Dag voorjaarsmoeheid, hallo lente met deze tips

voorjaarsmoeheidWe hebben de kortste dag van het jaar, de kerstvieringen en de eerste mogelijkheid om op en winterse vakantie te vertrekken alweer achter ons gelaten, wat betekent dat we ons weer kunnen gaan voorbereiden op de lente. De bomen worden langzaamaan weer groen, de zon gaat steeds langer en feller schijnen en je ziet en hoort de vogels weer gelukkig fluiten en nestjes bouwen. Deze gebeurtenissen zorgen echter niet bij iedereen voor een goed humeur: op mensen die leiden aan voorjaarsmoeheid heeft dit alles helaas geen effect. Valt u onder deze categorie en vraagt u zich af hoe je dit probleem voor eens en voor altijd kan verhelpen? Lees dan snel verder en ontdek hoe u voordelig dankzij een De Online Drogist kortingscode weer uw oude vrolijke zelf kunt worden.

Wat is voorjaarsmoeheid?

Het wereldwijd bekende fenomeen voorjaarsmoeheid, wat soms ook wordt omschreven als een voorjaarsdip, heeft betrekking op mensen die zich aan het begin of tijdens de lente vaak moe, futloos of traag voelen. Zij zouden wel graag naar buiten gaan en activiteiten willen ondernemen, maar hebben hier niet de energie voor en hebben een lusteloos gevoel.

Wat zijn de symptomen?

De meest voorkomende symptomen van mensen die te maken hebben met een voorjaarsdip zijn onder andere:

  • Een verminderde of weinig energie;
  • Futloos en lusteloos voelen;
  • Het grootste gedeelte van de dag moe zijn;
  • Wel zin, maar geen puf hebben;
  • Prikkelbaar zijn en emotioneler reageren;
  • Een veranderd slaapritme.

Hier moet natuurlijk bij vermeld worden dat elk lichaam anders reageert op prikkels. Zo kan het voorkomen dat u zichzelf enorm herkent in één of twee van de verschijnselen, of juist een klein beetje in allemaal.

Wat zijn de oorzaken van voorjaarsmoeheid?

Er kunnen natuurlijk meerdere oorzaken zijn die van persoon tot persoon zullen verschillen, maar enkele veel voorkomende verklaringen zijn bijvoorbeeld dat het eigenlijk geen voorjaarsdip betreft, maar een verlate winterdip of de nasleep hiervan, of dat de stress en drukte van de winterperiode eindelijk hun tol eisen. Ook kan het zijn dat sommige mensen simpelweg wat gevoeliger zijn voor de wisseling van seizoenen en dat de overgang van korte donkere naar langere lichtere dagen te ingrijpend is, of dat hun lichaam nu eenmaal nog ingesteld is in energiebesparende wintermodus en door zijn vitamine D-voorraad heen is.

Keuzehulp Alleszelf.nl >>

Tips om voorjaarsmoeheid te bestrijden

Nu we hebben begrepen wat de verschijnselen en mogelijke oorzaken zijn van een lentedip, kunnen we ons richten op enkele tips en remedies om de moeheid te bestrijden.

  1. Zoals we allemaal weten is het heel belangrijk elke dag genoeg vitaminen binnen te krijgen, waardoor u er wellicht goed aan doet vitamine D-supplementen in te nemen of in ieder geval om voedsel rijk aan vitamine D in te nemen, waaronder paling, makreel, zalm, haring, rundvlees en eieren.
  2. Ook moet u juist niet middagen in bed doorbrengen, hoe moe u ook bent, aangezien dit alleen maar averechts zal werken: u kunt beter naar buiten gaan, in beweging blijven en zo veel mogelijk zonnestralen pakken. Ga eens op de fiets naar uw afspraak, maak een strandwandeling en ga lekker uitwaaien, begin elke dag met een kwartiertje yoga of ga hardlopen op zondagochtend.
  3. Voor wie graag nog iets extra’s wil doen, is ook kruidenthee een handig hulpmiddel. De medicinale kruiden die hierin zitten zijn een methode om verschillende klachten en kwaaltjes te verhelpen, en zijn onder andere goed voor de spijsvertering, zorgen voor een betere en diepere slaap, en drukken angst en stress de kop in. Neem bijvoorbeeld valeriaan voor een betere nachtrust, of rooibos om uw immuunsysteem een boost te geven.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over voorjaarsmoeheid?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

[Gastauteur:] Het platform BravoKorting biedt een alternatief voor traditioneel winkelen. U vindt er u elk dag online de meest recente aanbiedingen voor diverse producten bij bekende webwinkels. Dat kan ook voor een dagje uit zijn of zelfs een langere vakantie.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: