Fairtrade cadeau voor de kleinkinderen vinden? 4 tips!

fairtrade cadeausKinderen worden groot en de kleinkinderen waarschijnlijk ook. Zij leven op in een tijd met aandacht voor noodzakelijke duurzaamheid, fairtrade en authentieke producten. Daar bent u zich als ouder of grootouder vast ook van bewust en anders wordt u er wel actief op gewezen door deze veelbelovende nieuwe generatie. Daarom is het nuttig en leuk om daar op speciale momenten rekenschap van te geven met een passend fairtrade cadeau voor uw kinderen met kleinzoon of -dochter. Op hogere leeftijd is er al zoveel gegeven en een origineel cadeau vinden nog niet zo makkelijk is. Misschien is de mobiliteit ook niet meer super en daarom geven we hier fairtrade cadeautips die u makkelijk en snel online kunt scoren.

4 Tips voor een leuk fairtrade cadeau

Pak verrassend duurzaam uit als pa, ma , oma, opa of zelfs overgrootvader of -moeder. We horen ook graag uw ervaring met deze verantwoorde cadeaus onderaan dit bericht. In een rol als mantelzorger kunt u natuurlijk ook samen iets passends uitzoeken aan de hand van deze vier tips:

Tip 1: handgemaakte Alpaca-plaids uit Ecuador

alpaca dekenDeze plaids in diverse authentieke prints zijn van het duurzame merk EcuaFina. De oprichtster, Rebecca Braak, is sinds haar eerste bezoek aan Ecuador smoorverliefd op het land, de rijke cultuur, de mensen en niet in de laatste plaats op de bijzondere handgemaakte producten. De betekenis van ‘EcuaFina’ is letterlijk: de mooiste (fina) producten uit Ecuador. Deze Alpaca Native Deken is met liefde en uiterste zorg gemaakt van zachte alpacawol net als de truien uit de webshop.

Zoals u ziet, heeft u de keuze uit woondekens in allerlei motieven en kleurcombinaties zoals de Chimborazo-kleurenmix. Zo’n plaid doet het prachtig op de bank of als sprei over een bed en is heerlijk warm. Maar ook voor ’s avonds in de tuin of tijdens een picknick is de deken heel geschikt en comfortabel.

U kunt in de webshop gemakkelijk online uw favoriete fairtrade plaid bestellen en dat zonder zorgen dankzij de gratis verzending met 14 dagen retourrecht. Of u bezoekt gewoon de echte winkel in Zutphen, dan bent u direct verkocht…

Fairtrade staat voor eerlijke handel waarbij producenten zoals boeren voor hun exportproducten een prijs krijgen die in verhouding staat tot de daadwerkelijk door hen gemaakte kosten. Dit is onafhankelijk van de verhoudingen op de internationale markt.

Fairtrade cadeau tip 2: eerlijke kussens voor huis en tuin

fairtrade kussenDenk hierbij aan de vierkante ‘pillows’ van EcuaFina die ook heel mooi passen bij de plaids van dit fairtrade merk. De kussens zijn 50 x 50 cm en hoofdzakelijk van die zachte alpacawol gemaakt. De kussentjes geven zowel binnen in de (kinder)kamer als buiten een exotisch sfeertje. Ook deze authentieke fairtrade producten worden geproduceerd in de Andes volgens eeuwenoude familietradities. Zo verhandelen de Quichua-indianen ook vandaag de dag nog hun authentieke waar van het Andes-gebergte voor hun dagelijkse levensbehoefte.

Rebecca van Ecuafinda werkt in Ecuador samen op een manier die haar past. Dat betekent met direct contact met de wevers en tegen een uiteraard eerlijke prijs. Zij bezoekt meermaals per jaar de verschillende stammen maar ook andere lokale Ecuadoraanse producenten om u mooie producten te bieden vanuit de EcuaFina-winkel.

Tip 3: Fairtrade Baby slofjes

babyslofjes fairtrade

Ook deze schattige, prachtige Ecuadoriaanse babyslofjes vindt u in de EcuaFinashop en wel in kinderschoenmaat 16 t/m 17. Ze worden met de hand gemaakt en zijn super zacht en warm! Perfect voor de allerkleinste fans van duurzaamheid.

De pantoffeltjes hebben een koord om ze te strikken. De slofjes zijn wel alleen bedoeld voor baby’s die nog niet zelfstandig kunnen lopen. Bijzonder is dat elk paar pantoffels uniek is dus zo geeft u altijd een origineel fairtrade cadeau! Welke kleur en welk motief kiest u?

Tip 4: Ga voor decoratieve metaalrecycling

Recycling giftMet dit koolmeesje van Floz Design fleurt u de tuin van uw (klein)kinderen vast op maar in huis kan ook prima en leuk. Deze gedetailleerde pimpelmees (van 15 x 9 cm) is handgemaakt onder fairtrade omstandigheden door Zimba arts in Zimbabwe. Omdat men in Zimbabwe geen recyclingssysteem kent draagt u bij met de export van dit gerecycled metaal. Wie het kleine niet eert he! Belangrijker wellicht: met uw aankoop worden lokale gezinnen ondersteund en dat is hoognodig want veel mensen leven er in armoede.

Keuzehulp Alleszelf.nl >>

Fairtrade cadeau een goed idee?

Daar is maar een antwoord op toch? Er bestaan diverse webshops gespecialiseerd in duurzame cadeaus. Via bol.com vindt u ook zulke shops en producten. Als u echt een kraamcadeau wenst, bekijk dan ook meer tips voor cadeaus voor de kleinsten. Als u zelf een fairtrade cadeautip heeft, laat het dan weten dan wordt dit bericht steeds fraaier en completer! Uw ervaring delen kan ook hieronder.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over het fairtrade cadeau?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

[Foto’s:] Met dank aan EcuaFina en Bol.com (vogel)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: