Teken de petitie voor schoon drinkwater in Afrika!

petitie voor schoon drinkwaterWist u dat er jaarlijks duizenden kinderen overlijden aan de gevolgen van het drinken van vervuild water? Amref Flying Doctors vraagt hier meer aandacht voor met een petitie voor schoon drinkwater in Afrika. Hoe meer mensen de petitie tekenen, hoe sterker zij staan richting de Nederlandse regering.

Help ook mee!

Hier op Alleszelf.nl helpen we mensen om langer zelfstandig thuis te wonen maar schoon drinkwater hebben we hier allemaal en waar dan ook! Leven zonder schoon drinkwater is ondenkbaar maar dus wel de harde realiteit in Afrikaanse landen. We bieden het noodzakelijke initiatief van Amref Flying Doctors hier daarom graag een podium. Leest u snel verder waarom en teken de petitie voor schoon drinkwater. Het is een kleine moeite en samen maken we zo een groot gebaar voor de volgende generatie!

De harde feiten van klimaatverandering

De hoofdoorzaak dat er elk jaar weer duizenden kinderen sterven aan de gevolgen van het drinken van vervuild water is de klimaatverandering. Deze negatieve wijziging van de leefomgeving vormt de grootste bedreiging voor schoon drinkwater in Afrika. Er is nu namelijk sprake van een tekort aan drinkwater door extreme droogte in Afrikaanse landen. Bizar is dat deze landen samen amper 4% van de wereldwijde CO2-uitstoot veroorzaken, maar zij hebben extreme last van de totale uitstoot van CO2. De impact van de klimaatverandering op de landen in Afrika is maar liefst 80%!

Oneerlijk broeikaseffect

drinkwater teken petitieWe kennen de term CO2 allemaal wel: het is het bekende en alom aanwezige broeikasgas. Deze broeikasgassen houden de warmte van de aarde vast en de aarde warmt daardoor steeds meer. Onze warmere aarde toont de effecten nu met smeltend ijs op de noord- en zuidpool. Ook bekend is dat het waterniveau hoger zal worden en dat we last krijgen van steeds extremer weer. Kortom het klimaat verandert, ontziet niets of niemand en in extreme vorm hebben de kinderen in Afrika hier nu al last van!

Het is dan ook zeer logisch dat de Nederlandse regering veel meer moet doen om klimaatverandering tegen te gaan. Daar kunnen wij op wijzen!

Laat uw stem horen en teken hier de petitie voor schoon drinkwater!

Roept u daarom ook de Nederlandse regering op om meer aandacht te geven aan schoon drinkwater voor iedereen in Afrika en nu in actie te komen tegen klimaatverandering.

Teken hier de petitie voor schoon drinkwater >>

amrefcbf keurmerkanbiprivacy waarborg

Deel de petitie voor schoon drinkwater

U kunt naast het tekenen ook meer doen. Deelt u dit bericht met de knoppen hieronder in uw sociale media en stuur het door naar uw vrienden, familie en kennissen. U kunt de actie met link naar dit bericht ook opnemen in uw nieuwsbrief of op uw site zetten.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over schoon drinkwater in Afrika?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Beelden en logo’s © Amref Flying Doctors

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: