Verzekeringspakket voordeliger? Vergelijk online en bespaar

verzekeringspakket voordeligZekerheid en een gevoel van veiligheid… Daarom sluiten we verzekeringen af. Soms ook gewoon uit noodzaak. Maar hoe weet u of u de beste keuzes heeft gemaakt voor uzelf of als mantelzorger? Veel verzekeringen lijken op het eerste gezicht hetzelfde. Heeft u echt niet te veel of te weinig verzekerd of erger nog… dubbel? Is een verzekeringspakket voordeliger dan losse afgesloten verzekeringen? Alleszelf.nl dook in de verzekeringspapieren en bekeek wat en hoe er te verzekeren valt inclusief de bijbehorende valkuilen. Daarbij geven we met een voorbeeld aan hoe u geld kunt besparen met een alles-in-één verzekering. Ook hier loont vergelijken!

Waarom verzekeren

Verzekeren is al zo oud als de weg naar…. Babbelonië. Daar begon het al 1.700 voor Christus met een wet van Koning Hammurabi om handelaren te beschermen. Deze wet viel onder gezag van de heerser van de stad waar de goederen vandaan kwamen. De stad heette toen polis en voilà: zo ontstond de eerste verzekeringspolis. Inmiddels verzekeren we alles wat los en vast zit. We verzekeren ons voornamelijk omdat we bang zijn voor verlies. We willen niet kwijt wat we al hebben en we kiezen dus voor zekerheid.

‘Liever € 100 krijgen, dan kans maken op € 200!’

| Loss aversion, Kahneman  & Tversky (1979). “Prospect Theory: An Analysis of Decision under Risk”

Bovenstaande onderzoekers gaven deelnemers van een onderzoek $100 zónder tegenprestatie. Daarna mochten zij kiezen. Wat zou u kiezen?

  1. Een munt opgooien en kans maken op een verdubbeling van de $100.
  2. Niet met de munt gooien en de $100 behouden.

Precies… Bijna iedereen koos ervoor de $100 te houden! Daarbij willen we natuurlijk wel een goed koopman zijn….

Verzekeren is maatwerk

Wie kent niet de bekende wijsheid ‘verzeker dat wat je niet zelf kunt dragen’. Dat klinkt logisch want te veel verzekeren is zonde maar het geeft ook aan dat je met verzekeren risico’s af kunt dekken. Het te verzekeren risico is voor iedereen anders en wordt mede bepaald door de eigen draagkracht, het netwerk maar ook de huidige en te verwachten kosten van levensonderhoud. Verder niet in de laatste plaats door de gezinssamenstelling en leefstijl. Eerder schreven we al over het persoonlijk leefplan. Het helpt u na te denken over voor u belangrijke thema’s en hoe u zaken kunt regelen. Daar horen ook de juiste verzekeringen bij voor elke leeffase. Het is dan ook een hele kunst om de weg te vinden en om daarbij niet onder- of oververzekerd te zijn of alsnog te geraken.

Oververzekering

Oververzekering wil zeggen dat uw verzekerde bedrag hoger is dan de echte waarde van het object. De verzekeraar keert immers bij schade nooit meer uit dan de kosten van de werkelijk geleden schade. U betaalt dan waarschijnlijk te veel premie omdat deze onder andere afhankelijk is van het verzekerde bedrag.

Onderverzekering

Bij onderverzekeren is het verzekerd bedrag te laag. Daardoor wordt bijvoorbeeld een schade maar deels vergoed. In verzekeringstermen: men keert de schade ‘pro rata’ uit, oftewel de hoogte van de schadevergoeding hangt af van het verzekerde bedrag ten opzichte van bijvoorbeeld de herbouwwaarde van het huis. De verzekeraar keert dus minder uit dan de werkelijk geleden schade. Dit komt regelmatig voor bij de inboedelverzekering omdat de (ook groeiende) waarde van een gehele inboedel nog wel eens wordt onderschat.

Verzekeren is opletten

De premie

Een verzekering afsluiten is zo gebeurd. Speel echter wel op zeker. Neem de tijd en kijk verder dan alleen maar naar de premie. Er is gelukkig inmiddels veel meer prijstransparantie als het gevolg van het provisieverbod. Maar ook het feit dat klanten zich steeds meer online oriënteren draagt daaraan bij.

De voorwaarden

Lees ook de kleine lettertjes want de grootste valkuil is de dekkingsgraad en de uitzonderingen daarbij. Als u twijfelt vraag dan een deskundige tussenpersoon om advies.

After sales

Ook de dienstverlening na verkoop van de polis is heel belangrijk. Bij schade wilt u natuurlijk wel snel uw vergoeding ontvangen. Zorg ook dat u op de hoogte bent van mogelijke premieverhogingen na een schadegeval. Het komt voor dat verzekeringsmaatschappijen de premie flink verhogen als zij een of twee maal tussenbeide moesten komen bij schade.

Combineren

Shop echter niet alles apart. Want door alleen per verzekering voor de goedkoopste oplossing te gaan, riskeert u met deze spreiding andere problemen. Zo kan er bijvoorbeeld discussie ontstaan tussen twee verzekeraars over wie er bij een schadegeval tussenbeide moet komen. De volgende verzekeringen vonden wij als onderdeel van een pakketpolis. Voor het overzicht en uw gemak hebben we deze hieronder in groepen ingedeeld. Check!

1. Verzekeringen voor vervoermiddelen:

 • auto (ook voor de klassieker of  oldtimer)
 • motor
 • bromfiets
 • fiets
 • scootmobiel
 • caravan
 • boot

2. Verzekeringen voor onderweg

 • pechhulp
 • reisverzekering
 • aansprakelijkheid

3. Verzekering voor (t)huis:

 • inboedel
 • woonhuis (ook bijvoorbeeld apart voor brand of glas)
 • opstal

4. Overige verzekeringen:

 • rechtsbijstandverzekering
 • ongevallenverzekering

Verzekeringspakket voordeliger

In veel huishoudens is het verzekeringspakket in de tijd gegroeid, vaak ook bij verschillende aanbieders. Zoals te zien is er volop keuze om hernieuwd een pakket op maat samen te stellen die past bij uw huidige wensen en thuissituatie. Een verzekeringspakket voordeliger en op maat is handig als u het overzicht mist en dit graag terug wilt.

Voorbeeld ‘Alles in één’ online

Bij een alles-in-een verzekering zoals van Vergelijkdirect kiest u online zelf welke verzekeringen u wilt toevoegen. Ook van welke verzekeraars. Zij vergelijken per verzekering welke verzekeraar in uw pakket past waarbij u de keuze heeft uit meer dan tien verzekeraars en een een groot aantal verzekeringen. Uiteraard zijn er experts bereikbaar om de juiste keuze te maken en voor een gratis overstapservice. Dat kan in dit geval per chat, telefonisch of WhatsApp. Hou wel rekening met de opzegtermijn van uw huidige verzekeringspakket.

Geld besparen

Door slim te combineren is een het afsluiten van een verzekeringspakket voordeliger. Hoe meer verzekeringen u toevoegt bij zo’n pakketverzekering, hoe hoger de korting wordt! Deze korting loopt bovendien over de gehele premie van praktisch elke gekozen verzekering. Zo ontvangt u tot maximaal 10% korting op een totale pakketverzekering. Dat zorgt ervoor dat u goedkoper uit bent dan wanneer u de verzekeringen elk los afsluit. Bekijk welke verzekeringen u wilt meenemen in zo’n voordelig verzekeringspakket.

Keuzehulp Administratie & Geld >>

Plezierig thuis!

We hopen dat ook u met deze informatie met frisse moed naar uw verzekeringspolissen gaat kijken. U bent dan heus geen vreemde eend in de bijt want er zijn genoeg mensen die er een jaarlijkse routine van maken. Op de juiste manier verzekerd zijn, laat u ook immers ook langer plezierig thuis wonen. Heeft u zelf nog extra suggesties? Laat deze dan hieronder achter. En lees gerust nog even verder in een van onze andere berichten over  verzekeren.

Met speciale dank voor de input van Vergelijkdirect uit onze Keuzehulp.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over het verzekeringspakket voordeliger?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: