VervoerVervoer

Als u minder gemakkelijk kunt lopen, fietsen of autorijden bent u aangewezen op andere vervoersoplossingen. Naast het algemene openbaar vervoer zijn daar in Nederland verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Prijsrange

Indicatie van de prijs voor deze dienst.

- Varianten

In het aanbod kunt u deze verschillende vervoersmogelijkheden tegenkomen:
 • Boodschappenplusbus: met deze bus wordt u thuis opgehaald, naar een winkelcentrum vervoerd en na een bepaalde tijd weer terug naar huis gebracht. Er is iemand aanwezig om desgewenst passagiers te helpen bij het in- en uitstappen.
 • Gratis openbaar vervoer ouderen
 • Openbaar vervoer: regionale organisaties voor openbaar vervoer, zoals Arriva, Veolia, Syntus, EBS en Connexxion hebben speciale mogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben.
 • Regiotaxi of deeltaxi: vervoer van deur tot deur met een mogelijke omweg. Er is een kans dat tijdens uw rit iemand anders moet worden opgehaald of afgezet. Uw rit kan daardoor langer duren dan wanneer u met een taxi zou gaan. Maar daar staat tegenover dat de kosten lager zijn. Indien u over een Wmo-indicatie beschikt, betaalt u meestal een bedrag dat overeen komt met het openbaar vervoer. Wanneer u als begeleider meereist, kunt u vaak tegen hetzelfde tarief of soms zelfs gratis mee. Heeft u geen indicatie, dan ligt het bedrag ongeveer tussen het openbaar vervoer en taxi in.
 • Reguliere taxi: deze biedt u rechtstreeks vervoer van deur tot deur. Altijd en voor iedereen op elk gewenst moment.
 • Rolstoelvervoer: vervoer met een vervoersmiddel dat speciaal is ingericht voor rolstoelen.
 • Wijkbus: vervoer over korte afstand met aangepaste bussen.
 • Vervoer door vrijwilligers: een taxidienst door een vrijwilliger in eigen auto. De vrijwilliger blijft soms wachten tot u weer terug moet.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over vervoer.

Aantal regiotaxi's dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 113
113 diensten
Filters:Regio- of deeltaxi1 Filters
Alleszelf Panel over Regiotaxi

Alleszelf Panel over Regiotaxi

door Alleszelf.nl
Laat uw stem horen over de Regiotaxi. Wat zijn uw ervaringen?

Alleszelf heeft als missie om ouderen in Nederland langer en beter zelfstandig te laten wonen. Om dat doel te bereiken moet informatie en dienstverlening optimaal aansluiten op de behoeftes. Via het Alleszelf Panel gaan we hierover graag met u in gesprek.
Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Rolstoeltaxi in Rotterdam E.O

  door Rolstoelvervoer-Rotterdam
  Wij van Rolstoel taxi Rotterdam zijn gespecialiseerd in rolstoelvervoer. Wij brengen u, en eventueel overige passagiers uit hetzelfde gezelschap, graag naar uw gewenste bestemming middels onze comfortabele rolstoel taxi’s. Onze invalide taxi biedt plaats aan maximaal 4 rolstoelgebruikers en heeft daarnaast nog plek voor enkele overige passagiers. Ook bevindt zich een elektrische lift in de taxi, zodat u probleemloos en zonder moeite met de rolstoel (scootmobiel) in de taxi komt.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Regiotaxi Amstelland-Aalsmeer

  door Connexxion
  Aanvullend openbaar vervoer voor reizigers die hiervoor een Wmo-indicatie hebben. Ook inwoners van Ouder-Amstel die 75 jaar of ouder zijn kunnen gebruikmaken van de regiotaxi. Bezit vereist van vervoerspas (aanvraag bij de gemeente).
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Versis: Aanvullend regiovervoer Rivierenland

  door Versis | Regio Rivierenland
  Versis is het aanvullende vervoer in de regio Rivierenland. Iedereen kan elke dag tussen 06:00 uur ’s ochtends en 01:00 ’s nachts uur met Versis reizen. Versis is vervoer van deur-tot-deur, van deur-tot-halte of van halte-tot-halte.
  € 0,46 - € 1,73
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  WMO-vervoer Aalsmeer

  door Munckhof
  In de gemeente Aalsmeer kunnen inwoners met een indicatie gebruik maken van het Wmo-vervoer. Het Wmo-vervoer is een vorm van collectief taxivervoer, die u van deur tot deur brengt binnen het vervoersgebied Aalsmeer.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Regiotaxi Noordwest-Overijssel

  door Connexxion
  Aanvulling op het Openbaar Vervoer voor iedereen. Niet alleen Wmo-pashouders, maar ook reizigers zonder vervoerspas kunnen reizen met de Regiotaxi. De gemeenten Kampen, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland nemen deel aan Regiotaxi Noordwest-Overijssel. Een rit moet altijd beginnen of eindigen binnen het grondgebied van deze gemeenten. Met een Wmo-pas reist u naar elke gewenste bestemming in NL. Zonder Wmo-pas kunt u maximaal 25 km reizen als er geen rechtstreekse ov-verbinding is.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  PlusOV: Bijzonder vervoer Regio Stedendriehoek

  door PlusOV
  Met of zonder Wmo-indicatie. Tussen augustus 2016 en september 2017 neemt PlusOV het bijzonder vervoer over, zoals bijvoorbeeld het leerlingenvervoer in Apeldoorn en het regiotaxivervoer.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Regiotaxi Oosterschelderegio

  door Regiotaxi Oosterschelde
  Service van deur tot deur. U kunt 7 dagen per week tussen 07:00 en 23:00 uur gebruik maken van de Regiotaxi. Regiotaxi rijdt in alle 7 gemeenten van de Oosterschelderegio en biedt vervoer van deur tot deur.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Mijn Taxi Op Maat

  door Mijn Taxi Op Maat
  Voor een maximale afstand van 25 kilometer. Een vervoerspas vraagt u aan bij uw eigen gemeente. U kunt het gehele jaar reizen op alle dagen van de week van 06.00 tot en met 23.59 uur. Dagelijks kunt u tussen 06.00 en 23.59 uur telefonisch een rit reserveren.
  € 1,50 - € 6,00
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  WMO-vervoer Ooststellingwerf

  door Personenvervoer Kort BV
  Als u lichamelijk of geestelijk beperkt bent en daardoor geen gebruik meer kunt maken van de bus of trein, dan kunt u een beroep doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Deze wet maakt het voor u mogelijk om o.a. een vervoersvoorziening aan te vragen voor WMO-vervoer.
  € 0,18
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Bromtaxi Zwolle: Elektrisch vervoer van deur tot deur

  door Bromtaxi Zwolle
  De enigste elektrische stadstaxi voor de stad Zwolle. De bromtaxi is een vier-persoons overdekte shuttle als aanvulling op openbaar vervoer in de stad Zwolle en komt vaak bij het station, de Fundatie, Hedon, in de binnenstad en bijv. bij Isala. De Bromtaxi Zwolle rijdt ook door de buitenwijken en door de binnenstad van Zwolle, speciaal om senioren te stimuleren om in aanraking te komen bij de Zwolse activiteiten buitenshuis. Ook rondritten door de omgeving van de binnenstad zijn mogelijk.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Regiotaxi Noordoost-Brabant

  door Regiotaxi Noordoost-Brabant
  Vervoer van deur tot deur, van en naar een OV-knooppunt of een halte van het openbaar vervoer. De Regiotaxi is toegangelijk voor iedereen die zelfstandig of met begeleiding kan reizen.
  € 0,18
  per kilometer
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  AOV Waterland

  door Munckhof
  Het AOV Waterland is opgezet in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voor het reizen met het AOV heeft u een indicatie nodig. Voor het reizen met het AOV ontvangt u een vervoerspas.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Een rit bestellen Wmo taxivervoer, gemeente Waadhoeke

  door Gemeente Waadhoeke
  Woont u in gemeente Waadhoeke en heeft u een Wmo-taxipas? Dan kunt u telefonisch een taxi bestellen. U kunt daar ook meer informatie opvragen over tarieven en aanmeldtijden.
  Meer info »
  Logo Mobiliteit & Vervoer

  Regiotaxi Eemland-Heuvelrug

  door Regiotaxi Eemland-Heuvelrug
  Openbaar vervoer van deur tot deur. De vervoerder rijdt met taxi's en taxibusjes en u moet uw reis van te voren bestellen. Reizigers met een WMO-indicatie hebben een WMO-vervoerspas en reizen met korting. Anderen kunnen met of zonder vervoerspas reizen.
  Meer info »
  Toon meer