Hoe de badkamer aanpassen helpt om langer thuis te wonen

badkamer aanpassen[Gastbijdrage] Nog steeds wordt van ouderen verwacht dat zij er zelf voor zorgen dat nodige aanpassingen worden gedaan. Aanpassingen aan de woning waaronder de badkamer zodat u langer zelfstandig kunt blijven wonen. Dat geldt ook voor u. Al heeft u mogelijk een hogere leeftijd, u kunt het zelf regelen. Met een nieuwe of vernieuwde natte ruimte maakt u uw huis klaar voor de toekomst. Zo kunt u uw sanitair comfortabeler en stukken veiliger gebruiken. Graag nemen we u mee in de voordelen en de mogelijkheden. Gaat u binnenkort toch maar uw badkamer aanpassen?

Tendens

Het is de, ook noodgedwongen, tendens om langer in uw eigen huis te blijven wonen. Uit verhuisonderzoek van de ANBO blijkt dat een grote meerderheid niet uit voorzorg verhuist naar een aangepaste woning. Er bestaan gelukkig veel verschillende diensten aan huis die Alleszelf.nl ook toont in haar Keuzehulp. Slimme huishoudelijke apparaatjes helpen u al enorm. Denk aan het alarmsysteem, personenalarmering, en de thermostaat van uw verwarming. Maar ook bijvoorbeeld uw wasmachine die u kunt bedienen met uw smartphone.

Badkamer aanpassen en hygiëne

Ook uw dagelijkse hygiëne speelt een grote rol in aanpassingen van uw huis en nog belangrijker uw badkamer. Hoe ouder u wordt, hoe belangrijker een optimale hygiëne telt. Zorg voor een goede hygiëne wordt steeds noodzakelijker, u bent nou eenmaal toch bevattelijker voor bacteriën op een latere leeftijd. U kunt hiervoor speciaal hygiënisch sanitair bestellen. Dat kan steeds beter ook gewoon online. Zo kunt u bijvoorbeeld een eigentijdse waskom of een keramiek witte wastafel bestellen bij Megadumptiel.nl.

Vormgeving

Gelukkig is het niet meer zo dat de aanpassingen erg opvallend zijn of het aangepaste sanitair sterk afwijkt van het bestaande interieur. Meestal vindt men het vervelend als het zo duidelijk een aangepast toilet is of als er meerdere muurbeugels in het zicht zitten. De oplossing moet liefst naadloos overgaan in het badkamerinterieur. De wastafel moet een wastafel zijn. En niet een bak met allerlei hulpmiddelen aan de zijkanten. Het is mooier om een drempel weg te halen dan een extra handvat op de douchewand te maken.

In hoogte verstelbaar en drempelvrij

badkamer aanpassen drempelvrijEr zijn ook in hoogte verstelbare wastafels of zelfs hele badkamermeubels die u door een installateur kunt laten plaatsen. Zo kunt u de gewenste hoogte makkelijk zelf regelen met een druk op de knop. Ook veiliger is om uw ligbad te vervangen door een inloopdouche. Dan heeft u geen lastige instap meer en kunt u gewoon drempelloos onder de douche stappen.

Hulp voor badkamer aanpassen vinden >>

Leefpatroon in beeld

Met het IoT, het Internet of Things, is het nu mogelijk, met gebruikmaking van slimme sensoren in uw huis uw leefpatroon te volgen. Mocht er een afwijkende gebeurtenis plaatsvinden, wordt de meldkamer en de mantelzorger gewaarschuwd.

Badkamer aanpassen of nog niet?

Gaat u nu uw badkamer aanpassen? We hopen dat u in ieder geval op weg bent geholpen of heeft u zelf ook nog een tip? Laat deze dan hieronder achter. Haal daarna gerust ook inspiratie uit deze metamorfose van een badkamer en het bericht voor een geheel nieuwe badkamer.

[Over gastauteur:] Megadump heeft sanitairwinkels in Tiel, Wormer en Dalen. Naast deze showrooms kunt u ook online terecht om badkamertegels en sanitair van kwaliteit te bestellen voor internetprijzen.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over de badkamer aanpassen?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: