hulpmiddel[Gastbijdrage] Ook op hoge leeftijd wilt u natuurlijk het liefst zoveel mogelijk alles zelf doen. Wat doet u als dat minder goed lukt? Er zijn steeds meer hulpmiddelen die u kunnen helpen in en om huis, bij het huishouden en om eropuit te gaan. We scoutten zeven innovatieve hulpmiddelen die u misschien nog niet kent. De meeste daarvan zijn heel betaalbaar. Zit er een hulpmiddel voor u bij?

Verantwoording

De selectie van hulpmiddelen in dit artikel is gebaseerd op ervaringen van mensen met bewegingsbeperkingen die wij bij de ontwikkeling van Scouters tegenkwamen. Die ervaringen deelden ze bijvoorbeeld via mails, in productbeoordelingen en in persoonlijke ontmoetingen. Scouters biedt toegankelijke informatie, onafhankelijk advies en innovatieve hulpmiddelen voor en door mensen die beter willen bewegen, hun mantelzorgers en professionals. Via de links bij elk hulpmiddel kunt u meer informatie krijgen, inclusief een uitgebreidere omschrijving, beoordelingen en verkooppunten. Kent u nog andere handige producten? Laat uw reactie onder dit bericht achter!

1. Zelf steunkousen aandoen met handige aantrekhulp

Hulpmiddel Steunkousenhulp-Steve-

Wilt u ook niet meer wachten tot de thuiszorg er is om uw steunkousen aan en uit te trekken? Een aantrekhulp voor uw steunkousen kan uitkomst bieden. Een populaire en veel getipte aantrekhulp is Steve. Dit innovatieve hulpmiddel is ontwikkeld door de jonge Steven, die steunkousen moest dragen na een auto-ongeluk. De aantrekhulp zorgt ervoor dat u niet hoeft te bukken om uw kousen aan en uit te trekken en kost veel minder kracht.  De hulp is tweedehands en nieuw verkrijgbaar. Nieuw is de aantrekhulp te koop vanaf ongeveer €80.

2. Boodschappentrolley met hoge mand op 4 wielen

boodschappentrolleyDe boodschappentrolley kent u vast, maar wist u dat er ook trolleys zijn op vier wielen en met een hoge mand? Dat scheelt bukken! U duwt de boodschappentrolley voor u uit, net als een kinderwagen. Zo geeft de trolley u ook nog eens stabiliteit bij het lopen. De hierboven getoonde boodschappentrolley op vier wielen heet We Go, is van het merk Playmarket en kost €159,00.

3. Cross door het bos met robuuste en hippe rolstoel

Hulpmiddel Rolstoel-Zoom-2

Zand, modder, heuveltjes en hobbelige straten met tegels. Met de nieuwe elektrische rolstoel Zoom kunt u alle ondergronden betreden. De stoere en stevige rolstoel is zo flexibel gebouwd dat die met alle ondergronden contact houdt met de grond. Dit komt door de 4-wielaandrijving en de banden met grof patroon. De Zoom is een van de meest en hoogst beoordeelde producten op Scouters. De elektrische rolstoel kost €9.450 en wordt door sommige gemeenten (deels) vergoed.

4. Blik makkelijker open met nieuwe opener kliksysteem en magneet

Hulpmiddel Blikopener-met-kliksluiting-en-dekselmagneet-OXO-1

U kent het wel: met veel moeite opent u eindelijk een blik, en dan valt het deksel daarna ook nog in het blikje. Met de blikopener met kliksysteem en magneet van OXO Good Grips maakt u dit uzelf makkelijker. Deze opener klikt u vast aan het blik, waardoor het openen soepeler gaat. Zeker wanneer u het blik op een antislipmatje plaatst, gaat openen makkelijker. De magneet zorgt er vervolgens voor dat de deksel niet in het blik valt. Kosten: €27,95.

5. Schoon onder de bank met slimme robotstofzuigers

Hulpmiddel robotstofzuiger

Misschien heeft u al eens een automatische maaier het gras zien maaien. Zo’n maaier is er ook voor binnen, om uw vloer te stofzuigen: de robotstofzuiger. Dit kleine, ronde apparaat heeft geen sturing nodig en zuigt uw huis schoon zonder dat u daar iets voor hoeft te doen. Helaas zuigt de robot vaak wel minder goed dan een gewone stofzuiger, dat geldt in het bijzonder voor tapijt. Ook is het nodig om obstakels zoveel mogelijk zelf te verwijderen voor het stofzuigen, zodat de robotstofzuiger overal goed bij kan. Misschien toch handig voor u? De prijzen variëren van €420 to €600. U kunt ook gaan voor een  robot stofzuiger aanbieding.

6. Wassen zonder water met geïmpregneerde vochtige washandjes

Hulpmiddel SwashGoldWipes PF 8 pack

Wassen onder de douche of bij de wasbak is niet altijd makkelijk. Hoe blijft u toch schoon en fris, ook als u geen gebruik kan maken van de douche? Met geïmpregneerde vochtige washandjes! Deze innovatieve manier van wassen is hygiënisch en maakt u schoon zonder water te gebruiken. De doekjes worden veel in ziekenhuizen gebruikt, maar u kunt zich er thuis natuurlijk ook zelf mee wassen. Ze zijn van het merk Swash en zijn verkrijgbaar vanaf €1,39 per vier stuks.

7. Mobiele drempelhulp: overal naar binnen

Hulpmiddel Meeneemdrempel-1

Gebruikt u een scootmobiel, rolstoel of ander vervoer op wielen? Dan bent u ongetwijfeld al vaak drempels tegen gekomen die een obstakel voor u vormden. Dan is het handig om een drempelhulp te hebben, waarmee u altijd een drempel over kunt. Wist u dat die er ook in lichtgewicht en opvouwbaar zijn om makkelijk mee te nemen? Een van de mobiele drempelhulpen die we scoutten is van Roege, beschikt over een handvat, is opvouwbaar, weegt slechts 3,3 kilo en is gemaakt van antislipmateriaal, dus extra veilig. Kosten: €115,00.

Heeft u meer tips over een innovatief hulpmiddel?

Gebruikt u zelf een hulpmiddel waarmee u goed bent geholpen maar dat anderen wellicht niet kennen? Scout met ons mee naar de beste en innovatieve hulpmiddelen om zoveel mogelijk zelf te kunnen doen. We kijken uit naar uw reactie onder dit artikel.

Wilt u elke 2 weken een gratis update ontvangen zoals dit artikel over het innovatieve hulpmiddel? Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
13 reacties op “Handig, zelfstandig! 7 Innovatieve hulpmiddelen die u nog niet kent
 1. Marja kambeel schreef:

  Wat hebben jullie toch geweldige aanpassingen ga zo door jullie zijn toppertjes!!!!!!!!!

 2. Dit van 't Spijker schreef:

  Iedere keer als er weer een mailbericht van jullie binnen komt verbaas ik mij er over dat er zoveel meer mogelijk is om zonder hoge kosten toch thuis te kunnen blijven wonen.

  Bedankt

 3. dreejansen schreef:

  leuke en handige dingen.maar niet goedkoop. ouderen hebben veelal niet veel te makken!

 4. Tineke Willemse schreef:

  Even iets over die boodschappentrolley. Ik heb zelf al bijna 6 jaar een go up trolley die is wat stabieler dan die mand. De go up heeft ook een koeltas eraan wat erg handig is.
  Zelf dacht ik ook ik stap over op die mand maar omdat je toch steun nodig hebt durfde ik dat niet aan.
  Ik had hem als één van de eerste, en ben voor advies heel veel aangehouden. Ze zijn te koop bij de betere tassen zaken bv Duifhuizen.
  De steve heb ik ook al 6 jaar in mijn bezit alleen was hij toen €200,- en werd vergoed door de zorgverzekering. Hij is er ook in een reis uitvoering.

 5. Erica Bouma schreef:

  Beset Dreejansen,

  Bedankt voor uw reactie. Zeker, veel hulpmiddelen vragen een investering en die is helaas niet door iedereen op te brengen. Bent u wellicht op zoek naar een product? Dan kijken we graag met u mee voor een alternatief.

  Hartelijke groet,
  Erica Bouma
  Scouters.nl

 6. Erica Bouma schreef:

  Beste Tineke Willemse,

  Bedankt voor uw reactie en de tips. We hebben de Go Up meteen toegevoegd op Scouters, zodat meer nog meer mensen over uw tip horen. https://www.scouters.nl/hulpmiddelen/boodschappentrolley-op-4-wielen-go-up-playmarket/

  Heel leuk als u hier uw beoordeling van de Go Up wilt achterlaten.

  De Steve reisvariant zagen wij niet op de website van de producent (steunkousgemak.nl). Weet u wellicht nog waar u deze destijds gevonden heeft, en kent u de site waar we meer informatie kunnen vinden?

  Hartelijke groet,
  Erica Bouma
  Scouters.nl

 7. Kruikemeier j.w. schreef:

  Eindelijk kan ik een berichtje schrijven hierover.Mijn vriendin en ik hebben een Steve gekocht.bij de thuiszrogwinkel € 110,00.heeft ons veel steunkouzen gekocht,kwamen ladders in dus niet meer te gebruiken.ongebruikt in de schuur ergenis.Hart groeten.

 8. Erica Bouma schreef:

  Beste heer/mevrouw Kruikemeier,

  Bedankt voor uw reactie. Dat is jammer, maar ook een waardevolle ervaring, waar u nog meer mensen mee verder kunt helpen. Wilt u uw beoordeling misschien ook delen op Scouters: https://www.scouters.nl/hulpmiddelen/steunkousen-aantrekhulp-steve/

  Bedankt en hartelijke groet,
  Erica Bouma
  Scouters.nl

 9. Yvonne van der welle schreef:

  Hallo ik ben yvonne en ik heb ms.
  Ikkan nog thuis kleine stukjes lopen en voor de rest heeft mijn man harry de zorg overgenomen. Eigelijk heb ik een vraag ik zou graag met een eigen rolstoel naar de winkel gaan maar met die ik nu heb lukt dat niet. Als de stoepen een beetje scheef lopen dan kom je niet meer uit de greppel of je gaat de stoep af. En dan lig je op de grond.Dus ben ik eigenlijk op zoek naar een sportrolstoel daar zou het wel mee gaan hoop ik. Ik weet wel dat ik verder achteruit gaat maar ik hoop dat er iets is waarmee ik dat zou kunnen doen. Groetjes yvonne

 10. Erica Bouma schreef:

  Beste Yvonne, bedankt voor je reactie. Een sportrolstoel wordt veelal gemaakt voor een specifieke sport. Je leest er hier meer over: http://www.hulpmiddelenwijzer.nl/sportrolstoelen?pid=381227&aid=297330 Je kan sportrolstoelen overigens soms ook tweedehands aanschaffen. Tweedehands verkooppunten vind je hier: https://www.scouters.nl/verkooppunten/

  Heb je hiermee een antwoord op je vraag? Zo niet, dan kan je dat altijd laten weten, we scouten graag met je mee.
  Hartelijke groet,
  Erica Bouma
  redactie@scouters.nl

 11. Ria Donkers schreef:

  Wat mij betreft mag een ‘inschenk hulpmiddel’ ook wel vernoemd worden in deze lijst.

  http://www.revahulp.nl/winkel/adl-hulpmiddelen/eten-en-drinken/inschenk-hulpmiddel/

 12. Erica Bouma schreef:

  Beste Ria Donkers,

  Dank voor deze goede tip! We hebben dit hulpmiddel direct toegevoegd op Scouters, leuk als u ook daar uw ervaring wil delen: https://www.scouters.nl/hulpmiddelen/inschenk-hulpmiddel/ En een wat goedkoper alternatief: https://www.scouters.nl/hulpmiddelen/inschenk-hulp/

  Meer tips zijn altijd welkom!
  Hartelijke groet,
  Erica Bouma
  redactie@scouters.nl

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: