Laat uw stem horen over de Regiotaxi

Alleszelf.nl heeft als missie om ouderen in Nederland langer en beter zelfstandig te laten wonen. Om dat doel te bereiken moet informatie en dienstverlening optimaal aansluiten op de behoeftes van zelfstandige ouderen. Alleszelf.nl gaat graag met u in gesprek over onderwerpen die bij u spelen in het Alleszelf Panel. Om te beginnen over met ervaringen met de Regiotaxi. 

Elke gemeente anders

Alleszelf.nl krijgt namelijk veel vragen binnen over deze specifieke vorm van vervoer: de Regiotaxi. Niet zo gek, want de Regiotaxi kent spelregels en tarieven die in elke gemeente anders zijn. Zomaar drie logische vragen:

 • Kan ik zomaar een Regiotaxi bestellen of alleen met een indicatie?
 • Hoe ver kom ik met de Regiotaxi? Sommigen zeggen 5 zones, anderen zeggen 25 kilometer?
 • Als ik naar de dokter moet, betaal ik dan hetzelfde als wanneer ik bij m’n kleinkind op bezoek ga?

Bekijk onze uitleg over de Regiotaxi >>
Zoek een aanbieder bij u in de buurt >>

Praat mee op Facebook

Om u de kans te geven mee te praten over een Regiotaxi die werkt voor u, roept Alleszelf.nl het “Alleszelf panel Regiotaxi” in het leven. Dankzij uw feedback kunnen we een einde maken aan de onduidelijkheid en iedereen eenvoudig gebruik laten maken van de Regiotaxi.

 • Hebt u zich georiënteerd op de Regiotaxi?
 • Hebt u contact gehad met een instantie om te vragen of u in aanmerking komt?
 • Maakt u al gebruik van de Regiotaxi?

Deel uw ervaringen en help mee om de Regiotaxi simpel en toegankelijk te maken:  Praat mee op Facebook >>

Like onze Facebook-pagina “Alleszelf Panel” om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

 

Deel dit artikel
5 reacties op “Laat uw stem horen over de Regiotaxi
 1. T.J. Hoevenaar schreef:

  Er zijn heel veel alleenstaande ouderen in Zuidlaren, waaronder ik zelf. Alleen voor ziekenhuisbezoek of med. zaken kan men de belbus bellen. (Lang van te voren afspreken). Een voordelige taxi- of bus-voorziening ontbreekt. Er is alleen een omslachtige HUb taxi beschikbaar.

 2. Dieneke Stuyver schreef:

  In het dorp Waalwijk waar ik woon gaat het goed met de regio taxi (busje)
  Er is een maar en dat ligt niet aan de taxi
  Ik kan niet lang staan, als ik boodschappen ga doen en ik ben klaar moet ik wachten tot ik word opgehaald, het zou dus heel fijn zijn als de supermarkten voor de ouderen die op de taxi moeten wachten (soms half uur) b.v.b. Een bankje zouden neerzetten. In s-Hertogenbosch, winkelcentrum Helftheuvel hebben ze
  dat wel weliswaar bij de entree maar dat is geen probleem.
  Als er geen Corona is kun je ergens een kopje koffie gaan drinken en daar wachten maar dat is nu uitgesloten.
  .

 3. Els Kerstens de Jong uit Roosendaal schreef:

  Beste medegebruikers, Bovenstaande het gaat over gebruik van vervoer nee ik geef alleen een tip het probleem wachten is ook mij bekend, maar wanneer U moeilijk kan staan dan is het handig om rollator mee te nemen daar kunt U ook op zitten. Vergeet dat niet te melden bij Uw ritaanvraag want er passen soms maar 2 a 3 rollators in de kofferbak als het een luxe taxi is en bij een bus kan er meer in , de taxivervoerders in mijn omgeving zijn correct en soms gezellig ze zijn ook maar gestuurd en kunnen niet overal op tijd zijn. Ik ga niet vaak weg (Corona) maar ben blij dat ik gebruik mag maken van dit vervoer. Probeer na lang wachten vriendelijk te blijven ze doen hun werk met liefde want is geen vetpot. Ik wens U allen veel ritten toe

 4. F. Roelse schreef:

  Goedenmiddag, ik heb een simpel vraag , waarom kost een rit heen van mijn huis in middelburg naar mijn vriendin in Goes €9.10 en terug €8.80. Ik weet het is niet veel verschil maar er zijn nu geen daal en spits uren meer tegenwoordig .

 5. Roelie Brouwer schreef:

  Mijn moeder woont in Stadskanaal en moet voor een rit van 23,5 km € 10,50 betalen. In Stadskanaal gaat de Regiotaxi tot 22 km en Valys pas vanaf 25 km. In Gemeente Borger-Odoorn betaal je voor zo’n rit € 5,40. Dit is toch belachelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: