als de gordel vastgeklikt is.

Ook met een traplift op de trap, moeten uw partner of anderen veilig trap kunnen blijven lopen. Daarom is het mogelijk om de traplift aan binnenkant van de trap te laten plaatsen. De lift staat dan op de smalle kant van de treden zodat de brede kant vrij beloopbaar blijft. In veel gevallen kan de rail van de traplift ook als trapleuning worden gebruikt.

Het maatwerk

Geen trap is hetzelfde, er bestaan verschillende modellen; een rechte trap, een trap met een of meerdere bochten of zelfs een wenteltrap. Een traplift moet perfect aansluiten op uw trap, daarom is het belangrijk dat deze nauwkeurig wordt opgemeten. Voor het inmeten komt er meestal een adviseur bij u langs. Aan hem of haar kunt u alles over de traplift vragen.

Direct traplift zoeken en vinden >>

Vervolgens kan er een passende werktekening gemaakt worden. In die werktekening worden ook uw wensen meegenomen. Wilt u bijvoorbeeld een parkeerbocht onderaan de rail? Daarmee parkeert u de stoel netjes uit het zicht. Ook de plaatsingszijde wordt meegenomen op de tekening.

Kiezen en kopen van een traplift

Een goede manier om de juiste traplift(leverancier) te kiezen, is door meerdere partijen voor een thuisadvies uit te nodigen. Zo kunt u de mogelijkheden en de prijzen goed vergelijken. Heeft u hier al ervaring mee? Deel deze dan hieronder voor andere lezers, zo helpen we elkaar stap voor stap.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over het kopen van een traplift?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

traplift kopen[Gastauteur en beeld monteur:] Otolift uit onze Keuzehulp gaat helemaal terug tot 1891 en is nu de grootste trapliftleverancier in Nederland. Zij beogen zoveel mogelijk mensen te helpen om langer in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. Door goed naar klanten te luisteren en innovatief voorop te lopen, zijn de trapliften van Otolift gegarandeerd veilig en kwalitatief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: