De 5 beste internet en TV pakketten voor ouderen

beste internet en TV pakkettenIn Nederland zijn er ontzettend veel providers die internet en televisie aanbieden, vaak in één pakket met telefonie erbij. Ziggo, KPN en Telfort zijn hier bekende voorbeelden van. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het uitkiezen van zo’n pakket en bijbehorende provider? En moet je eigenlijk wel overstappen op wat anders?

Mike, eigenaar van providervergelijken.nl, vertelt ons hier alles over en deelt zijn persoonlijke top 5 van internet- en televisiepakketten.

Waarom zou u overstappen?

Jaarlijks verhogen nagenoeg alle providers hun abonnementsprijzen, vaak zonder dat u het merkt. Het kan dus heel voordelig zijn om eens in de zoveel tijd over te stappen van provider.

Er komen, mede door de snelle uitrol van het open glasvezelnetwerk in Nederland, steeds meer (kleine) providers bij. Deze mogen namelijk ook gebruik maken van het glasvezelnetwerk dat de grote providers aanleggen. Er is dus veel concurrentie op de internet- en televisiemarkt, wat verschillende voordelen voor de consument kan hebben die een overstap van provider doet, zoals:

  • Goedkoper internet – Veel providers bieden welkomstkortingen aan of blijvend lagere prijzen.
  • Sneller en stabieler internet – Veel providers bieden tegen eenzelfde tarief sneller en stabieler internet.
  • Betere klantenservice – De kwaliteit van de klantenservice is voor consumenten een belangrijke reden om over te stappen. Ook genoeg reden voor de provider dus om deze optimaal te maken.

Maar overstappen kost zoveel moeite

14% Van de consumenten heeft de gedachte dat overstappen veel moeite kost, maar het tegendeel is eigenlijk waar. Vaak worden alle belangrijke zaken, zoals het opzeggen, automatisch door uw nieuwe provider geregeld via een overstapservice. En het aansluiten van een nieuw router-modem kunt u, des gewenst, ook nog uit handen geven. Zo komt u tussentijds nooit zonder internet of televisie te zitten.

Het enige wat u zelf moet doen is de provider en het pakket vinden wat het beste bij uw situatie past. Dit kan eenvoudig via een zogenoemde vergelijkingswebsite, zoals providervergelijken.nl. U vult uw adresgegevens en wensen in en ziet direct wat er mogelijk is op uw woonadres. Daarna volgt u het online stappenplan op de website en voert u de gevraagde gegevens in. Vaak bent u met dit laatste nog geen 15 minuten bezig.

Heeft u bij de aanvraag toch wat extra hulp nodig, dan kan vast iemand uit de omgeving helpen. Daarnaast zijn er in de omgeving of online vaak wel gratis en/of betaalde computerlessen te vinden.

Waar moet u op letten bij het zoeken van een internet- en tv-pakket?

Er zijn heel veel zaken waar u op kunt letten bij het uitzoeken van een nieuw internet- en televisiepakket. Aan te raden is om hier over na te denken voordat u providers en abonnementen gaat vergelijken. De belangrijkste zaken zijn:

Internetsnelheid

We zijn snel geneigd om het snelste internet te kiezen, maar helemaal als je ouder wordt is dat vaak helemaal niet nodig. Als u ‘gewoon’ (draadloos) op het internet wil surfen, mails wil kunnen versturen en af en toe een filmpje wil kunnen streamen, hebt u  vaak aan 30Mbit/s al voldoende. Wilt u meer comfort of zelfs luxe, of merkt u dat uw internetsnelheid toch niet voldoende is, dan kunt u dit in de meeste gevallen moeiteloos aanpassen.

Cashbacks, kortingen en welkomstcadeaus

Providers hebben vaak speciale aanbiedingen voor nieuwe klanten, in de vorm van korting op het maandbedrag of extra producten. Een gratis installatiemonteur, een modem of extra televisiekanalen zijn daar voorbeelden van.

Zoveel pakketten, zoveel keus

Er zijn veel verschillende keuzes in abonnementspakketten en het is mogelijk dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Zo zijn er pakketten voor televisie, telefonie en internet, maar ook alles-in-1 pakketten. Deze laatste zijn vaak in verhouding voordeliger.

Soort internetverbinding

Als u een internetabonnement wenst, kunt u kiezen tussen internet via kabel, DSL of glasvezel, elk met hun eigen voor- en nadelen. Belangrijk om te weten is dat u voor internet via de kabel verplicht bent om een televisiedienst af te nemen, u voor ADSL een telefoonaansluiting nodig hebt en dat glasvezel nog niet beschikbaar is voor 40% van de adressen in Nederland.

Keuzehulp Administratie & Geld >>

Top 5 internet- en TV pakketten voor senioren

Mike deelt hieronder een vijftal opties als het gaat om alles-in-1 pakketten voor ouderen. Hij heeft hiervoor gekeken naar reviews en eigenschappen van de provider en zijn abonnementen.

1. Freedom Internet – Glasvezel

Zowel internet als telefonie scoren, volgens onderzoek van de Consumentenbond, hoog als er naar klantenbeoordelingen wordt gekeken. Ook de klantenservice scoort hoog. Het enige punt waar laag op gescoord wordt is de kwaliteit van televisie, hier zijn veel klachten over te lezen.

Op de website van Trustpilot is te zien dat Freedom Internet hoger scoort dan veel van de andere (grote) providers, met een gemiddelde van 2,8 sterren.

2. Solcon – Glasvezel

Solcon scoort volgens onderzoek van de Consumentenbond ook goed op het gebied van internet en telefonie, maar ook bij Solcon worden regelmatig storingen gemeld met betrekking tot televisie.

De klantenservice is volgens de consument erg goed en Solcon krijgt op Trustpilot dan ook een hoog aantal sterren, namelijk 4,2. Een leuk detail is dat de klantenservice elke beoordeling zelf beantwoord.

3. KPN – Glasvezel & DSL

De scores voor zowel internet, telefonie als televisie zijn volgens onderzoek van de Consumentenbond gemiddeld tot hoog. De klantenservice scoort ook gemiddeld, maar de service van KPN lijkt toch te wensen over te laten.

Als we gaan kijken op Trustspilot krijgt KPN maar 1,4 sterren. De reviews zijn vooral gericht op het niet nakomen van afspraken en het slecht in contact kunnen komen met de klantenservice.

4. Ziggo – Kabel

Volgens onderzoek van de Consumentenbond scoort Ziggo net iets onder het gemiddelde wat betreft het internet. Telefonie en televisie scoren daarentegen weer bovengemiddeld, met weinig storingen in het tv-signaal. De klantenservice scoort lager dan die van de bovenstaande providers.

Op Trustpilot krijgt Ziggo 1,3 sterren. Klachten gaan met name over de klantenservice, maar ook over de internetverbinding.

5. Odido – Glasvezel

Odido, voorheen T-Mobile Thuis, krijgt een gemiddelde beoordeling volgens onderzoek van de Consumentenbond. Internet, televisie en de klantenservice scoren net onder het gemiddelde. Toch is de algemene providerwaardering bovengemiddeld hoog.

De score op Trustpilot is de laagste tot nu toe, namelijk 1,2 sterren. Dit lijkt voornamelijk te liggen aan de overgang van T-Mobile naar Odido, met T-Mobile, waarna er problemen zijn ontstaan. Problemen die veel genoemd worden zijn plotseling verhoogde prijzen en een slecht bereik.

Uw ervaring met deze beste internet en TV pakketten

Heeft u al een voorkeur of ervaring met een van deze beste internet en TV pakketten? Laat het graag voor andere lezers weten in een reactie onder dit bericht

[Foto beste internet en TV pakketten door Taryn Elliott op Pexels]

Ontvang gratis updates zoals dit artikel over de beste internet en TV pakketten
Klik HIER en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: